Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Lars Erling Killingberg, Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Eirik Valla Dønnem, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Erlend Vie, Even Kvalvær, Magnus Moan, Erlend Henriksen, Erlend Flø Gustad.

2-3, Erlend Tjøtta VIe, 22. min.

Gule kort

Erland Tangvik, Jonas Wiseth.

Om kampen

Det var duket for et skikkelig toppoppgjør i Utleirahallen denne søndagen. Vi kom til kampen med 3-0-0 på våre 3 første, mens Sjarmtrollan sto med 4-0-1 etter sine 5, inkludert nedsablingen av Vegakameratene (9-0) kvelden før.

Kampen åpner med et visst Utleira-initiativ, og både Wiseth og Kvalvær er nære på i åpningsminuttene, men uten resultat. Det blir det dessverre i det 5. spilleminutt, idet Martin Berg Johnsen drar seg forbi på venstrekanten og setter ballen over Tangvik og i mål på Sjarmtrollans første sjanse. Videre i omgangen beholder vi iniativet, og vi får gode muligheter til å utligne, i tillegg til at Sjarmtrollan må lage så mange frispark at vi får 10-meter allerede etter 15 minutter. Erlend Vie trer frem og setter ballen kontrollert over Jørgen Viks høyre skulder og i nota til 1-1. Det holder imidlertid ikke lenge før Sjarmtrollan er tilbake i ledelsen. Svake vurderinger gjør at Sjarmtrollans keeper får spille opp på Sjarmtrollans toppscorer, Milos Vucenovic, som får med seg broren Uros slik at de er 2 mot 1, en situasjon brødreparet løser fint og som sender Sjarmtrollan til pause med 1-2 på tavla.

Andre omgang starter på verst tenkelig måte. Jonas Simonsen drar seg forbi mannen sin ute på venstresida, og sender en pasning som Geirald Meyer får en enkel jobb med å sette i mål fra 1 meter til 1-3. Det tar heldigvis ikke lang tid før vi får det målet vi trenger for å beholde troen på at det er mulig. Erlend Vie gjør en flott jobb og sørger for et brudd som gjør at Jonas Wiseth får ballen. Wiseth sender ballen til Vie som har gått på løp, og dermed har vi 2-3 under et minutt etter vi kom under med 2. Vi har dermed rundt 18 minutter på å ta igjen et mål, men det skal vise seg at det ikke går. Det står imidlertid ikke på viljen eller mulighetene, men her henviser vi til høydepunktene, da disse sier mer enn det vi klarer formidle med ord.

Et surt tap, der vi føler vi skaper så mye at det bør gå an å få med seg både ett og tre poeng. Nå får vi imidlertid bruke tiden fremover til å trene slik at vi kan skape så mange og så store sjanser at vi slipper å være avhengige av marginer. Sesongen fortsetter i Utleirahallen 6.-7. januar med kamper mot KFUM og Sandefjord, før vi skal på tur til Bodø og Vesterålen de to påfølgende helgene.

Kai Bardal hadde følgende kommentar etter kampen:

Høydepunkter:

Før kampen mot Sjarmtrollan

Postet av Futsal herrer den 16. Des 2017

Utleira tar imot serieleder og regjerende seriemester Sjarmtrollan på hjemmebane søndag klokka 12.

Sjarmtrollan fra Tromsø rykket opp til Eliteserien i futsal i forkant av 2013/14-sesongen, etter å ha slått Trondheimslaget Freidig i den avgjørende playoff-finalen. Etter to femteplasser og en fjerdeplass i de tre første sesongene var 2016/17 sesongen laget fikk betalt for godt og seriøst arbeid over lang tid, og til slutt vant Sjarmtrollan serien på overbevisende vis med 11 poengs margin.

