Skuffet hvis det ikke blir opprykk

Postet av Utleira IL - Fotball den 21. Aug 2018

Ubeseiret etter halvspilt sesong er fasiten til Utleira senior påherresiden og fem poengs luke med en kamp mindre spilt. Det er et godt utgangspunkt for å jakte klubbens første opprykk, noe man har sett glippe de to foregående sesongene. 

 

I forkant av 2016-sesongen ble Utleira senior på herresiden startet opp i regi av klubben, men det ble ikke noe opprykk på første forsøk. I fjor tapte laget kun én fattig kamp, men det var likevel nok til at drømmen om opprykk seilet av gårde. Men det sies at alle gode ting er tre, og i år har klubben satt seg i en meget god posisjon etter halvspilt sesong og står med åtte seire på åtte kamper. 

Hovedtrener Geir Kojen har all grunn til å være fornøyd med det som har blitt prestert så langt denne sesongen og erkjenner at man blir skuffet dersom det ikke er 5.divisjonsspill på Utleira neste år. 

-Ja, det blir vi. Det har vært et klart uttrykt mål. Nå er vi snart halvveis i årets sesong, så nå må vi sette oss noen nye mål de resterende kampene. Det hadde vært veldig kult å gå ubeseiret gjennom serien eller score over 100 mål for eksempel. 


Optimistisk treårsplan 

Målet Kojen – som kom inn som hovedtrener for seniorgruppen på herresiden før sesongoppkjøringen i fjor – sikter til, er treårsplanen som ble skrevet da han tredde inn som trener i Utleira. Der står det klart og tydelig at klubben jakter to opprykk på tre år, og med det ene sure og bitre tapet i fjor, er man derfor ”avhengig” av opprykk i år for å holde tritt med planen. 

-Vil du si en slik plan er realistisk, gitt at det blir opprykk i år?

-Vi må ha en 30 prosent regel fra sesong til sesong hvor laget må løfte seg 30 prosent. Det vil si ti prosent nye spillere, ti prosent eksisterende spillere som løfter utviklingen sin og ti prosent på laget, og da er vi godt på vei, sier han og forteller at det ikke er så stor nivåforskjell på trøndersk 5.- og 6.divisjonsfotball. 

Likevel er Kojen svært tydelig på at Utleira skal være en klubb for egne spillere til tross for den ambisiøse planen, noe som indikerer dette er åtte av elleve i startelleveren har spilt barne- og ungdomsfotball i klubben, mens 15 av 22 i troppen har samme tilknytting. Det bærer også oppgaven til seniorlaget preg av. 

-Primæroppgaven til seniorgruppa i Utleira er at det skal være et godt sportslig tilbud til våre egne spillere – det er utgangspunkt. Vi må ha litt tilsig for å løfte kvaliteten på gruppa, men ambisjonen er at det skal så godt sportslig tilbud slik at spillere som er yngre ikke forsvinner til andre klubber, sier han før han legger til:

-Bredden er avhengig av toppen, og toppen avhengig av bredden, så vi skal fylle etter med egne spillere. Gode spillergrupper rekrutterer gode spillere, så vi skal ha så godt miljø og sportslig aktivitet i seniorgruppen slik at vi rekrutterer gode spillere selv, det er veldig viktig for oss. 


Etter neste sesong er den inneværende treårsplanen historie, og da blir det viktig å sette seg nye mål. Men klubben streber ikke etter å innfri treårsplanen for en hver pris. For det skal ikke gå utover klubbens egne spillere og gjennomføres sett ut i fra fornuftige forutsetninger. 

-Vi må bygge stein for stein, og det får ta så lang tid det tar, bare så lenge vi gjør det riktig. Etter neste sesong kommer det en ny treårsplan, hvor vi må diskutere om vi skal forsøke å rykke opp nok en gang? Men det skal alltid være på de riktige premissene. Utleira skal aldri være en klubb som henter spillere fra ”hele verden” eller gir betaling, det er overhodet ikke ambisjonene. Vi skal være en klubb for våre spillere og de som bor i nærområdet og om nivået er 4.divisjon eller hva det skulle være, får ferdighetene vise. 


Bør sikte mot 4.divisjon

Petter Grønning Finserås er en av spillerne som har tilknytning til Utleira gjennom barne- og ungdomsfotball. Han kom tilbake i fjor vinter etter noen års pause og forteller om en spillergruppe som har tatt store steg på to år. 

