Brutalt møte med Champions League

Postet av Futsal herrer den 28. Nov 2020

0-11 mot nederlandske Hovocubo.

Foto: Lars Rune Skaug


Det tok litt tid før vi orket skrive en omfattende sak. Arrangementskomiteen (som tilfeldigvis også er en perfekt union med medieavdelingen) var tom for mental strøm allerede da dommeren blåste i gang oppgjøret, og resultatet ga ikke akkurat den ekstra energien som krevdes for å sette seg ned å skrive med en gang. Kampen har vel uansett de fleste som er interessert sett med egne øyne, så får vi heller nøye oss med å skrive litt om arrangementet, og hva vi kan lære av et slikt resultat.


Da vi vant serien i februar var det ingen av oss tenkte at denne sesongen skulle bli noe helt annet enn det vanlige. Vi skulle spille Nordisk mesterskap i Utleirahallen tidlig i august, og forberede oss til gruppespill mot lagene rangert 25-55 et eller annet sted hvor kommunismen tidligere hadde fotfeste i månedsskiftet august-september. Vi skjønte i løpet av kort tid at det ble vanskelig med nordisk, og ikke lenge etter kom den første utsettelsen av UEFA Futsal Champions League. Neste tidspunkt var i midten av oktober, og det var ennå ikke snakk om endring av format. Så gikk det ytterligere noen uker, og det kom beskjed om at UEFA ville gå over til enkle utslagsrunder med lagene rangert 10-55 i første runde. Lagene som ikke ønsket å arrangere ble bedt om å gi beskjed, og siden vi tenkte det var mye styr å reise, valgte vi å forholde oss tause i håp om hjemmekamp. Det viste seg senere at det var litt styr å arrangere også, men det kommer vi tilbake til.


Vi ble altså trukket mot nederlandske Hovocubo, rangert som nummer 23, og dermed i utgangspunktet direktekvalifisert til hovedrunden. Trekningen var sånn ca. midt på treet av de motstanderne vi realistisk sett kunne få, med både betydelig bedre og betydelig svakere motstand i utfallsrommet. Etter å ha sett litt på video konkluderte vi med at motstanderen for all del ville være soleklar favoritt, men at det ikke var umulig på en god dag. Det var likevel langt igjen til dommeren kunne blåse i gang oppgjøret.


Vi blir raskt enige om kampdato med motstanderen, og startet forberedelsene ved å ta kontakt med storebror Rosenborg for å spille på deres erfaringer med å arrangere europacup i pandemitid. Arrangementssjef Skjæran stilte seg til disposisjon, og vi fikk gode tips til hva som var viktig og måtte på plass så raskt som mulig, og hva som kunne vente. Det han ikke kunne hjelpe oss med var godkjenning av hall, så der fikk vi vår første krise da NFF etter ei ukes tid med stillhet kunne fortelle oss at de ville ha utført lysmåling av et selskap fra Oslo, og innhente signaturer fra byggherre, politi og brannnvesen i løpet av par dager. Det gikk ikke helt, men hallen ble likevel godkjent under tvil.


Vi opprettholdt kontakten med motstander, men etter å ha forklart litt om de norske tiltakene for å demme opp mot koronaviruset ble stemningen raskt dårligere fra den kanten. Da de fikk vite at en positiv test fra en av delegasjonens deltakere potensielt kunne sende hele gjengen i karantene på egen regning i 10 dager hadde de plutselig ikke så veldig lyst til å komme på besøk likevel. Dette førte til diskusjoner med Hovocubo, UEFA og NFF som involverte parter, og vi fikk ikke vite så veldig mye fra noen av dem før NFF mente det ville være en god idé at vi trakk oss. Vi var enige i at det kanskje var en god idé, men siden vi ikke hadde yst til å finne ut hva UEFA hadde av sanksjonsmuligheter, og NFF ikke ville stå ansvarlig for å trekke oss, valgte vi å takke høflig nei til det forslaget.


