Det betyr mye å få hospitert med de beste på Byåsen Håndball Elite

Postet av Utleira IL den 29. Jul 2022

Utleira håndball har partner avtale med Byåsen Håndball Elite som kan gi spillere i Utleira muligheten til å hospitere inn på Rema 1000 ligaen laget når det er behov for bidrag eller mer fast for andre. 

Å ha en slik avtale betyr mye for videreutvikling av spillere som ønsker å en dag ta steget opp. Utleira håndball setter stor pris på denne avtalen med Byåsen Håndball Elite. 

Torsdag var det vår målvakt Ingvilde Holmen som fikk muligheten til å være en del av Byåsen håndball Elite sin treningshverdag. En økt som ble kyndig ledet av hovedtrener Valery Putans og målvaktstrener Ulrich Winther. For Ingvild ble det en gyllen mulighet til å få stå sammen med Annick Lipman samt få gode råd og tips fra Ulrich . 

Ingvild var meget godt fornøyd med muligheten og fikk brynet seg mot årets stall som skal jobbe seg nærmere toppen av Rema 1000 Ligaen. Underveis fikk Ingvild veldig god oppfølging av trener team og medspillere. Byåsen håndball Elite sine spillere er gode til å inkludere nye fjes på trening. 

Vi ser frem imot et godt samarbeid med Byåsen Håndball Elite og gleder oss til å jobbe sammen med dem og samtidig følge utviklingen videre. Håper vi kan produsere spillere over tid som kan bli en del av Byåsen Håndball Elite. Ny kjøkkenkrok i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 26. Jul 2022

Vi er stolte av å utvikle tilbudet på mat med en helt ny kjøkkenkrok og fryseksap kombinert med tørrvare skap.Matsentralen leverer alt av mat og tilbudet er for familier og andre som trenger ekstra tilskudd i hverdagen. Dette er meget godt tilbud i vårt nærmiljø . 

Dette har blitt mulig på grunn av IKEA Leangen som har vært med og gitt støtte til en slik krok.  Det vil gi mange muligheter til å skape en god arena for kveldsmat og andre tiltak gjennom et langt år.  Kjøleskapene er nå fulle, og vi ønsker alle velkommen . Åpent mellom kl. 10 00 - 15 00 alle hverdager nå i sommer . 

Rosenborgbesøk ble dagens høydepunkt

Postet av Utleira IL den 21. Jul 2022

Det var knyttet stor spenning til at Rosenborg skulle ta turen innom på åpen hall i dag med spillere , innsiden og trollet . Ungene sto klare i døra lenge før spillerne kom for å følge med når de dukket opp.  Noah Holm og Marius Broholm kom inn i hallen til applaus. 

Det ble spilt mange små kamper der ungene fikk lov å spille sammen med hver sin Rosenborgspiller. Det var stort engasjement både fra Rosenborg og ungene. Mange fine mål og flott og se at Noah Holm og Marius Broholm gi gode tilbakemeldinger underveis. 

Det ble tid til mange selfies, autograf skriving etter at de var ferdig med kampene.  Lite tvil om at dette betydde mye for mange. Det at Klubber som Rosenborg på øverste nivå tar seg tid til å gi tilbake til grasrota og støtte slike tiltak som åpen hall med gratis aktivitet for barn og ungdom er meget bra.  Vi takker Roseborg for to flotte besøk i sommer å er helt sikre på at flere av de som har møtt Rosenborg er blitt enda mer supporter etter disse besøkene. Helt tilslutt takker vi Pernille Grut Sørlie fra Roseborg som har stått i bresjen for tiltaktet. Storbesøk fra Rosenborg 21.Juli

Postet av Utleira IL den 14. Jul 2022

Rosenborg var på besøk forrige uke, og konkluderte fort med at de ønsket å komme tilbake. Åpen hall og gratis treninger for barn og ungdom er tiltak de ønsker å støtte opp under. Torsdag 21.Juli kommer de tilbake med spillere og Innsiden.

Ole Sæter er en lokal spiller og publikumsfavoritt som har satt farge på Rosenborg i år.

Det svinger bra rundt Rosenborg for tiden, Mange unge og spennende spillere nyter tillitt hos trenerteam Rekdal, Frigård og Strand.  

Vi er veldig glade for at både Ole Sæter og Noah Holm tar turen til Utleira idrettsanlegg torsdag 21. juli. Det er flott at spillere på øverste nivå kommer for å sette farge på våre arrangement.

Noah og Ole kommer til Utleira ca. kl.14 00 , 21.juli. Det gleder vi oss veldig til. 

Vel møtt !

https://www.rbk.no/Synne Olsen tatt ut til European Youth Olympic Festival. Landslag kvinner J05

Postet av Utleira IL den 13. Jul 2022

Det er stort for Utleira Håndbal at Synne Olsen er tatt ut på Landslag turnering. Det viser at klubben kan være et godt alternativ for unge spillere som søker utvikling . Synne trener stortsett med seniorlaget i Utleira å har de siste to månedene utviklet seg mye i og med treningsgruppe i det daglige har blitt enda sterkere . 

Synne har frem til vidergående spilt i moderklubben Rognan håndball . Det viser at det er fullt mulig å utvikle seg godt i moderklubb før man tar steget videre fra Vidergående skole. Små klubber kan være en knallgod arena å utvikle seg i.  Synne er en tålmodig spiller som helt klart søker utvikling i eget spill og sammen med medspillere. LK 05 er samlet fra 22..Juli og møter Kroatia 25. Juli til første kamp. Det skal bli spennende å følge laget under turneringen. 

