Velkommen til gullfest!

Postet av Futsal herrer den 28. Feb 2020

Alt er klappet og klart til gullfest i Utleirahallen!

Med to serierunder igjen er vi allerede mestere, og etter kveldens kamp mot Sandefjord får vi utdelt medaljer og pokal av selveste Forbundspresidenten, Terje Svendsen.

Ingen av helgas kamper har noen betydning for noen av de involverte lagenes tabellplassering ettersom Sandefjord berget plassen og sendte OSI ned da de to lagene møttes onsdag, men det er likevel ikke grunn til å tvile på lagenes ønske om å vinne. Vi jakter for egen del Vegakameratenes poengrekord på 49 poeng, som vi kan ta med minst 4 poeng i helga, mens både Sandefjord og OSI nok har lyst til å bli de første som tar alle tre poengene mot oss i år.

Sandefjord stiller i alle fall med en slagkraftig tropp til fredagens oppgjør, bestående av:

Andreas Ajer, Asgeir Storrusten, Niklas Espegren, Sindre Svadberg, Marius Anthonisen, Håkon Eikland, Marius Grønnbakk, Benjamin Vallestad og Lasse Bransdal.

For vår egen del stiller vi med fullt mannskap, og følgende 14 har fått plass i troppen:

Enlid, Øie; Killingberg, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Berre, Welo, Johansen.

Kampstart i Utleirahallen kl. 20:00. Inngang: 50,- for voksne, gratis for barn u/16.

Gull i eliteserien!

Postet av Futsal herrer den 24. Feb 2020

Med Hulløys seier over Sjarmtrollan er vi sikret gullet før de to siste kampene!

Sjarmtrollan var i utgangspunktet klare favoritter i Bodø, men som andre har opplevd tidligere i sesongen er det skummelt å lede 1-0 mot slutten i Stordalshallen i Bodø. Hulløy snudde kampen med to kjappe mål, og dermed ble gullet teoretisk sikret uten at vi spilte selv.

Etter 3. plassen i fjor fikk vi tilbake Erlend Vie etter en sesong for Sandefjord, Sindre Welo meldte overgang fra Freidig og Andreas Fossli var tilbake etter å ha mistet hele fjorårssesongen med skade. Deltagelse i Nordic Futsal Championship i Ørebro i august gjorde at vi klarte å opprettholde treningsaktivitet jevnt over fra sesongslutt til august, og vi så i det hele tatt mye mer robuste ut. Følelsen vi hadde var at «i år er det opp til oss selv».

Det startet bra. Fjorårets sølvvinner, Vesterålen, ble slått 7-2 i første kamp, før vi et par dager senere valset over Ranheim og vant 9-0 i Utleirahallen. Helga etter hadde vi god kontroll mot Sjarmtrollan, og vant til slutt 3-1. Andreas Fossli ble skadd i siste treningskamp før sesongen, og da Johansson fikk skuldra ut av ledd mot Sjarmtrollan og Moen skulle på jobbreise fikk vi virkelig kjenne på nødvendigheten av en god og sterk tropp helga etter. Det ble tett og jevnt i begge lokaloppgjørene mot Freidig og Ranheim, men til slutt kunne vi juble for 3-2 og 5-4, hvor begge kampene ble avgjort i de siste 5 minuttene.

Siste helga før jul møtte vi sesongens overraskelseslag, Hulløy, som også sto med 5-0-0 på sine fem første kamper. Sindre Welo fikk virkelig vist hvorfor han var ønsket til Utleira, og med 5 mål ble han tungen på vektskålen i en kamp vi til slutt vant 6-3. På nyåret ventet nye bekymringer. Både Jonas Wiseth og Simon Johansson hadde samboere med termin i starten av januar, men med Ranheims velsignelse fikk inn Eirik Valla Dønnem til å bidra i noen kamper for å bøte på mangelen. Oslo-turen i første runde på nyåret ga oss 6 poeng etter en knapp seier (4-3) mot til da ubeseirede KFUM, før Fredrikshald ble slått 5-1 søndag.

Helga etter gikk turen til Bodø for returoppgjør mot Hulløy, og til tross for massiv dominans i banespillet klarte vi ikke omsette det til så store sjanser at vi ledet med mer enn 1-0 mot tampen. Casper Øyvanns utligning i siste minutt var bitter, og ga oss sesongens første (og hittil eneste) poengtap.

