Seriegull!!

Postet av Futsal Elite den 20. Mar 2023

Utleira sikret seriegullet med overbevisende 6-2-seier i seriefinalen mot fjorårsmester Vesterålen!

Foto: Lars Rune Skaug / Fotolars

Gullet var mer eller mindre klart allerede før helga, men å feire gull etter to tap og avgjørelse på målforskjell var ikke det vi hadde høyest på ønskelista før sesongens siste to kamper. Aller øverst på ønskelista sto det å slå et sterkt Vesterålen, og da Vesterålen-gutta møtte opp i hallen skjønte vi at de hadde alvorlige planer om å påta seg rollen som festbrems.

Vi får en drømmestar. Oskar Andreassen og Simon Johansson spiller vegg, og Oskar setter ballen i mål når det er spilt cirka 7 sekunder og 96 hundredeler. Vi får senket skuldrene, og Vesterålen må innse at de er bakpå før de har rørt ballen. Det blir som forventet en tøff kamp mot god motstand, med sjanser begge veier, men det er vi som scorer det neste målet og. Denne gangen er det vår toppscorer, Sindre Welo, som drar seg inn i banen og tupper ballen i lengste til 2-0. Helt på tampen av omgangen får vi 3-0. Vi har frispark ute til siden med 1 sekund igjen på klokka. Sindre Welo tenker kjapt og måker ballen inn i retning mål, og Vie setter ballen i mål fra 20 centimeter uten at sluttsignalet har meldt sin ankomst. Her snakker vi trolig om hundredeler, for sluttsignalet lyder umiddelbart etter at Vesterålen setter i gang spillet etter målet. 

Andre omgang fortsetter bra, og Erlend Vie øker tidlig til 4-0 med et vakkert skudd i lengste. Så kommer en redusering til 4-1 ved Løvland, men Richard Halvorsen er ikke interessert i spenning og øker til 5-1 like etter. En vakker scoring etter flott pivot-arbeid av Magnus Johansen. Vesterålen øker risikoen, og det gir oss en overgang som ender med at Vie sender Welo alene med keeper, som rundes, før Welo setter sitt andre i keeperfritt mål. Helt på tampen blokkerer Vesterålen en langpasning slik at den suser i målet vårt, men det legger ingen demper på jubelen når dommerne blåser av kort tid etterpå!

Dermed fikk vi det som vi ønsket - løfting av pokal foran et rekordstort hjemmepublikum på 311 store og små.  Et slikt oppmøte setter vi enormt pris på, og bidrar til å gjøre sånne dager ekstra uforglemmelige. 

Etter lørdagens feiring gjensto det fortsatt én kamp, nemlig mot Hulløy på søndag. Vi tar med oss en fin seier med 4-2 etter 1-0 av Vie, to perler fra Oskar Andreassen til 2-0 og 3-0, før Hulløy reduserer to ganger til 3-2 midtveis i andre omgang. På tampen setter Simon Johansson inn 4-2, og vi avslutter sesongen hele 11 poeng foran lag nummer 2, Vesterålen, som kun tok 1 poeng i siste helg. Tabellen til slutt endte som følger:

Nå venter UEFA Futsal Champions League i august, noe som gjør det betydelig enklere å holde oppe motivasjonen til å trene i vår når det er så lenge til seriestart. 

Til slutt vil vi takke våre venner og støttespillere. Sponsorene Haucon, Trondheim Private Omsorgstjeneste, Kvalitetstak og Visiontech som gir signifikante bidrag til reisekassa. Fotolars som stiller opp og foreviger store og små øyeblikk. Alle som bidrar rundt laget på trening og ved kamp, og alle i Utleira IL og Utleira fotball som bidrar med stort og smått som gjør det både mulig for oss å holde på i toppen av norsk futsal! Gullfest i Utleirahallen?

Postet av Futsal Elite den 16. Mar 2023

Utleira kan sikre gullet på hjemmebane lørdag kl. 16.

Utleira møter Vesterålen og Hulløy i siste serierunde på hjemmebane. Før runden leder vi serien med 6 poeng og 27 plussmål, og det bør dermed kun være syltynn teori som kan ta fra oss seriegullet. Lørdag møter vi det eneste laget som kan ta oss igjen, Vesterålen, og poeng i den kampen vil gjøre at gullet sikres lørdag, med påfølgende premieutdeling. 

Vi har derimot våre tvil om Vesterålen har lyst til å være vitner til gullfeiring, og forventer knalltøff motstand mot fjorårets seriemester. Dersom lørdagen skulle ende med tap venter en ny mulighet til å feire gull mot Hulløy søndag kl. 14.

Kamplanen legges naturlig nok med plan om å avgjøre lørdag, og vi håper publikum har såpass tiltro til oss at de møter mannsterke opp for å støtte opp og være med på festen.

Lørdag kl. 16: Utleira - Vesterålen
Søndag kl. 14: Utleira - Hulløy

Inngang: 60,- for voksne, gratis for barn u/16 år.Futsal: Kamphelg i Utleirahallen 28.-29. januar

Postet av Futsal Elite den 25. Jan 2023

Utleira tar imot Veitvet og Høybråten/Stovner til kamper i Utleirahallen lørdag og søndag.

