Fortsatt tabelltopp!

Postet av Futsal Elite den 28. Jan 2020

Årets andre Oslo-tur ga også full pott, og fortsatt tabelltopp etter 11 av 18 kamper.

Turen gikk til Oslo for å møte Sandefjord og OSI i KFUM-hallen. De to motstanderne lå på de to siste plassene på tabellen, og mens det kanskje er som forventet av nyopprykkede OSI er det mer overraskende at medaljegrossistene og gullvinnerne fra 2017/18 kun sto med 5 poeng på sine 10 første kamper. Det var finurlig nok også de to eneste lagene i Eliteserien vi aldri har tatt 3 poeng mot. Sandefjord hadde vi 0-3-1 mot, mens hovedgrunnen til at vi ikke har tatt 3 poeng mot OSI tidligere var at vi ikke hadde møtt dem.

De nybakte fedrene, Johansson og Wiseth, ble igjen hjemme i Trondheim, men vi stilte likevel med et slagkraftig lag som skulle ha gode muligheter til å dra med seg 6 poeng hjemover. De 11 utvalgte var:

Enlid, Øie; Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

Sandefjord - Utleira 2-5 (1-2)

0-1, Even Kvalvær (Christopher Moen)
1-1, Lasse Bransdal
1-2, Morten Ravlo (Christopher Moen)
1-3, Erlend Vie
1-4, Erlend Vie (Morten Berre)
2-4, Lasse Bransdal
2-5, Sindre Welo

Kampen startet bra mot Sandefjord, og vi spilte oss til flere gode muligheter i åpningsminuttene. Målene lar vente på seg, men vi får til slutt hull på byllen etter en kanonade med 10 minutter på klokka. Den tredje returen fra strek ender i føttene på Kvalvær som sender oss i ledelsen med sitt 9. mål for sesongen.  Ledelsen varer ikke lenge - under minuttet senere er vi like langt etter at en pasning i bakrom settes kontant i lengste hjørne. Morten Ravlo følte nok delvis skyld for utligningen, men kort tid etter gjør han det godt igjen når han drar seg inn i banen og sender oss opp i ledelse 2-1 til pause med et skudd i korthjørnet. 

I andre omgang er det Erlend Vie som lar det gå ut over gamle lagkamerater. Først stjeler han ballen og setter 3-1 i langhjørnet, før han vippes i bakrom og lobber 4-1 elegant over en utrustende keeper. Sandefjord tar umiddelbart ut keeper, og får seg et mål på et skudd, men de får ikke flere mål, og i siste minutt får Welo ballen og kan sette den i tomt bur til 5-2-seier.

OSI - Utleira 2-10 (1-3)

0-1, Selvmål (Ravlo)
0-2, Even Kvalvær (Christopher Moen)
0-3, Selvmål
1-3, Karl Felix Bendiksen Krafft
1-4, Oskar Stølan (Christopher Moen)
2-4, Selvmål
2-5, Sindre Welo (Erlend Vie)
2-6, Christopher Moen (Oskar Stølan)
2-7, Erlend Vie (Sindre Welo)
2-8, Andreas Økland (Sindre Welo)
2-9, Erlend Vie (Sindre Welo)
2-10, Andreas Økland (Christopher Moen)

Dagen før hadde vi sett et OSI-lag som gikk fullstendig tomme og tapte 2-9 mot Hulløy, og utfordringen før kampen var å få spillerne til å skjønne at det OSI hadde en del gode spillere som var fullt kapable til å lage trøbbel for oss i alle fall i starten av kampen, og at det derfor var helt avgjørende å legge ned en god innsats fra start for å slippe å hente inn mål mot et lag som ledet og la seg bakpå. Vi har ballen klart mest fra start, men får ikke mål før en OSI-spiller styrer inn en corner fra Ravlo etter 5 minutter. Like etter øker vi til 2-0 ved Kvalvær etter frispark, før et forferdelig tilbakespill fra en OSI-spiller utmanøvrer egen keeper til 3-0.  OSI var først og fremst farlige på overganger, og til slutt må Morten Berre gå for tøft til for å stoppe en spiller på vei igjennom. Gult kort, og redusering til 3-1 på det påfølgende frisparket står seg til pause.

I andre omgang ser vi litt sløve ut fra start, men plutselig smeller det fra Oskar Stølan. Med et lekkert skudd fra 15 meter som keeper neppe ser mye av før ballen er på 5 meter øker han til 4-1, og alt ser veldig komfortabelt ut. Alt er imidlertid ikke fryd og gammen, og Even Kvalvær pådrar seg først et gult kort for et (forsåvidt forståelig, men likevel unødvendig) utbrudd i retning dommerne, før han sklir ned en motstander inne i eget felt et par minutter senere for sitt andre gule. Enlid redder (som vanlig) straffesparket, men OSI reduserer likevel til 4-2 i det påfølgende undertallet. Vi tar oss sammen, og forskjellen på de to lagene viser seg klart i de siste minuttene. Et mål hver av Christopher Moen og Sindre Welo, samt to hver fra Økland og Vie gjør at det til slutt blir riktig så komfortabelt og hyggelig for oss i oransje. 

