Volda - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 11. Des 2016

Det var tid for kamp mot serielederen. På bortebane. Uten tvil et vanskelig utgangspunkt. Etter uavgjort mot bunnlaget Ålesund i dagen før var det betraktelig mye som måtte forbedres, om vi skulle ha sjans til å gi Volda motstand.

Vi sørger for å score kampens første mål, og med vår meget gjennomtenkte forsvarstaktikk lykkes vi godt med å holde Volda unna. Etter en forrykende god start blir vertene nødt til å ta en timeout etter drøye 11 minutter. Det står 3-4. Fem minutter senere står det 4-8. Vi er superfokuserte, uredde, offensive og tålmodige. Volda gjør mange tekniske feil, og har en periode fem-seks angrep på rad hvor de kaster bort ballen. Til tross for at Voldas målvakt får noen gode redninger, øker vi forspranget. Like før hvilen kommer Volda litt lettere til, og vår ledelse halveres idet pausesignalet går. Det står 10-13.

Volda har nytt godt av avbrekket, og har en mye bedre start på den andre omgangen. Vi fortsetter det gode spillet, og holder hjemmelaget på avstand med to-tre mål de neste nitten minuttene. Med elleve minutter igjen å spille, utligner Volda til 19-19. Normalt er det da vi begynner å stresse, begynner å gjøre ting vanskelig og blir passive og redde for å feile. Men ikke denne gangen. Vi fortsetter å gjøre det vi har lyktes med hele veien. Tøft forsvar og disiplin i angrepsspillet. Begge lag ryker på noen utvisninger, og en periode er vi kun fire utespillere. Også her evner vi å beholde roen. I store deler av kampen tar Volda ut målvakt, og spiller med en ekstra utespiller. Likevel står vi imot på imponerende vis gang etter gang. Volda henger med på 20-20. På kort tid øker vi og er foran med to igjen. Sluttminuttene er kaotisk utad, men vi spiller med stor selvtillit og holder hodet kaldt. Vi avslutter kampen på fantastisk vis, og vinner til slutt med fire. Så inderlig fortjent!
Ida kåres til vår beste spiller etter en suveren prestasjon.

Volda - Utleira 23-27 (10-13)

Aurora Vasseljen, Mathilde Tømmerås, Ida Handberg 4, Tora Sletvold 3, Martine Lyse, Lisa Nilsen 2, June Nilsen, Sanne Johnsen, Mathilde Holck 5, Ingvild Følstad 5, Cecilie Ljostveit 5, Thea Nitteberg 3.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

#utleirajentan #utleirail #utleirahåndball #topphåndball #adidas #selec t#ncsport #3T #koteng #trymbolig#bravida #rindalslist #rutaentreprenø r#møbelringen #klæbusparebank #proaeiendomsmegling#teamvikingbygg #fagtrykkÅlesund HK - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 11. Des 2016

Vi starter helt greit og tar raskt ledelsen. Likevel virker det som om håndbrekket er litt på. Vi slipper ikke oss helt løs og det vi gjør er noe krampeaktig. Vi står bra i forsvar, men sliter litt med å treffe nivået dommerne tillater. Utvisningene florerer og hjemmelaget får en rekke sjumetere. Til tross for det holder vi på ledelsen til pause og har brukbar kontroll.

Andre omgang er rotere med mange tekniske fel. Vi lykkes ikke med å utnytte sjansene når vi vinner ball. Ålesund leder for første gang når kampen nærmer seg slutten. Vi vinner ball da de har ettmålsledelsen, men kaster den like kjapt bort igjen. Ålesunds målvakt sender avgårde en langpasning som Cecilie heldigvis snapper og spiller opp til Thea som går mot mål. Her får vertene rødt kort for sin handling, og grunnet nye regler om slike hendelser på tampen av kamper, får vi også tildelt sjumeter. Tora setter ballen sikkert i mål og redder ett poeng i siste liten.

Kampfakta: (kommer) Ålesund HK - Utleira 21-21 (-)

Aurora Vasseljen, Mathilde Tømmerås, Ida Handberg, Tora Sletvold 5, Martine Lyse 1, Lisa Nilsen 4, June Nilsen 6, Sanne Johnsen, Mathilde Holck 2, Ingvild Følstad, Cecilie Ljostveit 1, Thea Nitteberg 2.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

#utleirajentan #utleirail #utleirahåndball #topphåndball #adidas #selec t#ncsport #3T #koteng #trymbolig #bravida #rindalslist #rutaentreprenø r#møbelringen #klæbusparebank #proaeiendomsmegling #teamvikingbygg #fagtrykkUtleira - Oppsal 2

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 4. Des 2016

Årets siste hjemmekamp ble spilt i går. Oslolaget Oppsal var motstander, et lag som før kampen var ett poeng rikere enn oss, til tross for to kamper mindre spilt. Vi kommer best i gang fra start og ser allerede tidlig at her kan det være muligheter for å ha sjans på poeng. Med tøft forsvarsspill og en fremragende Aurora i mål, får vi ankomst- og kontringssjanser i fleng. Men, også i den andre enden av banen står en målvakt av særdeles høy klasse. Heldigvis er sjansene mange nok til at vi likevel kan gå til pause med et godt utgangspunkt, på stillinga 14-8.

Den andre omgangen byr på de samme utfordringene. Jentene jobber godt i forsvar og Aurora fortsetter storspillet. Også var det denne uttellinga, da. Sjansene er ikke færre, men selv om det butter imot, slutter vi aldri å prøve. Superraske Thea er en av de som definitivt evner å knekke koden. Hun står til slutt med hele åtte scoringer, og blir med det kampens toppscorer. Artig er det også at to 16-årige debutanter får prøve seg for oss. Oppsal blir aldri noen trussel og det ender med seier 28-17 og to veldig etterlengtede poeng. Begge målvakter, vår Aurora og Oppsals Thea Granlund, mottar kampens bestemannspriser.

