Utleira TH - Charlottenlund

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

14. september 2014

Etter å ha trent en hel sommer, pluss litt til, var det endelig klart for seriestart. Vi spilte mot Charlottenlund både i Sommerserien og TrønderEnergi Cup, og begge kampene endte i tap for oss. Denne gangen ville vi det annerledes. Nå var det alvor.

Første kvarter av førsteomgangen byr på godt forsvar og solid målvaktspill av Hilde. Vår forsvarstaktikk ser ut til å fungere. Framover på banen er vi noe mer utålmodige, noe som gjenspeiles i valgene vi gjør. Det er for lite bearbeiding i angrepsspillet og Charlottenlund får ikke store utfordringer med å hindre sjanser og målscoringer. Etter 15 minutter viser tavla 5-5, mye takket være Hilde som redder mange skudd, inkludert 7-meterskast.

De gangene vi setter tempo og er direkte i satsingene, er vi vanskelig å stoppe. Der vi unngår å nøle får vi mål hver gang. Cecilie er en av de som har stilt inn siktet og bidrar med noen flotte mål, men det i seg selv blir ikke nok. For lite kollektivt spill gjør at angrepsspillet flyter dårlig. Samtidig står Charlottenlunds målvakt bra. Da vi i tillegg har flere stangskudd enn vi kan telle på en hånd, bare i løpet av første omgang, er det vanskelig å skaffe seg noe forsprang. Dermed er det jevnspilt hele veien fram mot hvilen. Vi går til pause en scoring fattigere enn gjestene. Vi sitter med en følelse av at vi spiller på halv maskin og derfor har mye mer å gå på.

Andre omgang blåses i gang og de første minuttene vinner vi 2-0, og er dermed oppe i ledelsen. Så er det bråstopp. Der vi har stang ut, har Charlottenlund stang inn. I tillegg har bortelagets målvakt flere klasseredninger. Vi gjør mange bytter for å se om det hjelper, men det utgjør ingen stor forskjell.

Etter 40 spilte minutter har bortelaget sikret seg en firemålsledelse, som kort tid etter blir til fem, seks, sju... De får løpe som de vil gjennom vårt forsvar. Mathilde kommer inn i målet en periode og gjør en flott figur, men uten scoringer i den andre enden av banen hjelper det ikke stort. Vi ender til slutt opp med åtte stangskudd, og scorer heller ikke på noen av våre 7-meterskast.

Vår første seriekamp ender i et kjempetap. Charlottenlund kommer nok til å overraske mange, og kanskje også seg selv, i løpet av sesongen med gode prestasjoner.

Sara Jonassen kåres til bortelagets beste spiller etter sju flotte scoringer.