Med det står vi med 10-1-0 og 31 poeng på våre første 11 kamper, som gir ledelse med 3 poeng på Sjarmtrollan som står med 9-1-1 på 11 og Hulløy som står med 8-2-1 på sine 11. Nå venter landslagspause før vi tar imot KFUM og Fredrikshald i Utleirahallen 8.-9. februar.



0 Kommentar

8 av 8 - to nye seire i helga!

Postet av Futsal Elite den 13. Jan 2020

Helga ga oss vår første seier noensinne mot KFUM, samt seier søndag mot Fredrikshald.


Foto: Thomas Brekke Sæteren(NFF)

Utleira reiste sørover lørdag med tilnærmet full tropp. Simon Johansson var igjen hjemme i Trondheim med en skulderskade, og de 12 som reiste var dermed:
Enlid, Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

KFUM - Utleira 3-4 (1-3)

1-0, Lars Røttingsnes
1-1, Sindre Welo (Oskar Stølan)
1-2, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-3, Erlend Vie (Eirik Valla Dønnem)
2-3, Mathias Fehn Unsvåg
3-3, Marius Andre Jacobsen
3-4, Sindre Welo (Even Rogstad Kvalvær)

Vi kom greit igang med høyt press, og spilte KFUM lave. Men KFUM er som vi vet gode og ballsikre, og var ikke ufarlige av den grunn. Vi fikk likevel de største sjansene i starten der både Wiseth og Kvalvær var nære, og Welo traff stolpen. Etter ca. 8 minutter mistet vi dessverre Moen med overtråkk, en skade som det skulle vise seg satte ham ut av spill resten av helga. Like etter var KFUM nære på en corner, før Røttingsnes var god og heldig da skuddet hans traff stolpen og ryggen til Enlid før ballen trillet i mål til 1-0. Det virket som det var en vekker vi trengte, og slo tilbake umiddelbart. Først tok Welo med seg ballen på venstresiden og fyrte løs fra ni meter, 1-1! Like etter slo Fossli en hard diagonalpasning mot bakre stolpe, der var Kvalvær og satte inn 1-2! Vi var ikke ferdige ennå, og bare minuttet etter det igjen var det Valla Dønnem som dro med seg hele KFUM mot venstre før han tverrvendte og spilte motsatt. Der kom Vie skliende og satte inn 1-3 pent ved bortre stolpe. Begge lag fikk noen sjanser mot slutten av omgangen, bla. en kjempestor for Berre på bakre stolpe. Også KFUM var nære ved Røttingsnes, men en god Enlid fikk avverget via stolpen og ut til corner.

I andre omgang kom KFUM naturlig nok høyere i banen, og skapte noen farlige sjanser, blant annet ble et godt skudd blokkert av egen spiller midt foran mål. Vår farligste sjanse i starten kom etter en kontring av Berre, Valla Dønnem og Vie, som endte med at sistnevnte skjøt like utenfor. Etter ca. 28 minutter lyktes KFUM med å redusere med et mål som må kunne kalles heldig. En KFUM-spiller sendte en hard ball mot eget mål. Den traff imidlertid Kvalvær i ansiktet, og spratt tilbake mot vårt mål. Det endte med en duell mellom Unsvåg og Vie, og det kunne se ut som begge nådde ballen, som dermed fikk en lei skru mot bakre stolpe og en utspilt Enlid. 2-3 altså, og ny spenning i kampen. I denne perioden slet vi med å skape de store sjansene, det ble med noen halvsjanser for Berre og Vie. Etter ca. 36 minutter kom KFUM til skudd, som Stølan fikk blokkert til corner. Her spratt ballen nok en gang KFUMs vei, etter at en berøring på første stolpe sendte ballen i bue over Enlid. Jacobsen var på rett sted til rett tid, og kunne enkelt sette 3-3 i åpent mål. Det så altså ut til å gå mot den tredje 3-3-kampen på rad borte mot KFUM, og den fjerde uavgjorte på fem møter. KFUM la seg lavt igjen, og etter 38 minutter fikk Kvalvær gå upresset inn på 12-13 meter. Skuddet var godt nok til at keeper måtte gi retur, og der var selvsagt toppscorer Welo først og satte inn 3-4. KFUM tok selvsagt ut keeper etter det, men klarte ikke å skape all verden. Det nærmeste var et skudd utenfor 13 sekunder før full tid. Vår første seier mot KFUM var dermed et faktum!

