Postet av Futsal herrer den 27. Nov 2017

I helga startet 2. divisjon herrer og 1. divisjon damer i Byneshallen, og Utleira hadde hele 3 lag i aksjon i Byneshallen.

Som den observante leser kanskje vil se er ikke det bildet fra Byneshallen, men fra Abrahallen tidligere i høst.

Først ute var herrelagene som begge skulle spille 3 kamper lørdag. Utleira 2 møtte Fram og Tiller før dagens siste kamp som var internoppgjøret mot Utleira 3. Litt senere på dagen skulle Utleira 3 møte Byneset og Gimse.

Utleira 2 stilte med et sammensurium av spillere bestående av Erlend Flø Gustad og Espen Mathiassen fra A-laget og Jørgen Nilsen og Tobias Tysnes som spilte for futsallaget i førstesesongen. Av de mindre erfarne på parketten hadde vi assistenttrener fra A-laget, Simon Evjen, Petter Finserås og Markus Ydstie fra Utleira fotball og Jon Stian Haukli, som er trener for NTNUIs damelag. I mål hadde vi i de første 2 kampene Utleiras driftsleder, håndballmålvakt, og en av få spillere som er ubeseiret for Utleira i 2. divisjon - Vidar Magne, mens juniorkeeper Sondre Enlid voktet buret i den siste kampen.

I første kamp ventet et Fram med 1 innbytter som gikk ut i 100 % fra start, noe som vi skjønte kom til å gi oss gode forhold etter hvert. Det var likevel vi som scoret målene i starten den første omgangen, og til pause så det rimelig bra ut selv om vi slapp inn til 3-1 like før pause. I andre omgang kom Fram først tilbake til 3-3, men på tampen var tanken tom, og Tysnes og Nilsen kunne med hvert sitt mål sikre oss 5-3 og tre poeng i seriestarten.

Neste kamp mot Tiller var mindre kaotisk, og vi spilte egentlig en mye bedre kamp, men her var besluttsomheten foran mål altfor dårlig. På tampen leder vi ikke mer enn 2-1, og i siste minutt blir vi straffet hardt etter en fin enkeltmannsprestasjon av en Tiller-spiller, og vi kan skuffet konstatere at 2 poeng flakset av gårde til tross for en god prestasjon.

Siste kamp var altså internoppgjøret mot Utleira 3, og det ble raskt klart at det kom til å bli seier til andrelaget. Tredjelaget hadde fått inn en rekke forfall i siste liten, og med kun én halvskadet spiller på benken ble det tungt å henge med når andrelaget gang på gang satte innpå friske bein fra benken. Tredjelaget fikk til slutt dunket inn et trøstemål, men til slutt sto det hele 10-1 på måltavla.

Tredjelaget, som utelukkende består av spillere fra Utleiras fotballgruppe fikk det tøft også i de neste 2 kampene, og til slutt ble det tap 3-10 mot Byneset og 2-7 mot Gimse. Etter rapportene å dømme var det imidlertid større problemer med kvantiteten på spillerne enn kvaliteten, så gutta ser nå fremover med tanke på stille en mer slagkraftig tropp ved neste anledning, 16. desember.

Søndag var det Utleira-damenes tur, som med størst innslag fra J19 for første gang stilte lag i damenes 1. divisjon. Motstandere var ingen ringere enn den kanskje største favoritten, NTNUI, men først fikk de bryne seg mot NTNUI 2.

Det gikk aldeles strålende, og med 2-1 etter 40 minutter ble det seier og 3 poeng i aller første forsøk etter en godt gjennomført kamp.

I neste kamp mot NTNUI ble den mer rutinerte motstanderen for tøff, men 1-3 er på ingen måte noen skam mot et slikt godt lag. Litt mer trening og rutine, så skal NTNUI få enda tøffere kamp ved neste anledning.

Neste kamphelg for damene er allerede neste helg, når Tiller og Strindheim venter lørdag i Charlottenlund vgs.-hallen. Vi ønsker lykke til