Kampfakta: Utleira - Oppsal 2 28-17 (14-8)
Stine Martinsen, Aurora Vasseljen, Ida Handberg 2, Tora Sletvold 6, Martine Lyse 1, Lisa Nilsen, June Nilsen, Sanne Johnsen 2, Mathilde Holck 4, Ingvild Følstad 1, Cecilie Ljostveit 4, Thea Nitteberg 8, Hanna Lindseth, Sara Furuhaug.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

#utleirajentan #utleirail #utleirahåndball #topphåndball #adidas #select#ncsport #3T #koteng #trymbolig #bravida #rindalslist #rutaentreprenør#møbelringen #klæbusparebank #proaeiendomsmegling #teamvikingbygg#fagtrykkKlare for NM-finale

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 1. Des 2016

Hurra! Jentene er klare for finale i NM20!
Utleiraspillerne Mathilde Caroline Holck, Ida Charlotte Handberg og Sanne Vold Johnsen bidro da Byåsen knuste Sola i dagens semifinale, 30-19, i Utleirahallen. Ikke hvert år det blir julefeiring i Oslo Spektrum. Vi gratulerer!

Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto

Kampfakta (hentet fra handball.no):

Byåsen – Sola 30-19 (14-11)
Semifinale NM junior
Utleirahallen
Byåsen: Tonje Haug Lerstad, Ingrid Alver Hovsbakken – Sanne Vold Johnsen 1, Andrea Jørgenvåg 1, Eline Kvåle Sakshaug 1, Moa Høgdahl 2, Tuva Ulsaker Høve 2, Mathilde Caroline Holck 1, Maja Magnussen 6, Nora Høyem Olsen 1, Oda Uthus 1, Ida Charlotte Handberg, Hanne Olsvik, Ida Hernes 9 (1), Maria Hjertner 5, Tine Larsen.

Toppscorer Sola:
Anna B. Kallestad 7(2)

NB!
Oppsal blir Byåsens finalemotstander etter å ha slått Vipers 30-18 i den andre semifinalen.

NM-finaler:

11:30 J20: Oppsal - Byåsen
13:30 G20: Sandefjord - Bækkelaget
16:00 Kvinner: Larvik - Tertnes
18:30 Menn: Elverum - HaslumUtleira - Bækkelaget

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 13. Nov 2016

Tabellnabo Bækkelaget var motstander i gårsdagens hjemmekamp. De første tredve minuttene henger vi bra med. Aurora står glimrende i mål, sammen med et hardarbeidende forsvar. I andre enden av banen lykkes vi periodevis svært godt, når vi tør å sette høyt tempo og går helhjertet inn i duellene. Vi skaper mange sjanser, men fortsatt er uttellinga så som så. Det står 12-14 ved pause.

De blå er temposterke og farlige når de vinner ball, så her straffes vi tvert de gangene vi ikke er dyktige nok til å putte ballen i mål. De spiller klokt og er effektive. Selv brenner vi mange gode sjanser, samt flere 7-meterskast. Med bedre uttelling her, ville vi ha matchet gjestene også i andreomgangen. BSKs målvakt gjør en strålende jobb og kåres fortjent til bortelagets beste spiller. Hos oss kåres Mathilde H. til vår beste spiller, som nok en gang gjør en fremragende jobb. Hun er også den som er mest sikker i sine avslutninger, og blir derfor også Utleiras toppscorer med sine sju scoringer.

Kampfakta: Utleira - Bækkelaget 23-26 (12-14)
Stine Martinsen, Aurora Vasseljen, Ida Handberg 5, Tora Sletvold 2, Martine Lyse 2, Lisa Nilsen 3, Sanne Johnsen 2, Mathilde Holck 7, Ingvild Følstad 1, Cecilie Ljostveit 1.
#utleirajentan #utleirail #utleirahåndball #topphåndball #adidas #select#ncsport #3T #koteng #trymbolig #bravida #rindalslist #rutaentreprenør#møbelringen #klæbusparebank #proaeiendomsmegling #teamvikingbygg#fagtrykkByåsen Bredde - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 6. Nov 2016

Det ble ingen poeng i gårsdagens kamp mot Byåsen Bredde. Sett bort ifra at vi scorer kampens første mål, er det hjemmelaget som er i føringen hele veien. Det første kvarteret er fullstendig kaos. Begge lag gjør mye rart. Det blir mye ballmist og uttellingsprosenten er dårlig. Kvaliteten heves utover i omgangen, vi jager etter, men Byåsen beholder forspranget inn mot pause.

Til tross for fantasiske returløp, mye bra forsvar og en god Aurora i mål, holder vertene oss på god avstand. Vi lykkes bra når våre bakspillere finner Mathilde H. på linja. Både de gode og de ikke så gode innspillene evner Mathilde å snappe opp. Hun er knallsolid i sitt arbeid, og ender også opp som vår toppscorer i dag. Det blir dessverre for mange tekniske feil og for dårlig uttelling, som gjør at vi aldri klarer å komme ajour. Nå skal det også nevnes at Byåsen stilte med fem elitespillere, som til sammen stod for 20 av deres 29 mål...

Kampfakta: Byåsen Bredde - Utleira 29-22 (15-11)
Stine Martinsen, Aurora Vasseljen, Ida Handberg 1, Tora Sletvold 4, Martine Lyse 1, June Nilsen 2, Sanne Johnsen, Mathilde Holck 8, Ingvild Følstad 3, Cecilie Ljostveit 3, Thea Nitteberg 0, Hanna Lindseth.

