Seks poeng mot byrivalene!

Postet av Futsal herrer den 26. Nov 2019

Vi måtte slite i begge kampene, men til slutt endte det med to seire og seks poeng.

Vi kom til helga med etter ei utfordrende uke. Kaptein Johansson er satt ut av spill etter å ha fått skuldra ut av ledd mot Sjarmtrollan, Andreas Fossli er fortsatt ute etter en smell i treningskamp mot Vega i generalprøven, og Christopher Moen var bortreist på obligatorisk jobbtur. Når man plusser på at flere sentrale spillere sto over fredagstrening på grunn av sykdom, ante det oss at vi kom til å få en tøffere oppgave enn da vi for under 2 uker knuste Ranheim 9-0.

5-4, Oskar Stølan (Jonas Wiseth)

Vi tok oppskriftsmessig ledelsen etter 6 minutter, og det er Kvalvær som får æren av å åpne showet, assistert av Erlend Vie. Det varer imidlertid ikke lenge - minuttet senere er vi like langt når Ranheim får til en fin styring på bakre etter innspark. Vi fortsetter å jage mål, og det tar ikke lang tid før Wiseth skyter i stolpen. Ballen går ut igjen i banen, og der står Ravlo og dundrer inn 2-1 fra langt hold. Tre minutter senere øker vi ledelsen, og nok en gang er det etter skudd fra Wiseth, men denne gangen plukker Vie opp en retur fra keeper og setter ballen i mål fra kort hold.

I andre omgang kommer vi på banen for å avgjøre, og de første minuttene er det fullstendig enveiskjøring uten at Ranheim får til noe som helst. I det 25. minutt gir vi dem dessverre målet de trenger for å få blod på tann. En i utgangspunktet ufarlig situasjon løses på verst tenkelige vis, og Anders Færø får sette ballen i tomt mål til 3-2. Like etter er det nok en gang svake vurderinger av flere som gjør at Ranheim får sette 3-3, og det er plutselig spennende med 12 minutter igjen. Vi opprettholder likevel initiativet, og etter flere sjanser får vi uttelling når Wiseth finner Vie som kan trille inn 4-3 med syv minutter igjen. Vi har dessverre ikke lært av tidligere feil. og gir derfor Ranheim en fin 3-mot-1-mulighet som de utnytter til 4-4 med fem minutter igjen. Vi trenger derfor et nytt mål for å sikre seieren, og heldigvis har Jonas Wiseth oppskriften (igjen!). Med en fin pasning finner han Oskar Stølan alene på bakre, og vi kan juble for å igjen ha tatt ledelsen. Denne gangen gir vi dem ikke muligheten til å komme tilbake i kampen, og vi kan puste lettet ut et par minutter senere når dommerne blåser av kampen.

Utleira - Freidig 3-2 (1-2)

1-0, Selvmål (Jonas Wiseth)
1-1, Fredrik Solberg
1-2, Håkon Hjelle
2-2, Morten Ravlo (Lars Erling Killingberg)
3-2, Morten Berre (Jonas Wiseth)

Ny kamp søndag, og et gjensyn med tidligere spillere (Julien Le Bozec og Gard Killingberg), samt møte med gamleklubben for Sindre Welo. Nok en gang kommer vi godt i gang i Utleirahallen, og det står bare 5 minutter på klokka når Wiseth sender et innlegg inn i feltet som styres i eget mål av en Freidig-spiller. Freidig viser tydelig at planen er å mure igjen bakover og ta kontringssjansene som byr seg. De får den første etter 8 minutter, der Berre må ta seg et gult kort for å få stoppet Le Bozec på vei mot mål, men ellers har vi bra kontroll de første 15 minuttene. På tampen av omgangen snur Freidig kampen, først etter en pasning på bakre fra Gard Killingberg som treffer Fredrik Solberg, før Stølan må bruke ulovlige midler for å stoppe Le Bozec inne i feltet. Straffesparket setter Håkon Hjelle i mål, og vi ligger dermed under med 1-2 til pause.

Andre omgang er en kanonade fra start til slutt. Vi skyter i vei, men offerviljen er høy hos Freidig i denne kampen, og skudd blir blokkert med usedvanlig oppofrelse, noe som gjør at det tar lang tid før ballen sniker seg i nettmaskene. Til slutt er det Morten Ravlo som lykkes i det 33. minutt, med et skudd som går forbi alt og alle i mål til 2-2. Freidig ser seg også nødt til å lage mange frispark, og med 5 frispark laget må de være litt ekstra forsiktige de siste minuttene. Vi jakter både mål og frispark, og nøyer oss fint med det første når Morten Berre får vende opp på 7 meter og sender av gårde et skudd mellom bena på keeper. De siste minuttene tar Freidig ut keeper, men det blir aldri skikkelig skummelt, og vi kan dermed slippe jubelen løs for helgas andre ettmålsseier.

Trener Bardal har følgende kommentar etter helga:

For å ta konklusjonen først er jeg veldig fornøyd med å unngå poengtap i en veldig krevende uke og mot motstandere som fremsto som mye mer tente mot oss, enn jeg har sett dem i enkelte andre kamper.

Mot Ranheim har vi en god del innsatsvilje, men dårlig fokus. Eksepsjonelt svakt press av oss gjør at de klarer å ha ballen en del med nokså enkle virkemidler. Vi slipper ikke til sjanser eller mål på grunn av det svake presset, men det gjør at de får stykket opp bombardementet. Det som fører til at vi nesten avgir poeng, er noen grusomme gavepakker, der vi ikke bare mister ballen, men også forsvarer de resulterende kontringene på en måte som minner om undervurdering. At vi både demonstrerer vårt laveste nivå og tar tre poeng, skyldes at vårt laveste nivå i etablert angrep er relativt høyt. Vi skaper flust av sjanser, selv om vi ikke spiller bra.

Vi presterer klart bedre mot Freidig. Presset er langt bedre og 1-0 og tungt press fra oss er en helt akseptabel situasjon utover i 1. omgang. Etter noen svakt utførte og litt risikable offensive dødballer, mister vi fokus i en kort periode før pause og slutter å løpe begge veier. Det utnytter Freidig imponerende godt og putter to mål på kort tid. Når vi virkelig hever oss defensivt og ikke har noen sjanser mot i 2.omgang, er vi nødt til å vinne. Et sånt trykk og en så stor mengde skudd og klare sjanser gir alltid uttelling i løpet av 20 minutter.

Med det har vi heng på Hulløy på toppen av tabellen. Begge lag står med 5-0-0, men allerede i neste serierunde er minst et av lagene garantert poengtap når vi møtes innbyrdes i Utleirahallen. Kampen spilles 14. desember kl. 18.00, og vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon når det er tilgjengelig.