God dag for Utleira på Byåsenlekene

Postet av Utleira IL den 23. Mai 2022

Søndag 22. mai arrangerte Byåsen friidrett Byåsenlekene for tredje gang. Rekorddeltakelse med 213 utøvere i alderen 6 til 28 år fra 19 ulike klubber.   Det ble konkurrert i øvelsene 60/100m, 60/80/100m hekk, 400/600/800m, kule, liten ball, lengde og høyde med tilløp. 

Fra Utleira stilte 16 utøvere til start. Dagen startet med regn, men etterhvert kom solen og det ble gode forhold for friidrett og god steming på Dalgård stadion. 


I de yngste klassene debuterte Ida Selvnes i klassen jener 9 år. Hun deltok på 60 meter, lengde og liten ball. Sarah Haga Øverkil deltok på 60 meter og lengde i klassen jenter 10 år, mens Iver Vullum-Bruer deltok på 60 meter og lengde og liten ball i gutter 10 år.  Dette foregikk dessverre så tidlig på dagen at ingen rakk å ta bilde av dem. Vi har heller ikke bilder av Eivind Ekle-Danielsen som deltok i lengde, gutter 14 år.Guttene i 11 års klassen fikk med seg regnværet på starten av dagen. Her under premieutdeling på 60 meter.   Leon Hornemann Brevik med seier i klassen og Olav Ekle Danielsen på 3. plass.  Begge hadde 3 turer opp på pallen. Olav med 2. plass i 60 meter hekk og 3. plass på 600 meter og Leon med 1. plass i lengde og 3. plass i kule.I klassen gutter 13 år, har Utleira en stor gjeng meg ivrige utøvere. Søndag var 4 av de på startstreken. Johannes Moe Heggem, Bjørn Noah Haga Øverkil, Vemund Urdalen og Kristoffer Schei. 

Premieutdeling for 600 meter gutter 13 år. Kristoffer Schei ledet løpet fra start til mål, etter en vill spurtduell på slutten. Solid løp med ny personlig rekord på 1,47,33 min.  

Meget tett mellom Johannes Moe Heggem og Bjørn Noah Haga Øverkil.  Johannes inn på 1,53,19 og Bjørn Noah inn på 1,53,09. Ny personlig rekord på begge. 


Bjørn Noah Haga Øverkil med seier i lengde. Med god fart og spenst hoppet Bjørn Noah hele 4, 50 meter bortover i lengdegropa. 


Vemund Urdalen raskest av våre på 60 meter i dag. Første gang under 9 sekund. Tiden ble 8,96 sek. Ett hundredel foran Bjørn Noah og 7 hundredeler foran Johannes. Innsatsen holdt til en 3. plass totalt i klassen. Vemund tok også 3. plass i kule med et resultat på 7,10 meter. God dag for Vemund med personlig rekord i begge øvelser. Erle Vullum-Bruer før start på 60 meter. Det endte med solid ny personlig rekord på 9,61. Den gamle rekorden var på over 10 sekunder. 


Helle Kjøl Johansen vant 60 meter for jenter 14 år. Her foran resultattavlen som viser 8,67 sek på 60 meter. 


Malin Brokhaug Moe klar til 60 meter hekk i klassen jenter 14 år. Hun var på forhånd stor favoritt og skuffet ikke. Malin løp inn til seier og ny pers med tiden 10,26 sek. Hun deltok også i lengde. Også der ble det seier og ny personlig rekord med resultatet 4, 55 meter. 


Kristine Næss stiller i klassen jenter 15 år. Da er det 100 meter som gjelder på utendørs stevner. I heat med både jenter 16 og jenter 17, var hun ikke favoritt på forhånd. Likevel løp hun raskere enn alle og kom inn til ny pers med tiden 13,51 sek.  Med dette resultatet har hun også klart UM kravet på 100 meter.


Wilma Hollås Hamborg og Johanne Jensås med dobbeltseier på 600 meter i jenter 14 år.  Wilma med årsbeste i Norge i år for jenter 14,  med tiden 1,40,10 min.  Johanne gjennomførte sin første friidrettkonkurranse og etter et godt taktisk løp, knep hun andreplassen med tiden 1,54,18 min. 


Neste helg deltar Utleira Friidrett på BDO lekene på Stjørdal. 


Se alle resultatene fra Byåsenlekene her:

Byåsenlekene 2022 Resultatliste - Komplett.pdfVelkommen på dugnad tirsdag 24. mai kl 18.00

Postet av Utleira IL den 21. Mai 2022

Velkommen til dugnad.

Vi håper flest mulig blir med på dugnad for å få ordnet opp rundt i Utleira Idrettspark. Dugnaden er tirsadg 24. mai kl. 18.00-20.30.  Alle registreres med lag,  og laget dere ønsker å representere får utbetalt kr 150 pr time.

Ta gjerne med drill m/batteri, kost, rake, spade, trilleborr om du har. Vi har mye utstyr, men når det kommer mange trenger vi at så mange som mulig har med noe å hjelpe seg med. Vi gir instruksjoner kl 18.00, så fin om alle kommer tidsnok. Vi ordner med mat og drikke. 

Følgende oppgaver skal gjøres.

