Et spennende håndball år går mot slutten

Postet av Utleira IL den 31. Des 2021

Det har blitt satt i gang mange gode interne prossesser for å stå godt rustet inn i de nærmeste årene i håndball i Utleira. Det er mange flinke folk i klubben som jobber mye for at de yngste, ungdommen og senior spillere skal ha et godt tilbud innen sin idrett. Ingen nevnt ingen glemt. Alle er like viktige for å skape et sterkt kollektiv i klubben.

Fysisk trening ei hel helg med Trondheim Idrettsklinikk der J05 og J06 var samlet. Meget god læring for alle involverte. Trondheim Idrettsklinikk er klubb leverandør både for håndball og fotball. 

Elias August Aarsand var på Landslagsamling høsten 2021. Spiller til daglig for G16 Utleira. 

Hannah Tornes fikk sin debut på Byåsen Håndball Elite . ( Hannah til venstre) Annick Lipman tar godt vare på 

våre senior målvakter. Ser på alle hjemmekamper. 

Høy aktivitet i høstferien med fulle treninger på dagtid der våre Juniorspillere på 2.Divisjon styrte øktene  med full konroll. Og de yngre spillerene var veldig godt fornøyd. 

Gjennom tigerskolen og tigerekstra får mange yngre spillere se seg selv i trener rollen. Flere spillere møtes ukentlig på tvers av lag.  Det er med å skaper flere muligheter også på langsikt.  På nyåret vil mange starte på trener 1 og trenere på de yngste lagene skal ha håndball i praksis gjennom klubben. 

Tiger cup ble kjemepgodt mottat med over 90 påmeldte lag. Gode tilbakemeldinger på Topp håndball weekende i høst . På øverste nivå har 2.divisjon gjennomført en god sesong , så langt. Guttene på G16 Bring har også levert godt .2.divisjon troner øverst på tabellen frem til jul. Det passer derfor godt og avslutte året med en liten oppsummering fra Willy Refsnes som har jobbet i mange roller i klubben de siste 15 årene. 

Her oppsummerer willy årets sesong så langt : 

Kort oppsummering:

 

Etter nesten 17 mnd. uten kampaktivitet og redusert treningsaktivitet for spillerne, ble det seriestart i sept.

 Vi var usikker på hvor vi stod i forhold til alle de andre lagene etter så lang «covid» pause?

 Men når vi oppsummere sesongen så langt, må vi si oss godt fornøyd med resultatene.

 

Vi står etter 11 kamper, med 9 solide seirer og 2 tap. I begge kampene vi tapte ser vi at vi er på høyde og egentlig bedre enn motstanderen..

Men i håndball handler det om å sette sine målsjanser og unngå feil bakover som framover, noe vi ikke klarte i disse kampene.

 

Vi har beholdt hovedstammen av spiller siden nedstengningen i 2020, og i tillegg fått mange nye spennende spillere.Noen nye som har erfaring, men de fleste i årets stall er spillere født 02/03.

 Vi har en treningsvillig og ambisiøs grupper spillere som har ET mål i denne sesongen – opprykk til 1. div.

 

VI har også prestert godt i 3. div., her har vi også store muligheter for opprykk til 2. div hvis første laget klarer sin målsetning.Vi ser fram til en spennende avslutning på sesongen i 2022. Eneste usikkerheten nå er om vi får fullført den pga av «covid?

 

Ønsker alle en fredfull og riktig God jul og et godt nytt år !

 Hilsen spillere, trenere og støtteapparatet i 2. div Utleira


 





Påmelding treningsstudio for 2022 er nå åpnet

Postet av Utleira IL den 30. Des 2021

Her er link for påmelding til treningsstudio i 2022.
https://app.rubic.no/Public/Events/2792

Det er ordnet slik at alle som hadde treningsadgang i desember har fri adgang de første dagene i januar. Alle som bestiller innen søndag vil få oppdatert treningsadgang fra mandag 3. januar.




Jul i Tigerskolen

Postet av Utleira IL den 13. Des 2021

Tigerskolen er et sportslig utviklingstiltak i Utleira IL, og en del av det ukentlige treningstilbudet til våre utøvere. Dette i tillegg til andre tiltak og aktiviteter som er åpen for alle.

