2-2 mot Sjarmtrollan og 3-2 mot Hulløy sikrer tabelltopp.

Øie; Økland, Høvik, Ravlo, Stølan, Moen, Johansson, Vie, Holmen, Andreassen, Welo, Johansen.

0-1, Sindre Welo (Oskar Andreassen), 31. min.
1-1, Tobias Schjetne, 32. min.
2-1, Tobias Schjetne, 37. min.
2-2, Simon Johansson (Sindre Welo), 39. min.

Seriemesterne fra de siste to sesongene skulle møtes til storoppgjør i Breivikahallen lørdag. Sjarmtrollan manglet storscorer Vucenovic, mens vi manglet Wiseth, Kilingberg og Enlid av de som var med i troppen forrige helg. Det ga debut i mål fra start for Helge Øie, etter flere innhopp både i fjor og i år. Kampbildet ble fra start av slik det pleier mot Sjarmtrollan, der vi har mest ball, mens Sjarmtrollan venter på de rette anledningene til å storme i angrep. Mot slutten av omgangen lykkes vi etter hvert med å få skapt noen gode muligheter, men det gir også noen overgangsmuligheter imot når vi blir uforsiktige på vei fremover,. Ingen av lagene lykkes med å sette ballen i mål, vi går til pause på 0-0.

Andre omgang oppleves som litt jevnere, tøffere og mer uryddig, men etter halvspilt omgang lykkes vi endelig. Andreassen sender en lang ball mot Welo som vender vekk forsvareren og limer ballen inne ved stanga til 0-1. Det hjelper ikke mye: Like etter roter vi vekk ballen sentralt og Schjetne takker og bukker og setter inn 1-1 bare et minutt etter vi tok ledelsen. Sjarmtrollan lager så flere frispark, og det sjette gir oss sjansen fra 10-meteren, men Welo setter skuddet i skuldra på keeper og ut. Vondt blir verre to minutter senere, og igjen er det Schjetne som straffer svakt forsvarsspill med et skudd som keeper nok burde klart å stoppe. Vi har da satt oss selv i en vanskelig situasjon, men med litt hjelp av motstanders keeper som slipper et svakt/smart skudd fra Johansson mellom bena får vi utligninga i det 39. minutt. Det blir ikke flere mål, og vi kan puste lettet ut etter å ha berget poeng etter en svak prestasjon. Det var på ingen måte ufortjent kampen sett under ett, men vi satte oss selv i en unødvendig vanskelig situasjon på tampen, og trengte litt flaks for å redde oss inn. Samtidig er det evnen til å klare å vri et godt resultat ut av et vanskelig utgangspunkt som gjør at vi med denne kampen klokket inn 30 kamper på rad uten tap, og tangerte rekorden til Vegakameratene.

Hulløy - Utleira 2-3 (1-0)

1-0, Casper Øyvann, 5. min.
2-0, Patrick Elvevold, 24. min.
2-1, Petter Høvik (Andreas Økland), 25. min.
2-2, Sindre Welo (Christopher Moen), 32. min.
2-3, Andreas Økland (Oskar Andreassen), 37. min.

Dagen etter gikk turen til Bodø for å forhåpentligvis levere en bedre prestasjon, og forhåpentligvis også ta de 3 poengene vi ikke fikk til å ta med oss hjem fra Bodø året før. Det så bare ikke sånn ut fra start, og allerede etter 5 minutter får Casper Øyvann sende Hulløy i ledelsen uten å ha møtt altfor mye motstand på veien. Resten av omgangen sliter vi med å skape det helt store, og selv om det blir noen halvsjanser begge veier er det ingenting som tyder på at det er en snuoperasjon i emning.

I andre omgang er det nok en gang Hulløy som kommer best i gang, og etter drøye 4 minutter sender Patrick Elvevold dem opp i en tomålsledelse. Petter Høvik innser da alvoret, og før minuttet er gått er reduseringen et faktum, og vi ser et lite sceneskifte som gjør at vi girer opp et hakk. Etter halvspilt omgang blir Erlend Vie sendt alene med keeper, noe som ender med en skikkelig nedsparking og rødt kort til sisteskansen. Vi får dermed muligheten til 4v3 i overtall i 2 minutter, og i siste sekund får en noe heldig Sindre Welo pirket ballen så vidt over streken via både keeper og en forsvarer. Vi fortsetter jakten på seiersmålet, og nok en gang er det gutta bak 2-1 som leverer varene, men i en annen rekkefølge. Denne gangen er det Høvik som slår innspark til skudd fra Andreassen, som Økland styrer inn på bakre. Vi får dermed prøve oss mot Hulløys overtallsspill i noen minutter, et overtallsspill vi har mildt sagt blandede erfaringer med. I siste spilleminutt blir det litt kaotisk i boksen, og det dømmes straffespark. Spillende trener Halvorsen gjør seg klar for å ta det, mens Helge Øie får sjansen til å bli dagens mann i Utleira-drakt. Øie går heldigvis for oss riktig vei, og får stoppet skuddet, og 20 sekunder senere kan vi slippe jubelen løs. Det ender dermed med 3 poeng til tross for en svak førsteomgang. I andre omgang er det rekken med pivot som jobber oss inn i kampen. De utfordrer en mot en, søker pivot og får dødballer. Dødballene settes opp på en god måte og fører både til reduseringsmålet og det som viser seg å bli vinnermålet.

Fire poeng fra de to tøffe kampene nordpå er like mye som i fjor, og vi er dermed godt i rute på toppen av tabellen, med byrival Freidig luskende like bak. Nå venter ei full treningsuke før vi tar imot Fredrikshald og Sandefjord i Utleirahallen. Vi kommer selvfølgelig med mer før den tid.