Sterk helg i nord ga 6 nye poeng.

Postet av Futsal herrer den 17. Feb 2020

Årets desidert tøffeste helg endte med 6 poeng etter seier både mot Sjarmtrollan og Vesterålen.

Regjerende gull- og sølvvinner Sjarmtrollan og Vesterålen skulle besøkes fredag og lørdag, og vi reiste nordover med årets sterkeste tropp:

Enlid, Øie, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Welo og Berre.

3-7, Jonas Wiseth

Sjarmtrollan tar ledelsen tidlig etter en styring av toppscorer Vucenovic, men vi utligner raskt ved Erlend Vie som setter en retur etter skudd fra Sindre Welo. Oskar Stølan sender oss i ledelsen med 2-1 etter heroisk duellering av Simon Johansson, før Stølan straffer en svak Sjarmtrollan-klarering til 3-1 på flott vis. Andreassen reduserer til 3-2 etter en bakromspasning hvor vi ikke følger løp, før Wiseth serverer Johansson på bakre til 4-2. På slutten av omgangen reduserer Simonsen til 4-3 på et skudd Enlid vanligvis redder, og dette blir også pauseresultatet.

I andre omgang blir det betraktelig roligere ute på banen, og ikke så kaotisk som det til tider var i den første omgangen. Johansson øker til 5-3 alene med keeper etter 22 minutter, og etter det blir det ikke flere mål før Wiseth drar seg forbi Vucenovic ute på kanten og sender et innlegg foran mål som rotes over linje av en Sjarmtrollan-spiller. Overtallsspillet til Sjarmtrollan gir ingen mål imot, isteden er det Jonas Wiseth som sender en ball i tomt mål helt på tampen, som gjør at vi til slutt vinner 7-3.

Lørdag gikk turen videre til Sortland, hvor Vesterålen ventet oss i Sortlandshallen kl 21.

Vesterålen - Utleira 2-3 (0-1)

0-1, Sindre Welo (Christopher Moen)
0-2, Simon Johansson (Jonas Wiseth)
0-3, Selvmål (Jonas Wiseth)
1-3, Adrian Pedersen
2-3, Børge Henriksen

Vesterålen kom best i gang, og hadde både skudd i treverk og sjanser alene med Enlid i innledninga før vi gradvis tar over. Halvveis i omgangen tar vi ledelsen ved Welo på pasning fra Moen etter et frispark midt foran mål. Begge lag har flere store sjanser de siste ti minuttene, men resultatet står seg til pause.

I andre omgang kommer vi godt i gang, og Johansson øker til 2-0 etter to minutter, før en Vesterålen-spiller styrer et innlegg fra Jonas Wiseth i mål til 3-0 like etter. Etter dette kommer en amper periode med tøffe dueller og svak dømming (begge veier), som gjør at det blir bra med leven både på banen og på tribunen. Med 30:11 på klokka får Kvalvær sitt andre gule kort i en situasjon vi ikke helt skjønner hva han gjør galt i. Vesterålen får straffespark, og Adrian Pedersen reduserer til 3-1 med 10 minutter igjen. Vesterålen får nå blod på tann, og det blir flere ganger skummelt når de kaster langt enten i bakrom eller for stuss mot mål fra den lokale Jostein Flo på topp. 3-2 kommer med 5 minutter igjen ved Børge Henriksen, og det blir bra liv i hallen igjen.

Det blir sjanser begge veier på tampen, men ingen flere mål, og vi kan juble for årets 14. seier, 43 poeng og 6 poeng klaring til Sjarmtrollan før sesongens 3 siste kamper. Den første av disse kommer allerede onsdag, når vi tar imot Freidig hjemme i Utleirahallen kl. 18. Vel møtt!