Seier mot byrival Freidig!

Postet av Futsal herrer den 22. Jan 2019

Seieren satt langt inne, og smakte derfor ekstra godt da Freidig ble beseiret med 4-3 i Utleirahallen.

Med en rekordjevn tabell var det mye på spill i lørdagens lokalderby mot ellers gode venner i Freidig. Begge lag sto med 11 poeng, og seier ville bety heng i kampen mot medaljene, mens tap gjorde at man ikke var langt unna nedrykksplass.

Freidig kom best i gang i Utleirahallen. Med rundt 4 minutter på klokka serverer vi ballen til Stian Berre, og forsøkene på å hindre avslutning er ikke gode nok. 0-1, og en liten oppoverbakke helt fra start. Kampen fortsetter med halvsjanser til begge lag, og det er Freidig som også scorer det neste målet. Sindre Welo kommer seg forbi ute på kanten, og skuddet sniker seg forbi keeper Enlid. Etter dette kvikner vi litt til, og det gjaldt i særdeles en av årets nysigneringer,  Christopher Moen. Med en nydelig skuddfinte sender han Freidigs forsvarer skliende i retning Fossegrenda, og det påfølgende skuddet suser forbi keeper og i mål. 1-2 og fornyet håp med 14 minutter på klokka. Mens publikum venter håpefulle på utligningsmålet er det isteden Freidig som øker ledelsen på tampen av omgangen. Flott spill og en god avslutning fra Magnus Bjerke sender byrivalen til pause med 3-1-ledelse, og den lile oppoverbakken fra start hadde straks blitt enda litt brattere.

Heldigvis var det et bedre Utleira-lag som entret banen etter pause. Pasningene og bevegelsene satt litt bedre, og Freidig hadde til tider store  problemer med å holde oversikten over hva som foregikk. Det ga raskt uttelling da en god bevegelse fra Kvalvær gjorde at Johansson fikk den nødvendige meteren han trengte for å motta ballen i bakrom fra Wiseth og kunne sette 2-3 forbi Freidigs keeper. Med vedvarende press og flere store sjanser måtte det komme flere mål, og i det 32. minutt er det nevnte Christopher Moen som er på plass igjen. En fin vegg med Johansson og en knallhard avslutning i hjørnet senere står det 3-3, og stemningen begynner å bli virkelig bra i Utleirahallen. Et håpefullt publikum aner gode sjanser for 3 poeng, men det drøyer til siste spilleminutt før vi lykkes. Nok en gang er det Moen som inviterer Johansson, og etter et fint gjenlegg får Moen nok et drømmetreff som sender ballen nede i hjørnet bak keeper til øredøvende jubel. De siste 55 sekundene tar Freidig ut keeper i jakten på utligning, men heroisk forsvars- og keeperspill gjør at alle 3 poengene havner hos oss.

Nå venter landslagspause og futsalskole før vi skal til Oslo for å møte regjerende seriemester Sandefjord i Oslo 10. februar, men allerede helga etter venter returoppgjøret mot Freidig. Vi kommer tilbake med tid og sted når dette er klart.

Utleira - Freidig 4-3 (1-3)

0-1, Stian Berre, 4. min.
0-2, Sindre Welo, 13. min.
1-2, Christopher Moen (Kjartan Ulstad), 15. min.
1-3, Magnus Bjerke, 19. min.
2-3, Simon Johansson (Jonas Wiseth), 23. min.
3-3, Christopher Moen (Simon Johansson), 33. min.
4-3, Christopher Moen (Simon Johansson), 40. min.

Målene fra kampen:

Halvveis i sesongen!

Postet av Futsal herrer den 14. Jan 2019

Etter 9 av 16 spilte kamper er sesongen såvidt mer enn halvspilt for futsallaget, og så langt ligger laget på 4. plass på en noe uoversiktlig tabell.

