Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Sondre Enlid, Gard Killingberg, Lars Erling Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Petter Høvik, Andreas Fossli, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Kvalvær, Julien Le Bozec, Magnus Moan.

3-3, Erik Jonvik, 30. min.

Gult kort

Erik Jonvik (KFUM).

Om kampen

Vi kom til kamp mot KFUM med rimelig god selvtillit etter fire strake seire i de siste kampene, men litt spente på hvordan den altfor lange kamppausen kom til å påvirke oss. De første 10 minuttene av kampen er rimelig sjansefattige, men til slutt er det KFUM som får kampens første mål idet Skaga kommer seg alene gjennom med Tangvik og setter 1-0 i nettet etter 12 minutter. Et par minutter senere er det Erlend Vie som gjør det for oss. Han setter fart mot midten, og KFUM varter opp med svakt forsvarsspill som gjør at han bare kan løpe rimelig rett frem før han skyter fra 12 meter og i lengste hjørne med venstrefoten. Ikke lenge etter går KFUM opp i ledelsen igjen, og nok en gang er det Erlend Skaga som gjør alt rett når han får ballen foran mål. Dermed 2-1, noe som nesten holder seg til pause. På tampen av omgangen varter vi opp med det som må være kampens fineste angrep. Flott spill ute til høyre mellom Fossli og Ravlo gjør at førstnevnte kommer seg fri nede ved linja, og kan trille til Jonas Uran Rønning som har løpt seg fri på bakre og kan trille ballen i tomt bur.

I andre omgang er det vi som tar ledelsen når et frispark trilles på tvers til Kvalvær som får et godt treff. Ballen suser over keeper og i mål, og vi er i ledelsen for første gang i kampen. Det varer i rundt fem minutter før Cato Valøy bryter oss på vei frem og plutselig er alene med keeper. Han venter iskaldt alene med Tangvik, før han endelig får hjelp på motsatt stolpe av Jonvik som får en enkel jobb med tomt bur fra 1 meter. Flere mål blir det ikke, og vi tar med oss 1 poeng etter det som må sies å ha vært en rimelig bra kamp, skjemmet av noen litt for enkle feil som gir mål imot.

Sandefjord – Utleira 2-1 (2-1)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Sondre Enlid, Gard Killingberg, Lars Erling Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Petter Høvik, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Kvalvær, Julien Le Bozec.

Om kampen

Til søndagens toppoppgjør mot Sandefjord var Jonas Wiseth tilbake i troppen etter sesongens andre karantene, der vi trengte seier for å ha heng på de øvrige lagene på toppen av tabellen. Det så bra ut fra start, og spesielt nevnte Wiseth var frisk i åpningsminuttene, som fort kunne endt med at vi ledet både 1 og 2 mot null. Etter 7 minutter sender han også Rønning på fullstendig blankt mål, men pasningen er dessverre litt for hard, som gjør at Rønning bare får styrt den i stanga. Vi tar likevel ledelsen noen minutter senere, og igjen er det Wiseth som står bak med et fint forarbeid på venstresida som gjør at Lars Erling Killingberg bare trenger å skli ballen i tomt bur på bakre stolpe. Det varer dessverre ikke lenge. Minuttet senere er Mak Dizdar både god og heldig som tråkler seg forbi et tafatt forsvar alene, og med ei flott avslutning fra 6 meter er det lite Tangvik kan stille opp med. Bare ett minutt senere får Sandefjord snu kampen etter at Marius Anthonisen får vende opp alt for enkelt og skyte i korthjørnet bak Tangvik. Resten av omgangen er vi svake, men Sandefjord gjør ikke all verden de heller, og omgangen ebber ut med 2-1.

I andre omgang holder Sandefjord på å gå opp i 3-1 før skribenten er ferdig i kiosken, men ballen går i stanga og ut, og vi slipper med skrekken. Vi holder på å utligne noen minutter senere, men avslutninga fra Johansson går i hodet på keeper, og større sjanser får vi ikke, til tross for overtallsspill de siste 4 minuttene.

Dermed ble det med 1 poeng etter 1-2 og 3-3 i de to kampene mot Oslo-lagene, akkurat som i Trondheim i januar. Forskjellen nå er at vi bytta resultat mot de to lagene.

Tabellmessig gjør det at vi står med 23 poeng etter 12 spilte kamper, og det begynner å bli langt opp til Vesterålen med 27 på 12, Sandefjord med 24 på 11 og Sjarmtrollan med 23 på 10. Vi har uansett veldig lyst på medalje, og håper å nærme oss den allerede til helga når vi tar turen til Tromsø for å spille mot fjorårets gullvinner, Sjarmtrollan. Etter det venter 3 hjemmekamper mot hhv. Vegakameratene, Hulløy og Vadmyra.