Seier mot Vegakameratene

Postet av Futsal herrer den 26. Nov 2017

Sesongens tredje kamp endte som de to foregående med seier, men enkelt ble det ikke.

Vegakameratene – Utleira 1-2 (0-1)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Lars Erling Killingberg, Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Kvalvær, Julien Le Bozec, Magnus Moan, Erlend Flø Gustad.

Mål

0-1, Magnus Moan (Erlend Vie), 10. min.
1-1, Thomas Klaussen, 31. min.
1-2, Andreas Fossli, 32. min

Gult kort

Simon Johansson, Andreas Fossli, Even Kvalvær.

Om kampen

Sesongens tredje kamp var mot Vegakameratene, og det var klart at dette ikke kom til å bli en kamp slik som alle de andre. Mens vår trener Kai Bardal trente Vegakameratene gjennom hele suksessperioden, var Morten Ravlo og Jonas Wiseth blant de mest sentrale spillerne i den samme perioden. I tillegg begynte Andreas Fossli, Erland Tangvik og Jonas Uran Rønning alle med futsal der før de ble med over til Utleira da vi startet opp laget. Det var med andre ord duket for en spesiell kamp, og vi følte oss rimelig sikre på at Vegakameratene følte det på samme måte og kom til å gjøre ALT de kunne for å gi oss vårt første poengtap for sesongen.

Med Eirik Valla Dønnem ute med karantene ble Jonas Wiseth omskolert til frontspiller for anledningen, mens Morten Ravlo fikk sin debut etter å ha stått over serieåpningen pga. skade. Magnus Moan var også tilbake i troppen for første gang denne sesongen, noe som raskt skulle vise seg å være et pluss for laget.

Dagens første sjanse er det imidlertid den omskolerte Wiseth som får etter rundt 3 minutter, når han fyrer av fra 12 meter, og det bare er såvidt keeper Flatabø får slått ballen i stanga og ut for å forhindre en tidlig Utleira-ledelse. De neste minuttene er det stillingskrig uten de store sjansene før Erlend Vie blir satt opp i en situasjon han liker veldig godt.  1 mot 1 ute på kanten må han riktig nok ut av banen med kroppen for å få plass til å komme seg forbi, men vel nede ved dødlinja er han gjenforent med ballen som han sender inn til Magnus Moan som er sikker som banken med venstrefoten fra 5 meter. 0-1 etter 10 minutter, og vi fikk ledelsen vi hadde ønsket oss.

Resten av omgangen er vi det førende laget, og både Vie, Rønning og Tangvik (!) får avsluttet fra god posisjon, men uten tellende resultat. Vi går til pause med 1-0-ledelse, som vi gjorde det mot Vesterålen i forrige kamp.

I andre omgang er vi også det førende laget fra start, og den største sjansen i begynnelsen av omgangen er det Magnus Moan som skaper og brenner på egen hånd når han først bryter i god posisjon, og deretter går tapende ut av duellen mutters alene med Vegakameratenes keeper, Kristian Flatabø.

Etter noen flere sjanser, blant annet etter en fin vending av Jonas Wiseth og et godt skudd av Morten Ravlo, er det mannen vi fryktet mest, Thomas Klaussen, sin tur til å presentere seg. Han blir satt opp sentralt i banen på 12 meter, og til tross for at vi har to utespillere og en keeper mellom Klaussen og målet klarer han å lure skuddet inn i nota til 1-1 etter 31 minutter.

Heldigvis har vi Andreas Fossli på laget. Enkelte dager er han fullstendig enestående, og uansett hvor mye det koker på banen eller hvor lenge det er siden han har bytta er han 100 % skjerpa, blokkerer skudd med tennene og stormer i angrep med god presisjon. Playoff-finalen var en slik kamp, og dagens kamp var jammen meg det samme. Ett minutt etter vi fikk utligningen i fleisen stormer han i angrep, drar seg forbi førsteforsvareren og i det han møter den andre tupper han ballen ned i hjørnet forbi Flatabø til ellevill jubel fra seg selv og sine lagkamerater. De neste minuttene må Vegakameratene øke risikoen for å skape sjanser, og det klarer de også, uten at vi egentlig klarer å utnytte det den andre veien.  Tangvik må i aksjon ved flere anledninger, og i det siste minuttet drar vi på oss 3 kjappe gulkort. Først ryker Johansson på et gulkort for feil bytte, før Fossli får gult for ei tøff kroppstakling med 7 sekunder igjen. I samme situasjon ryker Kvalvær på et gult for å sparke vekk ballen. Frisparket ender resultatløst, og vi kan dermed slippe jubelen løs.  9 av 9 poeng, og vi er dermed i en fin posisjon før vi møter regjerende seriemester Sjarmtrollan til dyst i Utleirahallen i vår siste kamp før jul, søndag 17. desember.

Kai Bardal hadde følgende å si om dagens batalje:

Vega hadde både flere nye spillere og mobiliserte betydelig mer innsats enn de gjorde i første spillehelg. Vi åpner høvelig bra, styrer kampen og tar ledelsen. Utover i 1. omgang synes jeg vi er trege til å finne plass når ballen er ute og vi slipper flere løp som går rett fram. Vi har også den uvanen ennå at mange av bevegelsene blir for lange, slik at vi er for lette å presse til tider. Likevel burde vi scoret flere mål på 1-0. Det vises også i enkelte situasjoner at vi knapt trener forsvarsspill, men vi har en lagmoral og en innsatsvilje som gjør at vi slipper inn få mål likevel. Det blir en hektisk innspurt når vi ikke klarer å drepe kampen, men det er en god følelse å vinne kamper selv om ikke alt klaffer.