Hovocubo fant etter hvert også ut at de ikke kom til å gå videre uten å møte opp, og lørdag, sju dager før kamp fikk vi endelig bekreftelsen på at de hadde bestemt seg for å reise. Vi måtte da sette inn sluttstøtet i forberedelsene, og det ble litt av ei uke. Et par-tre kråkfotforsøk fra NFF ble parert på elegant vis, mens kommuneoverlegene Røsstad og Vonen i henholdsvis Trondheim og Stjørdal kommer ut som helter i historien om amatørlaget som skulle få 23 nederlendere inn i landet midt i en pandemi. På torsdag kom siste kråkfotforsøk, denne gang fra myndighetene. En endring av covid 19-lovens §6f, som krevde at vi måtte ha skriftlig godkjenning fra kommunen til arrangementet, ordnet Røsstad og Trondheim kommune på et par timer. Det ble også krevd at vi måtte koronateste samtlige som skulle bidra på arrangementet, men dette fikk kun konsekvenser for en ballgutt som ikke rakk å teste seg på kort varsel, og dermed ble kastet ut av arrangementsstaben uten forståelig grunn. 


Det nest siste som kunne felle oss var koronatestene. Mens vi testet våre spillere, støtteapparat og arrangementsstab på torsdag, skulle nederlenderne testes tirsdag i hjemlandet og torsdag ved ankomst Norge. Mens en positiv test for en av de 23 nederlenderne på en av testene ville avlyse kampen, ville det samme skjedd om en av våre 17 nærkontakter (spillere, trener og lagleder) testet positivt. I løpet av fredag tikket de negative testene inn, og da var det lite som kunne stoppe oss, bortsett fra delegaten da, selvfølgelig.


Ved alle kamper i UEFA-regi utnevnes nemlig en delegat fra UEFA; som skal se til at arrangementet blir arrangert etter retningslinjene. Disse er enormt omfattende i utgangspunktet, og har ikke blitt mindre omfattende som følge av pandemien, som UEFA er ekstremt nøye på å håndtere på en sikker måte. Delegaten skal se til at sponsorene på draktene ikke er større enn de tillatte 200 cm2, at garderobene ikke har mindre enn 2,25 kubikkmeter plass per spiller, og at dopingkontrollrommets kjøleskap har de nødvendige leskedrikker for å fremkalle urin på mest mulig effektivt vis. Skrekkhistoriene om delegatene er mange, og humorløse petimetere uten noen som helst pragmatisk sans virker å være regelen heller enn unntaket. Vi ble derfor litt nervøse da den tilsynelatende joviale Massimo Nanni fra San Marino ble erstattet av den noe mer formelle Sean Dipple fra England tidlig i uka. Heldigvis ble det bare med påminnelsen om at fordommer ofte ikke stemmer. Sean Dipple var riktig nok en formell type per epost, men fra første sekund i hallen slo det oss at han ikke kom til å være urimelig, og skuldrene kunne senkes med en halvmeter. En meget høflig, rolig og pragmatisk engelskmann møtte nemlig opp i hallen, og våre siste bekymringer ble borte. Vi fikk selvfølgelig noen påpekninger på ting som vi kunne løst på en bedre måte, men samtlige innvendinger var fullt forståelige på relevante punkter, og ble utbedret med et smil.


Kampmøtet kvelden før ble dermed en dans på roser, og endte med ros til arrangøren fra både delegat og motstander for en god jobb så langt. Da var det bare kampen igjen....


Utleira - Hovocubo 0-11 (0-5)


Det ble aldri spennende i selve kampen mot nederlandske Hovocubo. De tok ledelsen før minuttet var spilt, doblet før 5 minutter var spilt, og til pause sto det hele 0-5. I andre omgang scoret de 3 mål de første to minuttene, og til slutt var spørsmålet bare hvor stor seieren skulle bli. Vi fikk oss med andre ord en skikkelig leksjon i hvor nivået ligger i midtsjiktet av europeisk klubbfutsal, og at det som er godt nok til å vinne Eliteserien ikke er i nærheten av godt nok internasjonalt. Så får vi jobbe hardt videre for å være bedre forberedt om vi får muligheten igjen! Det bør med andre ord ikke være vanskelig å motivere seg til helgens møter mot Sjarmtrollan og Hulløy.