#utleirajentan #utleirail #utleirahåndball #topphåndball #adidas #select #ncsport #3T #koteng #trymbolig#bravida #rindalslist #rutaentreprenør #møbelringen #klæbusparebank #proaeiendomsmegling#teamvikingbygg #fagtrykkSverresborg - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 18. Okt 2016

På søndag var det duket for lokaloppgjør! Vi besøkte Sverresborg for å slåss om to nye poeng. Vi kommer best i gang. Vi får brukt bredden i laget og er farlig på alle posisjoner. Til tross for det henger hjemmelaget henger godt med, og jager hele veien inn til pause, hvor vi er foran med kun ett mål. Andre omgang fortsetter på samme vis, vi som førende lag og Sverresborg hakk i hæl. Etter halvspilt andreomgang er vi foran med en tremålsledelse (15-18), men herfra tar kampen en skikkelig vending. Før vi aner ordet av det står det 20-20. Det er ti minutter igjen. Sverresborg tar brått ledelsen og har nå virkelig funnet flyten. Minuttene går, og forspranget øker. Vi er sjakk matt og taper kampen etter å ha styrt skuta i hele 50 minutter. Sverresborg sniker seg dermed forbi oss på tabellen.

Kampfakta: Sverresborg - Utleira 26-21 (13-14)
Stine Martinsen, Mathilde Tømmerås, Pia Jakobsen Rehaug 3, Ida Charlotte Handberg 3, Tora Sletvold, Martine Lyse, Lisa Nilsen 1, June Nilsen 4, Sanne Vold Johnsen, Mathilde Caroline Holck 3, Ingvild Ingvild Margrete Følstad 2, Cecilie Bjercke Ljostveit 3,Thea Marie Nitteberg 2.
Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto
#utleirajentan #utleirail #utleirahåndball #topphåndball #adidas #select #ncsport #3T #koteng #trymbolig #bravida #rindalslist #rutaentreprenør #møbelringen #klæbusparebank #proaeiendomsmegling #teamvikingbygg #fagtrykk


Utleira - Charlottenlund SK Elite

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 14. Okt 2016

Tirsdag kveld var det duket for storkamp på hjemmebane. Charlottenlund var motstander, et lag vi sjeldent spiller kjedelige kamper mot. Begge lag var så langt ubeseiret. Charlottenlund kommer best i gang og tar ledelsen allerede fra start. Deres storskyttere banker inn mål etter mål fra distanse. Til pause ligger vi under 12-19. De første ti minuttene av andreomgangen fortsetter nokså likt den første. Vi ligger under med 11 (!) på det meste. Derfra gjøres noen taktiske grep som gir god effekt. Stadig reduserer vi forspranget. Kampen blir likevel aldri spennende, selv om vi taper kun med tre til slutt. Pia kåres til vår beste spiller i dag og blir også vår toppscorer.

Kampfakta:

Utleira - Charlottenlund 30-33 (12-19)
Mathilde Tømmerås, Aurora Vasseljen, Pia Jakobsen Rehaug 6, Ida Charlotte Handberg 1, Tora Sletvold 4, Martine Lyse 1, Lisa Nilsen 4, June Nilsen 2, Sanne Vold Johnsen, Mathilde Caroline Holck 2, Ingvild Ingvild Margrete Følstad 5, Cecilie Bjercke Ljostveit 4,Thea Marie Nitteberg 1.
Foto: Thomas Karlsen, Karlsen FotoLevanger 2 - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 30. Sep 2016

Rivaloppgjøret mot Levanger 2 i Trønderhallen endte med sjumålsseier. Det var overhode ingen andrelagstropp vi møtte, så vi er meget fornøyde med å ha slått et såpass sterkt lag! En skikkelig lagsseier uten en klar ener i dag. Nok en gang ser vi hvor viktig det er å ha bredde i laget. Også vår målvakt Aurora scorer sitt første mål i dag fra egen målgård. Scoringa ser ikke sekretariatet ut til å ha registrert på rikitig spiller, så en av utespillerne våre har fått en ekstra.

Kampfakta:

Levanger 2 - Utleira 24-31 (16-15)

Stine Martinsen, Aurora Vasseljen, Pia Rehaug 3, Ida Handberg, Tora Sletvold 6, Martine Lyse 4, Lisa Nilsen 4, June Nilsen 2, Sanne Johnsen, Mathilde Holck 5, Ingvild Følstad 3, Cecilie Ljostveit 2, Thea Nitteberg 2.NM 20

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 23. Sep 2016

Denne helga er det innledende runde i NM Junior. Vår linjespiller, Mathilde Holck, skal være med å spille sammen med vår partnerklubb, Byåsen Elite.

Ni lag skal kjempe om seks plasser. Alle kamper spilles lørdag 24. september.
Mathilde og Byåsen har havnet i pulje med Stavanger og Våg og skal spille i Stavanger Idrettshall.

Kvartfinaler spilles i løpet av oktober og semifinaler i november. Finalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember, samme dag som finalene for både kvinner og menn i både junior- og seniorklassen.

Vi ønsker Mathilde og Byåsen Elite lykke til med kampene!

Les mer om NM Junior her.

(Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto)Utleira - Oslo-Studentenes IK

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 11. Sep 2016

Gårsdagens serieåpning endte med poengdeling. Et sterkt resultat mot et godt lag. Bestemannsprisene gikk til Oslo-Studentenes suverene toppscorer, Christina Solheim Andersen, og vår eminente målvakt Mathilde Tømmerås. Vår toppscorer ble Tora Sletvold.

