St Olavsloppet 2017 - Dag 1

Postet av Utleira IL - Ski den 28. Jun 2017

Utleira IL friidrett stilte i år til start i St Olavsloppet for tredje gang. I år med 2 lag som skal løpe alle dagene. Et stort prosjekt for en liten gruppe, men en veldig artig utfordring.

Lag 2 stilte i startgruppe 1, som starter først på dagen, klokken 07:00. Lag 1 stilte i startgruppe 3 med start kl. 10:15.

Dag 1 er den mest utfordrende dagen når det gjelder logistikk. 17 etapper skal gjennomføres, de fleste løperne uten førerkort og bil. Det krever en innsats fra foreldre og en positiv innstilling fra alle.

De fleste av de over 40 personene som deltok den første dagen, ankom i tirsdag kveld og tok seg inn i Åregårdarna i Åre sentrum.


Onsdag klokken 05:06. Oddvar, Kristine, Vilde og Linnea klar til avmarsj til Østersund. Litt trøtte, men ved godt mot.

Vilde var vår førsteetappe-løper på Lag 2. Lettskyet pent vær, men litt kaldt på starten av dagen. Det gikk fort over da sola begynte å varme. Vilde var vår ankerkvinne på Olavstafetten og Dålgårdstafetten tidligere i år, da Utleiras 07 jenter feide all motstand til side. I dag med første etappe og en helt annen stafett.


Odin og Mona kjørte Filip til starten i Badhusparken i Østersund.

Mia, Oskar og Lena var passasjerer hos Torgeir den første dagen.

Lag 2 fikk starte i startgruppe 1. Noe som gjør at man slipper den største køen første del av dagen. Her Mila, Kurt, Guro, Lena, Maren, Marianne og Oskar på Rödön mens de venter på at Sofie skal veksle med Mia.


Bjørns bror Pål hadde rotet seg inn på laget til Spenst Stjørdal. Pål var nøye med å påpeke at de lå foran Utleira, de få gangene det skjedde. For ordens skyld kan det nevnes at Spenst var nesten halvtimen bak vårt Lag 1 i mål.


Sivert i gang med 5 etappe for lag 1. Han åpnet kontrollert, men da ble innhentet av en løper fra Roglan, ble tempoet skrudd opp. Lillebror Martin tipset Sivert om å henge seg på og spurte fra han på de siste 200 meterne. Akkurat det gjorde Sivert og spurtslo konkurrenten på tur inn mot vekslingen i Tullus.


Martin, Even, David og Henrik speider etter Sivert.

Spreke jenter, Mila, Guro, Sofie og Maren. Guro skadet og dermed forhindret fra å løpe, men fulgte løpet som heiagjeng. Jentene bidro sterkt til at det tok nesten hele dagen før lag 1 klarte å ta igjen lag 2.

I Gløsa var det en fin liten dam det var mulig å "fiske" i.

Kristine og Oddvar skulle begge løpe etappen fra Gløsa til Bleckåsen. Da Oddvar kjente det i leggen, måtte Sivert løpe dagens andre etappe. Det ble også etappen hvor Lag 1 passerte Lag 2. Kristine får god hjelp av heiagjengen inn mot mål.


I Bleckåsen venter Lena på Kristine og Tuva venter på Sivert. Lena og Tuva ut på en etappe med mye motbakke opp til Andersbøle.

Lena i gang med den lange motbakken. Som alltid er bakken mye brattere enn det ser ut til på bildet. Oskar tar bilde av Lenas gode innsats.

I Mørsil veksler Even med Jonas, som legger ut på dagens lengste etappe, 11,7 km. Jonas som til vanlig løper hel og halvmaraton, passet godt til oppgaven.

Martin i meget god form fram mot St Olavsloppet. Dermed fikk han den tøffe etappen til Undersåker, der han leverte stafettpinnen videre til Johannes.


De største guttene gav oss en sterk avslutning på dagen. Bernt Emil løp siste del inn til Åre. Da Lag 1 kom i mål, hadde laget bruk 7 timer og 45 minutter på løpe fra Østersund til Åre. Det gav en sterk 27. plass på dagsetappen. En meget positiv overraskelse.

Tuva og Mia ble heldige vinnere av uttrekkspremier.


Med strålende sol og 26 grader var det klart for ulike typer restitusjon resten av dagen :)0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline