4 poeng og fortsatt medaljekamp

Postet av Futsal herrer den 25. Feb 2019

Etter uavgjort mot Sjarmtrollan lørdag og seier mot Hulløy søndag er vi for alvor med i medaljekampen før siste serierunde.

Først ute var kampen mot serielederen Sjarmtrollan. Det forrige oppgjøret endte til slutt 3-3 i Tromsø etter at vi lå under 1-3 og kom tilbake etter å ha dominert kampen fullstendig. Av lagnyheter til returoppgjøret kunne vi si oss fornøyde med å ha Ravlo tilbake i tropp igjen etter at han har fått orden på kroppen ved å legge opp og ta noen måneder uten futsal, mens Enlid og Wiseth var ute med karantene etter hhv. rødt og gult kort mot Freidig.

Vi kom godt i gang fra start, og etter to minutter hadde vi allerede hatt to store muligheter. Først ble Moen satt opp rimelig alene med keeper, men avslutning gikk dessverre en halvmeter utenfor. Enda nærmere kom Stølan som sendte av gårde et prosjektil like utenfor, før Mathiassen sender ballen mellom bena på keeper, men også den går utenfor, og da går det som det ofte gjør mot Sjarmtrollan. En svak corner for oss sendes rett til en Sjarmtrollan-spiller, og en strålende utført kontring senere står det 0-1 på tavla med Martin Berg Johnsen som sistemann på ballen. Vi skaper et par sjanser til uten hell, men på tampen av omgangen er det endelig vår tur. Even Kvalvær drar seg forbi en mann sentralt i banen, og finner Johansson foran mål som setter foten til og sender ballen over linja til 1-1, som blir pauseresultatet.

Nå var ikke skribenten i garderoben i pausen, men hvis han ikke tar helt feil ble det nok messet om tålmodighet, og å ikke gi Sjarmtrollan overgangene de både trenger og er gode til. Da passet det dumt å gi bort ballen til en Sjarmtrollan-spiller ved første anledning, som gjorde at Mjell måtte ta ulovlige midler i bruk for å hindre alene med keeper. Hindringen ble for åpenbar, og dermed rødt kort og frispark på åtte meter. Frisparket settes rett i mål av storscorer Vucenovic, og vi var igjen bakpå mot Sjarmtrollan. Vi fortsetter offensivt som før, og allerede etter 9 minutter av omgangen hadde Sjarmtrollan sett seg nødt til å lage 4 frispark, som gjorde at de måtte ta det litt med ro for å unngå 10-meter. 2 minutter senere lager de imidlertid et nytt, og alle påfølgende frispark ville dermed resultere i 10-meter. Vi spiller oss til noen gode sjanser, og nærmest er Kvalvær som runder keeper, men må se en forsvarer skli ballen vekk når ballen er på vei til det tomme buret, og Johansson som sender av gårde et skudd som går like utenfor fra 30 meter når keeper er ute av målet. Med 3 minutter igjen kommer endelig målet. Som så ofte før i år er det Oskar Stølan som er på plass når det trengs som mest, men her må han dele æren med resten av laget for et strålende angrep før nevnte Stølan er kald som en ispinne og runder keeper for å sette inn utligningen.  Knappe minuttet senere kommer den ventede 10-meteren, og kaptein Johansson går frem for å sette inn ledermålet. Skuddet er hardt, men ikke godt nok plassert, og landslagsreservekeeper Jørgen Vik kan juble for redningen. Like etter får Johansson enda en mulighet til å avgjøre, men avslutningen fra kloss hold går rett på samme keeper. Med 1.15 igjen flyttes initiativet brått over til Sjarmtrollan når Kvalvær får sitt andre gule, og vi må avslutte kampen med 3 mot 4 de siste 75 sekundene. Det blir rimelig panikkfylte sekunder, og det føles nære på mange ganger før vi omsider får klarert ballen vekk for siste gang og kan puste lettet ut. Deilig med tanke på de 75 siste sekundene, men kjipt som pokker med tanke på de 2325 foregående.

Høydepunkter

Årets desiderte lavmål var kampen mot Hulløy i Bodø. Etter å ha ledet 4-0 tidlig i andreomgang mistet vi fullstendig hodet, og til tross for 6-5 få minutter før slutt endte det med håpløse 6-8 og null poeng.

Det så ikke ut til at revansjelysten var stor fra start. Etter to minutter hadde nemlig Hulløy tatt ledelsen, og det etter at vi selv hadde satt en klarering i egen stolpe minuttet tidligere. Vi kviknet imidlertid til etter dette, og Oskar Stølan var som vanlig hissig på grøten. Først sender han av gårde et prosjektil i innsida av stanga fra 10 meter, som fungerer som kalibrering for neste skudd, som går like ved stolperota bak landslagskeeper Rakvaag til 1-1. 30 sekunder senere er passende nok 30-årsjubilant Johansson på plass med 2-1 som han på tilsynelatende enkelt vis tupper i korthjørnet fra 8 meter bak samme keeper. Med 11 minutter på uret er vi plutselig like langt, og igjen er det sjanseløst forsvarsspill som gjør en tilsynelatende udramatisk situasjon livsfarlig. Med 14 minutter på klokka får Hulløy frispark fra 10 meter ute til siden, og lagets toppscorer, Ivar Unhjem, kan notere enda et mål etter å ha sett den direkte i mål med et godt skudd. Apropos godt skudd: Like før pause kommer dagens vakreste. Fra corner vippes ballen ut til Espen Mathiassen som får drømmetreff på volley, og Rakvaag kan bare høre ballen passere seg og plassere seg pent nede i hjørnet til 3-3 og vi var dermed like langt til pausen.