Neste helg var det tid for årets andre Oslo-tur, og denne gangen var det Sandefjord (5-2) og OSI (10-2) som fikk besøk, uten at det ble skikkelig spennende. Så ventet ei frihelg pga. landslagsaktivitet, før KFUM og Fredrikshald ventet i Utleirahallen. I disse kampene dominerte vi fullstendig, og det endte til slutt med 6-0 mot KFUM og 17-4 (!) mot Fredrikshald.

Det var nå tid for årets tøffeste helg: Borteturen med kamper mot Sjarmtrollan og Vesterålen er både sportslig og logistikkmessig krevende, men med samtlige spillere (med unntak av Valla Dønnem) tilgjengelig hadde vi i alle fall ingen ting å skylde på om det skulle gå galt. Det gjorde det heller ikke, og to meget sterke prestasjoner gjorde at vi vant 7-3 mot Sjarmtrollan og 3-2 mot Vesterålen.

Vår hittil siste kamp mot Freidig skulle også vise seg å bli en utfordring. Da vi på trening dagen før kamp registrerte at kun 2 av de 10 utespillerne som var med nordover helga før var friske og tilgjengelige innså vi at nok en gang måtte sette vår lit til noen av dem som ikke har spilt så mye – og nok en gang viste de seg tilliten verdig. Vi lå riktig nok under med 1-2, men snudde til 4-2 i andre omgang uten at det ble skikkelig spennende på slutten.

Kampene kommende helg påvirker derfor ikke plasseringen vår, men vi finner god motivasjon i å ikke tape før vi får pokalen, og i at vi kan slå poengrekorden til Vegakameratene (49 poeng etter 16-1-1). Vi står nå med 46 poeng, og 4 poeng holder for å sikre også denne.

Som seriemester venter nå UEFA Futsal Champions League i august, to uker etter at vi skal arrangere Nordic Futsal Championship på hjemmebane i Utleirahallen. Årets gull er absolutt en milepæl, og en nødvendig forutsetning for å få prøve oss i Europa, men det var på mange måter også bare et delmål. Vi får nå muligheten til å vise at vi er i stand til å drive med futsal hele året, slik at vi får trent godt og er klare til å spille våre viktigste kamper allerede i august.

Til slutt vil vi takke alle som har bidratt til å gjøre dette mulig. Spillerne, både de som har vært på alt og spilt hver eneste kamp, og de som har trent og trent uten å spille så mye for å være klare når de plutselig trengs. Vi må også takke dem som har stilt opp på trening når vi har trengt ekstra folk for å få god trening for de på laget. Pål og Ole og de andre i Utleira IL og Utleira fotball som legger godt til rette for at vi skal kunne lykkes. Alle i Utleira som er interesserte i det vi holder på med – alle dere som møter opp på treningskamp kl. 22 om kveldene, dere som har kjøpt sesongkort, dere som har møtt opp på kamp: Vit at spillerne synes det er stas når tribunen er full – det snakkes om i garderoben. Tusen takk til sponsorene. Dere gjør at spillerne ikke må betale alt sammen selv, men hjelper oss å holde treningsavgifta på et slikt nivå at vi ikke tror vi mister spillere på grunn av det. En spesiell takk til Haucon og Visiontech som støtter laget vårt direkte! En takk også til dere andre som har bidratt med et eller annet som gjør at det blir morsommere og eller enklere å holde på: Vi kan ikke begynne å nevne navn, det er så mange av dere, og vi er redde for å glemme noen.

Nå venter sesongens to siste kamper. Vi håper å få utdelt pokal og medaljer på fredag kveld etter hjemmekampen mot Sandefjord, men avventer endelig bekreftelse fra NFF. Det hadde betydd mye for oss om vi kunne fylt opp tribunen også denne gangen. Så venter siste kamp mot OSI søndag kl. 12:00, før forberedelsene mot neste sesong kan begynne. Det blir et spennende år for Utleira futsal.

Sterk helg i nord ga 6 nye poeng.

Postet av Futsal herrer den 17. Feb 2020

Årets desidert tøffeste helg endte med 6 poeng etter seier både mot Sjarmtrollan og Vesterålen.

