Stadion er ikke god nok – Ørn må flytte

Postet av Utleira IL den 7. Feb 2018

Artikkel fra Adresseavisen. https://www.adressa.no/100Spor...

Stadion-forholdene på Ørn arena holdt ikke NFF sine standarder, og klubben ble nødt til å se etter ny hjemmebane for vårsesongen. Nå er den klar.

Skrevet av SIMEN KNUTSEN, Adresseavisen.


Utleira stiller idrettsanlegget sitt til disposisjon for toppserieklubben. Daglig leder i Utleira, Pål Wahl, ser bare positive sider ved samarbeidet:

– Den viktigste faktoren for oss er å skape idrettsglede, og vise frem idrettsanlegget vi er så stolte av. Det tror jeg vi får til med Trondheims-Ørn, sier Wahl til Adresseavisen.

Ørn-sjefen går tøft ut før sesongen: – Vi skal kjempe om topp fire-plassering

Venter på lokaler

12. februar starter byggingen av idrettshuset som skal stå på Ørn arena på Lade. Det blir ikke ferdigstilt før oppstart av høstsesongen i august.

Karen Pettersen, daglig leder i Trondheims-Ørn, forteller hvorfor de i år måtte se etter en klubb å samarbeide med:

– Arenaen ble ikke godkjent da vi mangler tribune og garderober som er store nok. Vi prøvde å inngå en ordning som gjorde at vi kunne bruke garderobene i tennishallen på Lade, men de hadde heller ikke riktig størrelse, sier Pettersen.

Følte seg ikke hjemme

Det nye klubbhuset skal romme garderober som holder NFFs kriterier, en tribune og et treningsstudio disponibelt for klubben. Alt fordelt på to etasjer. Trondheim kommune skal også leie en del av klubbhuset.

Tidligere har Trondheims-Ørn leid idrettsanlegget på Ranheim, men Pettersen sier de aldri fikk en sterk tilknytning dit:

– Ranheim og Lerkendal blir for stort for oss. Det var ikke før vi kom på Lade at vi kunne si vi var hjemme, sier hun.

Han er Trondheims-Ørns nye sportslige leder

Videre satsing

Om samarbeidet blir en suksess gjenstår å se, men forutsetningene ser lovende ut, og Pål Wahl håper at klubben kan tjene på det i lengden:

– Vi har kjennskap til hverandre, og har spillere som har gått mellom klubbene før, men jeg tror det er enda mer vi kan gjøre sammen, sier han.

De to daglige lederne har allerede begynt å tenke på hvordan klubbene kan utvikle seg videre.

– Vi ser for oss at vi kan sende noen spillere til Utleira på treninger, og kanskje Thomas Dahle, hovedtreneren, kan lede noen økter. Det ønsker vi å gi tilbake når de er så hjelpsomme for oss, sier Pettersen.

Utleira spiller i 4. Divisjon, og jobber kontinuerlig med spillerutvikling, men fokuserer først og fremst på gleden rundt idretten.

– Det vi jobber mest med er å skape aktivitet. Vi tror at et samarbeid med Trondheims-Ørn vil bidra til dette. Det er også viktig at toppen ikke tar over bredden, men jeg tror ikke det blir en konflikt her, sier Wahl.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.