3 av 6 poeng i serieåpningen!

Postet av Futsal herrer den 18. Nov 2018

2-5 mot Vesterålen og 5-2 mot Nord-Sprint ga oss 3 poeng da vi startet Eliteserien i Sortlandshallen.

Med bare 3 av 12 gjenværende spillere fra stallen som tok 6 poeng i Vesterålen i fjor var det knyttet en viss spenning til hvordan vi skulle se ut fra start i årets sesong. Tangvik, Wiseth og Johansson var de gjenværende, og med seg fikk de Enlid, Moen, Gamnes, Berre, Mjell, Killingberg, Stølan og Holmen.

5-2, Thomas Aloyseous, 36. min.

Første kamp for sesongen var mot fjorårets bronsevinner Vesterålen. Hjemmelaget hadde allerede spilt 3 kamper forrige helg, og med 6 av 9 poeng etter lokaloppgjør mot Nord-Sprint og møtene med Sjarmtrollan og Hulløy skjønte vi det kom til å bli en tøff kamp. Det ble ikke bedre da Vesterålen fikk uttelling allerede etter to minutter med et skudd som snek seg inn i hjørnet bak keeper Tangvik. 3 minutter senere blir vondt verre når vi ikke følger med etter å ha rota vekk et innspark, og får 2-0.  Litt senere kommer også 3-0 etter et indirekte frispark som følge av tilbakespill til keeper. Vi tar raskt ut keeper for å spille overtall, og vi får da også redusert til 3-1 ved Gaute Gamnes som ble fint satt opp av Håkon Mjell foran mål. Like etter scorer Vesterålen 4-1 på en overgang, noe som også blir pauseresultatet.

I andre omgang får vi en god start når Håkon Mjell scorer et tidlig mål i overtallsspill, men til tross for mange sjanser begge veier blir det ikke flere mål før helt på tampen. Vi roter bort ballen med keeper ute av mål, og det blir en enkel oppgave for Thomas Aloyseous å punktere kampen med 4 minutter igjen på klokka. Alt i alt var det fortjent, men vi ble på ingen måte spilt av banen, og det var bare å glede seg til nye muligheter dagen etter.

2-5, Gaute Gamnes, 39. min.

Nye muligheter dagen derpå, men også her kom vi dårlig i gang da hjemmelaget tok ledelsen etter 9 minutter. En pasning i bakrom ble skutt på mål, og selv om Tangvik vartet opp med en god redning på den første avslutninga var han sjanseløs på returen som ble satt høyt i mål fra kloss hold. Like etter får vi imidlertid uttelling, og som i går var Gaute Gamnes vår første målscorer da han kom inn foran mål for å fullføre et strålende forarbeid av kaptein Johansson. 3 minutter senere er vi for første gang i ledelsen denne sesongen idet Jonas Wiseth drar seg forbi på utsida og tupper ballen i lengste med et lurt skudd som ga 1-2 til pause.

I andre omgang kommer Nord-Sprint best i gang etter en klassisk 30-meterspasning i bakrom som vi ikke klarer håndtere. Vi spiller videre mens Nord-Sprint er skumlest når de kommer på overgang etter våre balltap. Ingen av lagene får uttelling før Jonas Wiseth er på plass igjen etter 34 minutter. Han drar seg denne gang inn i banen og dunker inn 3-2 med venstreslegga. Minutter senere er kaptein Johansson på pletten med 4-2, før Gaute Gamnes scorer helgas tredje med et lurt skudd i korthjørnet fra 3-4 meter.

Dermed ender helga med 3 av 6 poeng, noe vi skal si oss godt fornøyd med forholdene tatt i betraktning. Nå venter ei god treningsuke før vi tar imot de samme lagene til dyst i Utleirahallen førstkommende helg. Vi håper mange tar turen til Utleirahallen for å se oss jakte sesongens første 6-poengshelg!