Utleira TH - Heimdal

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

I går var det nyopprykkede Heimdals tur til å gjeste hallen. Heimdal var klart best i NM-kampen da vi møtte de i midten av august, mens vi vant med samme differanse i Sommerserien få dager senere. Dermed var dette en kamp med en nokså åpen skjebne.

Heimdals forsvarstaktikk var overhode ikke noe som overrasket oss. Vi hadde forberedt oss godt og det var også veldig synlig allerede fra start. Selvtilliten henter vi i vårt defensive spill, hvor Cecilie og Pia er selve limet i midtforsvaret. Dette bidrar til trygghet og motivasjon i laget. Med tøft forsvar og innsats følger det også med gulkort, utvisninger og 7-metere. Med Hilde i mål og redning på redning, blir det likevel ikke enkelt for Heimdal. Etter nesten halvspilt omgang leder vi 7-2, hvor våre suverende venstrehendte jenter har stått for samtlige scoringer og i tillegg bidratt veldig i forsvar. Dette er nok til at bortelaget tar timeout.

Vi fortsetter det gode forsvars- og målvaktsspillet og fortsetter å øke ledelsen. Elisabeth briljerer den neste perioden. Det gjenstår fem minutter av omgangen og vi leder med åtte. Sammen sørger Maria og Pia for å løpe inn noen scoringer på tampen, før Pia i tillegg på imponerende vis setter inn ei scoring i siste sekund før pausen.

Heimdal starter andreomgangen med ny forsvarstaktikk uten å lykkes umiddelbart. June herjer gang etter gang og de grønnkledde virker mer og mer frustrerte. Hun alene har flere mål enn bortelaget har til sammen.

June Nilsen
Den neste perioden blir likevel noe mer kaotisk. Mange 7-metere og bestrafninger preger omgangen. Heimdal tar innpå. Midtveis er de kun fem mål bak og er definitivt det laget som er mest skjerpa. I lignende tilfeller tidligere har vi blitt stressa og gjort dårlige valg. I dag derimot har vi bestemt oss - vi skal vinne. Tone løper inn et par viktige mål og brått snur vi en svak periode til å nesten doble forspranger igjen. Litjpia vår, Sanne, viser seg også frem fra en kjempegod side og setter inn de tre neste scoringene på nydelig vis. Helt mot slutten slurver vi igjen og Heimdal får pyntet noe på resultatet. Vi vinner til slutt med fem mål og tar våre to første poeng.

Bestemannsprisen var det mange som kjempet om, men til tross for et langt skadeavbrekk var June fantastisk god i dag. Hun stakk av med både toppscorertittelen og bestemannsprisen. Thea Korsnes fikk bortelagets bestemannspris.

Utleira-Heimdal 25-20 (14-6)