Utleira Håndball søker dommerkontakt

Postet av Utleira IL - Håndball den 30. Sep 2022

Utleira Håndball søker etter en eller flere ressurser som kunne tenke seg å bidra i dommerarbeidet i klubben. Vi står nå uten dommerkontakt og trenger en eller flere ildsjeler som kan hjelpe klubben med arbeidet.  Her er det snakk om å skape et positivt miljø med motiverte dommere og å utarbeide et velfungerende årshjul for dommergjerningen i klubben uansett nivå.

Hva gjør en dommerkontakt?

 • Rekrutterer og bidrar utdanning av nye dommere
 • Planlegger og arrangerer dommerkurs i samråd med Regionen
 • Sørger for at alle hjemmekamper i Utleirahallen, opp til 11 år, har dommere
 • Oppfølging av barne- og kvotedommere
 • Rapportering av dommerstatus ved endte sesong til forbundet
 • Bistår med å finne erstattere til kamper dersom egne dommere er hindret fra å delta
 • Sørger for å opprettholde et godt miljø i dommergruppen i klubben

Hvem er du?

 • Trenger ikke å være intern ressurs fra Utleira Håndball, du må gjerne ha et tilsvarende verv i annen klubb med et opplegg du kan adoptere til oss.
 • Det er en fordel om du er eller har vært dommer, men ikke et krav
 • Du er dyktig på organisering
 • Du har en interesse for dommerarbeid
 • Du må være flink med unge voksne
 • Du er fleksibel og løsningsorientert

Arbeidsmengden gjennom sesongen er svært begrenset men i perioder er det nok litt mer å gjøre. Dommerkontakten må nok pålage seg på å være i hall når dommerne er i hall for å bistå. 

Funksjonen er ulønnet men gir mange gode opplevelser i et godt miljø som du skal være med å skape. Som de fleste andre funksjoner i klubben, vil også arbeidet med denne bli verdsatt og kvalifiserer til nominasjon til årets ildsjel. :-)

Er dette en oppgave du kunne tenke deg å bidra med for oss i Utleira Håndball, ta kontakt med oss og skriv et par ord om deg selv. Oppstart er så snart som mulig.

Kontaktinfo: Pål Nøst, tlf. 98021212, paal.noest@outlook.com

Her er NHF's brosjyre rundt dommerarbeide i egen klubb: Dommerarbeide i klubb

Ny styreleder i Utleira Håndball

Postet av Utleira IL - Håndball den 24. Aug 2022

Det er særdeles hyggelig å kunne presentere den nye styrelederen i Utleira Håndball, Einar Holstad. Einar jobber til daglig i BDO som senior manager innen regnskap. Einar er som flere av oss en skikkelig håndball "nerd" med lang fartstid innen flere roller og verv i mange år.  Vi ser frem til å få med Einar på laget vårt. Han er allerede i gang med å sette seg inn i klubbens og avdelingens aktiviteter, arrangementer og prosesser. Vil tro at lagshåndboken allerede er memorert. :-)

Her er litt av hans bakgrunn innen idretten:

 • Har hele tiden vært i et eller annet verv/administrasjon innen idrett fra midten av 80-tallet.
 • Sitter som leder i Sør-Trøndelag Skøytekrets.
 • Har vært aktiv fotballspiller opp til nivå 3.
 • Har vært aktiv håndballspiller opp til nivå 3.
 • Har vært leder for Melhus og Byåsen Bredde Håndball
 • Har vært leder Leinstrand IL Skøyteavdeling
 • Har vært trener for Melhus, Gimse, Byåsen og Flå håndball
 • Styreverv i Melhus Fotball, Leinstrand IL Skøyteavdeling
 • I tillegg til en rekke andre verv og oppgaver innen idrett

I tillegg til idrettsfaglig bakgrunn så vil Einar også bringe med seg sin jobbfaglige kompetanse inn i klubben vår.  Dette er områder innen økonomi og regnskap, prosjektledelse og hans strukturerte personlige egenskaper. Han har etter mange år i idretten opparbeidet seg et godt nettverk og relasjoner som vi kan dra nytte av.