Kampfakta:
Utleira - Oslo-Studentes IK 25-25 (16-12)

Stine Martinsen, Mathilde Tømmerås (BB), Pia Rehaug 2, Hanna Ronglan 3, Ida Handberg, Tora Sletvold 5, Martine Lyse 2, Lisa Nilsen 3, June Nilsen 1, Sanne Johnsen, Mathilde Holck 2, Ingvild Følstad 1, Cecilie Ljostveit 3, Thea Nitteberg 3.NM Senior: 1. runde

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 8. Aug 2016

Onsdag 24. august spiller vi den første viktige kampen denne sesongen.

Vi møter Skaun i 1. runde i NM.

Skaun - Utleira kl. 19:00 i Skaunhallen.3T Topphåndball Weekend

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 8. Aug 2016Utleira Norgesmester i beachhåndball

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 29. Jun 2016Programmet er klart

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 26. Jun 2016Partnerklubbsamarbeid

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 1. Mai 2016

Utleira IL har i dag signert samarbeidsavtale med Byåsen Elite. Dette er enormt viktig med tanke på samarbeid om trening, utvikling av spillere og å lage en arena for de spillerene som er på vei opp og frem i Trondheim. Vi er overbevist om at dette vil styrke håndballen i Trondheim og skape en arena for å lykkes i jakten for opprykk til 1. divisjon. Dette gir spillere en mulighet å utvikle seg sakte og sikkert, nivå for nivå, for så å få muligheten til både å trene og spille for et av Norges beste lag.

Vi vil også samarbeide om NM 20, og dette samarbeidet vil gi et knallsterkt lag i kommende sesong. Byåsen Elite er Trondheim sitt flaggskip innenfor kvinnehåndball, og både Byåsen og Utleira er avhengig av å utvikle spillere for fremtiden. Da er samarbeid som dette utrolig viktig. Det er også en styrke for trenere og teamet rundt begge lag, som kan samarbeide på mange områder. Vi ser nå virkelig frem til ny sesong og er sikker på mange flotte opplevelser for begge lag, spillere, trenere, støtteapparat og supportere.
Kampreferat: Utleira - Charlottenlund

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 15. Mar 2016

13. mars 2016

Sesongens siste kamp sto for tur. Gjestene fra Charlottenlund kunne med seier her, i tillegg til at LHK måtte tape sin kamp, ha mulighet for opprykk. Selv hadde vi inntatt 5. plassen på tabellen, og uansett utfall i denne kampen, kom vi til å bli værende der. Dermed kunne vi spille med senka skuldre og kun fokusere på å gjøre en god sistekamp.

Ikke overraskende spiller bortelaget sitt 3:2:1-forsvar. Vi har spilt mye mot offensivt forsvar denne sesongen, og vi synes strengt tatt ikke det er rart at lag velger den taktikken mot oss. Å knekke den koden har vært en av våre store utfordringer. Denne gangen løser vi det likevel bra. Tross for en veldig jevn omgang, er det vi som stort sett er i føringen med ett mål. Vårt trygge 6:0-forsvar gjør en kjempejobb, og med Hilde i storform bakerst, er det få skudd som havner i mål. Den ene panserredninga etter den andre, og jubelen står i taket etter hver ball vi vinner. I angrep er vi bevegelige, spiller kollektivt og har troa på oss selv. Men der står det også en målvakt som kan sine saker, og gjør det ekstra krevende å få ballen i mål. Pausesignalet går på stillinga 7-6, og ingenting er avgjort enda. Likevel preges nok Charlottenlund noe av at Levanger allerede har punktert kampen ved pause i Trønderhallen, og håpet om kvalikplass ser ut til å være ute.

Etter hvilen går vi raskt opp i en tomålsledelse. Charlottenlund puster oss i nakken og utligner igjen i løpet av kort tid. Tavla viser 10-10. Hilde står som en vegg i mål, mens forsvaret fortsetter å gjøre sin del av jobben. Igjen er vi foran med to. To blir til tre og gjestene tar timeout. Vi står løpet ut, og vinner til slutt med to mot et veldig godt lag.

Hilde blir kåret til vår beste spiller - fullt fortjent i sin aller siste kamp for Utleira. Hun har vært en del av et solid målvaktsteam over flere sesonger og bidratt på alle mulige måter. Intet mindre denne dagen.

Utleira - Charlottenlund 16-14 (7-6)

Mathilde Tømmerås, Hilde Hørthe Kamperud, Pia Rehaug 2, Tora Sletvold 4, Lisa Nilsen 1, June Nilsen 4, Lina Torvik 1, Malin Løset 1, Cecilie Ljostveit 2, Johanna Jacobsen, Elisabeth Hammerstad, Mathilde Holck, Thea Nitteberg 1, Hanna Ronglan.Kampreferat: Levanger - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 4. Mar 2016

(Foto: Per Birger Mossing)

Så var kvelden kommet. Kvelden som i utgangspunktet kunne vært et avgjørende toppoppgjør. Noe annerledes ble det, da vi befinner oss på en 5. plass etter å ha avgitt altfor mange poeng. Ikke alt har gått etter planen. Til tross for at vi selv er uaktuelle for kvalifiseringsspill, var ikke dette en kamp vi sleit med å finne motivasjon for å spille. Med tanke på måten vi tapte hjemmekampen på, var vi svært revansjelystne. Nordtrønderne hadde veldig mye å spille for, da de befinner seg helt i toppen, og med seier i kampen mot oss og i sin siste kamp, er klare for kvalikspill.