Årets sesong har startet bra for begge lag. Sjarmtrollan står med 4-0-1 etter 5 kamper, der tapet kom mot fjorårets sølvmedaljører i Vesterålen. I dagens kamp mot Vegakameratene endte det med hele 9-0 i favør Sjarmtrollan, og laget viser med det at de har store planer om å forsvare fjorårets tittel. Nå skal de få prøve seg mot det eneste laget som hittil er ubeseiret, oss (3-0-0), så det er med andre ord duket for et skikkelig toppoppgjør!

Lagleder og trener Simen Johansen har reist nedover til Trondheim med en 11 mann stor tropp, som blant annet inkluderer en av lagets store profiler, Milos Vucenovic, som i fjor noterte seg for småpene 24 mål på 18 kamper. I år har han notert for enda penere 10 mål på 5 kamper, så det er klart at noe av nøkkelen til suksess blir å stoppe storscoreren.  Av forfall som vi har registrert er landslagsspiller Tobias Schjetne, som i alle fall sto over dagens kamp mot Vegakameratene.

For vår egen del er kaptein Simon Johansson ute med en vond ankel, og han er dermed omskolert til speaker for anledningen.  Det betyr følgende tropp:

• Felix Del Teso Mendez

Håper å se mange av dere i Utleirahallen. Avspark søndag 17. desember klokka 12.00. Fri inngang, kiosk og loddsalg med flotte premier! Vel møtt!

Støtt Utleira futsal!!

Postet av Futsal herrer den 28. Nov 2017

Utleira IL har inngått avtale med Explendo om å samarbeide om nettbutikk, og Utleira futsal er først ute i idrettslaget.

Ved å gå inn på nettbutikken på https://www.explendo.no/utleir... kan du se gjennom utvalget, og dersom du finner noe du trenger, eller noe du vet noen andre trenger er det ingen ting å tenke på. Klikk og kjøp, og Explendo sender varen rett hjem i postkassa di - med fri frakt!

Ved å skrive inn "Futsal" i bestillingsnotatet går 50 % av salgsbeløpet direkte til Utleira futsal - og du kan hjelpe oss å holde egenandelen så lav som mulig for spillerne som skal komme seg Norge rundt for å spille i Eliteserien.

Seriestart for Utleira 2, Utleira 3 og Utleira-damene!

Postet av Futsal herrer den 27. Nov 2017

I helga startet 2. divisjon herrer og 1. divisjon damer i Byneshallen, og Utleira hadde hele 3 lag i aksjon i Byneshallen.

Som den observante leser kanskje vil se er ikke det bildet fra Byneshallen, men fra Abrahallen tidligere i høst.

Først ute var herrelagene som begge skulle spille 3 kamper lørdag. Utleira 2 møtte Fram og Tiller før dagens siste kamp som var internoppgjøret mot Utleira 3. Litt senere på dagen skulle Utleira 3 møte Byneset og Gimse.

Utleira 2 stilte med et sammensurium av spillere bestående av Erlend Flø Gustad og Espen Mathiassen fra A-laget og Jørgen Nilsen og Tobias Tysnes som spilte for futsallaget i førstesesongen. Av de mindre erfarne på parketten hadde vi assistenttrener fra A-laget, Simon Evjen, Petter Finserås og Markus Ydstie fra Utleira fotball og Jon Stian Haukli, som er trener for NTNUIs damelag. I mål hadde vi i de første 2 kampene Utleiras driftsleder, håndballmålvakt, og en av få spillere som er ubeseiret for Utleira i 2. divisjon - Vidar Magne, mens juniorkeeper Sondre Enlid voktet buret i den siste kampen.

I første kamp ventet et Fram med 1 innbytter som gikk ut i 100 % fra start, noe som vi skjønte kom til å gi oss gode forhold etter hvert. Det var likevel vi som scoret målene i starten den første omgangen, og til pause så det rimelig bra ut selv om vi slapp inn til 3-1 like før pause. I andre omgang kom Fram først tilbake til 3-3, men på tampen var tanken tom, og Tysnes og Nilsen kunne med hvert sitt mål sikre oss 5-3 og tre poeng i seriestarten.

Neste kamp mot Tiller var mindre kaotisk, og vi spilte egentlig en mye bedre kamp, men her var besluttsomheten foran mål altfor dårlig. På tampen leder vi ikke mer enn 2-1, og i siste minutt blir vi straffet hardt etter en fin enkeltmannsprestasjon av en Tiller-spiller, og vi kan skuffet konstatere at 2 poeng flakset av gårde til tross for en god prestasjon.

Siste kamp var altså internoppgjøret mot Utleira 3, og det ble raskt klart at det kom til å bli seier til andrelaget. Tredjelaget hadde fått inn en rekke forfall i siste liten, og med kun én halvskadet spiller på benken ble det tungt å henge med når andrelaget gang på gang satte innpå friske bein fra benken. Tredjelaget fikk til slutt dunket inn et trøstemål, men til slutt sto det hele 10-1 på måltavla.

Tredjelaget, som utelukkende består av spillere fra Utleiras fotballgruppe fikk det tøft også i de neste 2 kampene, og til slutt ble det tap 3-10 mot Byneset og 2-7 mot Gimse. Etter rapportene å dømme var det imidlertid større problemer med kvantiteten på spillerne enn kvaliteten, så gutta ser nå fremover med tanke på stille en mer slagkraftig tropp ved neste anledning, 16. desember.

Søndag var det Utleira-damenes tur, som med størst innslag fra J19 for første gang stilte lag i damenes 1. divisjon. Motstandere var ingen ringere enn den kanskje største favoritten, NTNUI, men først fikk de bryne seg mot NTNUI 2.

Det gikk aldeles strålende, og med 2-1 etter 40 minutter ble det seier og 3 poeng i aller første forsøk etter en godt gjennomført kamp.

I neste kamp mot NTNUI ble den mer rutinerte motstanderen for tøff, men 1-3 er på ingen måte noen skam mot et slikt godt lag. Litt mer trening og rutine, så skal NTNUI få enda tøffere kamp ved neste anledning.

Neste kamphelg for damene er allerede neste helg, når Tiller og Strindheim venter lørdag i Charlottenlund vgs.-hallen. Vi ønsker lykke til

Seier mot Vegakameratene

Postet av Futsal herrer den 26. Nov 2017

Sesongens tredje kamp endte som de to foregående med seier, men enkelt ble det ikke.

Vegakameratene – Utleira 1-2 (0-1)

Tropp

Erland Tangvik, Félix Del Teso Mendez, Lars Erling Killingberg, Gard Killingberg, Morten Ravlo,  Jonas Uran Rønning, Andreas Fossli, Jonas Wiseth, Simon Johansson, Erlend Vie, Even Kvalvær, Julien Le Bozec, Magnus Moan, Erlend Flø Gustad.

Mål

0-1, Magnus Moan (Erlend Vie), 10. min.
1-1, Thomas Klaussen, 31. min.
1-2, Andreas Fossli, 32. min

Gult kort

Simon Johansson, Andreas Fossli, Even Kvalvær.

Om kampen

Sesongens tredje kamp var mot Vegakameratene, og det var klart at dette ikke kom til å bli en kamp slik som alle de andre. Mens vår trener Kai Bardal trente Vegakameratene gjennom hele suksessperioden, var Morten Ravlo og Jonas Wiseth blant de mest sentrale spillerne i den samme perioden. I tillegg begynte Andreas Fossli, Erland Tangvik og Jonas Uran Rønning alle med futsal der før de ble med over til Utleira da vi startet opp laget. Det var med andre ord duket for en spesiell kamp, og vi følte oss rimelig sikre på at Vegakameratene følte det på samme måte og kom til å gjøre ALT de kunne for å gi oss vårt første poengtap for sesongen.

Med Eirik Valla Dønnem ute med karantene ble Jonas Wiseth omskolert til frontspiller for anledningen, mens Morten Ravlo fikk sin debut etter å ha stått over serieåpningen pga. skade. Magnus Moan var også tilbake i troppen for første gang denne sesongen, noe som raskt skulle vise seg å være et pluss for laget.

Dagens første sjanse er det imidlertid den omskolerte Wiseth som får etter rundt 3 minutter, når han fyrer av fra 12 meter, og det bare er såvidt keeper Flatabø får slått ballen i stanga og ut for å forhindre en tidlig Utleira-ledelse. De neste minuttene er det stillingskrig uten de store sjansene før Erlend Vie blir satt opp i en situasjon han liker veldig godt.  1 mot 1 ute på kanten må han riktig nok ut av banen med kroppen for å få plass til å komme seg forbi, men vel nede ved dødlinja er han gjenforent med ballen som han sender inn til Magnus Moan som er sikker som banken med venstrefoten fra 5 meter. 0-1 etter 10 minutter, og vi fikk ledelsen vi hadde ønsket oss.

Resten av omgangen er vi det førende laget, og både Vie, Rønning og Tangvik (!) får avsluttet fra god posisjon, men uten tellende resultat. Vi går til pause med 1-0-ledelse, som vi gjorde det mot Vesterålen i forrige kamp.

I andre omgang er vi også det førende laget fra start, og den største sjansen i begynnelsen av omgangen er det Magnus Moan som skaper og brenner på egen hånd når han først bryter i god posisjon, og deretter går tapende ut av duellen mutters alene med Vegakameratenes keeper, Kristian Flatabø.

Etter noen flere sjanser, blant annet etter en fin vending av Jonas Wiseth og et godt skudd av Morten Ravlo, er det mannen vi fryktet mest, Thomas Klaussen, sin tur til å presentere seg. Han blir satt opp sentralt i banen på 12 meter, og til tross for at vi har to utespillere og en keeper mellom Klaussen og målet klarer han å lure skuddet inn i nota til 1-1 etter 31 minutter.

Heldigvis har vi Andreas Fossli på laget. Enkelte dager er han fullstendig enestående, og uansett hvor mye det koker på banen eller hvor lenge det er siden han har bytta er han 100 % skjerpa, blokkerer skudd med tennene og stormer i angrep med god presisjon. Playoff-finalen var en slik kamp, og dagens kamp var jammen meg det samme. Ett minutt etter vi fikk utligningen i fleisen stormer han i angrep, drar seg forbi førsteforsvareren og i det han møter den andre tupper han ballen ned i hjørnet forbi Flatabø til ellevill jubel fra seg selv og sine lagkamerater. De neste minuttene må Vegakameratene øke risikoen for å skape sjanser, og det klarer de også, uten at vi egentlig klarer å utnytte det den andre veien.  Tangvik må i aksjon ved flere anledninger, og i det siste minuttet drar vi på oss 3 kjappe gulkort. Først ryker Johansson på et gulkort for feil bytte, før Fossli får gult for ei tøff kroppstakling med 7 sekunder igjen. I samme situasjon ryker Kvalvær på et gult for å sparke vekk ballen. Frisparket ender resultatløst, og vi kan dermed slippe jubelen løs.  9 av 9 poeng, og vi er dermed i en fin posisjon før vi møter regjerende seriemester Sjarmtrollan til dyst i Utleirahallen i vår siste kamp før jul, søndag 17. desember.

Kai Bardal hadde følgende å si om dagens batalje:

Vega hadde både flere nye spillere og mobiliserte betydelig mer innsats enn de gjorde i første spillehelg. Vi åpner høvelig bra, styrer kampen og tar ledelsen. Utover i 1. omgang synes jeg vi er trege til å finne plass når ballen er ute og vi slipper flere løp som går rett fram. Vi har også den uvanen ennå at mange av bevegelsene blir for lange, slik at vi er for lette å presse til tider. Likevel burde vi scoret flere mål på 1-0. Det vises også i enkelte situasjoner at vi knapt trener forsvarsspill, men vi har en lagmoral og en innsatsvilje som gjør at vi slipper inn få mål likevel. Det blir en hektisk innspurt når vi ikke klarer å drepe kampen, men det er en god følelse å vinne kamper selv om ikke alt klaffer.

Høydepunkter

Fantastisk debut i eliteserien!

Postet av Futsal herrer den 6. Nov 2017

Utleiras futsallag fikk en strålende start på første sesong i eliteserien med to seire i første kamphelg.

Det ble en fantastisk debut i Eliteserien for Utleiras futsallag med 6 poeng av 6 mulige og mye flott futsal foran rundt 200 tilskuere både lørdag og søndag. Vi skulle opp mot laget som slo oss i playoff i fjor, Nord-Sprint, og fjorårets sølvmedaljør i eliteserien, Vesterålen.

Om kampen

Mot opprykkskollega Nord-Sprint var vi det klart beste laget i den første omgangen, men til tross for mange store sjanser ble det ingen mål. I starten av andre omgang tok vi imidlertid raskt ledelsen 1-0 etter at et skudd fra Erlend Tjøtta Vie gikk i tverrligger og ned, før Eirik Valla Dønnem presset en Nord-Sprint-spiller til å sende ballen i eget nett. Videre i omgangen var det mer jevnspilt, og Nord-Sprint fikk etter hvert utlignet til 1-1 med et skudd fra kloss hold som gikk over keeper Tangvik. Mot slutten av kampen tok Utleira litt over igjen, og til slutt fikk vi en liten ketchup-effekt. Først satte Simon Johansson 2-1-målet assistert av Erlend Vie, før Jonas Wiseth gjorde det meste selv og satte inn 3-1. Til slutt fjernet Even Kvalvær all tvil med et velplassert skudd som gikk stang inn, og vi kunne like etter juble for 3 poeng i vår første kamp i eliteserien.

Om kampen

Fjorårets sølvmedaljevinner Vesterålen var ventet å by på tøffere motstand enn Nord-Sprint, og vi skjønte at vi måtte opp et hakk fra lørdag for å ha sjans på en ny 3-poenger. Vesterålen kjørte kampen fra start, og Erland Tangvik måtte frem med flere gode redninger for å holde ballen ute av mål. Etter 7-8 minutter begynte det å jevne seg ut, og fra da tok ikke lang tid før Eirik Valla Dønnem sendte oss opp i 1-0 med et strålende skudd fra 10 meter. Resten av omgangen er relativt jevnspilt med sjanser begge veier, men vi går til pause med ledelse 1-0. I starten av den andre omgangen har vi nok et lite overtak, og det er slett ikke ufortjent når Lars Erling Killingberg utnytter et brudd høyt i banen og sender ballen i mål med et lurt skudd i korthjørnet. 3-0 kommer med 33 minutter på klokka når Jonas Uran Rønning løper fra fjorårets toppscorer i eliteserien, Børge Henriksen, og mottar et perfekt kast fra keeper Tangvik. Skuddet fra ekkel vinkel er ekkelt også for keeper, som ikke får nok kontakt med hendene til å holde ballen ute av mål. Tremålsledelsen fører til at Vesterålen tar ut keeper i angrep, som gjør at vi ganske raskt øker til 4-0 når Eirik Valla Dønnem stjeler ballen og kan sette den i det keeperløse målet. Under feiringen av målet går det imidlertid en kule varmt, som gjør at han får sitt andre gule, og dermed må vi spille med 3 utespillere i 2 minutter eller til Vesterålen scorer. Sistnevnte inntreffer rimelig kjapt, og med 4-1 på måltavla tar vi fatt på de siste 4 minuttene. Overtallsspillet til Vesterålen gir et par store sjanser, men de får ikke uttelling før det er ca. 1 minutt igjen på klokka. 4-2, men vi rekker egentlig ikke bli nervøse før vi punkterer kampen. Et langt og millimeterpresist kast fra Erland Tangvik lander på foten til Erlend Vie som spiller ballen på tvers til kaptein Johansson, som enkelt kan sette inn 5-2. Etter det går lufta ut av Vesterålen, og tiden renner ut slik at vi kan juble for vår andre seier på like mange forsøk.