Fredrikshald - Utleira 1-5 (1-2)

1-0, Besian Kadri
1-1, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-2, Eirik Valla Dønnem (Sindre Welo)
1-3, Even Rogstad Kvalvær (Andreas Fossli)
1-4, Even Rogstad Kvalvær
1-5, Eirik Valla Dønnem (Erlend Vie)

Fra lørdagens tropp hadde Wiseth reist hjem til samboer og deres lille sønn. Moen var i troppen, men vi skjønte at vi ikke kunne risikere noe særlig med ham etter lørdagens overtråkk. Det skulle heller ikke bli nødvendig.
Vi styrte kampen fra start, men måtte nok engang vekkes av et baklengsmål. Fredrikshald tok ledelsen 1-0 etter åtte minutter, men bare et par minutter senere fikk Fossli gå upresset. Han spilte til Kvalvær, som heller ikke møtte noe press, og kunne dra til fra 11-12 meter. Skuddet smalt inn ved nærmeste stolpe til 1-1. Etter utligningen dominerte vi fullstendig, og kunne scoret flere. Både Vie, Berre, Stølan, Fossli og Kvalvær hadde muligheter, og den siste endte med en corner etter ca. 15 minutter. Welo slo den til Valla Dønnem, som hadde fintet bort sin oppasser og enkelt kunne sette inn 1-2 på bakre. Vi fortsatte å skape sjanser, og de siste to minuttene av omgangen var Fredrikshald sannsynligvis såpass slitne at de valgte å ta ut keeper for å prøve seg på overtallsspill. Det var likevel vi som skapte de (halv)sjansene som kom før pause.
I andre omgang fortsatte vi å styre spillet, og skapte de fleste av sjansene som kom. Etter ca 24 minutter var Valla Dønnem svært nære da keeper var utspilt, men en forsvarer fikk blokkert i siste liten. Etter 26 minutter fikk vi innspark på venstre. Fossli slo hardt inn mot bakre, der Kvalvær hadde løpt seg fri og satte inn 1-3. Vi fortsatte å skape store sjanser, blant annet traff Fossli stolpen. Etter 33 minutter kom Fredrikshald med overtallsspill igjen, uten å skape de store mulighetene. I stedet var det Kvalvær som fikk muligheten mot tomt mål to ganger på kort tid. Den første gikk utenfor, men det andre forsøket trillet akkurat på riktig side av stolpen. 1-4, og kampen virker avgjort. Vi klarte dog nesten å invitere Fredrikshald tilbake i kampen ved å rote bort ballen da vi fikk nok en mulighet mot tomt mål. Skuddet fra Fredrikshald traff heldigvis på utsiden av kryssfestet.
Knappe to minutter før slutt punkterte vi endelig kampen. Vie fikk foten på en pasning, og ballen la seg fint til rette for Valla Dønnem, som scoret sikkert fra egen halvdel. Kampen ebbet ut med 1-5, og en perfekt helg på Østlandet gjorde at vi fortsatt ikke har avgitt poeng denne sesongen.

Nå venter ei full treningsuke før vi setter kursen nordover for returoppgjør mot Hulløy i Bodø søndag. Også de kom seg gjennom Oslo-helga med to seire, og står med 7-0-1 etter kun å ha tapt den ene kampen mot oss før jul.


0 Kommentar

Toppkamp i Oslo!

Postet av Futsal Elite den 11. Jan 2020

Juleferien er over, og vi har satt kursen sørover for å møte KFUM og Fredrikshald denne helga.

KFUM - Utleira, lørdag 11.01.20 kl. 17:00.
Fredrikshald - Utleira, søndag 12.01.20 kl 14:00.

Seier i vår forrige kamp mot Hulløy sørget for at vi sto igjen som det eneste laget som ikke har avgitt poeng så langt, og på lørdag møter vi det andre laget som ennå ikke har tapt. KFUMs 5-2-0 viser at de mener alvor denne sesongen, og vi forventer dermed en tøff start etter juleferien. KFUM er også ett av to lag vi ikke har slått i eliteserien, der vi står med 0-3-1 etter blant annet 0-0 og 3-3 i fjorårets oppgjør.  Søndag venter Fredrikshald i Remmenhallen. Laget var nyopprykket i fjor, og da endte det 4-1 i vår favør i tilsvarende oppgjør, mens vi spilte 4-4 hjemme i Utleirahallen. Fredrikshald ligger så langt i sesongen på en 6. plass med 7 poeng på 7 kamper, og smått sjokkerende 38-39 i målforskjell, som vil si et målsnitt per kamp på over 11.

Vi har brukt juleferien godt, med en perfekt blanding av trening frem mot jul, et par dager helt fri rundt julaften, før vi startet på igjen i romjula. Lars Erling Killingberg er ute med sykdom, mens Simon Johansson fortsatt ikke er helt god i skuldra etter å ha fått den ut av ledd mot Sjarmtrollan. Troppen som reiser sørover for å forsøke å forlenge oppholdet på tabelltoppen er derfor:

Enlid, Økland, Ravlo, Stølan, Fossli, Moen, Wiseth, Dønnem, Vie, Kvalvær, Berre, Welo.

NB: Jonas Wiseth fulgte tipsene fra gruppa og ble far ei uke før termin i romjula, slik at han var klar til å reise sørover sammen med oss i dag. Vi gratulerer Jonas og Ingrid med ankomsten av lille Olav!



0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline