Elitenivå er et langsiktig mål

Postet av Utleira IL den 26. Nov 2021

Håndballspiller er en side på Facebook som intervjuer up and coming håndballspillere på damesieden i norsk håndball. Vår målvakt Hannah Tornes ble nettopp intervjuet. 

Hannah Tornes, Invild Skaufel Holmen og Christine Enger Hanssen nyter godt av Annick Lipman sin håndballerfaring. 


tekst:  Trond Sørøy.   Fredag 26. november 2021
.
Hannah Tornes (19) fikk sin eliteseriedebut for Byåsen 7. november mot Tertnes og reddet et sjumeterkast.  Til vanlig spiller hun 2. divisjon med Utleira og deltar på en ukentlig trening med Byåsen.  Her forteller Hannah om debut-opplevelsen og om hverdagen som Utleiraspiller.
.
Fortell om hvordan du opplevde å bli tatt ut til å spille for Byåsen mot Tertnes! 
Hannah Tornes:  «Jeg ble ringt opp kvelden før kampen, da ene målvakten i målvaktsteamet til Byåsen var blitt syk. Det kom veldig uventet på, men jeg var aldri i tvil om å takke ja til tilbudet. Jeg så på det som en ny og spennede erfaring. Og det var selvsagt stas å bli spurt!» 
.
Hvordan var det å være med Byåsen på reise, forberedelser, oppvarming, gjennomføre kamp? 
«Jeg var selvsagt veldig spent. Å få være med på tur med jentene i Byåsen, gav et godt innblikk i hvordan de på elitenivå gjør forberedelser, reiser, varmer opp og gjennomfører kamp. Selv om profesjonaliteten i alt de gjør er større enn hva jeg er vant til, spiller de til syvende og sist, bare håndball. Det er ikke veldig ulikt fra min egen håndballhverdag, og hvordan vi i egen klubb forbereder oss til kamp.» 
.
Du kom inn og reddet en straffe, fortell om hvordan du opplevde det. 
«Jeg reiste til Bergen med ingen forventninger om spilletid. Annick Lipman er en rutinert og talentfull målvakt, og det å få sitte på benken og være i team med henne for en kamp, var mer enn forventet i seg selv. Jeg sitter på benken i over 50 minutter, og får mot slutten av kampen, når Byåsen er i god ledelse, komme ut på banen og stå på en straffe. Å få eliteserie debut med strafferedning, var veldig stas og gav mersmak. Det gjorde hele opplevelsen ekstra artig.» 


.
Du trener med Byåsen en gang i uka. Si noen ord om det. 
«Kari Aalvik Grimsbø er målvaktstrener for Byåsen. Å få muligheten til å få hennes input og veiledning en gang i uka, er noe jeg setter enormt pris på. Generelt er det utfordrende og lærerikt å trene med jentene i Byåsen. Tempoet er høyere, skuddene hardere og avslutningene på mål enda mer presise enn hva jeg kjenner på i min vanlige håndballhverdag. Jeg ser på treningene i Byåsen som en mulighet for å kjenne på nivået, lære fra erfarne spillere og trenere, og få et innblikk i treningshverdagen til eliteutøvere.» 


Kari Aalvik Grimsbø har til daglig ansvaret for Byåsen Håndball Elite sine målvakter . Her fra benken på kampdag. 


Utvikler du deg som målvakt synes du, når du nå får mer spesifikk målvaktstrening? 
«Absolutt! Jeg har i oppveksten fått begrenset målvaktfokus på trening. Å få direkte målvaktsinput har gjort at jeg har kjent på utvikling denne sesongen. Byåsen målvakt, Annick Lipman, trener oss i målvaktsteamet i Utleira, en gang i uken. Hun oppleves som en trygg, erfaren og dyktig trener å forholde seg til. Hennes bidrag i vår treningshverdag, har også hjulpet mye.» 
.
Hva gjør disse opplevelsene med Byåsen for din motivasjon i treningsarbeidet? 
«Å få være med på kamp i REMA 1000-ligaen gav mersmak, og gav absolutt en «boost» inn i treningsarbeidet. Selv om kampen gav motivasjon, er det øktene med Byåsen og treningene i Utleira med Lipman som gir mest motivasjon. Dette, i kombinasjon med å være en del av en fantastisk spillergruppe i egen klubb, gjør at jeg har mye motivasjon for vegen videre.» 