-Det har vært mye godt spill og vi har hevet oss bra fra forrige sesong som følge av en god treningsvinter og bra trykk på trening. Trenerne kan mye fotball, skryter han, og trener Kojen beskriver spillergruppen slik:

-Vi har godt miljø og solid samhold i gruppa. Det er gode fotballspillere som liker å trene og det er et godt utgangspunkt for å lykkes med seniorfotball i klubben slik det er nå hvis vi tar det steg for steg, vi må ikke forte oss. 

Finserås er imidlertid krystallklar intet opprykk vil være katastrofalt. 

-Det er krise dersom vi ikke rykker opp. Vi satte oss et mål om å rykke opp før sesongen og alt annet er for dårlig. Jeg mener vi bør sikte videre mot 4.divisjon også. 


Første kamp etter sommerpausen er søndag 26.august borte mot Gimse 2, før Melhus 2 kommer på besøk på Utleira Kunstgress 2.september i det som blir første kamp hjemme for høstsesongen. 




Påmelding til NFF Grasrottrenerkurs 2018-2019

Postet av Utleira IL - Fotball den 15. Aug 2018

Påmelding til NFF Grasrottrener-kurs 2018/19 er åpnet. 

NFF Trøndelag oppfordrer alle klubber til å sørge for at trenere i klubben har gjennomført relevant delkurs i forhold til alder på spillere de har ansvar for. Vi har 21.000 jenter og gutter i Barnefotballen ( 6 – 12 år ) i NFF Trøndelag som fortjener trenere med riktig og relevant kompetanse!  

Gjennom teori og mye praksis på feltet gir NFF Grasrottrener kurset trenere kunnskap om å lede en gruppe, skape et godt miljø, sette i gang god fotballaktivitet og påvirke fotballferdigheten i riktig retning.

Les mer om kursets innhold og oppbygning: https://www.fotball.no/trener/nff-c-lisens/nff-c--lisensutdanningen/

Alle kursdeltakere melder seg direkte på det kurset, hos det kursstedet, de ønsker. I påmeldingsskjemaet finner man hvilke kurs det tas sikte på å gjennomføre. Maksimalantall pr. delkurs er 30 deltakere pr. kurssted. NFF Trøndelag vil stenge påmeldingen fortløpende idet maksimalantallet er nådd. Her praktiseres først til mølla! Minimumsantallet er 12 deltakere for at et kurs skal gjennomføres.

All påmelding skjer elektronisk via dette påmeldingsskjemaet

Påmeldingen for delkurs 1 og 2 er åpen fram til søndag 23.september.

Påmeldingen for delkurs 3 og 4 er åpen fram til søndag 25.november.

 

Utleira fotball oppfordrer alle trenere og lagledere som bidrar mot lag i klubben til å melde seg på. Klubben dekker kurset så lenge du er aktiv i klubben påfølgende år/sesong.

Send en tilbakemelding til fotball-leder@utleira.no  når du har meldt deg på kurs. 





Fotball Etter Skoletid (FES) del 3 - 2018

Postet av Utleira IL - Fotball den 8. Aug 2018

Endelig er det klart for FES del 3.

Dette er et fotballtilbud for gutter og jenter i 4-7 klasse i Utleira IL.

Fokuset rettes mot individuell mestring/utvikling, lek og moro.

Treningene ledes av kvalifiserte trenere fra Utleira fotball, og dette er et supplement til de ulike lagstreningene.

 

FES vil foregå ute på Utleira kunstgress på mandager, tirsdager og torsdager i tidsrommet 13:30-16:00.

FES følger skolens kalender. Oppstart uke 35, slutt uke 48.

 

En dag ser slik ut:

13:30                   Garderobene åpner. Enkel servering (frukt, grønt og drikke).

                            Klar til aktivitet.

14:00 – 14:30     Friaktivitet ute på kunstgresset.

14:30 – 16:00     Organisert aktivitet.

  

Kostnad for perioden kr. 600,- (pluss gebyr) for en dag.

Kostnad for perioden kr. 900,- (pluss gebyr) for to dager.

Kostnad for perioden kr. 1000,- (pluss gebyr) alle tre dagene.

 

20% søskenrabatt.

 

Klikk her for link til påmelding. Det er begrenset med plasser, så meld på i god tid.

 

Med sportslig hilsen

 

Geir Kojen

Ansvarlig FES Utleira.

97 13 22 13

fes@utleira.no