Godt gjennomført hjemmekamp

Postet av Utleira IL den 30. Mar 2022

Det er tett med kamper for vårt 2.divisjonslag om dagen. I går gjestet tabelljumbo Orkanger Utleirahallen . Orkanger har vært et av de lagene som alltid skaper noen resultater gjennom sesongen. Det ble jevnt fra start, men ut i 1.omgang fikk Utleira et lite grep om kampen å styrte inn til en 17 -13 ledelse til pause. 

Hjemmepublikum skapte god stemning . Noe våre spillere vet å sette pris på. 

Andrea Sunde hadde en del fine angreps situasjoner under kampen. En ung spiller i utvikling. 

Det ble litt frem og tilbake også i starten av 2.omgang, men midtveis tok hjemmelaget kontroll og dro i fra med en 7 målsledelse.  I denne perioden vartet hjemmelaget opp med noen flotte angrep og hadde et visst trykk på Orkanger i ankomstfasen. Orkanger klarte aldri å snu dette . En viktig hjemmeseier der kollektivet var dagens spiller.  

Eirin Skogen er som alltid engsjert i kampene å gir alt . 

Christine Enger sto en god kamp..Fikk mer og mer kontroll utover i kampen. Stort potensial i ankomstspillet. 


Tiller j12 hadde tatt turen i hallen på tirsdag for å se sin håndballtrener Tuva Wilmann i action. Tiller er naboklubb og partnerklubb på J20 nivå i årets sesong. De fikk se en god kamp av hjemmelaget. Våre spillere gjør mye positvit for nærmiljø også utenfor parketten. 

kamp rapport 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377997


Neste kamp for vårt 2.divisjonslag er borte mot Sverresborg kl. 12 30 i Åsveihallen på søndag . Før det skal 3.divisjon spille mot Sverresborg 2 på Fredag i Utleirahallen A kl. 1945 . 





Landslagstrenere på samling i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 25. Mar 2022

Det var stor fint besøk i Utleirahallen på Torsdag på Regional Landslagsamling regi Region nord. Spillere fra hele region var på dagssamling med Norge sine Landslagstrenere Gro Hammerseng Edin og Ane Victoria Mellberg. 

To håndball økter og en teoretisk del der også Mia høgdal som er fagresurs/coach yngreslandslag også var med ble gjennomført. Spillere fikk underveis tilbakemeldinger på sine aksjoner fra engasjerte landslagstrenere som kom med både spørsmål og korreksjoner i spillsekvenser.  

Det var helt klart en lærerik dag der også to av våre spillere fikk gleden av å delta. Alette Pettersen-lund og Eline Hoem hårstad . Alette og Eline var enige i at det hadde vært en flott samling og lærerikt. . 

Det hersker lite tvil om årgangen 2006 har et høyt nivå i vår region . Det blir spennnende å følge utviklingen videre på dette årskullet.  Region nord med Victoria Koen , Maicken Olsen og Ruben Engen som er Regionale Landslagstrenere var med å skape gode rammer på samlingen. 

Her kan du følge landslaget : 

https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/landslag/lk06/







Påmelding til futsal-seminar

Postet av Utleira IL den 24. Mar 2022

Påmeldingslink: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=mTOpXIQRDUOIqBB3Ie97Zoe6b7iUkQtIr2yEx7orYelUNjRXSFMxNlJaMUtVSTJMN0dYQUc1U1pFSy4u 



En lett borteseier mot Selbu

Postet av Utleira IL den 24. Mar 2022

Det er lite tvil om at de sentrale spillerne i laget har tatt opp hanskene å viser vei for de yngre spillere i gruppa. Det fikk vi igjen se i starten av kampen mot Selbu. I tur og orden tok Ingvild Flåm, sofie Fuglass, Ingvild Følstad og Eirin Skogen kommando foran mål å ga seg ike før det sto 0 - 8 på tavla. Først da fikk Selbu sin første nettkjenning. Til pause hadde Utleira full kontroll på kampen med en sikker 7-15 ledelse. 