Hoved trener for LK 05 er trønder Eirik Haugdal som til daglig er hovedtrener for Rema 1000 Liga laget Larvik . 

Synne Olsen er i dag Utleiraspiller som klubben skal ta godt vare på å sørge for at hun fortsetter utviklingen sin videre til nye nivå. Utleira har i år for første gang et rekrutt lag samt et Juniorlag  som ligger rett under seniorlaget som skal prøve seg på nasjonale serier og samtidig ha en treninghverdag der flere blir tett knyttet opp imot Seniorlaget.

Lik spillestil på alle lag fra J16 år og oppover i en tydelig oransj tråd som klubben håper å bygge sterkere over tid.  Alle våre unge spillere skal få muligheten til å prøve, feile og utvikle seg over tid. Utleira har ingen ambisjoner om å vinne nasjonale serier, men heller utvikle spillere som en dag kan ha gode år som seniorspillere på flere nivå.  Vi gleder oss til å følge Synne og alle de andre unge som nå snart starter en ny og lang håndballsesong. 

1.August er Utleira Håndball i gang og 5-7 August har J16 - Junior - Rekrutt - Senior felles treningssamling der miljøet i klubben skal forsterkes både mellom trenere, spillere, lagledere og sportslig ledelse.

https://www.handball.no/nyheter/2022/06/U-jentene-til-European-Youth-Olympic-Festival/Tiger Camp ble en suksess

Postet av Utleira IL den 5. Jul 2022

I helga var det pilot på Tiger Camp i Utleirahallen. Tre dager med trening der utøvere ble utfordret både håndballmessig og fysisk . Det hele startet med et info møte om helga . Avsluttet med at de fikk velge seg fysisk økt som var satt opp av trenere eller en økt sett på LK 06 samling for noen år tilbake. 

Deltagere valgte LK 06 økt.  Det ble en meget tøff start på helga der de fikk kjenne på det å være i kjelleren . Samtidig fikk de visst for seg selv hvor mye de tåler.  Imponeredne innsats og vilje på mange. 

Lørdag startet med Posisjons økt hvor det ble litt mer fokus på hver lagdel. Enkle øvelser med flere repitisjoner.

Det er mange lærevillige ungespillere i Trøndelag. Det er det lite tvil om . Videre ble det en økt der fokus var på situasjonspill i små grupper. Startet med store rom og god plass å bygde videre på. Igjen viser spillerne meget gode ferdigheter for alderen.  Lunsj og Middag ble også servert på Lørdag.  

Tiger Camp ønsker å engasjere spillere, så vi hadde en sekvens med Dine mål og tanker om håndball. Deltagere ble delt inn i grupper for å sammen se hva de tenkte om utvikling lag, egne mål .  Hvis noen ønsket å stå foran resten av gruppa og si sine mål, så kunne de det. Noen gikk og fikk stor applaus fra de andre . Artig å høre fra spillere selv hva de tenker om utvikling . Lurt å la spillere få eierskap til egen utvikling. Tross alt de vi jobber for. 

Gruppearbeid i håndball var litt nytt for mange. Men, praten gikk godt på gruppene etterhvert. 

Ane fra Skaun Håndball var en av spillerene som ville fram og fortelle litt om sine kortsiktige mål og større mål lenger frem i tid. 

Ingrid fra Utleira hadde også klare mål og ønsker for fremtiden. Samtidig hadde hun et eget slagord. " Det er ikke den sterkeste eller raskeste som alltid kommer lenget, men den som ønsker det mest"

Søndag startet med det som mange vil kalle for en basis økt med ball. Fokus på pådrags øvelser der spillere skal ta imot ball i fart, true mål, spille videre, Legge igjen ball til medspillere og finne timing med hverandre. Vi tok utgangspunkt i øvelser som like gjerne kunne vært kjørt på et seniorlag eller junor nivå. Spillere fikk god tid i øvelsene . Noe som gir deg tid til å få inn bevegelser , mottak, timing i sine løp med og uten ball. Ble meget bra utover i økta. Ikke for mange øvelser, men mulighet for å kjenne på mestring. 

Oda, Tuva og Anne var instruktører under Tiger Camp. alle tre gjorde en meget god jobb. 

Viktig at deltagere får nok mat. 

Gjennom helga hadde vi fokus på oppvarming. Det ble kjørt et likt opplegg på alle økter instruert av Instruktør. Før siste økt ble deltagere utfordret på å gjennomføre alt selv. 

De to siste øktene la vi opp til spill med utgruppert forsvar. Det ble spilt 3-3 forsvar, 4-2 og 3-2-1 .  Spillere fant mange fine valg og lekte seg godt imot utgruppert. Helt tilslutt avluttet vi med en time hurtig håndball der spillere sto i korte sekvenser på banen.

Etter siste økt hadde vi en en til en samtale med alle deltagere der de fikk tips og og oppmuntring på det de hadde gjort i helga og hva de kunne trene litt mer på inn mot ny sesong. Vi er strålende fornøyd med deltagere som alle gjorde sitt beste og sto på gjennom hele helga. Takker alle som kom for en flott helg. Tiger Camp vil bli arrangert flere ganger . Det er i hvertfall helt sikkert. 

Ha en flott håndballsommer !