Seier mot vertene!

Postet av Futsal herrer den 23. Aug 2021

I vår tredje kamp i UEFA Futsal Champions League kom endelig seieren!

Før turneringa hadde vi sett oss ut denne kampen som den mest overkommelige, men da Tirana hentet inn landslagsspillere fra andre klubber i både Albania og Kosovo ble det mer uklart om dette var den mest overkommelige kampen likevel. Vertene åpnet nemlig med å slå luxemburgske Differdange i første kamp, og så rett og slett veldig solide ut. Men med den gode prestasjonen mot Haladás i bakhodet visste vi likevel at det var muligheter for poeng om vi klarte gjenskape noe lignende mot albanerne.

Det starter godt, og vi tar ledelsen ganske tidlig når Erlend Vie blir sendt på kontring av en dårlig albansk støttepasning og kombinerer fint med Johansson før han selv avslutter kontrollert nede ved stanga i keepers lengste hjørne. Resten av omgangen forblir målløs til tross for gode muligheter til begge lag, men to gode keepere stopper det som kommer forbi forsvaret.

I andre omgang blir det mer å holde styr på for sekretariatet. Først øker Moen til 2-0 etter at vi vinner ballen høyt og straffer dem nådeløst, før Tirana like etter spiller seg frem til 2-1 fra kloss hold. Rundt halvspilt øker Økland til 3-1 med en solid enkeltmannsprestasjon, før 3-2 kommer etter en dødball med rundt fem minutter igjen. Med 3 minutter igjen rekker Petter Høvik såvidt å klarere unna en ball før han blir klippet ned, og Tirana pådrar seg et rødt kort gjennom at en spiller får sitt andre gule. Vi får dermed to minutter i overtall, og utnytter det raskt, når Oskar Andreassen settes opp for skudd i god posisjon og smeller inn 4-2. Vi rir av det som kommer på slutten, og kan til slutt juble for vår første seier i UEFA Futsal Champions League.

Seieren betyr at det er teoretisk mulig med avansement før siste kamp, men i praksis er det så vanskelig at vi ikke bruker energi på å forsøke å forklare det. Siste kamp har likevel stor verdi i seg selv, samtidig som det også er veldig viktig for rankingen dersom vi skulle være så heldige å få delta igjen neste år.