Linker til pressedekning fra kampen:


Nidaros: Utleira knust i Champions League

Adressa:-Nå tror jeg flere skjønner hvorfor jeg er litt streng

Nardoposten: -Ingen god opplevelse


Bilder:

Facebook: Fotolars var tilstede


Takk for hjelpen:

  • Bjørn Skjæran i RBK som har gitt av sin tid og svart på utallige spørsmål per telefon og epost når vi har lurt på noe, og ikke på et eneste tidspunkt gitt uttrykk for at det passer dårlig, selv om det er tidlig på morgenen eller sent på kvelden.
  • Pål Wahl, Vidar Magne og Geir Kojen i Utleira IL som bisto med enormt mye både i planleggingen og gjennomføringen av arrangementet. Uten dere hadde arrangementet også gått alvorlig til skogen.
  • Ole Mo for hjelp med rigging dagen før, og som trafikkvakt utenfor hallen på kampdag.. P.S: Internettkabelen din ligger i kiosken.
  • Spillerne utenfor kamptroppen, som skjulte eventuell skuffelse på en meget god måte, og møtte opp med en helproff innstilling for å hjelpe til med arrangementet.
  • Elin Mølnås som stilte som faglig alibi i inngangsdøra, og sørget for at temperaturmåling og hygienetiltak ble overholdt.
  • Vebjørn Skjærvold, som var villig til å være speaker både før og etter at han innså at alt måtte foregå på engelsk.
  • PCM Security som stilte med ambulanse når alle andre vi visste om takket nei.
  • Stian Rønningen og Heimdal Turbuss som stilte med suveren service og gode priser for å frakte motstander knirkefritt frem og tilbake.
  • Kommuneoverlegene Røsstad og Vonen, som tok seg tid til å hjelpe oss på kort varsel til tross for at det foregår noe langt viktigere sett fra et samfunnsperspektiv
  • Fotolars (Lars Rune Skaug), som stilte opp for å forevige det vi trodde skulle bli en minnerik kamp.
  • Christoffer Weeke, som stilte som tolk og hjelpesjåfør for våre nederlandske venner!
  • Stjørdals-Blink, som lånte ut massasjebenk på kort varsel da det viste seg at motstander hadde krav på det på hotellet.
  • Scandic Hell, som både ga oss et godt tilbud til motstanderne, men også måtte forsvare norske karanteneregler da motstanderens styreleder innså at reglene faktisk var så strenge som vi hadde opplyst om på forhånd. 
  • Laglege Jan Egil Romestrand, som nok ikke innså hvor mye jobb det kom til å medføre å være laglege i forbindelse med arrangementet. (Det gjorde ikke vi heller, og hvis vi hadde gjort det, hadde vi skjemtes enda mer da vi spurte.)
  • Lars Stensby i NFF som har fungert som optimist og støttespiller gjennom hele prosessen, og har beroliget oss hver gang vi har vært bekymret.
  • Nidaros, ved primus motor Emil Tanem, for en fremragende videoproduksjon. Bare så synd vi som var der ikke har kjempelyst til å se kampen så mange flere ganger...

Uten alle dere hadde ikke dette vært mulig. Arrangementsmessig har vi fått oss en enorm erfaring. Så får vi bare håpe at vi klarer snu den sportslige fadesen til noe positivt også. 



Før Utleira - Hovocubo

Postet av Futsal herrer den 28. Nov 2020

Bare timer igjen til Champions League i Utleirahallen!

Etter en berg- og dalbane i de siste ukene hvor forventningene til om det faktisk skulle bli kamp har endret seg flere ganger, tror vi ikke lenger det finnes flere skjær i sjøen. Gårsdagens delegatmøte, hvor UEFAs delegat skulle godkjenne arrangementet mht. sikkerhet, anlegg, smittevern, spillere, drakter etc. gikk strålende, og samtlige involverte på feltet har fått negative svar på de siste covid-testene. 