Vi kliner til fra sekundet kampen blåses i gang. Vi legger lista i forsvar, og får stoppet de første levangerangrepene. Hurtige forflytninger, tøffe taklinger og solide blokkeringer gjør at de må slite for nettkjenningene. Med et slikt forsvarsspill drar vi med oss selvtillit framover i angrep, og er uredde og direkte i satsingene. Det står 2-2 da fem minutter er spilt. Videre får hjemmelaget utdelt flere 7-meterskast etter tøff behandling, som de setter sikkert i mål. Med det får de et lite forsprang. Likevel fortsetter vi å gjøre det vi har lyktes med, er aggressive i forsvar og offensive framover på banen. Dette gir betaling, og det er fantastisk å se vertene småfortvilte. Vi storjubler for hver eneste takling, blokkering, scoring, ballerobring og redning. En periode er det stille i Trønderhallen. Omgangen preges av høyt tempo fra begge lag, og også hyppige scoringer. Midtveis i omgangen står det 11-8 på tavla. Herfra og inn mot pausen blir det hakket tøffere for oss. Vi gjør for mange tekniske feil, noe som gode lag er i stand til å utnytte. Her straffes vi hardt, og LHK dobler sitt forsprang til pause.

Etter hvilen slutter vi å gjøre det som har fungert så godt fram til nå. Vi blir passive og tilbakeholdne, og nærmest serverer Levanger de gode sjansene. Det er som om lufta er ute av ballongen. Vi fomler med ballen, henger ikke med i forsvar, og er heller ikke effektive nok de gangen vi evner å spille oss til gode sjanser. Seks måls forsprang blir til 10. Glimtvis finner vi tilbake troa på oss selv, og spiller ut LHK-forsvaret, men vi gjør det ikke ofte nok. Det blir for mye en og en, og vi spiller ikke som et lag. Vi går bort ifra alle avtaler og tryggheten i spillet vårt, og faller dessverre mer og mer sammen. Det blir en tung andreomgang, og ender til slutt med stortap.

Vi tar med oss de gode opplevelsene og prestasjonene, spesielt fra førsteomgangen, og glemmer det som ikke er verdt å huske. Slike erfaringer er god læring og skal gjøre oss bedre fremover. Nå ser vi fram til siste seriekamp mot Charlottenlund på hjemmebane!

Levanger - Utleira 34-19 (18-12)

Mathilde Tømmerås, Hilde Hørthe Kamperud, Pia Rehaug, Tora Sletvold, Lisa Nilsen, June Nilsen, Lina Torvik, Malin Løset, Cecilie Ljostveit, Johanna Jacobsen, Elisabeth Hammerstad, Mathilde Holck, Thea Nitteberg, Hanna Ronglan.

Målfordeling kommer.Kampreferat: Meldal - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 19. Feb 2016

18. februar 2016

Vi hadde bestemt oss for at vi skulle vise at vi kunne bedre enn det vi viste mot Sverresborg. Vi var svært revansjelystne!

Kampen starter veldig jevnt, og lagene følger hverandre de første ti minuttene. Vi scorer noen mål bak fra banen, og Meldal får også vist at de har gode skyttere. Midtveis i første omgang begynner vi å slite. Vi får ikke ting helt til å stemme i forsvar, og vi får derfor heller ikke mange redninger. Fremover begynner vi igjen å bli stresset, og Meldal går opp i fire måls ledelse. Vi tar timeout, og blir enige om å ta det med ro.

Cecilie tar ansvar, og putter flere fine mål. Samtidig som hun er nest sist på mange baller. Med roligere hoder og mer tålmodighet får vi gode avslutninger fra June og flere andre bakspillere. Vi går til pause med 13-13.

I andreomgang kjører vi på fra start og ser oss aldri tilbake. Vi viser at vi er et lag med mye fart og gode spillere. Mathilde T. står godt i mål. Fremover fortsetter Tora og Hanna R. og styre angrepet, og dette gjør de bra. Forsvaret blir bedre og vi får også til noen kontringer fra begge sidene. Vi vinner andre omgang med 10 mål, og stillingen blir til slutt 30-20. Deilig!

Meldal - Utleira 20-30 (13-13)

Camilla Nybø, Mathilde Tømmerås, Pia Rehaug, Tora Sletvold, Tone Haugerud, June Nilsen, Lina Torvik, Malin Løset, Cecilie Ljosveit, Elisabeth Hammerstad, Johanna Jacobsen, Mathilde Holck, Hanna Kroppan, Hanna Ronglan.

Målfordeling kommer.Kampreferat: Sverresborg - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 19. Feb 2016

17. februar 2016

Ny bortekamp stod for tur. Kjente trakter var det likevel, da vi ikke måtte lenger enn til Trondheim Spektrum for å spille kamp mot Sverresborg, laget med plassering like over nedrykksstreken. Vi visste at denne kampen kom til å bli tøff, og vi måtte brette opp ermene. Sverresborg spiller tross alt for å beholde plassen i divisjonen.

Vi starter kampen relativt bra. I angrep får vi til noen fine angrep anført av Tora. Thea viste frem sitt gode skudd, og fikk satt noen fine mål fra sin kantposisjon. Vi henger godt med fremover og klarer oss brukbar bakover også. Sverresborgs skyttere setter inn en del fine mål, men det er vi som leder halvveis i første omgang, 8-5. Sverresborg viser at de er et lag som ikke gir seg, og forsetter å trykke på. Vi sliter mer og mer med deres skyttere, og får det ikke til å fungere i forsvar. Framover begynner vi også å trøble, og blir veldig stresset av deres 3:2:1-forsvar. Sverresborg går til pause med ledelsen 11-10.

