Utleiras futsallag fikk en strålende start på første sesong i eliteserien med to seire i første kamphelg.

Det ble en fantastisk debut i Eliteserien for Utleiras futsallag med 6 poeng av 6 mulige og mye flott futsal foran rundt 200 tilskuere både lørdag og søndag. Vi skulle opp mot laget som slo oss i playoff i fjor, Nord-Sprint, og fjorårets sølvmedaljør i eliteserien, Vesterålen.

4-1, Even Kvalvær (38. min)

Gult kort

Jonas Wiseth

Om kampen

Mot opprykkskollega Nord-Sprint var vi det klart beste laget i den første omgangen, men til tross for mange store sjanser ble det ingen mål. I starten av andre omgang tok vi imidlertid raskt ledelsen 1-0 etter at et skudd fra Erlend Tjøtta Vie gikk i tverrligger og ned, før Eirik Valla Dønnem presset en Nord-Sprint-spiller til å sende ballen i eget nett. Videre i omgangen var det mer jevnspilt, og Nord-Sprint fikk etter hvert utlignet til 1-1 med et skudd fra kloss hold som gikk over keeper Tangvik. Mot slutten av kampen tok Utleira litt over igjen, og til slutt fikk vi en liten ketchup-effekt. Først satte Simon Johansson 2-1-målet assistert av Erlend Vie, før Jonas Wiseth gjorde det meste selv og satte inn 3-1. Til slutt fjernet Even Kvalvær all tvil med et velplassert skudd som gikk stang inn, og vi kunne like etter juble for 3 poeng i vår første kamp i eliteserien.

Om kampen

Fjorårets sølvmedaljevinner Vesterålen var ventet å by på tøffere motstand enn Nord-Sprint, og vi skjønte at vi måtte opp et hakk fra lørdag for å ha sjans på en ny 3-poenger. Vesterålen kjørte kampen fra start, og Erland Tangvik måtte frem med flere gode redninger for å holde ballen ute av mål. Etter 7-8 minutter begynte det å jevne seg ut, og fra da tok ikke lang tid før Eirik Valla Dønnem sendte oss opp i 1-0 med et strålende skudd fra 10 meter. Resten av omgangen er relativt jevnspilt med sjanser begge veier, men vi går til pause med ledelse 1-0. I starten av den andre omgangen har vi nok et lite overtak, og det er slett ikke ufortjent når Lars Erling Killingberg utnytter et brudd høyt i banen og sender ballen i mål med et lurt skudd i korthjørnet. 3-0 kommer med 33 minutter på klokka når Jonas Uran Rønning løper fra fjorårets toppscorer i eliteserien, Børge Henriksen, og mottar et perfekt kast fra keeper Tangvik. Skuddet fra ekkel vinkel er ekkelt også for keeper, som ikke får nok kontakt med hendene til å holde ballen ute av mål. Tremålsledelsen fører til at Vesterålen tar ut keeper i angrep, som gjør at vi ganske raskt øker til 4-0 når Eirik Valla Dønnem stjeler ballen og kan sette den i det keeperløse målet. Under feiringen av målet går det imidlertid en kule varmt, som gjør at han får sitt andre gule, og dermed må vi spille med 3 utespillere i 2 minutter eller til Vesterålen scorer. Sistnevnte inntreffer rimelig kjapt, og med 4-1 på måltavla tar vi fatt på de siste 4 minuttene. Overtallsspillet til Vesterålen gir et par store sjanser, men de får ikke uttelling før det er ca. 1 minutt igjen på klokka. 4-2, men vi rekker egentlig ikke bli nervøse før vi punkterer kampen. Et langt og millimeterpresist kast fra Erland Tangvik lander på foten til Erlend Vie som spiller ballen på tvers til kaptein Johansson, som enkelt kan sette inn 5-2. Etter det går lufta ut av Vesterålen, og tiden renner ut slik at vi kan juble for vår andre seier på like mange forsøk.

Til slutt: Tusen takk til alle som hjalp til med arrangement, alle som har bidratt i og rundt laget så langt, til våre sponsorer, og sist, men ikke minst, TUSEN TAKK til alle som møtte opp for å se på oss og lage stemning rundt debuten. Slike tribuneforhold har det nok neppe vært rundt norsk futsal i en stor by tidligere, og vi håper det ga mersmak slik at vi kan ha fulle tribuner også til kampen mot fjorårets seriemester, Sjarmtrollan fra Tromsø, søndag 17. desember.

Frem til det har vi kun bortekampen mot Vegakameratene i KVT-hallen 26. november pga. en del landslagsaktivitet både før og etter.