Til slutt: Tusen takk til alle som hjalp til med arrangement, alle som har bidratt i og rundt laget så langt, til våre sponsorer, og sist, men ikke minst, TUSEN TAKK til alle som møtte opp for å se på oss og lage stemning rundt debuten. Slike tribuneforhold har det nok neppe vært rundt norsk futsal i en stor by tidligere, og vi håper det ga mersmak slik at vi kan ha fulle tribuner også til kampen mot fjorårets seriemester, Sjarmtrollan fra Tromsø, søndag 17. desember.

Frem til det har vi kun bortekampen mot Vegakameratene i KVT-hallen 26. november pga. en del landslagsaktivitet både før og etter.

Før 1. serierunde

Postet av Futsal herrer den 3. Nov 2017

Det er klart for debuten i Eliteserien, og som mange nok har fått med seg starter vi med kamper mot Nord-Sprint og Vesterålen hjemme i Utleirahallen.

Kamper

Lørdag 19.30: Utleira - Nord-Sprint

Søndag 12.00: Utleira - Vesterålen

Troppen

Av forfall til denne runden har vi Morten Ravlo, som ikke tar noen sjanser i rehabilitering etter leddbåndsskade, Magnus Moan, som er opptatt på annet hold og Espen Mathiassen, som sliter med et muskulært problem i magen. Det gir følgende 14 involverte til helga:

Tangvik, del Teso, G. Killingberg, L. Killingberg, Rønning, Valla Dønnem, Fossli, Wiseth, Johansson, Vie, Kvalvær, Le Bozec, Henriksen, Gustad.

Motstanderne

Nord-Sprint, med røtter fra Sortland i Vesterålen, er altså laget som rykket opp sammen med oss i fjor. I gruppespillet i playoff møttes vi i siste innledende kamp, en kamp Nord-Sprint vant 2-0. Takket være resultatet i den andre kampen i gruppa endte vi likevel på andreplass i gruppa, og mens vi gikk seirende ut av duellen mot Veitvet tok Nord-Sprint seg greit av Hajduk fra Bergen. Laget består stort sett av spillere som kommer fra Sortland, men de fleste holder til og spiller fotball på lag i Tromsø-området.

Vesterålen har også sitt opphav i Sortland i Vesterålen. Etter opprykk i 2014/2015-sesongen har laget kommet på 3. plass og 2. plass i de påfølgende sesongene, og har vel noe diskret kommunisert at de ønsker å fortsette utviklingen i tabellplassering i sesongen som kommer. Laget er stort sett basert i Tromsø, og har blant annet fotballspillere fra Tromsdalen, Finnsnes og Skarp.

Se kampen

Det beste er selvfølgelig å ta turen til Utleirahallen for å se kampen. Vi stiller med fri inngang og kiosk, og håper så mange som mulig tar turen for å se oss.

For de som ikke har anledning til å ta turen til hallen finnes det muligheter for å se kampen på stream. Amedia har kjøpt rettighetene, som vil si at kampen sendes av alle de 66 avisene i Amedia-systemet (Avisene i Amedia). For å se kreves det et pluss-abonnement, så her er det bare å velge å vrake. De fleste avisene tilbyr introduksjonstilbud - blant annet kan man på Arbeidets Rett (www.retten.no) betale 5 kroner for de 5 første ukene.

Sesongstart futsal!

Postet av Futsal herrer den 1. Nov 2017

Det er klart for vår debut i Eliteserien!