Sverresborg fortsetter å stresse oss med sitt offensive forsvarsspill, og vi evner bare å score to ganger i løpet av de første 18 minuttene av andreomgangen. Skytterne deres får igjen banket inn scoringer på rekke og rad, og de leder med 6 når det gjenstår 10 minutter. Elisabeth kommer inn på banen, og sammen med Tora og June tar de ansvar. Det blir mye høyere intensitet i forsvarsjobbinga, og vi får uttelling i mål fremover, både fra bak på banen og av June på kant. Vi tar innpå hjemmelagets forsprang, men opphentingen startet for sent. Vi taper til slutt med to.

Sverresborg - Utleira 20-18 (11-10)

Camilla Nybø, Mathilde Tømmerås, Pia Rehaug, Tora Sletvold, Tone Haugerud, June Nilsen, Malin Løset, Trude Iversen, Cecilie Ljostveit, Elisabeth Hammerstad, Johanna Jacobsen, Mathilde Holck, Thea Nitteberg, Hanna Ronglan.

Målfordeling kommer.Kampreferat: Utleira - Orkanger

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 12. Feb 2016

10. februar 2016

Vi hadde et noe trøblete møte med Orkanger før jul. Likevel endte bortekampen i seier 20-31. Nå var Orkanger på gjestevisitt i vår hall, og her er det vi som styrer skuta. Til tross for at det ble spilt eliteseriekamper i byen samtidig, var det fornøyelig å se hvor mange som likevel har tatt turen for å se dette 2. divisjonsoppgjøret.

Vi er skikkelig skjerpa fra første sekund. Etter sju minutter tar Orkanger timeout. Vi leder 7-1. Dette skyldes et bevegelig, aktivt og tøft forsvar, høyt tempo og stor variasjon i angrepsspillet. Vi får lov til å holde på akkurat slik vi ønsker og stemninga er god, både på banen, benken og tribunen. Fra alle posisjoner er vi en trussel grunnet solid samspill og god utnyttelse av sjansene. Tora får gang på gang fri bane foran mål, og er ikke beskjeden med å benytte seg av mulighetene. Gledelig er det også at vi setter 7-meterskastene sikkert i mål, noe Cecilie skal ha æren for. Det er ikke å stikke under en stol at det har vært en av våre store utfordringer tidligere i sesongen. Vi går til pause på stillinga 16-8.

Videre er bortelaget aldri noe trussel, selv om det er noe jevnere spillemessig i perioder. Vi gjør mye bra, men er igjen for unøyaktige på nest sist-baller og brenner også en del klare sjanser. Cecilie fortsetter sitt storspill, og får alltid å se både enkelt og elegant ut. Begge våre målvakter står godt i hver sin omgang. Til tross for at vi i en periode tidlig i andreomgangen leder 23-13, opplever vi et oppgavefokusert orkangerlag som aldri slutter å prøve. Nyopprykkede Orkanger viser tidvis at de har veldig mye bra på gang. De har gode enkeltspillere og viser også at de som lag kan skape mye. Vi vinner til slutt komfortabelt 28-21. Cecilie kåres til vår beste spiller i dag etter en fantastisk prestasjon, og deler dagens toppscorertittel med Tora, begge med sju mål hver.

Utleira - Orkanger 28-21 (16-8)

Camilla Nybø, Mathilde Tømmerås, Pia Rehaug 2, Tora Sletvold 7, Tone Haugerud 1, Lisa Nilsen 2, June Nilsen 4, Lina Torvik, Cecilie Ljostveit 7, Johanna Jacobsen 1, Elisabeth Hammerstad 1, Mathilde Holck, Thea Nitteberg 2, Hanna Ronglan 1.
Kampreferat: Molde 2 - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 2. Feb 2016

31. januar 2016

Vi forflyttet oss fra Ålesund til Molde for natta, for på søndag var det andrelaget til Molde Elite vi skulle utfordre. Det var en jevnspilt kamp i Utleirahallen i høst, endte det i seier i Moldes favør. I deres egen storstue ville det neppe bli enklere å ta poeng.

Vi starter i et 4:2-forsvar, med forrige Moldekamp frisk i minnet. Likevel funker dette dårlig. Tellefeil gjør at Molde gang på gang kommer til enkle scoringer. Dermed havner vi fort bakpå. En tidlig timeout må tas, og vi endrer til en 6:0-formasjon vi er mer komfortable med, noe som fungerer mye bedre. Vi henger oss på, og henter oss godt inn ved pause. Stillinga er 12-11.

Andreomgangen er svært jevnspilt, og ved flere anledninger er vi ájour med hjemmelaget. Hilde gjør en strålende jobb i mål, og Cecilie scorer gang på gang. En fantastisk kamp av henne. Mot slutten har vi flere muligheter til å ta ledelsen, men blir igjen for unøyaktige i avslutningene og brenner de klare sjansene. 7-meterskastene får vi heller ikke satt i mål, og da blir det vanskelig å vinne jevne kamper.

Vi taper for ett godt lag, men det er ekstra surt når vi egentlig har muligheten på slutten. Dette får vi lære av. To av fire poeng blir i alle fall med hjem fra helga på Møre.

Molde HK Elite 2 - Utleira 23-20 (12-11)

Mathilde Tømmerås, Hilde Hørthe Kamperud, Pia Rehaug, Tora Sletvold, Lisa Nilsen, June Nilsen, Lina Torvik, Cecilie Ljostveit, Elisabeth Hammerstad, Mathilde Holck, Thea Nitteberg, Hanna Ronglan.