Det er de to nyopprykkede Oslo-lagene som kommer på besøk, og de har hatt vidt forskjellige opplevelser i sin første sesong i Eliteserien.  Mens Veitvet har fått det tøft og ligger sist med 7 poeng har HSIL slått bra fra seg og står med 18 poeng og 4. plass etter 11 kamper. I de motsatte oppgjørene endte det med 9-0 i vår favør mot Veitvet, mens det endte 7-6 etter en skikkelig thriller av en kamp mot HSIL dagen etter.

Vi sikter selvfølgelig på 6 poeng, og håper mange tar turen til Utleirahallen for å både se på og støtte opp om laget. 

Inngang: Voksen 60,- Barn u/16 gratis. Storseier mot Freidig

Postet av Futsal Elite den 12. Jan 2023

Det ble en god start på det nye året for Utleira futsal, med en knusende 8-0-seier mot erkerivalen Freidig sist lørdag.

Trener Bardal er alltid litt spent på hvordan vi ser ut etter juleferien, men fikk roet nervene fra start da vi så vi tok grep om kampen fra første spark. En gnistrende førsteomgang ga oss 4-0 til pause, og da det så ut til å fortsette i samme spor i andre omgang tok Freidig ut keeper for å dra ned tempoet og drøye tida. Vi fikk likevel satt fire nye mål, hvorav to på overganger og to i tomt mål, og tar med oss det videre inn i andre halvdel av sesongen.

Tabellen er unektelig lystig lesning, og vi har fått det som vi vil med en fin luke ned til lagene bak. Så handler det "bare" om å ta vare på den muligheten vi har gitt oss selv og fortsette med godt arbeid på hver eneste trening slik at vi er klare til å gjenskape de gode prestasjonene vi har levert i store deler av sesongen så langt. De neste kampene er hjemmekamper mot HSIL og Veitvet 28.-29. januar, før vi skal spille bortekamper mot KFUM, Sjarmtrollan, Sandefjord og Fredrikshald i februar, og avslutter med Vesterålen og Hulløy hjemme 18.-19. mars. 

Nytt av året er Norgescupen i futsal. Den starter for vår del med kretskvalifisering i Rosenborghallen førstkommende lørdag, hvor vi må være blant de to beste i en gruppe med oss og Tiller og Trond. De to beste lagene fra vår gruppe går videre til en regionsfinale i februar som inkluderer vinnerne fra Møre og Romsdal, før det hele avsluttes med "Final 8" i Drammenshallen tidlig i mars. 

Vi ser på dette som en strålende mulighet til å gi matching til de som spiller minst i Eliteserien. Dette er spillere som er på et høyt nivå, men som blir holdt ute av laget av spillere på et enda høyere nivå. Med gulljakt og flyvende keeper fra motstander mot slutten av nesten alle kamper så langt har det blitt få anledninger til å matche fremtidens menn. Vi håper cupen kan gi oss mulighet til å la de nest beste få prøve seg sammen med de beste så de enda raskere blir klare til å ta opp kampen om en plass på laget.Kamphelg i Utleirahallen

Postet av Futsal Elite den 27. Nov 2021

Utleira futsal møter Sjarmtrollan lørdag kl. 16 og Hulløy søndag kl. 12. 

Vi kom godt igang i åpningshelga med 12-1 mot Fredrikshald og 4-2 mot Sandefjord, men nå venter nye utfordringer i kampene mot to av lagene fra nord.

Lørdag møter vi vår erkerival fra Tromsø, Sjarmtrollan, som sesongdebuterer etter å ha utsatt åpningshelga. Sjarmtrollan er laget som sist vant serien utenom oss selv, da de sikret seieren i 2018/19-sesongen. I 2019/20 endte de på tredjeplass, mens det ble fjerdeplass i den amputerte fjorårssesongen. Vi rakk likevel å spille begge de to kampene mot Sjarmtrollan, som endte med 4-3 hjemme og 2-2 på bortebane. 

Søndag møter vi Hulløy fra Bodø, som også sesongdebuterer denne helga. Hulløy var laget som snøt oss for opprykket i vår første sesong, og leverte en meget god sesong i 2019/20,  som ga sølv. I fjorårets amputerte sesong endte det med en skuffende 6. plass, og revansjelysten er nok stor for den hardtsatsende klubben som før årets sesong har hentet CL- og VM-vinner Gabriel Dias som hovedtrener, samtidig som Kenneth Rakvaag er tilbake fra Malta for å vokte målet. 

For vår egen del mangler vi Morten Ravlo som sliter med en overbelastning, mens vi ellers stiller alle mann alle til helgens kamper. 

Utleira - Sjarmtrollan, lørdag 27. nov. kl. 16.
Utleira - Hulløy, søndag 28. nov. kl. 12.

Inngang kroner 50,- for voksne, barn u/16 gratis. Støttespiller-kortet selges denne helga for kroner 400,- og gir inngang til alle resterende kamper denne sesongen.

Om du ikke har anledning til å komme deg til hallen sendes kampen av Nidaros/Direktesport. Kampen ser du her:

https://www.direktesport.no/event/039c45dc-e071-4da4-ba30-3f07cc7ce63d