Kai Bardal har hatt en ekstra tøff jobb denne helga med å ta ut dagens tropp, siden flere spillere som har bidratt med veldig mye måtte utelates fra den 14 mann store kamptroppen. De heldige som fikk være med er:

Enlid, Øie; Økland, Killingberg, Ravlo, Stølan, Høvik, Moen, Wiseth, Johansson, Vie, Andreassen, Welo, Johansen

Kampen som virkelig kunne sprengt kapasiteten i Utleirahallen, må av forståelige grunner avvikles uten våre kjære tilskuere og støttespillere på tribunen. Vi kopierer suksessen mange fotballag har hatt denne sesongen med å prøve oss med sofabillett til de som har lyst til å støtte opp om et futsallag som har kommet til Champions League, men fortsatt betaler treningsavgift. Alle som kjøper billett til 50 kroner (eller mer), er med i trekning av Utleira-effekter (skjerf, flagg og drakt).

De som vil se kampen henvises til vår samarbeidspartner Nidaros, som er på plass med 7 mann for å produsere en førsteklasses stream i anledning vårt store øyeblikk.Kampen kan du se ved å trykke på følgende link:

https://www.direktesport.no/event/f0287aa9-6e54-4517-bb52-217aff18114a?publication=www.nidaros.no




5-2-seier i byderbyet!

Postet av Futsal herrer den 22. Nov 2020

Vi tok vår åttende strake seier mot byrivalen!

Foto: Fotolars (www.fotolars.com)

Utleira - Freidig 5-2 (2-0)

Mål
1-0, Jonas Wiseth (Christopher Moen), 13. min

2-0, Magnus Johansen, 20. min
3-0, Oskar Andreassen, 26. min
4-0, Simon Karl Johansson (Christopher Moen), 27. min
4-1, Freidig, 32. min.
5-1, Sindre Welo (Petter Høvik), 37. min)
5-2, Freidig, 38. min.

Gule kort
Ravlo (Utleira).

Om kampen

Det var tid for årets andre seriekamp, og motstander denne gangen var byrival Freidig. Siden vi spilte uavgjort mot dem i vårt første møte i debutsesongen i 2015/16 har vi vunnet de sju siste oppgjørene, men med ett unntak har det stort sett vært tøffe og jevne oppgjør vi har vunnet med et mål eller to.

Som forventet tar vi initiativet i kampen fra start, og selv om det ikke blir veldig store sjanser ut av det, føles det som vi får kampen inn i det sporet vi ønsker, med mulighet til å kontrollere ballen og bygge opp gode angrep. Vi sliter imidlertid lenge med å få hull på byllen, og til slutt må det et stykke magi til for å ta ledelsen. Jonas Wiseth mottar ballen ute til høyre, drar seg inn i banen og limer ballen i lengste kryss med venstrefoten. Vi har dermed fått ledelsen vi ville ha, og Freidig må dermed ta større sjanser for å jakte utligning. I en ikke spesielt stygg omgang klarer vi likevel å lage 5 frispark, og vi måtte derfor være litt forsiktige på slutten for å ikke lage 10-meter i mot. Det hindrer ikke Magnus Johansen fra å stoppe en Freidig-spiller på vei fremover, og han går like godt selv mot keeper og sender oss opp i 2-0 like før pause.

I andre omgang fortsetter vi å kontrollere kampen, men som i første omgang lar målene vente litt på seg. En av årets nyervervelser tar til slutt ansvar, og etter en fin tunnel på keeper kan Oskar Andreassen juble for sitt første mål i Utleira-trøya. Like etter øker vi til 4-0, etter at en årvåken Christopher Moen straffer sovende Freidig-spillere med et kjapt innspark til en umarkert Simon Johansson på bakre stolpe. Freidig reduserer til 4-1 etter rundt halvspilt omgang etter et flott volleyskudd, og tar etter hvert ut keeper i angrep. Det gir ingen effekt fra start, og isteden er det Sindre Welo som øker til 5-1 etter å ha vendt på femøringen foran mål. På slutten får Freidig et mål i overtallet sitt, men spennende blir det aldri, og vi kan ta med oss 3 poeng og en god følelse inn mot kampen mot Hovocubo i Champions League førstkommende helg.

