1-0, Jonas Wiseth (Christopher Moen), 13. min

4-0, Simon Karl Johansson (Christopher Moen), 27. min
5-1, Sindre Welo (Petter Høvik), 37. min)
5-2, Freidig, 38. min.

Gule kort
Ravlo (Utleira).

Om kampen

Det var tid for årets andre seriekamp, og motstander denne gangen var byrival Freidig. Siden vi spilte uavgjort mot dem i vårt første møte i debutsesongen i 2015/16 har vi vunnet de sju siste oppgjørene, men med ett unntak har det stort sett vært tøffe og jevne oppgjør vi har vunnet med et mål eller to.

Som forventet tar vi initiativet i kampen fra start, og selv om det ikke blir veldig store sjanser ut av det, føles det som vi får kampen inn i det sporet vi ønsker, med mulighet til å kontrollere ballen og bygge opp gode angrep. Vi sliter imidlertid lenge med å få hull på byllen, og til slutt må det et stykke magi til for å ta ledelsen. Jonas Wiseth mottar ballen ute til høyre, drar seg inn i banen og limer ballen i lengste kryss med venstrefoten. Vi har dermed fått ledelsen vi ville ha, og Freidig må dermed ta større sjanser for å jakte utligning. I en ikke spesielt stygg omgang klarer vi likevel å lage 5 frispark, og vi måtte derfor være litt forsiktige på slutten for å ikke lage 10-meter i mot. Det hindrer ikke Magnus Johansen fra å stoppe en Freidig-spiller på vei fremover, og han går like godt selv mot keeper og sender oss opp i 2-0 like før pause.

I andre omgang fortsetter vi å kontrollere kampen, men som i første omgang lar målene vente litt på seg. En av årets nyervervelser tar til slutt ansvar, og etter en fin tunnel på keeper kan Oskar Andreassen juble for sitt første mål i Utleira-trøya. Like etter øker vi til 4-0, etter at en årvåken Christopher Moen straffer sovende Freidig-spillere med et kjapt innspark til en umarkert Simon Johansson på bakre stolpe. Freidig reduserer til 4-1 etter rundt halvspilt omgang etter et flott volleyskudd, og tar etter hvert ut keeper i angrep. Det gir ingen effekt fra start, og isteden er det Sindre Welo som øker til 5-1 etter å ha vendt på femøringen foran mål. På slutten får Freidig et mål i overtallet sitt, men spennende blir det aldri, og vi kan ta med oss 3 poeng og en god følelse inn mot kampen mot Hovocubo i Champions League førstkommende helg.