I starten av 2.omgang fikk Selbu tildels være litt mer med i kamen, men på stillingen 17-21 våknet igjen Utleira.  Anført av en meget scoringsikker Ingvild Flåm som ikke ga seg før hun hadde 9 mål ble dette en oppskriftsmessig seier på bortebane mot et lag som har hatt utvikling de siste kampene. Blant annet med en sterk seier mot Elverum.   

Ingvild flåm er i storform for tiden. 


Neste oppgave for Utleira er Orkanger på hjemmebane tirsdag 29.03 kl. 1900. Vi satser på full hall.

                                                Noen av lagets nye følgere i Utleira Ultras tok turen på kamp 

                                                da de fikk lånt seg en bil fra en av våre spillere. 

Kamprapport : 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377984




Åpen treningssamling med Trondheim Idrettsklinikk

Postet av Utleira IL den 22. Mar 2022

Utleira IL inviterer i samarbeid med Trondheim Idrettsklinikk alle utøvere, fra og med det året man fyller 14 år (2008) og opp til 17 år (2005), til treningshelg 1-3. april. Samlingen vil finne sted i Utleirahallen (fredag) og på Nidaros idrettsungdomsskole (lørdag og søndag).

Hovedfokus gjennom helga vil være opplæring i styrketrening, spenst- og hurtighetstrening, samt skadeforebygging og restitusjon. Kurset vil inneholde både teori og praksis, og utøverne vil etter endt kurs ha utarbeidet sitt eget idrettsspesifikke program til bruk ved egentrening.

Trondheim Idrettsklinikk er ansvarlig for kursgjennomføring, og stiller med trenere som har både generell og spesiell kompetanse innen fagfeltet.

Maks 40 plasser totalt, og bindende påmelding gjøres via lenken under.

Hva får utøverne:

 • 1 felles treningssamling med oppfølging i mindre grupper underveis
 • Fri tilgang til treningsstudio i Utleirahallen i ett år

KOSTNAD KR. 1.000, -

FORELØPIG PROGRAM 

Fredag: Utleirahallen

 • 17:00 – 18:00:  Foredrag: Styrke- og eksplosivitetstrening for idrettsutøvere
 • 18:15 – 19:30:  Innføring i hurtighet- og spensttrening (utendørs på kunstgressbanen)

Lørdag: Nidaros idrettsungdomsskole 

 • 09:00 – 10:30:  Treningsøkt med fokus på skadeforebygging, motorikk og ferdighetsutvikling
 • 10:30 – 11:00:  Lunsj (egen matpakke)
 • 11:00 – 12:00:  Foredrag: Skadeforebygging, motorikk og ferdighetsutvikling
 • 12:30 – 15:00:  Løfteteknikk i baseøvelser

Søndag: Nidaros Idrettsungdomsskole 

 • 09:00 – 11:30:  Løfteteknikk i baseøvelser
 • 10:30 – 11:00:  Lunsj (egen matpakke)
 • 11:00 – 12:00:  Foredrag: Hvordan få maks ut av treningen din (kosthold, søvn og restitusjon)
 • 12:00 – 13:30:  Basisstyrke

Husk matpakke og egen drikkeflaske alle dagene!

Påmelding: https://app.rubic.no/Public/Events/3232




Så løsnet det foran mål

Postet av Utleira IL den 20. Mar 2022

Det ble en meget god start på kampen med en kaptein som tok  ansvar . De fem første målene for Utleira ble signert av Ingvild Følstad .  Det var en jevn 1.omgang der Utleira klarte å rive til seg en tre målsledelse inn mot pause. 

Ingvild Følstad førte troppene med en kanonstart i dag. 