Vi tar imot opprykkskollega Nord-Sprint IL lørdag kveld klokken 19.30.

Søndag klokken 12.00 tar vi imot forrige sesongs sølvvinner Vesterålen futsal.

Vi gleder oss til to utfordrende, og forhåpentligvis underholdende kamper!

Fri inngang og åpen kiosk.

Terminliste 2017/18

Postet av Futsal herrer den 18. Okt 2017

Oppsettet for vår første sesong i Eliteserien er mer eller mindre klart.

Nytt av året er at man har gått bort fra det tidligere oppsettet der alle lagene dro til samme sted en helg for å avvikle runder.  Det betyr at vi skal spille samtlige 8 hjemmekamper i Utleirahallen, i tillegg til at bortekampen mot Vegakameratene går i KVT-hallen.

Vi starter serien med to hjemmekamper mot henholdsvis Nord-Sprint og Vesterålen 4. og 5. november. Neste kamp er borteoppgjøret mot Vegakameratene søndag 26. november, før siste kamp før jul er hjemme mot regjerende mester Sjarmtrollan søndag 17. desember.

Nyåret starter brått med hjemmekamper mot KFUM og Sandefjord 6. og 7. januar, før vi omsider skal i gang med borteturene. Først skal vi til Bodø for å møte Vadmyra og Hulløy 13.-14. januar, før vi neste helg (20.-21. januar) skal til Myre i Vesterålen for å møte Nord-Sprint og nettopp Vesterålen. Så venter en lengre pause før vi skal til Oslo helga 17.-18. februar. Siste bortekamp er mot Sjarmtrollan 25. februar, før vi avslutter med hjemmekamper mot Vegakameratene (søndag 4. mars),  Hulløy (10. mars) og Vadmyra (11. mars).

11.03.18 kl. 12.00: Utleira - Vadmyra, Utleirahallen

Vi kommer selvfølgelig til å annonsere hjemmekamper fortløpende etterhvert som de nærmer seg. Merk at vi kommer til å ha fri inngang - vi vil ha folk til hallen for å se oss!

Félix Del Teso Méndez to Utleira

Postet av Futsal herrer den 13. Okt 2017

Experienced spanish goalkeeper signs for Utleira.

We are proud to present our latest signing, Félix Del Teso Méndez. Félix came to Norway in January to work as a postdoc at the Department of Mathematical Sciences, NTNU. After showing good goalkeeping at our opponents NTNUI in the second half of last years 1. division, we decided to invite him to training this fall. At training he has proven to be a very nice guy besides his futsal abilities, and we were very satisfied when he agreed to join the team for this season, as he will surely contribute both on and off field with his extensive futsal experience from Spain.

Félix has basically been playing futsal his entire life,  but started competing at a good level around 6 years ago when he joined the futsal team of Universidad Autónoma de Madrid.  After that, he played for El Valle in the spanish 4th division, before signing for the 3rd division team Bilbo.  In his last season for the team they managed to qualify for the 2nd division.

His comments on signing for Utleira:

I am very happy for having the possibility of playing a team in the highest level futsal competition in Norway.
When I receive to offer to train with Utleira, I did not hesitate a moment. The call was made just after half a season playing for NTNU. After seeing the level and intensity of the training I did my best to try to convince the coach and the staff to let me join.

Kai Bardal's comment about the latest addition to the team:

Felix is a good goalkeeper who loves futsal and adds even more enthusiasm to our squad. It's important for a team to have two good goalkeepers. It's easy to explain to him the exercises because he's tried pretty much all of them in Spain. It also seems like he's getting to understand a bit of Norwegian quite quickly!

We are very happy to welcome Félix to our team!

Jonas Wiseth klar for Utleira!

Postet av Futsal herrer den 6. Okt 2017

Årets andre signering er også plukket fra øverste hylle hva gjelder meritter i futsal-Norge.