Samle gummi rundt banen
Fikse målnett
Skru opp/ned reklameskilt
Rydding og system i utstyrsbrakke   
Fundament til innbytterbenker
Benker plasseres på langside 7er 


Kretsmestre i terrengløp

Postet av Utleira IL den 11. Mai 2022

Tirsdag 10. mai ble det avholdt kretsmesterskap i terrengløp på Midtsandtangen. For løpere over 12 år var distansen 800 meter i kupert terreng. 2 utøvere fra Utleira IL deltok. Fv. Wilma Hollås Hamborg og Ingrid Fuglem. Wilma med seier i klassen jenter 14 år og Ingrid vant klassen jenter 13 år.  Begge med velfortjent gullmedalje. Styrekurs i Utleirahallen mandag 23. mai

Postet av Utleira IL den 9. Mai 2022

Vi oppfordrer alle styremedlemmer i Utleira IL, både i Hovedstyret og avdelingsstyrene til å melde seg på styrekurs i Utleirahallen 23. mai kl 18.00. Vi håper også på deltakelse fra andre idrettslag, gjerne fra vårt nærområde. Kurset holdes av Idrettskretsen ved Robert Olsvik. 
Inviterer alle til årets borgertog 17. mai, vi markerer 50 års jubileum

Postet av Utleira IL den 8. Mai 2022

Utleira IL har fått invilget søknad om å få prioritert plass i årets borgertog (folketog). Oppmøte i Tinghusgata for oppstilling med fane fra kl 12.30. Alle som skal delta må være på plass kl 12.45.

Vi ønsker å se alle våre medlemmer i oransje i toget denne dagen. Ta gjerne på spillerdrakt eller treningsoverdel. Ta gjerne med skjerf og flagg om du har. Vi tar også med masse skjerf og flagg som deltakerne kan få for deltakelsen. Supert om noen harpå rulleski, eller har med ball for enkle øvelser i toget.

Det er laget en Utleira-dans som vi ønsker å fremføre i toget. Supert om så mange som mulig blir med på dansen. 


Vi gleder oss virkelig til årets 17. mai og håper å markere oss med et godt bidrag i forbindelse med vårt jubileum. Har du gode ideer, så mottas dette med stor takk. leder@utleira.no eller 93045500Seier til Utleira på Olavstafetten 2022

Postet av Utleira IL den 2. Mai 2022

Søndag 1. mai var det endelig klart for en ny utgave av den tradisjonrike Olavstafetten på Trondheim stadion. Utleira IL Friidrett stilte med hele 10 lag og rundt 50 utøvere på løpefesten. Utleira gjorde seg bemerket med telt i lett synlig farger strategisk plassert på indre bane. I teltet var det kaffe, brus og kaker til alle. Værgudene velsignet oss med oppholdsvær og tosifret antall plussgrader. 

De yngste utøverne deltar i Mini Olavstafetten, som tilsammen er 500 meter inne på friidrettsbanen på Øya. Her er det viktigste å delta og alle får medalje.  Fra det stadige voksende friidrettsmijøet blant de yngste utøverne fikk vi se mange raske løpere og gode prestasjoner.  F.v Sarah Haga Øverkil, Maren Avdal Falch, Emilie Sletbakk Zahl, Åse Hamstad, Chuntong Yin, William Solem, Isaac Ndiaye, Imre Kristiansen Wahl, Vetle Hennum Aunøien og Albert Solem.


For utøvere mellom 11 og 14 år blir stafetten lengre og kalles Lille Olavstafetten. Her er det 5 etapper på mellom 100 og 600 meter.  Her får laget i gutter 11 - 12 år velfortjente medaljer.  F.v Vilmer Overrein, Olav Ekle-Danielsen, Leon Hornemann Brevik, Iver Vullum-Bruer og Even Norbeck Erlandsen.


I klassen 13 - 14 år stilte vi med 4 lag.  Ett guttelag, to jentelag og ett mixlag.  Her jentene fra treningsgruppe 2 med forsterkninger fra Utleria Ski. F.v. Erle Vullum-Bruer, Alisa Kulagina, Eiri Norbeck Erlandsen, Matilde Nesbakken, Ida Brurok, Ingrid Fuglem og Mari Hamstad. 


Det var på forhånd knyttet spenning til om Utleira eller Nybrott skulle stikke av med seieren i jenter 13- 14 år. Jentene fra treningsgruppe 3 leverte en meget god stafett og Helle Kjøl Johansen, Aurora Aune Wold og Sofie Felicia Murai-Ubby kunne motta gullmedaljer. Laget besto i tillegg av Malin Brokhaug Moe og Wilma Hollås Hamborg som var ute i løypa og løp neste stafett da premieutdelingen foregikk. 

Jentene fra treningsgruppe 3 leverte på høyt niva og vant både stafetten for jenter 13- 14 år og 15 - 19 år. 

F.v: Wilma Hollås Hamborg, Kristine Næss, Helle Kjøl Johansen, Johanne Jensås, Stine Nilsen, Malin Brokhaug Moe, Nora Vågø Kristiansen og Selma Hollås Hamborg. 


Jentene i 15- 19 år får sine medaljer. 

I klassen gutter 15 - 19 år stilte Utleira lag med forstrekninger fra Trondheim Biathlon Team.  Det endte med en fin 3. plass. F.v. Philip Lindkvist-Fløtten, Sander Sæther, Daniel Melhus Hildrum, Trygve Bjarkøy, Jostein Holstad Indahl, Jonas Hombornes Husby og Håvard Wiig Langsrud. 


Se alle resultater her:

https://live.eqtiming.com/60695#result:225002-0-1187823-1-1-