Tigerskolen inviterer alle til gratis åpen hall med mange lekaktiviteter, og organisert treningsaktivitet i håndball og futsal (for utøvere i Utleira IL og samarbeidsklubber) i Utleirahallen klokken 11:00-15:00 følgende dager:

  • 20-23. desember (mandag – torsdag)
  • 27-30. desember (mandag – torsdag

Åpen kiosk alle dager. 

For påmelding til organisert treningsaktivitet for utøvere født 2010-2007 følg linken under

https://www.superinvite.no/#/invitation/07dd4d5a72f5740ef0f035f201951476 

Alle som ønsker å delta på den organiserte treningsaktiviteten må melde seg på. Det er viktig at man melder seg av om man blir forhindret til å delta. Vi kan da gi plassen til utøvere som eventuelt står på venteliste. Eventuell avmelding gjøres via SMS til 97 13 22 13




Bylagssamling med fire fra Utleira J/G 06

Postet av Utleira IL den 11. Des 2021

10 -12 Desember var det klart for samling for spillere som har markert seg gjennom klubb lag og på samlinger i regi Region nord gjennom høsten. Utleira fikk med fire spillere . Samlingen ble desverre avlyst da det ble vanskelig å gjennomføre med de nye corona reglene.  

Uansett er det veldig gøy at unge spillere som bruker tiden sin på håndball i Utleira markerer seg å får slike muligheter. Vi gratulerer treningsmiljøene på J/G 06 med et godt stykke arbeid i treningshverdagen som gir spillere slike muligheter. Samtidig har begge miljøene flere spillere som deltar på skyggesamlinger som er samlinger for spillere som også kan ta steget opp. 

Amund, Alette , Erle og Eline bruker mye tid på håndball. Felles for dem alle er at de engasjerte og positive bidragsytere i sine treningsmiljø i hverdagen.  Vi får håpe at samlingen blir gjennomført på et senere tidspunkt. 

Under kan du lese om spillerutviklingsmodellen i Region nord :


https://www.handball.no/regioner/region-nord/utvikling/Spillerutvikling/om-spillerutvikling/





Oppdatert 17. jan: Smittevern i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 9. Des 2021

Vi har her samlet smittevernsråd og -regler som er aktuell for Utleira IL og aktiviteter knyttet til idretttslaget. 

Generelle smittevernråd

  • Praktiser god hånd- og hostehygiene
  • Vaksiner deg
  • Hold deg hjemme ved sykdom
  • Test deg for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer

Forsvarlig smittevern ved gjennomføring av treninger/kamp
Alle bruker desinfeksjonsspray ved inngangen, og registrerer seg ved ankomst. Videre brukes garderobe eller tribune for forberedelse før trening eller kamp. Ved trening brukes trappa opp til tribunen for å hindre å møte lag som er ferdig med trening i døra i 1. etg. Man venter til laget på banen er ferdig med sin aktivitet og har forlatt området før man inntar banen. Etter aktivitet benyttes vask ved utgang til hånd og klistervask. Man forlater området gjennom dør i 1. etg eller via garderobe om garderobe er tildelt. Man skal holde avstand før og etter aktivitet. 

Avstand og sosial kontakt

  • Alle anbefales å holde 1 meters avstand til andre, der det er mulig. Om det ikke er mulig skal man bruke munnbind om det ikke er i selve aktiviteten.  
  • Alle bør tenke gjennom hvor mange nærkontakter man har samlet sett. Anbefaling om å redusere antall nærkontakter, men ikke isoler deg
  • Det anbefales god ventilasjon/lufting 
  • Anbefaling om å treffe andre utendørs når det er mulig
  • Anbefaling om å unngå håndhilsning
  • Personer med risiko for alvorlig sykdomsforløp og uvaksinerte voksne bør skjerme seg, og være forsiktige for å unngå sykdom. 
  • Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter i hele idrettshallen, foruten i selve aktiviteten. Påbudet gjelder også for ansatte og frivillige med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer, som i kiosken. Det er ikke krav til munnbind mens man sitter ved et bord for å spise. 