Regjerende gull- og sølvvinner Sjarmtrollan og Vesterålen skulle besøkes fredag og lørdag, og vi reiste nordover med årets sterkeste tropp:

Enlid, Øie, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Welo og Berre.

3-7, Jonas Wiseth

Sjarmtrollan tar ledelsen tidlig etter en styring av toppscorer Vucenovic, men vi utligner raskt ved Erlend Vie som setter en retur etter skudd fra Sindre Welo. Oskar Stølan sender oss i ledelsen med 2-1 etter heroisk duellering av Simon Johansson, før Stølan straffer en svak Sjarmtrollan-klarering til 3-1 på flott vis. Andreassen reduserer til 3-2 etter en bakromspasning hvor vi ikke følger løp, før Wiseth serverer Johansson på bakre til 4-2. På slutten av omgangen reduserer Simonsen til 4-3 på et skudd Enlid vanligvis redder, og dette blir også pauseresultatet.

I andre omgang blir det betraktelig roligere ute på banen, og ikke så kaotisk som det til tider var i den første omgangen. Johansson øker til 5-3 alene med keeper etter 22 minutter, og etter det blir det ikke flere mål før Wiseth drar seg forbi Vucenovic ute på kanten og sender et innlegg foran mål som rotes over linje av en Sjarmtrollan-spiller. Overtallsspillet til Sjarmtrollan gir ingen mål imot, isteden er det Jonas Wiseth som sender en ball i tomt mål helt på tampen, som gjør at vi til slutt vinner 7-3.

Lørdag gikk turen videre til Sortland, hvor Vesterålen ventet oss i Sortlandshallen kl 21.

Vesterålen - Utleira 2-3 (0-1)

0-1, Sindre Welo (Christopher Moen)
0-2, Simon Johansson (Jonas Wiseth)
0-3, Selvmål (Jonas Wiseth)
1-3, Adrian Pedersen
2-3, Børge Henriksen

Vesterålen kom best i gang, og hadde både skudd i treverk og sjanser alene med Enlid i innledninga før vi gradvis tar over. Halvveis i omgangen tar vi ledelsen ved Welo på pasning fra Moen etter et frispark midt foran mål. Begge lag har flere store sjanser de siste ti minuttene, men resultatet står seg til pause.

I andre omgang kommer vi godt i gang, og Johansson øker til 2-0 etter to minutter, før en Vesterålen-spiller styrer et innlegg fra Jonas Wiseth i mål til 3-0 like etter. Etter dette kommer en amper periode med tøffe dueller og svak dømming (begge veier), som gjør at det blir bra med leven både på banen og på tribunen. Med 30:11 på klokka får Kvalvær sitt andre gule kort i en situasjon vi ikke helt skjønner hva han gjør galt i. Vesterålen får straffespark, og Adrian Pedersen reduserer til 3-1 med 10 minutter igjen. Vesterålen får nå blod på tann, og det blir flere ganger skummelt når de kaster langt enten i bakrom eller for stuss mot mål fra den lokale Jostein Flo på topp. 3-2 kommer med 5 minutter igjen ved Børge Henriksen, og det blir bra liv i hallen igjen.

Det blir sjanser begge veier på tampen, men ingen flere mål, og vi kan juble for årets 14. seier, 43 poeng og 6 poeng klaring til Sjarmtrollan før sesongens 3 siste kamper. Den første av disse kommer allerede onsdag, når vi tar imot Freidig hjemme i Utleirahallen kl. 18. Vel møtt!

6 nye poeng på hjemmebane!

Postet av Futsal herrer den 10. Feb 2020

Det ble to komfortable seire ta vi tok imot KFUM og Fredrikshald i Utleirahallen i helga!

