Seier mot byrival Freidig!

Postet av Futsal herrer den 22. Jan 2019

Seieren satt langt inne, og smakte derfor ekstra godt da Freidig ble beseiret med 4-3 i Utleirahallen.

Med en rekordjevn tabell var det mye på spill i lørdagens lokalderby mot ellers gode venner i Freidig. Begge lag sto med 11 poeng, og seier ville bety heng i kampen mot medaljene, mens tap gjorde at man ikke var langt unna nedrykksplass.

Freidig kom best i gang i Utleirahallen. Med rundt 4 minutter på klokka serverer vi ballen til Stian Berre, og forsøkene på å hindre avslutning er ikke gode nok. 0-1, og en liten oppoverbakke helt fra start. Kampen fortsetter med halvsjanser til begge lag, og det er Freidig som også scorer det neste målet. Sindre Welo kommer seg forbi ute på kanten, og skuddet sniker seg forbi keeper Enlid. Etter dette kvikner vi litt til, og det gjaldt i særdeles en av årets nysigneringer,  Christopher Moen. Med en nydelig skuddfinte sender han Freidigs forsvarer skliende i retning Fossegrenda, og det påfølgende skuddet suser forbi keeper og i mål. 1-2 og fornyet håp med 14 minutter på klokka. Mens publikum venter håpefulle på utligningsmålet er det isteden Freidig som øker ledelsen på tampen av omgangen. Flott spill og en god avslutning fra Magnus Bjerke sender byrivalen til pause med 3-1-ledelse, og den lile oppoverbakken fra start hadde straks blitt enda litt brattere.

Heldigvis var det et bedre Utleira-lag som entret banen etter pause. Pasningene og bevegelsene satt litt bedre, og Freidig hadde til tider store  problemer med å holde oversikten over hva som foregikk. Det ga raskt uttelling da en god bevegelse fra Kvalvær gjorde at Johansson fikk den nødvendige meteren han trengte for å motta ballen i bakrom fra Wiseth og kunne sette 2-3 forbi Freidigs keeper. Med vedvarende press og flere store sjanser måtte det komme flere mål, og i det 32. minutt er det nevnte Christopher Moen som er på plass igjen. En fin vegg med Johansson og en knallhard avslutning i hjørnet senere står det 3-3, og stemningen begynner å bli virkelig bra i Utleirahallen. Et håpefullt publikum aner gode sjanser for 3 poeng, men det drøyer til siste spilleminutt før vi lykkes. Nok en gang er det Moen som inviterer Johansson, og etter et fint gjenlegg får Moen nok et drømmetreff som sender ballen nede i hjørnet bak keeper til øredøvende jubel. De siste 55 sekundene tar Freidig ut keeper i jakten på utligning, men heroisk forsvars- og keeperspill gjør at alle 3 poengene havner hos oss.

Nå venter landslagspause og futsalskole før vi skal til Oslo for å møte regjerende seriemester Sandefjord i Oslo 10. februar, men allerede helga etter venter returoppgjøret mot Freidig. Vi kommer tilbake med tid og sted når dette er klart.

Utleira - Freidig 4-3 (1-3)

0-1, Stian Berre, 4. min.
0-2, Sindre Welo, 13. min.
1-2, Christopher Moen (Kjartan Ulstad), 15. min.
1-3, Magnus Bjerke, 19. min.
2-3, Simon Johansson (Jonas Wiseth), 23. min.
3-3, Christopher Moen (Simon Johansson), 33. min.
4-3, Christopher Moen (Simon Johansson), 40. min.