Andre omgang starter slik som det var i store deler av den første omgangen. Vi har et par sjanser, så scorer Hulløy. Denne gang på et skudd fra 12-14 meter som nok burde vært stoppet av Enlid.  Neste utligning kommer i det 29. minutt, og denne gangen er det Gaute Gamnes som er på pletten for å sette ballen i mål etter at Johansson har kranglet litt om ballen foran mål. Fire minutter senere er vi i ledelsen igjen etter et frispark fra Moen som Ravlo får presset en Hulløy-spiller til å sette i eget mål. Hulløy iverksetter i denne perioden overtallet sitt, og som i Bodø ser det farlig ut ved hver eneste anledning. Uttellling blir det ikke før det står 2.22 på uret, og nok en gang er det Unhjem som er sist på ballen. 5-5 med et par minutter igjen, og vi følte vi hadde sett det før... Heldigvis har vi vokst som lag siden den gang, og mest vekst av alle har det vel vært hos Oskar Stølan. Hulløy fortsetter nemlig overtallet etter utligningen, og på et brudd får han ballen, og med sin sedvanlige ro tar han seg nærmere målet og plasserer 6-5 i målet kun få sekunder etter utligningen. De siste 2 minuttene er det tidvis panikk i egen boks, men denne gangen lykkes det ikke for Hulløy å snu det på tampen, og vi kan til slutt puste lettet ut med at 12 scorede mål mot Hulløy i alle fall holdt til 3 poeng.

Gult kort: Halvorsen (Hulløy)

Nå venter ei frihelg før vi skal til Østlandet for å møte Fredrikshald (lørdag) og KFUM (søndag). Om alt går vår vei kan vi spille om sølvmedalje mot KFUM, men det blir for mange eventualiteter til å ramse opp. Vi tar derfor sikte på å legge ned en god treningsinnsats uansett, og så får vi se når det nærmer seg hva det er å spille om. Vi tar i alle fall med oss en god prestasjon og dårlig poengfangst mot Sjarmtrollan og en litt dårligere prestasjon med god poengfangst mot Hulløy, og håper vi klarer å kombinere god prestasjon med god poengfangst i serieavslutningen.

Uavgjort mot Sandefjord

Postet av Futsal herrer den 11. Feb 2019

Turen gikk til Oslo for å møte Sandefjord, og som i de to foregående oppgjørene endte det 3-3.

Uavgjortspesialistene møttes til dyst i Oslo. Dagen før hadde Sandefjord slått Freidig 4-1, og med 17 poeng og 4-5-1 lå de 3 poeng foran oss med 3-5-2.

Vi kom godt i gang, og før minuttet var spilt var vi oppe i 1-0 etter at Wiseth sendte av gårde et skudd som snek seg inn på nærmeste stolpe. 6 minutter senere øker vi til 2-0 ved Oskar Stølan etter dødball. Omgangen er ikke spesielt sjanserik, men vi får et par overgangsmuligheter 2 mot 1 som blir dårlig utnyttet, før vi på tampen av omgangen øker til 3-0 etter dårlig forsvarsspill som ga oss en 2-mot-0-situasjon foran keeper. Johansson sentrer til Wiseth på blankt, og vi tar med oss en komfortabel ledelse i garderoben.

Starten av den andre omgangen er tam og sjansefattig, men etter rundt 5 minutter øker vi trykket, og gode skudd fra Moen og Johansson blir stoppet av keeper før Wiseth treffer stolpen like etter. Et par minutter senere er tidligere Utleira-spiller Erlend Vie god når han setter opp Christian Leirvik alene med keeper, og den første reduseringen er et faktum. Like etter avspark roter vi vekk ballen igjen, og 10 sekunder etter forrige mål står det 2-3 på tavla. Halvveis i omgangen er vi omsider like langt, og nok en gang er det Leirvik som scorer etter at en takling fra oss sender han alene med Enlid. På slutten av kampen tar vi over intitiativet igjen, men til tross for et utall avslutninger blir det ikke flere mål, og Sandefjord kan puste lettet ut når dommerne blåser av kampen.

Nå venter nytt byderby mot Freidig i Rosenborghallen førstkommende lørdag klokka 17, før Hulløy og Sjarmtrollan kommer til Trondheim helga etter.

Sandefjord- Utleira 3-3 (0-3)

0-1, Jonas Wiseth
0-2, Oskar Stølan
0-3, Jonas Wiseth
1-3, Christian Leirvik
2-3, Ukjent Sandefjord-spiller
3-3, Christian Leirvik

Gule kort: Wiseth (Utleira), Leirvik (Sandefjord)