Fortsatt tabelltopp!

Postet av Futsal herrer den 28. Jan 2020

Årets andre Oslo-tur ga også full pott, og fortsatt tabelltopp etter 11 av 18 kamper.

Turen gikk til Oslo for å møte Sandefjord og OSI i KFUM-hallen. De to motstanderne lå på de to siste plassene på tabellen, og mens det kanskje er som forventet av nyopprykkede OSI er det mer overraskende at medaljegrossistene og gullvinnerne fra 2017/18 kun sto med 5 poeng på sine 10 første kamper. Det var finurlig nok også de to eneste lagene i Eliteserien vi aldri har tatt 3 poeng mot. Sandefjord hadde vi 0-3-1 mot, mens hovedgrunnen til at vi ikke har tatt 3 poeng mot OSI tidligere var at vi ikke hadde møtt dem.

De nybakte fedrene, Johansson og Wiseth, ble igjen hjemme i Trondheim, men vi stilte likevel med et slagkraftig lag som skulle ha gode muligheter til å dra med seg 6 poeng hjemover. De 11 utvalgte var:

Enlid, Øie; Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

2-5, Sindre Welo

Kampen startet bra mot Sandefjord, og vi spilte oss til flere gode muligheter i åpningsminuttene. Målene lar vente på seg, men vi får til slutt hull på byllen etter en kanonade med 10 minutter på klokka. Den tredje returen fra strek ender i føttene på Kvalvær som sender oss i ledelsen med sitt 9. mål for sesongen.  Ledelsen varer ikke lenge - under minuttet senere er vi like langt etter at en pasning i bakrom settes kontant i lengste hjørne. Morten Ravlo følte nok delvis skyld for utligningen, men kort tid etter gjør han det godt igjen når han drar seg inn i banen og sender oss opp i ledelse 2-1 til pause med et skudd i korthjørnet.

I andre omgang er det Erlend Vie som lar det gå ut over gamle lagkamerater. Først stjeler han ballen og setter 3-1 i langhjørnet, før han vippes i bakrom og lobber 4-1 elegant over en utrustende keeper. Sandefjord tar umiddelbart ut keeper, og får seg et mål på et skudd, men de får ikke flere mål, og i siste minutt får Welo ballen og kan sette den i tomt bur til 5-2-seier.

2-10, Andreas Økland (Christopher Moen)

Dagen før hadde vi sett et OSI-lag som gikk fullstendig tomme og tapte 2-9 mot Hulløy, og utfordringen før kampen var å få spillerne til å skjønne at det OSI hadde en del gode spillere som var fullt kapable til å lage trøbbel for oss i alle fall i starten av kampen, og at det derfor var helt avgjørende å legge ned en god innsats fra start for å slippe å hente inn mål mot et lag som ledet og la seg bakpå. Vi har ballen klart mest fra start, men får ikke mål før en OSI-spiller styrer inn en corner fra Ravlo etter 5 minutter. Like etter øker vi til 2-0 ved Kvalvær etter frispark, før et forferdelig tilbakespill fra en OSI-spiller utmanøvrer egen keeper til 3-0.  OSI var først og fremst farlige på overganger, og til slutt må Morten Berre gå for tøft til for å stoppe en spiller på vei igjennom. Gult kort, og redusering til 3-1 på det påfølgende frisparket står seg til pause.

I andre omgang ser vi litt sløve ut fra start, men plutselig smeller det fra Oskar Stølan. Med et lekkert skudd fra 15 meter som keeper neppe ser mye av før ballen er på 5 meter øker han til 4-1, og alt ser veldig komfortabelt ut. Alt er imidlertid ikke fryd og gammen, og Even Kvalvær pådrar seg først et gult kort for et (forsåvidt forståelig, men likevel unødvendig) utbrudd i retning dommerne, før han sklir ned en motstander inne i eget felt et par minutter senere for sitt andre gule. Enlid redder (som vanlig) straffesparket, men OSI reduserer likevel til 4-2 i det påfølgende undertallet. Vi tar oss sammen, og forskjellen på de to lagene viser seg klart i de siste minuttene. Et mål hver av Christopher Moen og Sindre Welo, samt to hver fra Økland og Vie gjør at det til slutt blir riktig så komfortabelt og hyggelig for oss i oransje.

Med det står vi med 10-1-0 og 31 poeng på våre første 11 kamper, som gir ledelse med 3 poeng på Sjarmtrollan som står med 9-1-1 på 11 og Hulløy som står med 8-2-1 på sine 11. Nå venter landslagspause før vi tar imot KFUM og Fredrikshald i Utleirahallen 8.-9. februar.