Utleira forlenget seiersrekken med 3-1-seier mot Sjarmtrollan.

0-1, Andreas Arntzen
1-1, Sindre Welo (Oskar Stølan)
2-1, Selvmål (Christopher Moen)
3-1, Morten Berre (Morten Ravlo)

Etter fire kamper i seriespill uten seier var det på tide å endelig slå Sjarmtrollan i Eliteserien. Forutsetningene var gode, med en sterk tropp og god selvtillit etter to gode prestasjoner i serieåpningen.

Det kunne blitt tungt fra start da Sjarmtrollans storscorer, Milos Vucenovic, dundret ballen i stolpen etter kun få minutter, men vi slapp med skrekken. Det blir som forventet tøft og jevnt ute på banen, med få sjanser, og to gode keepere som tar det som er av langskudd. Med 10 minutter på klokka får vi et skikkelig slag, idet kaptein Johansson faller og lander forkjært. Det blir rimelig kjapt diagnostisert som skulder ute av ledd av kyndig personell i hallen, og kapteinen ble derfor hjulpet i garderoben og evakuert til legevakta mens vi måtte fortsette kampen uten en av våre mest rutinerte. Kampen fortsetter i samme spor, men de enorme sjansene uteblir, og vi går til pause på 0-0.

I andre omgang er Milos Vucenovic ivrig fra start, og får av gårde to gode avslutninger tidlig, men det er en annen mann som sender Sjarmtrollan i ledelsen. To kjappe pasninger sender Andreas Arntzen på blankt mål, og vi er litt lenger unna vår første seier. Det varer heldigvis ikke lenge, og som ofte før er det Oskar Stølan som tar grep når det trengs som mest. Han starter langt bak i banen, krangler seg forbi Milos, danser seg forbi Schjetne, og dermed er pasningslinja vidåpen til Sindre Welo som er fritatt fra markering på bakre. 1-1, og Welos syvende for sesongen. Fire minutter senere snur vi kampen, og det er Christopher Moen som skyter via en Sjarmtrollanspiller til 2-1, før det blir enda et mål et drøyt minutt senere. Denne gangen vinner Ravlo ballen dypt i banen, og med en perfekt utført kontring finner han Berre på motsatt som øker til 3-1.

Sjarmtrollan tar rimelig umiddelbart keeper med seg i angrep, men til tross for 7-8 minutter uten keeper i det ene målet blir det verken mål den ene eller andre veien. Kampen ebber ut med 3-1, og vi kan slippe jubelen løs.

Kai Bardal har følgende kommentar til kampen:

Det mest positive i 1.omgang var at det var en jevn kamp og 0-0 til pause. Prestasjonsmessig er det den klart svakeste omgangen av de seks vi har spilt så langt. Så skal hele troppen ha ros for måten de hevet seg på etter hvilen. Presset ble bedre, de defensive feilvalgene ble færre og selv på 0-1 var jeg mer komfortabel enn i 1. omgang. At det snudde så fort fra 0-1 til 3-1 skyldtes flere avgjørende individuelle prestasjoner. Sondre Enlids råsterke redning på kontring mot, Oskar Stølans kunstverk av et forarbeid på 1-1, flere avgjørende defensive involveringer av Christopher Moen, Morten Ravlos tunnelpasning og Morten Berre som avsluttet høyt på bakre stolpe, for å nevne noen. Deretter handlet resten av kampen om undertallsspill. Her synes jeg vi hadde veldig god kontroll. Ekstra gledelig er det at flere som nesten ikke har spilt undertall før, kommer inn og viser at de kan gjøre jobben.

Nå venter Ranheim (lørdag kl. 16) og Freidig (søndag kl. 14) hjemme førstkommende helg, før det blir landslagspause.