Det ble et supert innhopp med Strafferedning for Hannah.


Si litt om høstsesongen med Utleira. 
«Jeg flyttet for 1,5 år siden fra Ålesund til Trondheim for å studere og spille håndball. Forrige sesong bar preg av covid-stengt andre divisjon. Derfor smaker det ekstra godt å være i gang igjen, og få spille mine første kamper i 2.divisjon. Vi er en veldig fin spillergruppe i Utleira, både når det kommer til det sosiale, men og det sportslige. Jeg har blitt godt tatt imot, og har med et solid trenerteam i ryggen, tatt steg siden jeg begynte i ny klubb. Å være en del av en ambisiøs spillergruppe med mange unge spillere, samt noen eldre og rutinerte, har gjort at håndballgleden har vokst, hånd i hånd med utviklingen.» 
.
Er det opprykk til 1. divisjon som er målet? Hvordan er dere i rute til det? 
«Ambisjonen for sesongen er opprykk til 1.divisjon. Per dags dato står vi med like mange poeng og kamper spilt, som Elverum. De tok poeng mot oss og ligger av den grunn på førsteplass. Sesongen er bare nesten halvspilt, og jeg har stor tro på at vi skal få opprykk denne sesongen. Det er flere gode lag i 2. divisjon, som har vist at de kan utfordre. Vi tar en kamp av gangen, og tar ingen kamper for gitt. Men som sagt mener jeg at der vi står i dag, er vi et lag som til slutt kan stikke av med opprykksplassen.» 


.
Hva er dine ambisjoner som håndballspiller? 
«Jeg spiller min første sesong i 2.divisjon, og har tidligere kun erfaring fra 3.divisjon og aldersbestemte klasser. Fremover retter jeg fokuset mot å etablere meg godt i 2.divisjon. Videre derfra, ønsker jeg å ta ting steg for steg. Det å etablere seg på høyere divisjon og eventuelt elitenivå, er et langsiktig mål. Så lenge håndballgleden holder frem i årene som kommer, ønsker jeg å se hvor god jeg kan bli, og hvor langt jeg kan nå.»


Foto:  Utleira


0 Kommentar

UEFA C-lisens

Postet av Utleira IL den 15. Nov 2021

Utleira IL har de siste fire helgene vært arrangørklubb for UEFA C-lisens i fotball (Grasrottrenerkurs). Kurset inneholdt både teori og praksis, men hovedfokus under alle øktene har vært aktiviteten ute på feltet. 

Hvordan skape en best mulig læringsarena for spillerne.

Hovedveileder, Reidar Schjei, med over 40 års erfaring som kursveileder, har styrt alle delkursene med stå hånd og fått mange gode tilbakemeldinger fra deltagerne. Medveileder, Stian Rønningen, har fått nyttig erfaring som han tar med seg i sin rolle som trenerveileder i barnefotballen i Utleira IL.

Objekter på kurset har vært gutter og jenter fra våre lag i barne-/ og ungdomsfotballen. 

Kurset har vært åpent for trenere fra andre klubber, men hovedvekten av deltagerne har vært trenere fra Utleira IL. Ca. 15 trenere fra klubben vår har tatt hele eller deler av kurset, og har gjennom teori og praksis tilegnet seg nyttig kompetanse som kommer de ulike lagene til gode.0 Kommentar

Kanon kamp i topp oppgjør

Postet av Utleira IL den 14. Nov 2021


Det var knyttet en del spenning til kampen mot Strindheim da de som et av få lag hadde slått Elverum og kun tapt en kamp før møtet med Utleira.  Det ble med forsøket for Strindheim denne gangen. De møtte et heltent bortelag som fyrte av gårde med en klar 8 - 17 ledelse i 1.omgang. 