Målfordeling kommer.Kampreferat: Ålesund - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 30. Jan 2016

30. januar 2016

Fredag rundt lunsjtid var det oppmøte ved Utleirahallen med felles avreise i minibuss. Tvillingpappa Tommy hadde sagt seg villig til å være sjåfør, noe vi setter veldig pris på. Orkanen "Tor" var også med oss på turen, både vindsterk og regnfull. Fram kom vi, etter mye om og men. Etter en god natts søvn og en lang og deilig hotellfrokost, var det på tide å forberede seg til kamp og avkast mot Ålesund kl. 17.

Vi starter kampen dårlig, og ligger under 5-0. Vi står for så vidt godt i etablert forsvar, men mange tekniske feil, gjør at Ålesund får mål på ankomst og kontra. Vi tar derfor tidlig timeout. Vi blir jagende etter hele omgangen, tar sakte innpå før pause. Større tempo i beina gjør at vi er under med kun ett ved sidebyttet.

Andreomgangen starter bedre, men vi ryker på mange utvisninger og blir derfor spillende mye i undertall. Likevel kommer vi godt fra disse periodene og kampen er fortsatt jevnspilt. Tora får rødt kort før halvspilt omgang, grunnet tre utvisninger. Igjen løser vi undertallsspillet bra, blant annet med June som får satt fart i beina og løpt gjennom. Cecilie er sikkerheten selv på 7-meterskastene og Mathilde T. står fantastisk i mål. Sakte, men sikkert er drar vi ifra, og da også Ålesund ryker på ett par utvisninger helt på tampen, utnytter vi overtallet og punkterer kampen. Deilig med nok en seier og to poeng, selv om vi ikke er fornøyd med prestasjonene. I morgen venter en enda tøffere kamp når vi besøker Molde.

Ålesund - Utleira 21-24 (11-10)

Mathilde Tømmerås, Hilde Hørthe Kamperud, Pia Rehaug, Tora Sletvold, Lisa Nilsen, June Nilsen, Lina Torvik, Cecilie Ljostveit, Elisabeth Hammerstad, Mathilde Holck, Thea Nitteberg, Hanna Ronglan.

Målfordeling kommer.Kampreferat: Utleira - Strindheim

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 28. Jan 2016

27. januar 2016

Strindheim gjestet en nærmest tom hall onsdag kveld. Norge skulle spille mot trippelmester Frankrike, og det stod om semifinale i EM, og ikke uventet, var det særdeles få som hadde tatt turen for å se oppgjøret i Utleirahallen. Serieåpninga i høst mot Strindheim gikk bra, og vi vant 16-28. Etter en nedtur forrige helg var vi veldig klare for å smelle til skikkelig i dag.

Vi er oppe i 4-0-ledelse før Strindheim omtrent har rukket å kjent på ballen. Før det har gått sju minutter benytter de seg av sin første timeout. 5-1 blir 20-4 når pausesignalet går. Forsvaret er aktivt, bevegelig og tøft. Bakerst står Camilla og plukker de ballene som når målgården. Angrepsspillet er hurtig, presist, offensivt og effektivt. Alt klaffer. Våre kanter og linjespillere får satt inn et drøss av mål på kontringer, og bakspillerne er uredde og dyktige i ankomstfasen.

I andre omgang er vi ikke stort dårligere. Vi herjer med bortelaget, som blir mange hakk for små i denne kampen. Vi er rett og slett bedre på absolutt alt. Bedre på alle posisjoner i alle spillets faser. Uansett hvilke spillere vi står med på banen er vi suverene. Vi spiller outstanding, for å bruke Willy sitt uttrykk. Jentene oste av glede, pågangsmot og selvtillit. Til tross for at Strindheim ligger nest nederst på tabellen, var det svært viktig å få en slik opplevelse nå. Kampen ender med brakseier, 43-10. Aldri før har så mange fortjent bestemannsprisen. Juryen hadde likevel bare en pris til hvert av lagene, og som både enorm bidragsyter i forsvar, en rekke nest-sist-baller, pluss 10 (!) scoringer, var det Tora som trakk det lengste strået i dag.

Utleira - Strindheim

Camilla Nybø, Mathilde Tømmerås, Pia Rehaug 6, Mira Normannsen 4, Tora Sletvold 10, Tone Haugerud 2, Lina Torvik 7, Malin Løset 1, Cecilie Ljostveit, Trude Iversen 1, Elisabeth Hammerstad 6, Mathilde Holck 4, Hanna Ronglan 2.Kampreferat: Utleira - Byåsen Bredde

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 23. Jan 2016

23. januar 2016

Det var klart for nytt toppoppgjør. Denne gangen på hjemmebane.

Bortekampen mot Byåsen ble veldigjevn, og etter å ha ligget under i 49 minutter, var det likevel vi som dro i land seieren. Dagens kamp var ikke mindre viktig om man ønsker å henge med i toppen av tabellen, men kampen ble alt annet enn spennende.

Tora åpnet scoringsshowet, men derfra tar Byåsen over til gangs. Bortelaget er oppe i 8-1 før vi scorer vårt andre. Vi sliter mot Byåsens offensive forsvar og heller ikke bakover er vi i stand til å få stoppet de unge, lovende. Byåsen dominerer totalt og er foran med hele 10 mål. Siste periode før pause bedres situasjonen noe med en svært god Mathilde Holck i begge ender av banen, og en poengsugen Hilde. Til pause står det 9-16 på tavla, og vi må opp betraktelig mange hakk for å matche Byåsens superspill.

Andreomgangen fortsetter i stor grad som den første. De rødkledde spiller smart forsvar, og er atskillig mer effektive enn oss i angrep, til tross for at Hilde storspiller. I angrep er vi ikke flinke nok til å løfte blikket, og blir for sene til å orientere oss om hvor vi har hverandre. Vi gjør altfor mange tekniske feil, og nok en gang er heller ikke uttellingen god nok. Glimtvis gjør vi ting veldig riktig og veldig bra, men det holder ikke mot det beste laget i divisjonen. Vi taper rett og slett for et mye bedre lag i dag. Mathilde Holck blir både vår toppscorer og får bestemannspris etter en kjempeprestasjon.