Siden sist oppdatering på nettsidene har vi prestert å spille 4 uavgjorte kamper og tapt den siste. Før jul ble det 3-3 hjemme mot fjorårets seriemester Sandefjord etter en sterk kamp vi strengt tatt følte vi burde vunnet. På nyåret gikk turen nordover hvor årets serieleder Sjarmtrollan ventet i første kamp. Vi kom under 0-2 tidlig, men etter en meget god kamp og haugevis med sjanser fikk vi til slutt satt inn nok mål til at det endte med 3-3 og poengdeling til slutt. Halvveis i kampen mot Hulløy dagen etter så det ut til å gå mot ei strålende helg i nord, men totalkollaps på tampen sørget for 6-8 til tross for at vi ledet 4-0 tidlig i andre omgang og 6-5 med bare et drøyt minutt igjen å spille.

Forrige helg var det duket for besøk fra Oslo, og først ute var nyopprykkede Fredrikshald som var plassert på sisteplass før runden. Vi tar ledelsen 1-0 etter flott spill som avsluttes av debutant Ulstad, men det tar ikke veldig lang tid før Fredrikshald utligner til 1-1, som også blir pauseresultatet. Andreomgangen blir lik den første. Vi fører spillet og tar ledelsen, men ikke lenge etter er vi like langt. Dette gjentar seg 3 ganger, og til tross for at Fredrikshalds keeper blir utvist på kampen klarer vi ikke sette inn et siste mål som ville gitt oss en velfortjent 3-poenger, og det står altså 4-4 på tavla når sluttsignalet går.

Dagen derpå venter en tøff kamp mot KFUM fra Oslo. Laget hadde dagen før knust Freidig hele 8-1, men som spådd ble det en mindre målrik affære mot oss. To forsiktige lag gjør at det ikke blir veldig mange store sjanser, men det skal sies at 3 av sjansene våre er så store at mange var i ferd med å starte jubelen før avslutning. På slutten banker Christopher Moen ballen i tverrligger etter innspark, og vi skjønner at det ikke er dagen for mål, noe som gir 0-0, og sesongens femte uavgjorte kamp.

Det betyr fjerdeplass på tabellen, men ujevnt kampantall gjør at det er vanskelig å lese veldig mye ut av den ennå.

Trener Bardal har følgende kommentar halvveis i sesongen:

Vi er nå halvveis i det som ble en veldig spesiell sesong. På grunn av skader, fraflytting og livets gang har vi helt eller i stor grad vært uten 12 av de spillerne som spilte mest i forrige sesong. Så langt har vi benyttet 10 nye spillere. Flere av dem hadde ikke spilt futsal før, men har likevel spilt mange minutter nå. De nye spillerne har imponert med å lære fort og prestere godt. De få rutinerte spillerne har tatt et stort ansvar, både for produksjon av sjanser og scoringer, og for å støtte de med lite erfaring. Det meste av tiden kan en uerfaren spiller både gjøre som ruttisene sier, og gjøre som ruttisene gjør og ta store steg bare gjennom dét. Likevel er det ikke til å legge skjul på at vi ofte har vært skuffet over resultatet når sluttsignalet går. I flere kamper har vi både skapt flest og størst sjanser uten å vinne og i et par kamper har vi gitt fra oss ledelsen helt på tampen. Dette har rett og slett skjedd fordi vi har tatt en del dårlige valg hele kampen og følgelig vært for enkle å ta ute av balanse. Sånn sett er det litt tilfeldig at baklengsmålene har kommet sent og sånn vil det alltid være så lenge vi tillater kaos og slipper inn mange mål totalt. Vår første clean sheet denne sesongen, med 0-0 mot KFUM, var et helt nødvendig ledd av læringen. Riktignok kom vi ikke nærmere scoring enn noen skudd i treverket og et par bom på åpent mål, men denne gangen følte vi at vi hadde et riktig fokus hele kampen og bare ville behøvd ett mål for å ta tre poeng.

Nå venter andre halvdel av sesongen, som betyr bortekamper mot Sandefjord, KFUM, Fredrikshald, hjemmekamper mot Sjarmtrollan og Hulløy, samt dobbeltoppgjør mot byrival Freidig.

Først ute er hjemmekampen mot Freidig, som spilles førstkommende lørdag, 19. januar kl. 16 i Utleirahallen. Vi håper mange tar turen for å støtte laget i kampen om å henge med i jakten på en mulig bronsemedalje. Vi lover mål, fri inngang, loddsalg og god stemning!