Som dere skjønner har vi fått en ny spiller på laget vårt som har lang, bred og god erfaring som vi skal dra nytte av i vår utvikling av klubb videre.

Vi ønsker Einar velkommen i oransje!!
Informasjon om streamingtjenesten MyGame

Postet av Utleira IL - Håndball den 13. Aug 2022

Norges Håndballforbund (NHF) har inngått et samarbeid med MyGame om filming av norsk breddehåndball, som også involverer TV 2 og Norges Idrettsforbund. MyGame monterer stadig flere sportskameraer i haller og på arenaer i hele Norge, og arbeider mot vårt felles mål om å gjøre breddehåndballen langt mer synlig i sesongene som kommer.

Denne informasjonen er laget slik at alle kan informere sine respektive lag og spillere om både den enkelte spillers og lagets personvernsrettigheter og muligheter til å reservere seg.

Det er allerede montert kamera på en rekke baner. Der vil deltagende lag kunne se kampene sine igjennom MyGame sine apper og TV 2 Play. Foreldre, besteforeldre og andre tilhengere av laget kan dermed også se kamper uten selv å være til stede på tribunen, både når de spilles direkte, og i opptak når det måtte passe dem.

Man kan laste ned MyGame sine apper for iPhone og Android-telefoner for å se kampene.

Det er spesielt viktig at alle berørte i de klassene som er åpnet for streaming, det vil si fra 15-årsklassen og eldre, kjenner til mulighetene til å reservere seg mot at en spillers navn synliggjøres, eller mot at kampen blir filmet.

For å finne kommende Utleira kamper som streames, gå inn på https://mygame.no/planlagte-sendinger/.  Søk etter Utleira så finner man info.


Personvern:

Alle forhold knyttet til personvern blir ivaretatt i henhold til lov- og regelverk, i samarbeid med Norges idrettsforbund (NIF). Vi har også vært i dialog med Datatilsynet. MyGame vil ikke behandle personopplysninger om involverte i kampene for andre formål enn å levere strømmetjenesten til publikum.

Personreservasjon mot filming og/eller navn-visning i Min Idrett:

Sammen med NIF og Norges Håndballforbund har MyGame nå lagt til rette for at reservasjon håndteres i Min Idrett. For å reservere enkeltpersoner mot filming, kan man altså logge seg inn i Min Idrett og gå til Personvern/Reservasjon: https://beta.minidrett.no/oversikt

Om et lag som helhet ønsker å reservere seg, er det lagt til rette for at dette kan gjøres direkte i TA.

Personer på hemmelig adresse:

Dersom en person involvert i kampen bor på hemmelig adresse, vil ikke kampen bli filmet, da de er automatisk reservert. Om vedkommende likevel ønsker at kampen skal filmes, kan dette kun gjøres om vedkommende selv manuelt skrur av reservasjonen i Min Idrett. Behandling av denne informasjonen skjer via NIF. MyGame får ingen opplysninger om hvem som har denne beskyttelsen.

Innsyn:

Dersom man ønsker innsyn i hvordan personopplysninger behandles, kan forespørsel om innsyn sendes til personvern@mygame.no.

Sletting:

Kampene vil være tilgjengelige for en begrenset periode i MyGames sluttbrukerplattform og i våre apper, og deretter slettes.

 • Opptak av kamper i aldersklasser 15 år til 18 år slettes senest etter 60 dager.
 • Opptak av kamper i aldersklasser 19 år og eldre slettes senest etter 90 dager.

Uønskede hendelser – stopp-knapp:

Norges Håndballforbund og MyGame har utviklet en stoppknapp som alltid er tilgjengelig i liverapporteringsappen. Denne benyttes av sekretariatet når uforutsette eller uheldige hendelser inntreffer i forbindelse med kamper. 

Omberamming av seriekamper sesongen 2022/2023

Postet av Utleira IL - Håndball den 2. Jul 2022

Til alle lag i Utleira Håndball.

Av og til dukker det opp gode grunner for at en håndballkamp må omberammes. Da må lagleder på laget initiere en omberamming av kamp. Dette gjøres i samarbeid med bortelaget og i hht regler angitt i link under. Evt gebyr som tilkommer for ikke å ha fulgt retningslinjer tilfaller laget.

