Ny poengdeling i søndagens seniorkamp

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 1. Mai 2016

(Strindheim TF 3 – Utleira 3-3) Utleira spilte nok en gang uavgjort da de gjestet Strindheim søndag 01.05.

Jørgen Blokkum (3-3)

Hoveddommer: Anders Pedersen (Sverresborg Fotball)

Utleira XI (4-3-3)

Stian B

Kristian Erichsen – Thomas Isefjær – Eivind Solum – Lasse Gjengår

Stian B. Hansen – Simen Løvhaugen – Martin H. Krogstad

Fredrik Larsen – Martin Johansen – Yama Moradi

Innbyttere: Anders Hanssen, Jonathan Mikalsen, Jonas Sæther, Ådne Toldnes, Jørgen Blokkum, Martin Robertsen.

Det var praktfull vårsol som prydet Strindheim kunstgress da kampen om tre nye poeng skulle avgjøres. Med en solid bakenforeliggende feiring for både russ og festfolk, ventet 90 minutter med god søndagsfotball.

Eksplosiv start på kampen

Og kampen startet på lik linje med mai måned, med et smell. Et blodtørstig angrep fra Strindheims venstreside gikk rett i strupen på et relativt bedagelig Utleira. En avslutning ble stoppet av Utleiras årvåkne burmann, Stian Bratsberg. Likevel havnet returen rett i beina på en overrumplet Strindheimspiller, som til tross for dette presterte å famle ballen over en oppofrende Utleiraspiller i blokkering.

Etter sjokkåpningen virket bortelaget tydelig overrasket, men forsøkte å flytte spillere høyere for å framprovosere målsjanser. Dette åpnet rom bakover, og en storspillende sisteskanse sørget nok en gang for denne sesongen å holde liv i kampen for de oransje.

Dårlig uttelling for Utleira

Og et hardtarbeidende Utleiralag tok hjertelig imot belønninger for det harde arbeidet. Et innlegg fra indreløper Stian Hansen traff hodet til Martin Johansen, som sendte ballen i en bue mot hjemmemålet. Likevel måtte han se ballen seile over tverrliggeren da Utleira noterte seg for sin første ordentlige store mulighet.

Men første omgang var hjemmelagets omgang, og mer skulle komme fra Strindheim. Et frispark i farlig posisjon ble svingt inn og rett i treverket over hodet til keeper, Bratsberg. Ballen tok så veien mer eller mindre perfekt ned i beina til en ventende Strindheimspiller, som fullførte angrepet og sørget for stillingen 2-0 i hjemmelagets favør.

Utleira reduserte

Like etter fikk Utleira et frispark i tilsvarende posisjon som foregående situasjon, bare på andre banehalvdel. Et nytt frispark ble på samme måte sendt inn i målområdet, men ballen fikk en annen skjebne for bortelaget. Strindheim klarerte faren, men en klarering som endte rett i beina på midtbanedirigent Simen Løvhaugen.

Et nytt innlegg fungerte bedre, og havnet rett på pannebrasken til Stian Hansen, som sendte av gårde ballen i en perfekt bue inn i buret til Strindheim. Med kommentaren om at han sjelden hadde befunnet seg så lenge i luften under en heading, befestet han stillingen til 2-1.

Dermed var det på høy tid at dommer Anders Pedersen rundet av første omgang med et kontant blås i fløyta.

Bortelaget presset etter pause

Andre omgang, lik den første, fikk en skikkelig pangstart, da angriper Martin Johansen brøt gjennom motstanderens forsvar. En totalt unødvendig dytt i ryggen innenfor straffefeltet var nok til at kampleder Pedersen markerte straffe for bortelaget. Utleiras felte mann insisterte på å ta straffen selv, noe han gjorde aldeles rett i. En hard og utagbar straffe gikk til venstre for keeper, og stillingen 2-2 var et faktum.

Ved denne anledningen ble for øvrig også en av Strindheims bakre menn utvist, og laget ble redusert til 10 mann. Dette preget kampbildet betraktelig, ettersom et ballbesittende Utleira ikke fant det særlig enkelt å trenge gjennom et defensivt anlagt hjemmelag. Likevel bidro Utleira til et høyt, kollektivt press som tvang de gulblå langt tilbake på egen halvdel.

Offensivt spill straffet seg

Det var Utleira som produserte de feteste sjansene, og det var ikke mange muligheter for det reduserte mannskapet i andre enden. En sjelden visitt på Utleiras halvdel sørget likevel for en corner til Strindheim. Et passivt Utleiralag ble tatt på senga da de så hjemmelaget stange inn nok en ledelse på eget gress, som videre satt 3-2 som resultat ved rundt 75 spilte minutter.

Utleira fikk dog flere muligheter til å pynte på resultatet, blant annet en offsideannullert scoring ikke lenge etterpå.

Mirakuløst langskudd på tampen

Et lite håp ble likevel tent da de oransje ble tildelt frispark to minutter før kampslutt. Et noenlunde optimistisk Utleira så dette som siste mulighet til å sikre et uavgjortresultat i en skikkelig slitekamp.

Da stilte en noe overraskende Jørgen Blokkum seg opp for å ta frisparket, en mann du ikke alltid ser prikke frispark inn. Men i dag var tydeligvis dagen for maifest, for en druser av et nådeløst frispark med dødelig kraft og presisjon nærmest fløy inn i nettet bak en hjelpeløs Strindheim-målmann.

Frisparket fra antagelig 40 meter var det siste som skjedde i kampen. En kamp som inneholdt det meste ble avblåst til 3-3, og fyrverkeriet av en match stod som et verdig punktum på arbeidernes dag denne 1. mai.

Utleiras Beste: Jørgen Blokkum

Tilskuertall: Ekvivalent med varmegradene

Værforhold: Majestetisk solnedgang

Innsats: Svært god

Neste kamp for senior spilles mot Ranheim på Utleira kunstgress søndag 8. mai. Avspark er klokka 20.00. Vi håper å se deg der! :-)

Referent: Magnus Rein Hatletveit