Det har ofte i år gått trått foran mål på hjemmebane, men i dag skulle ketchup effekten endelig slå til. Spillerne slapp seg løs og ga hverandre energi som igjen gjorde at fler og fler meldte seg på. Det ble enveiskjøring utover i omgangen å lite tvil om nivåforskjellen var stor på lagene. 

Eirin Skogen var i storslag i dag å satt 9 fulltreffe. 


Stor takk til trondheims flotteste hjemmepublikum som har fått en tilvekst gjennom Utleira Ultras som setter farge på kampene.  Nå trenger laget all støtte ut sesongen. Allerede på Onsdag står  Selbu på motsatt side i selbuhallen. håper mange setter seg i bilen å tar turen for å støtte Utleira. 

Sofie Fuglaas er en kant med ekstrem start å i dag suste hun nedover sidelinja. 

Dagens kamp rapport 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377968



Godt felleskap i klubb og nabolag

Postet av Utleira IL den 14. Mar 2022

Det er stor kamp aktivitet for tiden på alle nivå fra de minste til de største. Mange er nå ute å viser frem klubben i hele regionen.  Det er gøy å få tilbakmeldinger om diverse møter med andre lag og gode ting som skjer i klubben. Fra helga har vi plukket uten noen gode historier som er verd å ta med seg. 


Fredag var det duket for et lokal oppgjør i mellom G13 Nidelv og G13 Utleira i Nidelvhallen. I den sammenheng ble alle våre trenere og spillere invitert på felles middag i Nidelvhallen etter kampen.  Dette er et godt tiltak for alle guttene som bor rundt om i vårt nabolag. Fikk rapporter på meget god stemning. Guttene kjenner hverandre fra før gjennom at flere har møttes på Tiger aktivitet . Trener team i begge klubber prater godt sammen å har hatt noen felles økter innimellom. 

Trenere og spillere i skjønn forening. 


Søndagskveld inviterte G13 med seg jentespillere til å spille kamp. 

En kamp som guttene og jentene dro i land en knepen ett målseier . Hver Torsdag trener guttene og jentene sammen i Tigerskolen som gjør at miljøet mellom spillere har blitt meget godt.  Tiger mixlag kalte de seg.




Belastningsstyring - FOPP møte 10. mars

Postet av Utleira IL den 2. Mar 2022

Skadeforebyggende trening + God belastningsstyring = Færre skader.

Kontaktpersoner til lag/utøvere i aktuell aldersklasse, inviteres til en presentasjon og opplæring i bruken av appen FOPP i klubbhuset i Utleirahallen torsdag 10. mars klokken 18:00 – 19:30. 

Seansen vil bli ledet av gründer bak FOPP, Håvard Karlsen.


Belastningsstyring og treningsplanlegging er tema vi i Utleira IL ønsker å rette fokus mot. 

Det å ikke trene for mye og ikke for lite, er det viktigste man kan gjøre for å øke prestasjonen og samtidig redusere skaderisikoen.

Belastningsstyring er viktig for utøvere i alle aldre, men med ulike variabler etter utøverens utvikling. 

FOPP er en treningsapp som beregner treningsbelastning og skaderisiko for idrettsutøvere. Appen er et meget godt verktøy for både utøvere, trenere og foresatte.

Idrettslaget har besluttet at alle lag og utøvere i våre avdelinger fra og med det året de fyller 13 år, får tilbud om å gratis benytte seg av FOPP. Unntaket er mosjonslag i junior/senior.

FOPP er en digital treningsdagbok som:

 • Utøver logger økt på 30 sekunder
 • Varsler før utøveren blir overbelastet/skadet
 • Viser utøverens totalbelastning til alle involverte
 • Er enkelt å bruke for både utøver og trener
 • Reduserer antall belastningsskader

Sammen med vår samarbeidspartner, Trondheim Idrettsklinikk, vil vi på et senere tidspunkt invitere til eget seminar om treningsplanlegging og belastningsstyring.