Arrangementer og sammenkomster

  • For lagidretter anbefales kun enkeltvise kamper, og ikke turneringer, cuper m.v. For individuelle idretter anbefales det å begrense gruppestørrelsen på konkurransene.
  • Offentlige arrangementer innendørs: I Utleirahallen skal alle publikumere gå inn på tribune via trappen til 2. etg. Man setter seg på hver sin plass merket med et klistremerke, som står slik at det er 1 meter mellom hver sitteplass. Man skal hele tiden sitte på merket, og selv om man er i nærerelaskoner skal man ikke flytte seg nærmere hverandre, da dette kan føre til at man kommer for nær andre som sitter foran eller bak dere, samt at vi ikke vet hvem som er i nær relasjon. Det er ca 50 plasser pr tribune. Vi ønsker ikke at man sitter i gangarealet over tribunen. 

Organisert idretts og  fritidsaktiviteter for barn og ungdom under 20 år.

  • Utendørs aktiviteter kan gjennomføres som normalt
  • Anbefalt gruppestørrelse innendørs omtrent 20 personer eller etter klasse/kohort
  • Aktivitet kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig
  • Aktivteten i Tigerskolen går som vanlig, men uten matservering. Det tilrettelegges for at deltakerne har aktiviteten i mindre grupper, fortrinnsvis sammen med eget lag. Dette gjelder både Tiger-økter og Tiger Ekstra.
  • Viktig å holde god avstand (minimum 1 meter) og opprettholde godt renhold ved bruk av treningssenter.

Organisert idretts og  fritidsaktiviteter for barn og ungdom over 20 år.

  • Voksne kan utøve aktivitet utendørs som normalt, med kontakt der det er nødvendig
  • Innendørs er det anbefalt maks 20 personer og 1 meters avstand.
  • Viktig å holde god avstand (minimum 1 meter) og opprettholde godt renhold ved bruk av treningssenter.  

Toppidrett

  • Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak.Organisert idretts og  fritidsaktiviteter for barn og ungdom over 20 år.

Arrangementer og sammenkomster

  • Private arrangementer/sammenkomster på offentlig sted, leide/lånte lokaler:
    Innendørs: Maks 30 personer, Utendørs: Maks 50 personer.
  • Offentlige arrangementer innendørs: I Utleirahallen har vi mulighet til ca 50 personer i publikum på hver bane/tribune. Alle skal sitte på oppsatt klistremerke, uansett om de er i nær relasjon med sidemannen. Grunnen til dette er at man ved å sitte tett sammen kan komme for nær de som som sitter foran eller bak. Publikum benytter trappa opp til 2. etg for å komme på tribunen og samme vei ut igjen. Publikum trenger ikke å ta av sko. Dette for å hindre at det blirtrangt i skoarealene. 
  • For lagidretter anbefales kun enkeltvise kamper, og ikke turneringer, cuper m.v. For individuelle idretter anbefales det å begrense gruppestørrelsen på konkurransene.
  • Utendørs arrangementer tilknyttet organisert kultur-, idrett- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 kan skje uten antallsbegrensning for deltakerne og med et nødvendig antall voksne. Dersom det er flere enn 100 personer til stede, skal det ikke tilrettelegges for publikumsområder eller bruk av innendørs fasiliteter med unntak av toalettfasiliteter
  • 600 med faste tilviste plasser på utendørs arrangement. På arrangementer med mer enn 200 personer utendørs, skal de som er til stede fordeles i grupper på 200 personer. Det skal hele tiden være minst to meter avstand mellom gruppene. 

Karantene og testing

  • Øvrige nærkontakter har ikke karanteneplikt, men anbefales å teste seg 3 dager etter nærkontakt, og ny test 2 dager senere (dag 5). Vær ekstra oppmerksom på symptomer i 10 dager. Ved symptomer: Bli hjemme og test deg. 





Stengte garderober

Postet av Utleira IL den 9. Des 2021

Etter at de nye reglene kom for korona har vi valgt å holde alle garderober stengt . 


https://www.trondheim.kommune.no/aktuelt/korona-samleside/lokale-pabud-og-anbefalinger/



A-lag herrer ønsker flere spillere

Postet av Utleira IL den 3. Des 2021

Utleira IL fotball A-lag Herrer ønsker flere spillere med på laget

Spillergruppen teller ca. 20 spillere og består i hovedsak av spillere som har spilt barne- og/eller ungdomsfotball i klubben, samt spillere som naturlig sogner til vårt nærområde.