Videohøydepunkter



Pressemelding: UEFA Futsal Champions League

Postet av Futsal herrer den 18. Nov 2020

Vi stiller i Champions League.

Etter mye frem og tilbake ser det ut til at det kan gå mot hjemmekamp i UEFA Futsal Champions League likevel.

Vi ble mandag kontaktet av NFF som ønsket at vi skulle trekke laget fra årets utgave av UEFA Futsal Champions League. Vi kommuniserte at vi kunne støtte beslutningen, dersom det fremgikk klart overfor UEFA og omverdenen at dette var etter instruks fra NFF, og ikke etter eget ønske. Etter en litt rotete prosess, der vi selv bidro betydelig til forvirringen, kom det imidlertid frem at NFF ikke kom til å beordre oss til å trekke laget, og at vi selv måtte trekke laget fra turneringen. Dette valget ønsker vi ikke å stå ansvarlige for selv, med de for oss ukjente økonomiske konsekvenser det kan få opp mot motstander og UEFA.

Utleira futsal har etter samtaler med kommuneoverlegen fått bekreftet at arrangementet kan avholdes innenfor gjeldende regler. 

Motstander Hovocubo vil iht. UEFA-protokollen testes dagen før avreise i Nederland, testes ved ankomst flyplass, og ellers holdes skjermet i egen etasje på hotellet under hele oppholdet. Hvis samtlige tester negativt ved ankomst kan laget forlate hotellet for trening fredag og kamp lørdag, før de etter planen forlater landet søndag. Ved positiv test hos et av medlemmene i delegasjonen vil kampen avlyses, de(n) smittede vil holdes i isolasjon, mens de øvrige havner i nærkontaktkarantene, og en eventuell hjemreise før 10 dager er gått må avklares med kommuneoverlegen. 

Vår intensjon er derfor at kampen gjennomføres som planlagt lørdag 28. november kl. 16. Det er nå opp til motstander om den er villig til å ta den særnorske risikoen mtp. eventuell isolasjon og karantene ved eventuell positiv test ved ankomst.



Seier i serieåpningen

Postet av Futsal herrer den 15. Nov 2020

6-3 over Vesterålen i årets første kamp!

Utleira - Vesterålen 6-3 (4-3)

Mål
0-1, Thomas Aloyseous, 1. min
0-2, Ingar Nicolaysen, 4. min
1-2, Selvmål (Petter Høvik), 4. min
2-2, Simon Johansson (Jonas Wiseth), 9. min
2-3, Selvmål, 11. min
3-3, Sindre Welo (Petter Høvik), 15, min
4-3, Petter Høvik (Morten Ravlo), 17. min
5-3, Jonas Wiseth (Oskar Stølan), 26. min
6-3, Simon Johansson (Christopher Moen), 28. min

Gule kort
Ravlo, Moen, Enlid, Schjølberg (Utleira). Nicolaysen (Vesterålen).

Om kampen

Med 258 dager siden forrige kamp, og uten treningskamper i oppkjøringen var det en litt uvant inngang til kamp, men vi fikk trøste oss med at dette var situasjonen også for motstander Vesterålen.
Motstanderen så ikke nevneverdig preget ut av det, og etter 11 sekunder tok de ledelsen med en styring fra hjørnespark av Thomas Aloyseous. Som ventet var det vi som hadde grep om kampen fra start, men etter 4 minutter fikk Vesterålen sin andre mulighet, og med en elegant styring økte Nicolaysen til 0-2. Bardal tok umiddelbart timeout, og selv om det kanskje var litt tilfeldig ga det umiddelbart resultater da Petter Høvik sendte ballen via en Vesterålen-spiller i mål til 1-2 sekunder senere. Mot midten av omgangen får vi et fint spillemål etter at Wiseth og Johansson kombinerer fint, og sistnevnte kan sette ballen i mål med en klassisk Johansson-avslutning. Så er det vår tur til å styre ballen i eget mål til 2-3, men så er det også slutt på tullet. Først utligner Welo med et prosjektil fra 12 meter, før Petter Høvik styrer et skudd fra Ravlo i mål etter dødball. Følelsen vi kunne ta med oss i garderoben til pause var noe sånn: "Hvis vi leder etter en sånn omgang bør det gå an å vinne."