Utleira - Byåsen Bredde 16-26 (9-16)

Hilde Hørthe Kamperud, Pia Rehaug, Mira Normannsen 1, Tora Sletvold 2, Lisa Nilsen 1, June Nilsen 3, Lina Torvik, Cecilie Ljostveit 3, Elisabeth Hammerstad 2, Mathilde Holck 4.Kampreferat: Utleira - Heimdal

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 18. Jan 2016

16. januar 2016

Nedrykkstruede Heimdal var gjestende lag, da vi på lørdag skulle kjempe om enda en seier. Med kun tre seire var det uten tvil vi som hadde favorittstempelet. Likevel har vi det med å slite mot antatt svakere motstand, og også denne gangen, ble kampen lenge jevnere enn de fleste hadde sett for seg.

Etter en god åpning og 2-0, blir det noe mer trøblete. Mens vi fomler med å øve på en ny forsvarsformasjon, får Heimdal virkelig fart på sakene. Sju minutter er passert idet vi tar timeout. Det står 5-5. Den neste perioden viser vi bedring og karrer oss tilbake i ledelsen. Med en frekk trick av Thea, samt flott samspill mellom våre bakspillere og Pia på linja, er vi tre mål foran. Mathilde står godt i mål og vi får utnyttet tempoet vårt i ankomstfasen. Tora er ustoppelig og viser ekstrem gjennombruddstyrke og kreativitet i angrepsspillet. Også avslutningene er av høy klasse. Da er det bortelaget som føler behovet for en timeout, for å gjøre forspranget så lite som mulig før hvilen. June er giftig og er både servitør og målscorer. Vi går til pause med ledelsen 15-11.

Etter pause fortsetter vi med mye av det vi lyktes med i første omgang. Vi spiller med høyt tempo og stor variasjon. Det gjøres en god del bytter, og igjen får vi vist bredden i laget. Det er mange bidragsytere bak vår 5-målsledelse. Ikke minst en strålende dyktig er vår sisteskanse Hilde, som nå er kommet inn. Midtveis i omgangen leder vi med åtte. June fortsetter å banke inn scoringer. Det samme gjør lynraske Lina. Et forrykende godt samspill gjør at absolutt alle utespillere havner på scoringslista. Tora gjør en fantastisk jobb i alle spillets faser, og ender med det opp med kampens bestemannspris. En god gjennomkjøring som gir oss selvtillit vi skal ta med oss i neste kamp.


Utleira - Heimdal 30-16 (16-11)

Mathilde Tømmerås, Hilde Hørthe Kamperud, Pia Rehaug 5, Tora Sletvold 5, Tone Haugerud 1, Lisa Nilsen 2, June Nilsen 7, Cecilie Ljostveit 1, Elisabeth Hammerstad 1, Lina Torvik 4, Thea Nitteberg 3, Hanna Ronglan 1.Kampreferat: Utleira - Kolstad

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 7. Jan 2016

6. januar 2016

Årets første kamp skulle spilles. Bunnlaget, Kolstad, gjestet Utleirahallen onsdag kveld. Kolstad med kun en seier så langt, burde og skulle slås. Selv lå vi plassert på en 3. plass, ett poeng bak Molde og Byåsen. For vår del var på ingen måte denne kampen mindre viktig enn noen annen, da vi trenger hvert eneste poeng om vi skal kunne kjempe om kvalik til førstedivisjon.

Allerede i åpningsminuttene vises det at det er klasseforskjell mellom lagene. Hurtige bein og raske ballvekslinger gjør at vi allerede etter halvspilt førsteomgang leder 10-2. Cecilie bidrar utrolig godt i forsvar, der hun plukker Kolstads forsøk på innspill til linja gjentatte ganger. Dette gjør at vi får utnyttet våre temposterke spillere særdeles godt. Bortelaget spiller til passivt gang på gang, og det er en tålmodighetsprøve for våre målsugne jenter. Det solide forsvarsspillet gjør det lettere for Mathilde bakerst, og sammen spiller vi med høyt tempo når vi vinner ballen. Debutanten, Hanna R., får virkelig fram sitt unike overblikk og serverer lagvenninnene den ene lekkerbisken etter den andre. En noe mer slurvete avslutning på omgangen gjør at ledelsen reduseres. Det står 12-7 ved pause.


Kolstad klarer å bite seg fast og ledelsen er ikke større enn fem måls differanse utover i andre omgang. Vi brenner en rekke hundreprosentsjanser, og er rett og slett for unøyaktige, noe som har gått igjen i mange kamper tidligere også. Allikevel er det aldri noe fare for at poengene skal glippe, da vi igjen drar ifra det siste kvarteret. Johanna får sin debut etter langtidsskade, og markerer seg med hele fire scoringer i sin aller første kamp i utleiradrakt. Gledelig er det også at vi har så mange spillere på scoringslista. Vi vinner til slutt komfortabelt 24-13. Tora kåres til vår beste spiller, da hun både var god i alle spillets faser. Hun ble også kampens toppscorer.

Utleira - Kolstad 24-13 (12-7)

Mathilde Tømmerås, Pia Rehaug 2, Mira Normannsen, Tora Sletvold 6, Tone Haugerud 1, Lisa Nilsen 1, June Nilsen 1, Lina Torvik 4, Cecilie Ljostveit, Johanna Jacobsen 4, Elisabeth Hammerstad 3, Mathilde Holck, Hanna Ronglan 2.