Hvis lagleder ikke har tilgang til dette i TA, ta kontakt med haandball@utleira.no så fikser vi dette.

For øyeblikket er omberamming i Utleirahallen begrenset til oppsatte kampdager med disse tidsrom. Har man behov for tider utover dette må man ta kontakt med styret.

Dette er kamphelgene i Utleira kommende sesong 2022/2023:

UkenrDagerNotat
42Lørdag 22.10 og Søndag 23.10
44Lørdag 5.11 og Søndag 6.112. div kamp på søndag kl. 16:00.
45Lørdag 12.11 og Søndag 13.11
46Lørdag 19.11 og Søndag 20.11
48Lørdag 3.12 og Søndag 4.122. div kamp på søndag kl. 16:00
49Lørdag 10.12 og Søndag 11.12
2. div kamp på søndag kl. 16:00.
1Lørdag 7.1 og Søndag 8.1

2Lørdag 14.1 og Søndag 15.1

3Lørdag 21.1 og Søndag 22.1
2. div kamp på søndag kl. 16:00.
5Lørdag 4.2 og Søndag 5.2
2. div kamp på søndag kl. 16:00
6Lørdag 11.2 og Søndag 12.2
2. div kamp på søndag kl. 16:00
7Søndag 19.2

12Lørdag 25.3 og Søndag 26.3
NB! Tidsrammer. Første kamp lørdag og søndag kan berammes fra kl. 09:00. Siste kamp lørdag kan starte 20:00. Siste kamp søndag ferdig kl. 17:00. Husk å sette av nok tid til kamp, pause og ny kamp. Se gjerne hva som er avsatt av tid på annen kamp i samme alderstrinn/nivå.

Hva og hvordan om omberamminger.

Gebyrer i fbm omberamminger. Se punkt I).

Banedagbok for Utleirahallen.

Brukerveiledning for omberamming av kamp i TA (NB! Må har Lagleder profil i TA).


Noen spørsmål rundt temaet? Ta kontakt med styret.

mvh

Utleira Håndball v/Pål Nøst
250.000,- i utestående avgifter!!

Postet av Utleira IL - Håndball den 13. Jun 2022

Her kommer en oppfordring til alle klubbens medlemmer: Vi ber alle sjekke ut om trening- og medlemsavgifter for deg selv, dine barn eller hele familien er oppgjort?

Hvis det er utøvere som fortsatt mottar krav men som har sluttet for en stund siden, så MÅ dette kommuniseres med UIL ved daglig leder Pål Wahl, leder@utleira.no. UIL har muligheter og løsninger om ting har vært eller er økonomisk krevende, men da må man selv ta kontakt med daglig leder vedrørende dette. 

Utleira Håndball har i skrivende stund ca 250.000,- utestående i avgifter som ikke er betalt. Dette er et alt for stort beløp som vil få konsekvenser for aktiviteten i Utleira Håndball om ikke det skjer noe.

Trenings- og medlemsavgifter blir brukt til å skape aktivitet i Håndballavdelingen! Om inntekt uteblir vil man måtte vurdere tiltak som å redusere aktiviteten i håndball avdelingen, øke foreldrebetalingen utenfor treningsavgiften og/eller alternativt gjennomføre flere dugnader. Dette ønsker vi ikke.

Håndballstyret ønsker å ha stor aktivitet med god kvalitet og da må alle sammen bidra for å finansiere dette.

Tigerskole, klubbsamarbeide med Trondheim Idrettsklinikk, bidrag til reisecup, kjøp av halltimer i Utleirahallen for kamp/trening, innkjøp av utstyr med mer er typiske aktiviteter som kan bli rammet av et uønsket inntektsbortfall!

Så derfor ønsker vi at alle dere som ikke er helt sikre på at alle fakturaer er betalte, sjekker dette i Rubic evt via kasserer, så blir du kanskje kvitt en dårlig samvittighet i tillegg! Tusen takk!


Pål Nøst på vegne av Utleira Håndball