Laget spilte i sesongen 2021 i 5 divisjon avdeling 2 og endte til slutt på 3 plass. Vår ambisjon og uttrykte mål for den kommende sesongen er å kjempe om opprykk til 4 divisjon. På sikt ønsker vi å være et stabilt og godt lag i denne divisjonen.

Vi er en solid og treningsvillig gruppe som jobber hardt for å nå våre mål, og ønsker flere spillere med samme ambisjoner som oss med på laget.

Vi har 3 lagstreninger i uka, og starter sesongoppkjøringen i begynnelsen av januar 2022. I tillegg til lagstreningene har vi egne utviklingsøkter for spillere fra G16, G19 og A-lag som vil litt ekstra.

Vi har et solid team rundt laget med hovedtrener, assistenttrener, lagleder og oppmann.

Virker dette interessant for deg, ta kontakt med oss for en prat.


Sportslig hilsen

Geir Kojen

Hovedtrener A-lag Herrer

97132213




En meget viktig borteseier

Postet av Utleira IL den 3. Des 2021

Etter en liten kamp pause var det klart årets siste 2.divisjonskamp borte mot Orkanger. Det har vært ei vrien nøtt for Utleira å få med seg et godt resultat fra Orkanger Idrettspark tidligere. Kampen starter litt trått, men det løsner for Utleira med tre scoringer på rad av en heltent Eirin Skogen som gir Utleira en 4 målsledelse halveis i 1.Omgang. Utleira går til pause med en soleklar 11-17 ledelse. 

Kampens målgarantist ble Eirin Skogen med hele 10 Fulltreffere. 

Karen Forseth spilte sin første kamp for Utleira å gjorde sine saker meget bra. Et godt samarbeid med Byåsen Håndball Elite har gjort dette mulig.  5 mål i sin første kamp. 

Orkanger får det første målet i 2.omgang, men det er stortsett det de får med seg. Utleira med Eirin i spissen har ingen planer om å legge seg bakpå i 2.omgang. Ledelsen øker jevnt og trutt utover i omgangen. Det ender med en soleklar 20 - 32 seier. Med dette så tar laget pause på tabeltopp . Nå går laget inn i en uke med egentrening før de skal spisse formen inn mot andre halvdel av sesongen. 


Kampfakta kan du lese her : 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377933





Ekstraordinært årsmøte 26. januar

Postet av Utleira IL den 1. Des 2021

Ekstraordinært årsmøte
26. januar 2022 kl 19.00
Utleirahallen,klubbhuset

Påmelding til leder@utleira.no t.o.m 25. januar.


Sak: Beslutte å øke kunstgressarealet rundt 11'er bane med over 1500 kvm for treningsfelt. 

I forbindelse med at Utleira Kunstgress 11'er bane skal renoveres til sommeren er det forslag om å utvide arealet for kunstgress slik at det blir et større treningsareal, hvor man kan ha oppvarming, basisøvelser, 3v3-spill og fotball tennis. Dette området anslås til i overkant av 1500 kvm og det er søkt om spillemidler for dette området som treningsfelt. 

Selv om anleggsutvalget og hovedstyret, samt fotballavdelingen støtter disse planene er det viktig at et ekstraordinært årsmøte godkjenner planene, ettersom det er knyttet ekstraordinære kostnader til dette.  Trondheim kommune har disponert nye arealer for kunstgress med en leiepris på kr 0,-  

På bakgrunn i våre vedtektertolker hovedstyret det slik at årsmøte skal fatte et vedtak i en sak av slik økonomisk omfang og betydning.
§ 19 Disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang
1) Disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang i forhold til idrettslagets størrelse eller virksomhet, kan kun vedtas av årsmøtet.

Fullstendige saksdokumentasjon kommer innen 8. desember, en uke før møtet.
https://www.utleira.no/storage/files?uid=1100128935&pfi=63182