Utleira - KFUM 6-0 (3-0)

Mål: Wiseth (2), Moen, Vie, Stølan, Johansen

Lørdagens kamp var mot KFUM, som vi slo for aller første gang med 4-3 i KFUM-hallen i januar. Nå ventet returoppgjør, og sjansen til å slå KFUM på hjemmebane for aller første gang på 3 forsøk. Vi kom heldigvis godt i gang, og i de første minuttene har vi et treff i tverrligger før Wiseth sender oss i ledelsen etter 3 minutter. Vi kjører på videre, og etter et par stolpetreff går den endelig stang inn når Moen treffer godt på volley fra corner. Erlend Vie øker til 3-0 i samme spilleminutt, men etter det venter en svak periode hvor det jevner seg litt ut og vi ikke skaper like mye som de første 10 minuttene. På tampen av omgangen får vi oss et mål til, og det er Oskar Stølan som får æren av å sette pauseresultatet til 4-0. Andre omgang blir betraktelig tammere enn den første, og det ser ikke ut til at KFUM har spesielt stor tro på å snu kampen. Isteden er det Jonas Wiseth som setter inn 5-0, før Magnus Johansen blir sendt ut på banen for debuten. 20 sekunder senere er det første målet et faktum etter et skudd fra rundt 12 meter, og det blir også det siste målet. De siste 15 er det ikke mye av verken spenning eller tenning i Utleirahallen, og begge lag ser ut til å ta det med ro for å være klar til ny kamp dagen etter.

Utleira - Fredrikshald 17-4 (11-2)

Mål: Johansson (5), Moen (4) Welo (2), Stølan, Vie, Kvalvær, Wiseth, Killingberg og Økland.

Fredrikshald kom til Trondheim fra 2-11 i Bodø mot Hulløy lørdag. Vi skjønner nok at det eneste som kan gjøre at det går galt her er massiv undervurdering og en halvhjertet innsats, og det er jo faktisk også Fredrikshald som tar ledelsen tidlig i kampen. Vi tar oss imidlertid raskt sammen, og i løpet av 6 minutter scorer vi 5 mål etter til tider meget lekkert spill, og det ser ut til å gå mot en grei seier. Fredrikshald får seg en redusering til 5-2 etter selvmål, men de neste minuttene renner det inn. 6 mål på 5 minutter sender oss til ledelse med 11-2.

I andre omgang sender vi Wiseth (fått gult) og Kvalvær (spares etter skade) i dusjen, mens flere som ikke var utpå i første omgang får spille. Vi scorer 6 nye mål slik at det står 17-2, før vi først får et pent mål imot, og så en aldri så liten gavepakke fra dommerne til 17-4, som blir sluttresultatet.

Vi noterer oss for 6 poeng og 19 plussmål, og mye flott angrepsspill i Utleirahallen. Til helgen blir det nok atskillig tøffere, da går nemlig turen til nord for oppgjør mot Sjarmtrollan fredag og Vesterålen lørdag!

Ny hjemmehelg i Utleirahallen!

Postet av Futsal herrer den 7. Feb 2020

Det er duket for 12. og 13. serierunde i Eliteserien hjemme i Utleirahallen, hvor vi tar imot KFUM og Fredrikshald.

Landslagspausen er over, og vi starter rett på igjen med dobbeltkamp på hjemmebane mot middelshavsfarerne KFUM og Fredrikshald. De ligger nå plassert på hhv. 5. og 6. plass på tabellen med sine 23 og 13 poeng.

KFUM startet sesongen meget sterkt, og var som eneste lag utenom oss ubeseirede frem til vi møttes i Oslo første helga i januar. Siden det har de tapt mot oss (3-4), Hulløy, Vesterålen og Sjarmtrollan, og vunnet mot Freidig og Ranheim. Fredrikshald tapte 1-5 mot oss samme helg som de tapte mot Hulløy, før de vant begge kampene i Trondheim, før to påfølgende tap på hjemmebane mot Vesterålen og Sjarmtrollan.

Begge lagene har vist gjennom sesongen at de har et høyt toppnivå, men at variasjonen i prestasjonene kan svinge mye fra helg til helg.

For vår egen del har vi hatt både sykdom og slitne kropper i gruppa denne uka, men på dagens trening var alle unntatt Oskar Stølan (syk) klare til å være med. Kvalvær og Berre står over med karantene, og vår tropp blir dermed:

Enlid, Øie; Økland, Killingberg, Ravlo, (Stølan), Fossli, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Welo, Johansen, Holmen.

To av disse må ut søndag for å gjøre plass til Berre og Kvalvær.

Billetter (50,- for voksne, barn under 16 år gratis) kan kjøpes i døra. VI selger også fortsatt sesongkort (kr. 200,- for de 5 gjenværende kampene) hvis noen har lyst til å være med i trekninga av Circle K-koppen 2020.