Bronsemedalje i Eliteserien!

Postet av Futsal herrer den 12. Mar 2019

Seier mot Fredrikshald og uavgjort mot KFUM gjorde at vi sikret bronsemedalje i vår andre sesong i eliteserien!

Forutsetningene var greie før siste helg i Eliteserien 2018/19: Seier mot Fredrikshald og poeng mot KFUM ville gi oss medalje.

Fredrikshald - Utleira 1-4 (0-2)

0-1, Morten Berre
0-2, Morten Berre
0-3, Oskar Stølan
0-4, Christopher Moen
1-4, Saif Haydar Jafar

Vi kom godt i gang mot Fredrikshald, og dominerte kampen fra start. Vi skaper flere gode sjanser selv, men mål blir det ikke før Fredrikshald serverer ballen til Morten Berre som straffer feilen på effektivt vis. Samme mann dobler ikke lenge etter, og denne gangen er det et pent skudd fra 10 meter oppe i hjørnet bak keeper. Resultatet står seg til pause, men det kunne fort blitt mer om vi var litt skarpere foran mål. I andre omgang øker vi ledelsen til 3-0 ved Stølan etter at han ble satt opp alene med keeper av Moen, før Moen selv varter opp med en perle til 4-0 fra 25-30 meter over keeper og i mål (se video!!).

Siden KFUM vant komfortabelt 6-1 mot Freidig og Vesterålen spilte uavgjort mot Sjarmtrollan i Tromsø var det mulig med både sølv, bronse og fjerdeplass til slutt. Sølv ville kreve seier av oss og Vesterålen-tap mot Hulløy, mens bronse kun ville kreve poeng for egen del.

3-3, Christopher Moen

Også i Oslo søndag kom vi best i gang og spiller oss til et par fine sjanser i innledningen. Så er det KFUM sin tur, og Enlid må i aksjon med noen gode redninger. Den andre redningen setter igang en overgang til oss, som ender med at Johansson kan vippe over keeper og i mål til ledelse 1-0. Like etter dobler vi ledelsen. Flott spill av Wiseth og Stølan ute til venstre setter opp Moen motsatt som setter 2-0 med venstrefoten i lengste hjørne. Det går imidlertid ikke lang tid før KFUM reduserer ved Martin Svendsen. 1-2, som også blir pauseresultatet. I andre omgang kommer KFUM best i gang, og de utligner først ved Jonvik, før samme mann sender dem opp i ledelsen med 3-2 og oss ned på 4. plass på tabellen. I samme minutt snur det heldigvis, og nok en gang er det Christopher Moen som er sist på ballen etter flott forarbeid av Jonas Wiseth. Flere mål blir det ikke til tross for at KFUM tar ut keeper på tampen, og dermed ender det med tredjeplass og bronsemedalje.

Det sier vi oss veldig fornøyde med. Det er et steg opp fra forrige sesong, og selv om vi ved avslutning av fjorårets sesong tenkte vi kunne sikte enda høyere var det ingen som tenkte på medalje da skader, flytting og andre prioriteringer gjorde at vi reiste til serieåpning i Vesterålen med 3 av de 12 som var på samme tur året før. Mange nye spillere har kommet inn og levert godt over forventning helt fra start, i tillegg til at de få kontinuitetsbærerne virkelig har vist hva som bor i dem når det trengtes som mest. Vi nevner blant annet Wiseth med 11 mål og 15 målgivende og Johansson med 10 mål og 15 målgivende. Nykommer Moen med 7 mål og 10 målgivende på noe færre kamper har også vist hva han er i stand til å få til offensivt på sitt beste,  mens årets sensasjon må sies å være Oskar Stølan som vartet opp med 10 mål i debutsesongen til tross for at ingen hadde sett ham spille futsal før sent i oktober.

Første trening etter sesongen er allerede gjennomført, og med mindre vi får et mannefall som i fjor satser vi på å forbedre tabellplasseringen også til neste år.

Til slutt vil vi takke alle i og rundt Utleira som har bidratt på forskjellig vis gjennom sesongen. Takk til sponsorene (spesiell takk til Haucon og Visiontech som sponser laget direkte), takk til interesserte trenere og foreldre som ser på treninger, kamper og bidrar til at Utleira er en futsalklubb for de yngste og de eldste. Takk til Pål og Vidar som legger til rette for oss. Takk til alle som har sett oss på hjemmebane. Vi håper vi har gitt dere gode opplevelser tilbake, og håper vi kan fortsette med det også fremover.