Strålende hjemmehelg for futsallaget!

Postet av Futsal herrer den 26. Nov 2018

Vi fikk besøk av Vesterålen og Nord-Sprint for returoppgjør, og det endte med 4 poeng etter 2-2 mot Vesterålen og 7-2 mot Nord-Sprint.

Etter å ha tapt 2-5 mot Vesterålen og vunnet 5-2 mot Nord-Sprint i Vesterålen var det allerede helga etter tid for de motsatte oppgjørene i Utleirahallen.

Utleira - Vesterålen 2-2 (1-2)

0-1, Mathias Dahl Abelsen, 1. min.
0-2, Børge Henriksen, 5. min
1-2, Simon Johansson , 15. min.
2-2, Espen Mathiassen, 35. min.

Med ei god treningsuke bak oss hadde vi tro på at det var mulig å slå Vesterålen til tross for 2-5 for under ei uke siden. Det så det imidlertid ikke ut som vi husket da kampen startet, og allerede før minuttet var spilt hadde Vesterålen gått opp i 1-0 ved landslagsspiller Mathias Dahl Abelsen. Vesterålen fortsatte i høyt tempo, og etter 5 minutter fikk lagets soleklare målkonge, Børge Henriksen, vendt opp og skutt med høyrefoten til 2-0. Etter dette så det ut til at vi våknet, og det var rimelig jevnspilt i minuttene etter målet. Utover i omgangen tar vi i større grad over initiativet, og det er ingenting å si på at vi fikk reduseringen til 1-2 på et skudd fra Simon Johansson som skifter retning i en spiller og suser i mål bak en god Haslevang i Vesterålen-målet.

I den andre omgangen kjører vi på med full kraft, og vi spiller oss til mange gode sjanser, der minst et par av dem burde endt i nettmaskene. Det tar likevel 15 minutter før vi får uttelling, og det er Espen Mathiassen som får æren av å avslutte et strålende angrep som også involverte fint spill av Killingberg og Johansson. På slutten av kampen er begge lag tydelig sultne på å avgjøre til sin fordel, men ingen av forsøkene finner veien i mål. Det ender dermed 2-2, noe som ikke kan sies å være et fullstendig urimelig resultat.

7-2, Morten Berre, 31. min.

Med en god følelse etter uavgjort og godt spill mot Vesterålen var det klart for kamp mot antatt svakere Nord-Sprint dagen derpå. Det så også veldig greit ut fra start da Jonas Wiseth satte inn 1-0 på vår tredje mulighet allerede før minuttet var spilt. Utover i omgangen spiller vi meget bra og skaper sjanse på sjanse, men uten uttelling, og det går til slutt som det må gå. Simon Laugsand får skyte rimelig uhindret fra 12 meter etter innspark, og skuddet går inn i nærmeste hjørne forbi Erland Tangvik. 1-1 blir også pauseresultatet, men vi har stor tro på at det skal gå an å hale i land seieren i den andre omgangen.

Det går imidlertid ikke vår vei helt fra start, og Nord-Sprint går opp i ledelsen etter rundt 5 minutter når et skudd fra kaptein Nicolaysen skifter retning i en av våre og går i nota bak en forfjamset keeper, men tydeligvis er det akkurat det som skal til for at vi skal få uttelling på sjansene. De neste minuttene blir det meget god stemning i Utleirahallen, og det er Lars Erling Killingberg som starter showet med et lurt løp som gjør at han kan sette inn 2-2 fra et innspark. Minuttet senere er det Julien Le Bozec som vender opp med mann i rygg og sender oss i ledelsen, før Oskar Stølan får sitt første mål i eliteserien etter først å ha vunnet ballen selv og senere tuppet den i nota. Under minuttet senere er Jonas Wiseth på pletten med sitt andre, før Le Bozec også blir tomålsscorer med 6-2. Dagens siste mål er det Morten Berre som får æren av å sette inn etter en god kontring 3 mot 2. På slutten av kampen bør vi absolutt klare å sette flere baller i mål når vi får to minutter med overtall etter hodemist av motstanderens keeper, men uten at vi klarer utnytte det.

Vi tar uansett med oss to gode prestasjoner og to resultater vi er veldig fornøyde med når vi nå tar landslagspause og dermed muligheter for å trene ytterligere frem mot hjemmekampen mot fjorårets seriemester Sandefjord i Utleirahallen søndag 16. desember.