Overlegen seier for senior

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 29. Mai 2016

(Sjetne - Utleira 2-5) Et revansjesugent Utleira sørget for målfest da de gjestet Sjetne på TOBB arena søndag.


Mål:

Sjetne (1-0)

Martin Johansen (1-1)

Martin Johansen (1-2)

Sjetne (2-2)

Martin Johansen (2-3)

Øystein Nilsen (2-4)

Martin Johansen (2-5)


Hoveddommer: Nils Strømsvik (SK Trygg/Lade)


Utleira XI (4-3-3)


Stian Bratsberg


Ådne Toldnes – Thomas Isefjær – Eivind Solum– Lasse Gjengår


Stian B. Hansen – Simen Løvhaugen (K) – Jørgen Blokkum


Øystein Nilsen – Martin Johansen – Kristian Erichsen


Innbyttere: Yama Moradi og Martin Mjønes.


Et Utleira preget av mye sykdom og skader stilte med en noenlunde tynn tropp da søndagens oppgjør mot Sjetne ble sparket i gang, kanskje noe med mistanke om at et par sene helgekvelder med noe godt i glasset, var årsaken. Men hjemmelaget i burgunder fikk likevel nok å bryne seg med fra de elleve på banen for Utleira.


Avventende åpning for Utleira

Det ble dog ingen store jubelscener for Utleira i åpningsminuttene. Et aggressivt Sjetne spilte seg opp i press på et passivt Utleiralag. Det tok ikke lang tid før hjemmelaget ble tildelt sitt første hjørnespark.

Og det var på den påfølgende situasjonen, at kampens første scoring kom. En klinisk innsvinger ble feid inn i et kaotisk målområde. Ballen ble etter kriging i feltet, stusset inn forbi en totalt innestengt sisteskanse i Stian Bratsberg, og Sjetne fikk æren av dagens første scoring og en tidlig 1-0 ledelse.


De oransje slo tilbake

Utleira virket som de var kommet tilbake fra en søvndyssende start på kampen, og produserte etter hvert både én og to sjanser til å redusere. Et tenkt innlegg på bortelagets venstrekant klinket inn i nærmeste stolpe etter 10 spilte minutter, men det ble bare med lyden av metall da Utleiras første scoring for dagen lot vente på seg.

Men det var på venstre det skulle skje for Utleira, for etter en ny opprulling på kanten kom et nytt innleggsforsøk. Denne gangen var pasningen av mye høyere presisjon, og traff bredsiden til en velplassert Martin Johansen i feltet. På halv volley befestet han kontant reduseringen som et faktum, da stillingen var 1-1.

Det ble likevel bare med de to scoringene til pause, da det ikke var noe annet som skilte lagene ved fløytesignalet.


Utleira trykket på

Spiss Johansen hadde likevel nok blod på tann til å fortsette målshowet i andre omgang. En reprise av Utleiras forrige scoring oppsto, da ballen igjen ble slått inn fra venstre kant. Johansen var nok en gang på rett plass til rett tid da han denne gangen sendte en markkryper utagbart for Sjetnes målmann. Det bidro til en etterlengtet 1-2 ledelse for Utleira.

Likevel var de oransje uheldige bakover. Nok en corner til Sjetne skulle komme til å holde dagens coach, Christian, våken om nettene. En lignende variant ble slått inn. Utleira klarerte, men en gunstig andreball traff en Sjetnespiller i returrommet, som kontant sørget for at lagene var like langt igjen.


Ketchup-effekt for Utleira

Det blir ikke mål uten skudd, og det viste seg nok en gang da Yama Moradi klemte til med en druser fra godt over 20 meter. Ballen fikk en uhåndterbar sprett for Sjetnes burmann, noe som tvang ham til å gi en mindre heldig retur. Det er derimot ikke noe du gjør når målmaskin og jagende hat-trick-konge, Martin Johansen, er på banen, som også pirket inn en ny ledelse til Utleira.

Videre ble Sjetne nødt til å åpne opp forsvaret for å prøve å snu resultatet, en situasjon Utleira virket å utnytte seg av svært bra. En kontring for bortelaget ble vendt ut mot ving, Øystein Nilsen, som på kontant vis dro av en mann og dunket kula mot kassa og utenfor rekkevidden til Sjetnes keeper. Stillingen var nå behagelige 2-4, men det skulle bli mer.


Klassescoring ble dagens fjerde for Johansen

Det ble satt et passende punktum på kampen da Johansen nok en gang var ute på måljakt. Et leken chip i bakrom fra Utleiras enestående midtbane sendte måltjuven Johansen alene gjennom, som med glede satte punktum med sin fjerde scoring for dagen med en elegant lobb over en manisk Sjetne-keeper.

Hans fjerde scoring for dagen ble stående som hans 13. mål på ikke ringere enn 6 kamper for Risvollingene, noe som gir ham en scoringsstatistikk spillere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo bare kan se langt etter.

Det ble med fem scoringer og tre poeng til Utleira, da dommer Nils Strømsvik blåste i fløyta for siste gang. Kort sagt en perfekt affære for sambalaget fra Risvollan.


Utleiras Beste: Martin Johansen

Tilskuertall: Stadig avanserende

Værforhold: Tropisk

Innsats: Heroisk


Neste kamp for senior spilles mot Tiller 2 på Utleira kunstgress torsdag 2. juni. Avspark er klokka 20.30. Vi håper å se deg der! :-)


Referent: Magnus Rein Hatletveit


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.