Jonas Wiseth var med fra Vegakameratenes spede begynnelse, og er blant de få som står med smått utrolige fire eliteserie-gull på rad. I tillegg til nasjonal suksess har han også en internasjonal erfaring som få andre i Norden, med 3 innledende runder og 4 hovedrunder i UEFA Futsal Cup. Frem til nå har han notert seg for 30 landskamper, og vi både håper og tror dette tallet kommer til å øke årene fremover.

Etter å ha tilbrakt de siste to sesongene i hhv. Tiller og Hulløy er han nå klar for å ta fatt på en ny utfordring i Utleira, og han har følgende å si i sakens anledning:

Jeg trente med laget i fjor, og gleder meg til å endelig kunne trene og spille for samme lag. Stallen ser spennende ut, og jeg både tror og håper det blir en god sesong for både meg og laget.

Trener Kai Bardal er naturlig nok fornøyd med å igjen få nyte godt av Wiseths ferdigheter:

Jonas er en hurtig spiller, som er god en mot en både i angrep og forsvar. Han har i norsk målestokk en nesten unik erfaring. Det er gledelig å se at rykket fremdeles er intakt etter et lengre skadeavbrekk og kan ha sine beste år igjen som futsalspiller. Når Jonas har blodsmak i munnen minst et par ganger i uka er han en av Norges beste futsalspillere. Han er også en som legger lista på trening og som er flink med unge medspillere. I fotball hadde han kanskje rykte på seg for å være en humørspiller, men i futsal er han rett og slett bunnsolid når han er i form.

Vi ønsker Jonas hjertelig velkommen til klubben!

Landslagskapteinen klar for Utleira futsal!

Postet av Futsal herrer den 4. Okt 2017

Med én måned igjen til seriestart i årets Eliteserie er det på høy tid å presentere årets første signering:

Morten Ravlo er en av Norges desidert mest meritterte og dedikerte futsalspillere. I løpet av de 9 sesongene Eliteserien har blitt arrangert har han fått med seg hele 4 seriegull. Det første kom i den aller første sesongen med Nidaros (2008/09), mens de tre siste kom da han var en del av Kai Bardals suverene Vegakameratene-lag i 2011/12, 2012/13 og 2013/14. I tillegg til innenlands suksess med klubblag har han deltatt i UEFA Futsal Cup for Nidaros, Vegakameratene og IFK Gøteborg, og til sammen notert seg for 6 kamper i innledende runder og 9 kamper i det knalltøffe viderespillet.

På landslaget har han vært selvskreven så lenge han har vært skadefri, og han er nå oppe i 59 kamper av de totalt 62 landskampene som har blitt spilt av det norske futsallandslaget.

De siste 2,5 årene etter at han forlot Vegakameratene sammen med Kai Bardal har han spilt eliteserie for Tiller og Hulløy, men han er nå klar for å forsøke å gjenskape suksessamarbeidet med Norges mest meritterte klubbtrener:

Jeg har jo trent litt med gruppa tidligere, og det er tydelig at Utleira har noe spennende på gang. Det er en lav snittalder i gruppa, og jeg håper å komme inn for å bidra med erfaring og rutine i trenings- og kampsituasjon som gjør at både enkeltspillere og laget takler overgangen fra 1. divisjon til Eliteserien på best mulig måte.

Kai Bardal har følgende å si i anledning gjenforeningen i oransje:

Morten er en veldig erfaren spiller, som tar trening veldig seriøst og har vært i stand til å utvikle seg som futsalspiller til tross for noen skadeproblemer de siste årene. Morten er et ekte konkurransemenneske og vil både passe inn i og være med å forme en god konkurransekultur hos oss. Jeg mistenker dessuten at den tidligere storscoreren kan by på flere målpoeng enn på lang tid.

Vi ønsker Morten hjertelig velkommen til klubben. Per nå er han ute med skade, men vi håper å ha han klar allerede til første serierunde i Utleirahallen 4.-5. november.