Andre omgang blir betydelig mindre oppjaga og kaotisk, og det blir egentlig aldri spesielt spennende. Først øker Wiseth til 5-3 etter flott forarbeid av Oskar Stølan, før Johansson setter sitt andre etter retur fra keeper på et skudd fra Christopher Moen. Vesterålen tar ut keeper på tampen, men det blir aldri veldig farlig, og vi kan ta med oss 3 poeng fra serieåpningen. Neste helg venter Freidig i Utleirahallen, og der tror vi absolutt at vi må opp et hakk om vi skal få med oss alle tre poengene. Da hjelper det godt å ha fått et godt resultat i serieåpningen før ei god treningsuke.

P.S.1: Even Rogstad Kvalvær fikk i løpet av kvelden konstatert brudd i underarmen etter å ha landet forkjært i løpet av førsteomgangen. Opereres over helga.
P.S.2:  Vi beklager problemer med sendinga fra hall. Streamen til TV Risvollan ble testa og funnet i orden fredag, men de fikk det ikke til før kampstart lørdag, og vi måtte derfor streame med telefonen i første omgang. Vi gjør nødvendige tiltak for å unngå at noe lignende skjer neste helg.

Videohøydepunkter



Før årets første kamp

Postet av Futsal herrer den 14. Nov 2020

Sesongstart klokken 16 mot Vesterålen!

258 dager etter at vi møtte OSI i siste serierunde er det endelig tid for kamp igjen, og dagens motstander er Vesterålen, som vi også møtte i fjorårets serieåpning i Utleirahallen. Den gangen endte det med komfortable 7-2 i vår favør, etter mål av Welo (2), Moen, Stølan, Johansson, Vie og Kvalvær. 

Kai Bardal har for tiden en stor og bred tropp å velge fra, og de 14 utvalgte til serieåpningen er:

Enlid, Øie; Økland, Ravlo, Stølan, Høvik, Moen, Wiseth, Johansson, Kvalvær, Holmen, Andreassen, Welo, Johansen.

Motstander Vesterålen kommer ifølge Vesterålen online med følgende tropp:

Haslevang, Nicolaysen, Laugsand, Jørgensen, Aloyseous, Meløe, Stoltz og Henriksen.

Vi forventer som vanlig tøff kamp fra Vesterålen, som de siste 3 sesongene har endt som nummer 3, 2 og 4 på tabellen. Historisk statistikk viser 4 seire til oss, hvorav 2-1-0 på hjemmebane, mens vi har 2-0-1 på bortebane.

Kampen ser du på TV Risvollan, enten på www.tvrisvollan.no eller på TV (vises i alle fall på lineær-TV for Telenor-kunder i Trøndelag, og antageligvis for andre leverandører også). Vi legger ut direktelink før kampstart.

TILSKUERE

Det blir ikke åpent for ordinære tilskuere til årets kamper i Eltieserien i futsal. De få plassene vi har på tribunen er delt ut til media, sponsorer og spesielt inviterte, og vi har dermed full gjesteliste.



Futsal: Eliteserietroppen er klar.

Postet av Futsal herrer den 11. Nov 2020

Troppen er spikret før sesongstart etter et par signeringer.

Sistemann inn før årets sesong er Petter Høvik (bildet), som tar fatt på sin andre periode i Utleira-trøya etter å ha spilt for oss i debutsesongen i Eliteserien i 2017/18. Petter er en ekte trondheimsgutt fra Byåsen, og var med Kai Bardal og de andre gjennom suksessperioden til Vegakameratene. Petter bor i Oslo, men med tvungent hjemmekontor blir det såpass greit å være nok i Trondheim at han får trent nok til å forsvare en plass på laget. Den andre nysigneringen er Oskar Andreassen fra Vegakameratene, som vi tidligere har presentert.