Sofie Fuglaas leverte en praktkamp på kanten mot Strindheim 

2.omgang ble litt jevnere, men Utleira kjørte skuta trykt i land med en flott 21-30 seier som var meget viktig for å ha heng på Elverum som avga poeng mot Sverresborg tidligere på dagen. De mest etablerte på laget tok stor plass i dag å satte standarden for hvordan kamper skal gjennomføres. Godt for laget å få en slik bekreftelse etter litt stang ut i en periode. 

Eirin Skogen leverte 6 fulltreffere i dagens kamp 

Dette ble en seier for treningsgruppa i 2.divisjon som sammen har løftet seg inn imot en meget viktig toppkamp. Det er bare å glede seg til fortsettelsen. 

Kamprapport ikke klar fra forbundet. kommer senere. 
0 Kommentar

God start på lagsbesøk i klubben

Postet av Utleira IL den 10. Nov 2021

Mandagskveldene i Utleirahallen er full av yngres lag som trener på halvbane. For å skape en klubbkveld hvor man lettere kan se hverandre, knytte bånd mellom lag, trenere, spillere og styret i klubben. 

2.divisjonslaget vil med jevne mellomrom besøke lag å kjøre økter for våre yngre lag i klubben. Første besøk er nå gjennomført hos G15 og J12. G15 fikk en økt av våre strekspillere som da hadde tema strekrollen. Det ble veldig godt tatt imot av våre G15 spillere og trenere.

 

Våre J12 spillere fikk besøk av bakspillere som kjørte en generell håndballøkt med tema på duellspill. Det var en strålende fornøyd gjeng som gledet seg til at de skulle få flere slike besøk i løpet av sesongen. 


Det å bygge bro mellom lag i egen klubb er noe vi ønkser å sette høyt på dagsorden for Utleira håndball fremover. Det skaper store muligheter for å øke resursbanken internt i klubb. 0 Kommentar

Endelig juledugnad med gode vaskeprodukter

Postet av Utleira IL den 9. Nov 2021

JULEDUGNADEN ER IGANG0 Kommentar

Bydelsmøte for seniorer - meld dere på

Postet av Utleira IL den 9. Nov 2021


0 Kommentar

Utleiraspiller tatt ut på Byåsen Håndball Elite

Postet av Utleira IL den 6. Nov 2021

Utleira håndball og Byåsen håndball Elite har en partneravtale som gjør det mulig for 

spillere på  vårt 2.divisjonslag og trene med Byåsen Håndball Elite. 

Det at samarbeidet  skulle gi en av våre spillere mulighet til å være med i en kamptropp 

viser at det er fult mulig å utvikle seg via Utleira håndball. 

Hannah Tornes fikk den gode nyheten på lørdagsettermiddag. 


Hannah er en ambisiøs målvakt med et meget stort potensial som har tatt steg siden hun kom 

til Utleira via Ålesund og moderklubb Valder.  Til daglig har Hannah Annick lipman som målvaktstrener. Nå får hun gleden av å være i team og lære av Annick i Rema 1000 Liga kampen mot Tertnes i Bergen kl. 1800 søndag. 

Hannah hadde dette å si om uttaket å muligeten hun har fått til å delta på kamp med Byåsen Håndball Elite. Først og fremst veldig artig og uventet. Selvsagt litt skummelt, men artig og spennende ny erfaring blir det. 

Hvordan er det å stå sammen med Annick Lipman på trening samtidig som du blir trent av Kari Aalvik Grimsbø?

