Siste nytt fra Utleira futsal

Postet av Futsal Elite den 4. Mai 2021

Det har vært stille lenge, og vi tenkte det var på tide med en oppdatering.

Siden NFF og klubbene i fellesskap ble enige om å stanse serien i februar har vi fått lov til å opprettholde kontakttrening, men ikke fått lov til å spille kamper. Beslutningen står seg med andre ord meget bra. Vi har holdt det i gang med 3-4 ukentlige økter med meget godt oppmøte, og vi både håper og tror treningsinnsatsen kommer til å vise seg på banen når vi en vakker dag igjen får lov til å spille kamper. 

De som har fått spille kamper siden januar er landslaget, og Utleira har hatt god representasjon. Først var Christopher Moen, Petter Høvik og Sindre Welo med til Polen for dobbeltkamp i mars, før de også fikk selskap av Utleira-oppvokste Andreas Økland og namsosingen Oskar Andreassen til dobbeltoppgjør mot den regjerende Europamesteren, Portugal. Alle 4 kampene endte naturlig nok med tap med overlegen motstand, men både våre spillere og laget som helhet leverte meget gode prestasjoner mot overmakten. Et spesielt stort øyeblikk var det for oss da det var ei ren Utleira-rekka som startet andre omgang mot Portugal, og i tillegg spilte seg frem til omgangens første sjanse etter fint spill.

Fremover er det som for samfunnet ellers stor usikkerhet. Etter avlysning av fjorårets Nordisk mesterskap som skulle gått i Utleirahallen tidlig i august hadde vi håp om å få arrangere det på hjemmebane i år, men slik ståa er nå tør vi ikke ta sjansen på å invitere svenske, danske og finske lag hit, siden vi ikke vet om de får komme inn i landet uten karantene på det tidspunktet. Vi har derfor forespurt den danske seriemesteren om de kan arrangere, og sikter på å reise nedover for å delta om vi får lov. 

Det har ikke kommet all verdens info om Champions League ennå, men det vi tror er at vi i år skal tilbake til vanlig oppsett, og datoene som står i kalenderen er 20.-25. august. Det betyr at vi sammen med 1 eller 2 andre lag reiser til et sted for å møte et hjemmelag til turneringsspill hvor gruppevinneren går videre til hovedrunden. Der vil vi møte 2 eller 3 lag som er svakere enn fjorårets motstander, og vi håper det gir oss større muligheter til å levere både gode prestasjoner og resultater.

Ellers går det mot 8 lag i Eliteserien også neste år, og vi har derfor vært med på arbeidet med et forslag om å starte opp NM i futsal, med regional kvalifisering og sluttspillshelg i Oslo for damer og herrer. Vi håper NFF er klare for å få det i gang allerede til kommende sesong, noe som vil gi oss flere kamper, og forhåpentligvis også et kretsmesterskap i Trøndelag som kan øke futsalaktiviteten i kretsen på seniornivå.

Inntil videre holder vi det godt i gang på trening, og så kommer vi med mer info når vi har noe nytt å melde om.