Futsal: Seriemester og klare for playoff!

Postet av Utleira IL - Fotball den 1. Mar 2017

Som i fjor ble seriemesterskapet avgjort på siste spilledag, og som i fjor var det vi som gikk seirende ut av seriefinalen.

Motstanderen var Jonsborg og forutsetningene var greie: Med seier ville vi være seriemester uavhengig av resultat i siste kamp, med uavgjort eller tap ville det avgjøres i siste kamp.

Det virket tryggest å ikke ta noen sjanser, og et konsentrert Utleiralag gjorde det som skulle til. 1-0 kom tidlig i kampen ved Erlend Vie, før Andreas Fossli doblet ledelsen noe senere. Jonsborg reduserte mot slutten av den første omgangen til 2-1, men i andre omgang var det ingen tvil. Først sendte kaptein Johansson opp i 3-1 assistert av Even Kvalvær, før Even punkterte kampen noen minutter senere med sitt 4-1-mål. Se målene her:

Dermed var playoffplassen sikret, og 0-4 i siste kamp mot NTNUI blir derfor kun nevnt i denne linja.

Nå venter playoff i Oslo 11.-12. mars, og kampoppsettet ser slik ut:

Det betyr gjensyn med Klemetsrud, som av en eller annen grunn fikk muligheten til å stille i 1. divisjon Oslo etter fjorårets playoffskandale. Laget sikret playoffplassen i siste liten da andreplasserte Fredrikshald tapte sin siste kamp mot serievinner Veitvet. Etter kamprapportene å dømme ser det ut til å være noen nye navn i troppen siden i fjor, men vi er usikre på om det er like mange nye spillere.

Norheimsund vet vi lite om, annet enn at de kom på tredjeplass i 1. divisjon Hordaland. Laget har deltatt i seriespillet i alle fall de to siste årene, og fjorårets fjerdeplass ble altså forbedret et hakk i år. Siden førsteplasserte Sund nok en gang takket nei til playoffplass ble plassen gitt til Norheimsund, og vi håper at seiersprosenten mot lag fra Hordaland på 100% (1-0-0) holder seg også etter årets playoff.

Siste lag i gruppa er Nord/Sprint fra Sortland som ble seriemester i 1. divisjon Troms. Laget spilte faktisk sin første sesong i år, og på samme måte som oss ble det playoff i første forsøk. Så får vi håpe de følger i våre fotspor og får det for tøft i sin første playoff.

Hvis vi skulle klare bli blant de to beste lagene i gruppa venter finalespill søndag. Om vi kommer på førsteplass i gruppa går denne klokka 12.00, om vi kommer på andreplass går finalen klokka 14.00. Der møter vi i så fall hhv. andre- og førsteplassen fra den andre gruppa bestående av Veitvet fra Oslo, Varanger fra Finnmark, Hajduk fra Bergen og Nesjar fra Vestfold.