På avgangsfronten kan vi melde om at Morten Berre har flyttet til Oslo før årets sesong, men begge parter holder døren åpen for at han kan bidra til Champions League ved behov. Han har imidlertid ikke like lett for å komme seg hit på ukedagene, og blir nok dessverre ikke å se utenom eventuelt i Champions League.

Av andre fravær er det først og fremst Andreas Fossli som må nevnes, som antageligvis ikke blir å se i løpet av sesongen etter beinbruddet i slutten av oktober. Vi har også noen småskader, men per nå er ingen fullstendig uaktuelle til sesongens første kamper.

Det betyr at spillerne som er mer eller mindre klare for årets sesong er:

Keepere

Sondre Enlid
Helge Øie
Even Tokerud

Utespillere

Andreas Økland
Lars Erling Killingberg
Morten Ravlo
Oskar Stølan
Petter Høvik
Christopher Moen
Jonas Wiseth
Simon Johansson
Erlend Vie
Even Rogstad Kvalvær
Oskar Andreassen
Rune Holmen
Sindre Welo
Magnus Johansen
Gaute Gamnes
Erlend Henriksen
Jan Magnus Weeke

Støtteapparat

Støtteapparatet har siden fjorårets sesong blitt forsterket med Morten Grønning Haugseth, som går inn som keepertrener. Morten har først og fremst keepertrenererfaring fra fotballen, fra flere klubb- og kretslag, og mens futsalkeeperkompetansen gradvis bygges opp er det uansett veldig nyttig for keepergruppa å ha en ekstra øremerket ressurs til å bidra i aktiviteter, før han på litt sikt er klar for å ta over hele opplegget på egen hånd.

Kai Bardal og Anders Stenberg fortsetter heldigvis som trenere, mens Tore Schjølberg og Torgeir Kråkenes tar seg av det administrative. Vi er også så heldige at den tilknyttede legen, Jan Egil Romestrand, har flyttet til byen og kan følge oss tettere, og at spillende fysioterapeut Erlend Henriksen bidrar med sin kompetanse ved å gi råd og behandling til spillere som trenger det i forbindelse med trening. 



Sesongstart for Eliteserie futsal!?

Postet av Futsal herrer den 8. Nov 2020

Etter lang ventetid er det etter planen duket for seriestart kommende helg, hjemme i Utleirahallen.

Mye har skjedd siden vi jublet for seriegull i Utleirahallen i månedsskiftet februar/mars, og ingenting har vel blitt som noen hadde trodd. Nordisk ble avlyst, og CL ble utsatt, og vi får dermed seriestart før vi spiller første runde av CL, med de fordelene og ulempene det medfører.

Mens administrasjonen har vært tungt fokusert på Champions League, har trenere og spillere i mye større grad fokusert på de tre seriekampene som skal spilles først:

Lørdag 14.11 kl. 16: Utleira - Vesterålen
Søndag 15.11 kl. 12: Utleira - KFUM

Lørdag 21.11 kl. 19: Utleira - Freidig

Usikkerheten er stor foran årets sesong, men enn så lenge har vi ikke fått noen signaler om at det ikke er aktuelt å starte sesongen. Det som er klart er at alle kamper spilles bak lukkede dører, som gjør at ingen andre enn spillere og støtteapparat slipper inn i hallen. 

Det er selvfølgelig beklagelig, men vi skal sørge for at alle kamper i Utleirahallen streames, enten av Nidaros, Nardoposten eller oss selv (på Facebook). Vi vil fortløpende informere om planene på Facebook og Twitter, så det er bare å ha is i magen om du ikke finner link.

Utover uka kommer vi med litt mer info om årets tropp, årets sponsorer og annen informasjon som kan interessere. Følg med!