Det endte til slutt med bare 1 av 6 mulige poeng etter helgas kamper mot KFUM og Sandefjord.

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Lars Erling Killingberg, Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Eirik Valla Dønnem, Andreas Fossli, Even Kvalvær, Magnus Moan, Erlend Flø Gustad.

1-2, Eirik Valla Dønnem, 26. min.

Gule kort

Even Kvalvær (Utleira), Lars Røttingsnes (KFUM).

Om kampen

Laget fra Oslo kom til Trondheim fulle av selvtillit etter 6 av 6 poeng i Vesterålen helga før jul, mens vi ville reise kjerringa etter sesongens første tap mot Sjarmtrollan samme helg. KFUM stilte med tilnærmet samme lag som da, mens vi fortsatt manglet kaptein Johansson, og i tillegg hadde Erlend Vie og Jonas Wiseth ute fra troppen til den kampen.

Kampen åpner med et lite overtak til Utleira, men det er ikke store sjanser vi skaper, og uten store sjanser blir det heller ikke mål. Store sjanser skapes derimot den andre veien etter halvspilt omgang, og Christian Jacobsen får to enkle serveringer som han kan sette i tomt mål på bakre stolpe etter sløvt forsvarsspill av oss. Med flere nøkkelspillere ute, og med mange skadeplagede spillere i aksjon, valgte Kai Bardal å starte overtallspill allerede i 1. omgang. Det holder på å gi resultater med en gang, men pasningen som treffer Magnus Moan på blankt mål er i en litt lei høyde, så han får ikke styrt den mellom stengene.

I andre omgang fortsetter vi med overtallsspill hele omgangen gjennom, og det gir resultater med 14 minutter igjen på klokka. Vi får satt opp et skikkelig angrep, og når ballen rulles ut til Valla Dønnem på venstrekanten ser han sitt snitt til å lure et skudd inn i keeperhjørnet til 1-2. Overtallsspillet sitter sånn noenlunde også resten av omgangen, men med alt for dårlige avslutninger klarer vi ikke å utnytte at vi til stadighet får flyttet forsvaret ut av posisjon. Sjansene vi får imot oss i løpet av omgangen er ikke veldig skumle før helt på tampen når vi begynner å bli virkelig desperate, men det blir altså ingen flere mål, og dermed starter vi 2018 med et kjedelig tap i en kamp vi hadde håpet det skulle gå an å vinne. Det var med andre ord bare å glemme det som fort som mulig for å være klare til å ta imot Sandefjord 19 timer senere.

Utleira – Sandefjord 3-3 (3-1)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Lars Erling Killingberg, Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Eirik Valla Dønnem, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Erlend Vie, Magnus Moan, Erlend Flø Gustad.

Gule kort

Jonas Wiseth, Jonas Uran Rønning (Utleira). Daniel Power (Sandefjord)

Om kampen

Sandefjord hadde dagen før slått Vegakameratene 2-0 i sin kamp, og etter å ha sett kampen på video mente trener Kai Bardal at det kunne være muligheter for 3 poeng mot seriemesteren fra 2015/16-sesongen. Inn kom Jonas Wiseth og Erlend Vie, mens Even Kvalvær fikk se kampen fra tribunen etter sitt andre gule kort dagen før.

Det startet meget bra. Med bare to minutter på uret får Morten Ravlo kjempetreff på et skudd fra 14-15 meter, og Andreas Ajer får ikke gjort noe som helst med skuddet som gir 1-0. Utover i omgangen blir det sjanser til begge lag, men der vi føler at vi har det meste av spillet. Det er imidlertid en kontring som gjør at vi dobler ledelsen når Magnus Moan fullfører en strålende kontring alene med målet på bakre stolpe. To minutter senere er Jonas Wiseth nest sist på ballen igjen når han sender et hjørnespark via Sandefjords keeper i mål til 3-0, og folk på tribunen begynner å tro på 3 poeng. Dessverre vil Sandefjord det annerledes, og like etter kontrer Sindre Svadberg inn dagens første redusering til 3-1, som blir pauseresultatet.

I andre omgang fortsetter vi egentlig å styre kampen, og til tross for mange nesten-muligheter er det Sandefjord som først får uttelling. Et hardt skudd fra Anthonisen går via beina til Erlend Vie og suser utagbart inn bak dagens ene debutant, Félix Del Teso Méndez. Vi pøser på videre for å øke ledelsen, men dessverre er det de lilla som også får det neste målet. Et skudd fra dødball sniker seg inn ved stolperota, og forspranget vårt er dermed visket bort med 4 minutter igjen. Andreas Fossli trosser smerter for å komme seg på banen de siste minuttene, og det er like før det gir resultater når han serverer til Erlend Vie rett foran mål med få minutter igjen, men dessverre går avslutningen rett på keeper.  Med det ender det 3-3, et resultat vi sikkert ville vært fornøyd med før helga, men sånn som kampen ble var det jo unektelig litt surt at vi ikke satt igjen med 3 poeng.

Med 6 kamper spilt står vi dermed med 3-1-2 og 10 poeng, som er 10 poeng mer enn Vega på den ene nedrykksplassen og hhv. 8 poeng bak Vesterålen (som har 2 kamper mer), 6 poeng bak KFUM (som har en kamp mer) og 5 poeng bak Sjarmtrollan (som har like mange spilte kamper). Neste helgs kamper mot Vadmyra og Hulløy vil derfor være av stor betydning for å vise om vi har tenkt å være med i toppen eller om vi kommer til å være en middelhavsfarer.

Til slutt må vi få takke alle som kom for å se oss i Utleirahallen både lørdag og søndag. Det er gøy å se at så mange er der for å følge oss på hjemmekampene allerede i vår første sesong!