Postet av Utleira IL - Fotball den 20. Apr 2017

Historiebøkene for Utleira IL får stadig nye kapitler å legge til, og denne gangen er det damefotballen som er i fokus.

Onsdag 19. april 2017 spilte Utleira IL sin første seriekamp i kvinner senior 4. divisjon. Historisk fordi det er første gang klubben stiller med 11-erlag i kvinner senior.

Det ble litt av en kamp; med seier 16-0 over Ålen!

Første målet kom i det 7. minutt med Ingvild Døsvik Haugen (bildet) som historiskmålscorer. Fra første minutt var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Utleira vartet opp med mye godt spill og spilte seg fram til drøssevis av sjanser. Ved pause var stillingen 7-0. Hele 8 spillere tegnet seg på scoringslisten før dommer Øyvind Sørlie (Byneset IL) blåste av kampen på en frisk og ennå litt kald vårkveld på Utleirabanen. Vi gleder oss til fortsettelsen :-)

PS: Neste hjemmekamp for senior damer er mot Singsås 26. april kl 19.30, egentlig bortekamp, men pga deres bane ikke er fri for snø, så spurte de om å bytte, slik at de kommer til oss først

PS: Neste hjemmekamp for senior damer er 3. mai kl. 20.00 mot Kattem/Flatås.

Utleira videre i OBOS-cupen etter vanvittig overtidsdrama på Støren!

Christian Aamodt, 90+3’ (2-3)

Hoveddommer: Steinar Holten (Gauldal fotballklubb)

Innbyttere: Martin Johansen, Vegard Kvalvær, Stian Bakk Hansen
Forutsetningen for å gå videre i OBOS-cupen var enkel før kampen mot Støren; kun seier var godt nok!
Vi hadde også gleden av å få se Espen “Lord” Schmitz debutere for Utleira 1 i kampen! Det er lett å trekke paralleller til en annen Lord som er kommet til byen for å stable karrieren på beina. Det var høye forventninger til debutanten etter en lysende karriere høyere opp i seriesystemet.

Lange flate baller
Vi går inn i kampen med en klar plan på å unngå enkle feil, og stå imot de lange ballene til Støren. Det er nøyaktig dette de kommer med, men vi klarer å unngå baklengs mens de presser oss i starten. Støren kommer allikevell til noen store sjanser, de fleste skapt på dødball, og vi er kanskje en smule heldig som holder nullen de første minuttene.

Tre magiske minutter
Vi rir av pressen i starten, og Terje snapper ballen på egen sekstenmeter og kjører ett løp som de aldri har sett lignende til på Støren! Han setter hele hjemmelaget på sidelinjen mens han stormer fremover i ren Pogba-stil, før han avslutter med en leken chip midt på keeper. På påfølgende corner fra Markus river Terje seg løs fra forsvaret på bakerste og setter ballen utagbart forbi keeper, og 1-0! Tre minutter senere kommer det en ny kontring i verdensklasse. Vi vinner ballen på egen halvdel, Markus drar seg innover i banen før han stikker Vu gjennom på venstre kant. Han gjør ingen feil og setter ballen i lengste hjørne, 2-0!

Rødt kort
Vi klarer å holde trykk på hjemmelaget den første halvtimen, men etter det tar de mer og mer over. Støren får en spiller utvist allerede etter 35 minutter, uten at dette preger spillet deres veldig. De fortsetter å slå lange baller opp mot forsvaret vårt, som jobber heroisk for å holde nullen inn til pause. Vi holder unna, og kan gå til pause med 2-0!

Tidlig redusering og magisk innsats
2. omgang starter på verst mulig måte! Etter kun tre minutter scorer Støren med et velplassert skudd fra 18m. Det er tydelig at vi blir stresset av dette, og hjemmelaget klarer å holde presset på oss resten av kampen. Omgangen blir preget av at de slår lange baller, men som i første omgang klarer vi å stange unna og blokkere det meste som kommer. Etter hvert som klokken går er det tydelig at de blir mer og mer frustrert, som resulterer i at kampen blir preget av mye dueller og de er nok kanskje heldige som fikk avslutte med 10 mann på banen.

Overtid uten sidestykke
Etter å lagt ned en heroisk innstats for å unngå flere baklengs får vi oss et ordentlig slag i trynet ett minutt på overtid! Igjen er det Størens nummer 9 som får lov å vende opp på ca. 18m, og banke et prosjektil av ett skudd forbi en sjanseløs Daniel. 2-2 og Støren ligger plutselig an til å bli gruppevinner! Vi tar avspark og flytter opp alt vi har for å jakte ett vinnermål helt på tampen. Ballen rulles opp på vår høyre side og slås mot sekstenmeteren hvor Christian mottar ballen og kan utfordre 1 mot 1. Han passerer motspilleren før han blir lagt i bakken og vi får STRAFFE 3 minutter på overtid!! Christan gjør seg klar, venter ut keeper og setter ballen i motsatt hjørne, 2-3!
Støren prøver på en siste langball, men for n’te gang måker Lord Schmitz ballen langt nedover E6’n og dommeren blåser av kampen. Jubelen når fløyta går er ubeskrivelige! Vi vinner kampen og er videre i OBOS-cupen.
Utleiras beste: Lord Schmitz
Tilskuertall: Stort sett hele bygda
Værforhold: Kaldt og vått
Innsats: Magisk!

Neste tellende kamp for Utleira 1 er seriestart borte mot Byåsen 23. april klokken20:00!

Synne Stokkaune er innkalt til TEAM BDO J16 - TOPPKLUBBSAMLING

synne-trening.jpgChrister Basma har tatt ut spillere til toppklubbsaming. Dette er en del av samarbeidet mellom toppklubb og krets. Samlingene vil foregå i perioden 17.4. - 12.6.

Vi gratulerer Synne med uttaket og ønsker henne lykke til.