Annick har vært superflink og trygg å forholde seg til under øktene, lærer mye. Å bli trent av Kari er selvsagt stas, og har tatt til meg hvert eneste ord .Gleder meg til flere økter fremover.

Kampen kan du se på direktesport kl. 18 00 i morgen. vi ønsker Hannah og Byåsen Håndball Elite lykke til ! 


https://www.direktesport.no/sport/52aa1912-2e88-4fdb-bf82-76719f91c53c0 Kommentar

Utleiraeffekter til vinteren

Postet av Utleira IL den 6. Nov 2021

Vi selger diverse vintereffekter i kiosken.

Utleiralue kr. 100,-

Skilue kr. 350,-

Reflekslue kr. 150,-

Pannebånd kr. 250,-

Hansker store kr. 50,-

Hansker små kr. 50,-

Buff kr. 50,-


0 Kommentar

Utleira D2 besøker yngres lag i klubben

Postet av Utleira IL den 5. Nov 2021

Som en del av det nye konseptet  klubbmandag skal vårt  2.divisjonslag besøke 

de yngste lagene gjennom sesongen. Dette blir gjennomført i perioder da laget har tid til

å gi de yngste litt ekstra påfyll med håndball. De første som får besøk er Utleira J12.  

Ingvild Flåm og resten av 2.Divisjon gleder seg til å bidra med litt ekstra motivasjon til de yngste. 


Det er viktig å tette båndene mellom de yngste og eldste i lagene i klubben for 

å styrke samholdet . Samtidig kan dette være med å gi ekstra motivasjon til å se hverandre 

på kamper i helgene. 


Eirin Skogen bidrar mye i klubben med sitt engasjement på Utleira J06 laget. 


Tuva , Maria og Andrea bidrar alle i Tigerskolen hver uke. 

På Mandag tar Ingvild Følstad med seg sine kollegaer på bakspiller posisjon for å gi våre J12 spillere litt ekstra input. 0 Kommentar

Et surt etmålstap , men lenge leve dugnadsånden!

Postet av Utleira IL den 1. Nov 2021

Det handler selvsagt mest om resultat i et lag med ambisjoner om å ta steget opp på nytt nivå.På en dag der det blir stang ut sportslig må vi hylle de som lagde fantastiske rammer rundt kampen. Mange gjorde mye for at det skulle bli stemning av topphåndball i hallen i går.  De som jobber med arrangement , yngres trenere som mobilserte seg og sine spillere. Styret og stor takk til de yngste som ble med på innløp. Det ble jobbet knallgodt i hallen underveis i kampen med trommer, allsang og generelt høyt støy nivå. Spillergruppa som har vært dyktige på sosiale medier med å lage stoff frem mot kampen. Vi får håpe at slike rammer frister til gjentagelse for alle involverte da engasjementet skapte rammer du knapt nok opplever på toppnivå .En stor takk til alle som kom og bidro til en festaften alle spillere, trenere og håndballen setter stor pris på. 

Litt ekstra innsats fra alle, så kan vi skape flere slike kamper i fremtiden. 

Det ble også spilt en kamp der det fra start av i 1.omgang lugget ekstremt mye i angrep for våre spillere. Hele omgangen gjennom. Ballen ville ikke i mål å resultatet ble 5-9 til pause. 

Hovedtrener Willy Refnes og trener team skal bruke tiden godt inn mot de neste to kampene før jul. 


2.omgang ble mye bedre  sett under et da vi fikk satt flere sjanser og sakte, men sikkert tok innpå Elverum. Det så meget lyst ut når Utleira klarte å snu kampen til 17-15. Men, det her var dagen da det ikke skulle gå. Elverum kom tilbake på slutten . Det endte 17-18 i favør Elverum. Nå venter en lengre treningsperiode før Utleira skal ut i 2 bortekamper før Jul.

Ingvild Følstad ble kåret til kampens beste spiller mot Elverum søndag. 

Kamprapport under : 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377913


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline