Et spennende håndball år går mot slutten

Postet av Utleira IL den 31. Des 2021

Det har blitt satt i gang mange gode interne prossesser for å stå godt rustet inn i de nærmeste årene i håndball i Utleira. Det er mange flinke folk i klubben som jobber mye for at de yngste, ungdommen og senior spillere skal ha et godt tilbud innen sin idrett. Ingen nevnt ingen glemt. Alle er like viktige for å skape et sterkt kollektiv i klubben.

Fysisk trening ei hel helg med Trondheim Idrettsklinikk der J05 og J06 var samlet. Meget god læring for alle involverte. Trondheim Idrettsklinikk er klubb leverandør både for håndball og fotball. 

Elias August Aarsand var på Landslagsamling høsten 2021. Spiller til daglig for G16 Utleira. 

Hannah Tornes fikk sin debut på Byåsen Håndball Elite . ( Hannah til venstre) Annick Lipman tar godt vare på 

våre senior målvakter. Ser på alle hjemmekamper. 

Høy aktivitet i høstferien med fulle treninger på dagtid der våre Juniorspillere på 2.Divisjon styrte øktene  med full konroll. Og de yngre spillerene var veldig godt fornøyd. 

Gjennom tigerskolen og tigerekstra får mange yngre spillere se seg selv i trener rollen. Flere spillere møtes ukentlig på tvers av lag.  Det er med å skaper flere muligheter også på langsikt.  På nyåret vil mange starte på trener 1 og trenere på de yngste lagene skal ha håndball i praksis gjennom klubben. 

Tiger cup ble kjemepgodt mottat med over 90 påmeldte lag. Gode tilbakemeldinger på Topp håndball weekende i høst . På øverste nivå har 2.divisjon gjennomført en god sesong , så langt. Guttene på G16 Bring har også levert godt .2.divisjon troner øverst på tabellen frem til jul. Det passer derfor godt og avslutte året med en liten oppsummering fra Willy Refsnes som har jobbet i mange roller i klubben de siste 15 årene. 

Her oppsummerer willy årets sesong så langt : 

Kort oppsummering:

 

Etter nesten 17 mnd. uten kampaktivitet og redusert treningsaktivitet for spillerne, ble det seriestart i sept.

 Vi var usikker på hvor vi stod i forhold til alle de andre lagene etter så lang «covid» pause?

 Men når vi oppsummere sesongen så langt, må vi si oss godt fornøyd med resultatene.

 

Vi står etter 11 kamper, med 9 solide seirer og 2 tap. I begge kampene vi tapte ser vi at vi er på høyde og egentlig bedre enn motstanderen..

Men i håndball handler det om å sette sine målsjanser og unngå feil bakover som framover, noe vi ikke klarte i disse kampene.

 

Vi har beholdt hovedstammen av spiller siden nedstengningen i 2020, og i tillegg fått mange nye spennende spillere.Noen nye som har erfaring, men de fleste i årets stall er spillere født 02/03.

 Vi har en treningsvillig og ambisiøs grupper spillere som har ET mål i denne sesongen – opprykk til 1. div.

 

VI har også prestert godt i 3. div., her har vi også store muligheter for opprykk til 2. div hvis første laget klarer sin målsetning.Vi ser fram til en spennende avslutning på sesongen i 2022. Eneste usikkerheten nå er om vi får fullført den pga av «covid?

 

Ønsker alle en fredfull og riktig God jul og et godt nytt år !

 Hilsen spillere, trenere og støtteapparatet i 2. div Utleira


 

Påmelding treningsstudio for 2022 er nå åpnet

Postet av Utleira IL den 30. Des 2021

Her er link for påmelding til treningsstudio i 2022.
https://app.rubic.no/Public/Events/2792

Det er ordnet slik at alle som hadde treningsadgang i desember har fri adgang de første dagene i januar. Alle som bestiller innen søndag vil få oppdatert treningsadgang fra mandag 3. januar.
Jul i Tigerskolen

Postet av Utleira IL den 13. Des 2021

Tigerskolen er et sportslig utviklingstiltak i Utleira IL, og en del av det ukentlige treningstilbudet til våre utøvere. Dette i tillegg til andre tiltak og aktiviteter som er åpen for alle.

Tigerskolen inviterer alle til gratis åpen hall med mange lekaktiviteter, og organisert treningsaktivitet i håndball og futsal (for utøvere i Utleira IL og samarbeidsklubber) i Utleirahallen klokken 11:00-15:00 følgende dager:

 • 20-23. desember (mandag – torsdag)
 • 27-30. desember (mandag – torsdag

Åpen kiosk alle dager. 

For påmelding til organisert treningsaktivitet for utøvere født 2010-2007 følg linken under

https://www.superinvite.no/#/invitation/07dd4d5a72f5740ef0f035f201951476 

Alle som ønsker å delta på den organiserte treningsaktiviteten må melde seg på. Det er viktig at man melder seg av om man blir forhindret til å delta. Vi kan da gi plassen til utøvere som eventuelt står på venteliste. Eventuell avmelding gjøres via SMS til 97 13 22 13
Bylagssamling med fire fra Utleira J/G 06

Postet av Utleira IL den 11. Des 2021

10 -12 Desember var det klart for samling for spillere som har markert seg gjennom klubb lag og på samlinger i regi Region nord gjennom høsten. Utleira fikk med fire spillere . Samlingen ble desverre avlyst da det ble vanskelig å gjennomføre med de nye corona reglene.  

Uansett er det veldig gøy at unge spillere som bruker tiden sin på håndball i Utleira markerer seg å får slike muligheter. Vi gratulerer treningsmiljøene på J/G 06 med et godt stykke arbeid i treningshverdagen som gir spillere slike muligheter. Samtidig har begge miljøene flere spillere som deltar på skyggesamlinger som er samlinger for spillere som også kan ta steget opp. 

Amund, Alette , Erle og Eline bruker mye tid på håndball. Felles for dem alle er at de engasjerte og positive bidragsytere i sine treningsmiljø i hverdagen.  Vi får håpe at samlingen blir gjennomført på et senere tidspunkt. 

Under kan du lese om spillerutviklingsmodellen i Region nord :


https://www.handball.no/regioner/region-nord/utvikling/Spillerutvikling/om-spillerutvikling/

Oppdatert 17. jan: Smittevern i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 9. Des 2021

Vi har her samlet smittevernsråd og -regler som er aktuell for Utleira IL og aktiviteter knyttet til idretttslaget. 

Generelle smittevernråd

 • Praktiser god hånd- og hostehygiene
 • Vaksiner deg
 • Hold deg hjemme ved sykdom
 • Test deg for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer

Forsvarlig smittevern ved gjennomføring av treninger/kamp
Alle bruker desinfeksjonsspray ved inngangen, og registrerer seg ved ankomst. Videre brukes garderobe eller tribune for forberedelse før trening eller kamp. Ved trening brukes trappa opp til tribunen for å hindre å møte lag som er ferdig med trening i døra i 1. etg. Man venter til laget på banen er ferdig med sin aktivitet og har forlatt området før man inntar banen. Etter aktivitet benyttes vask ved utgang til hånd og klistervask. Man forlater området gjennom dør i 1. etg eller via garderobe om garderobe er tildelt. Man skal holde avstand før og etter aktivitet. 

Avstand og sosial kontakt

 • Alle anbefales å holde 1 meters avstand til andre, der det er mulig. Om det ikke er mulig skal man bruke munnbind om det ikke er i selve aktiviteten.  
 • Alle bør tenke gjennom hvor mange nærkontakter man har samlet sett. Anbefaling om å redusere antall nærkontakter, men ikke isoler deg
 • Det anbefales god ventilasjon/lufting 
 • Anbefaling om å treffe andre utendørs når det er mulig
 • Anbefaling om å unngå håndhilsning
 • Personer med risiko for alvorlig sykdomsforløp og uvaksinerte voksne bør skjerme seg, og være forsiktige for å unngå sykdom. 
 • Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter i hele idrettshallen, foruten i selve aktiviteten. Påbudet gjelder også for ansatte og frivillige med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer, som i kiosken. Det er ikke krav til munnbind mens man sitter ved et bord for å spise. 

Arrangementer og sammenkomster

 • For lagidretter anbefales kun enkeltvise kamper, og ikke turneringer, cuper m.v. For individuelle idretter anbefales det å begrense gruppestørrelsen på konkurransene.
 • Offentlige arrangementer innendørs: I Utleirahallen skal alle publikumere gå inn på tribune via trappen til 2. etg. Man setter seg på hver sin plass merket med et klistremerke, som står slik at det er 1 meter mellom hver sitteplass. Man skal hele tiden sitte på merket, og selv om man er i nærerelaskoner skal man ikke flytte seg nærmere hverandre, da dette kan føre til at man kommer for nær andre som sitter foran eller bak dere, samt at vi ikke vet hvem som er i nær relasjon. Det er ca 50 plasser pr tribune. Vi ønsker ikke at man sitter i gangarealet over tribunen. 

Organisert idretts og  fritidsaktiviteter for barn og ungdom under 20 år.

 • Utendørs aktiviteter kan gjennomføres som normalt
 • Anbefalt gruppestørrelse innendørs omtrent 20 personer eller etter klasse/kohort
 • Aktivitet kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig
 • Aktivteten i Tigerskolen går som vanlig, men uten matservering. Det tilrettelegges for at deltakerne har aktiviteten i mindre grupper, fortrinnsvis sammen med eget lag. Dette gjelder både Tiger-økter og Tiger Ekstra.
 • Viktig å holde god avstand (minimum 1 meter) og opprettholde godt renhold ved bruk av treningssenter.

Organisert idretts og  fritidsaktiviteter for barn og ungdom over 20 år.

 • Voksne kan utøve aktivitet utendørs som normalt, med kontakt der det er nødvendig
 • Innendørs er det anbefalt maks 20 personer og 1 meters avstand.
 • Viktig å holde god avstand (minimum 1 meter) og opprettholde godt renhold ved bruk av treningssenter.  

Toppidrett

 • Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak.Organisert idretts og  fritidsaktiviteter for barn og ungdom over 20 år.

Arrangementer og sammenkomster

 • Private arrangementer/sammenkomster på offentlig sted, leide/lånte lokaler:
  Innendørs: Maks 30 personer, Utendørs: Maks 50 personer.
 • Offentlige arrangementer innendørs: I Utleirahallen har vi mulighet til ca 50 personer i publikum på hver bane/tribune. Alle skal sitte på oppsatt klistremerke, uansett om de er i nær relasjon med sidemannen. Grunnen til dette er at man ved å sitte tett sammen kan komme for nær de som som sitter foran eller bak. Publikum benytter trappa opp til 2. etg for å komme på tribunen og samme vei ut igjen. Publikum trenger ikke å ta av sko. Dette for å hindre at det blirtrangt i skoarealene. 
 • For lagidretter anbefales kun enkeltvise kamper, og ikke turneringer, cuper m.v. For individuelle idretter anbefales det å begrense gruppestørrelsen på konkurransene.
 • Utendørs arrangementer tilknyttet organisert kultur-, idrett- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 kan skje uten antallsbegrensning for deltakerne og med et nødvendig antall voksne. Dersom det er flere enn 100 personer til stede, skal det ikke tilrettelegges for publikumsområder eller bruk av innendørs fasiliteter med unntak av toalettfasiliteter
 • 600 med faste tilviste plasser på utendørs arrangement. På arrangementer med mer enn 200 personer utendørs, skal de som er til stede fordeles i grupper på 200 personer. Det skal hele tiden være minst to meter avstand mellom gruppene. 

Karantene og testing

 • Øvrige nærkontakter har ikke karanteneplikt, men anbefales å teste seg 3 dager etter nærkontakt, og ny test 2 dager senere (dag 5). Vær ekstra oppmerksom på symptomer i 10 dager. Ved symptomer: Bli hjemme og test deg. 

Stengte garderober

Postet av Utleira IL den 9. Des 2021

Etter at de nye reglene kom for korona har vi valgt å holde alle garderober stengt . 


https://www.trondheim.kommune.no/aktuelt/korona-samleside/lokale-pabud-og-anbefalinger/A-lag herrer ønsker flere spillere

Postet av Utleira IL den 3. Des 2021

Utleira IL fotball A-lag Herrer ønsker flere spillere med på laget

Spillergruppen teller ca. 20 spillere og består i hovedsak av spillere som har spilt barne- og/eller ungdomsfotball i klubben, samt spillere som naturlig sogner til vårt nærområde.

Laget spilte i sesongen 2021 i 5 divisjon avdeling 2 og endte til slutt på 3 plass. Vår ambisjon og uttrykte mål for den kommende sesongen er å kjempe om opprykk til 4 divisjon. På sikt ønsker vi å være et stabilt og godt lag i denne divisjonen.

Vi er en solid og treningsvillig gruppe som jobber hardt for å nå våre mål, og ønsker flere spillere med samme ambisjoner som oss med på laget.

Vi har 3 lagstreninger i uka, og starter sesongoppkjøringen i begynnelsen av januar 2022. I tillegg til lagstreningene har vi egne utviklingsøkter for spillere fra G16, G19 og A-lag som vil litt ekstra.

Vi har et solid team rundt laget med hovedtrener, assistenttrener, lagleder og oppmann.

Virker dette interessant for deg, ta kontakt med oss for en prat.


Sportslig hilsen

Geir Kojen

Hovedtrener A-lag Herrer

97132213
En meget viktig borteseier

Postet av Utleira IL den 3. Des 2021

Etter en liten kamp pause var det klart årets siste 2.divisjonskamp borte mot Orkanger. Det har vært ei vrien nøtt for Utleira å få med seg et godt resultat fra Orkanger Idrettspark tidligere. Kampen starter litt trått, men det løsner for Utleira med tre scoringer på rad av en heltent Eirin Skogen som gir Utleira en 4 målsledelse halveis i 1.Omgang. Utleira går til pause med en soleklar 11-17 ledelse. 

Kampens målgarantist ble Eirin Skogen med hele 10 Fulltreffere. 

Karen Forseth spilte sin første kamp for Utleira å gjorde sine saker meget bra. Et godt samarbeid med Byåsen Håndball Elite har gjort dette mulig.  5 mål i sin første kamp. 

Orkanger får det første målet i 2.omgang, men det er stortsett det de får med seg. Utleira med Eirin i spissen har ingen planer om å legge seg bakpå i 2.omgang. Ledelsen øker jevnt og trutt utover i omgangen. Det ender med en soleklar 20 - 32 seier. Med dette så tar laget pause på tabeltopp . Nå går laget inn i en uke med egentrening før de skal spisse formen inn mot andre halvdel av sesongen. 


Kampfakta kan du lese her : 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377933

Ekstraordinært årsmøte 26. januar

Postet av Utleira IL den 1. Des 2021

Ekstraordinært årsmøte
26. januar 2022 kl 19.00
Utleirahallen,klubbhuset

Påmelding til leder@utleira.no t.o.m 25. januar.


Sak: Beslutte å øke kunstgressarealet rundt 11'er bane med over 1500 kvm for treningsfelt. 

I forbindelse med at Utleira Kunstgress 11'er bane skal renoveres til sommeren er det forslag om å utvide arealet for kunstgress slik at det blir et større treningsareal, hvor man kan ha oppvarming, basisøvelser, 3v3-spill og fotball tennis. Dette området anslås til i overkant av 1500 kvm og det er søkt om spillemidler for dette området som treningsfelt. 

Selv om anleggsutvalget og hovedstyret, samt fotballavdelingen støtter disse planene er det viktig at et ekstraordinært årsmøte godkjenner planene, ettersom det er knyttet ekstraordinære kostnader til dette.  Trondheim kommune har disponert nye arealer for kunstgress med en leiepris på kr 0,-  

På bakgrunn i våre vedtektertolker hovedstyret det slik at årsmøte skal fatte et vedtak i en sak av slik økonomisk omfang og betydning.
§ 19 Disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang
1) Disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang i forhold til idrettslagets størrelse eller virksomhet, kan kun vedtas av årsmøtet.

Fullstendige saksdokumentasjon kommer innen 8. desember, en uke før møtet.
https://www.utleira.no/storage/files?uid=1100128935&pfi=63182
Elitenivå er et langsiktig mål

Postet av Utleira IL den 26. Nov 2021

Håndballspiller er en side på Facebook som intervjuer up and coming håndballspillere på damesieden i norsk håndball. Vår målvakt Hannah Tornes ble nettopp intervjuet. 

Hannah Tornes, Invild Skaufel Holmen og Christine Enger Hanssen nyter godt av Annick Lipman sin håndballerfaring. 


tekst:  Trond Sørøy.   Fredag 26. november 2021
.
Hannah Tornes (19) fikk sin eliteseriedebut for Byåsen 7. november mot Tertnes og reddet et sjumeterkast.  Til vanlig spiller hun 2. divisjon med Utleira og deltar på en ukentlig trening med Byåsen.  Her forteller Hannah om debut-opplevelsen og om hverdagen som Utleiraspiller.
.
Fortell om hvordan du opplevde å bli tatt ut til å spille for Byåsen mot Tertnes! 
Hannah Tornes:  «Jeg ble ringt opp kvelden før kampen, da ene målvakten i målvaktsteamet til Byåsen var blitt syk. Det kom veldig uventet på, men jeg var aldri i tvil om å takke ja til tilbudet. Jeg så på det som en ny og spennede erfaring. Og det var selvsagt stas å bli spurt!» 
.
Hvordan var det å være med Byåsen på reise, forberedelser, oppvarming, gjennomføre kamp? 
«Jeg var selvsagt veldig spent. Å få være med på tur med jentene i Byåsen, gav et godt innblikk i hvordan de på elitenivå gjør forberedelser, reiser, varmer opp og gjennomfører kamp. Selv om profesjonaliteten i alt de gjør er større enn hva jeg er vant til, spiller de til syvende og sist, bare håndball. Det er ikke veldig ulikt fra min egen håndballhverdag, og hvordan vi i egen klubb forbereder oss til kamp.» 
.
Du kom inn og reddet en straffe, fortell om hvordan du opplevde det. 
«Jeg reiste til Bergen med ingen forventninger om spilletid. Annick Lipman er en rutinert og talentfull målvakt, og det å få sitte på benken og være i team med henne for en kamp, var mer enn forventet i seg selv. Jeg sitter på benken i over 50 minutter, og får mot slutten av kampen, når Byåsen er i god ledelse, komme ut på banen og stå på en straffe. Å få eliteserie debut med strafferedning, var veldig stas og gav mersmak. Det gjorde hele opplevelsen ekstra artig.» 


.
Du trener med Byåsen en gang i uka. Si noen ord om det. 
«Kari Aalvik Grimsbø er målvaktstrener for Byåsen. Å få muligheten til å få hennes input og veiledning en gang i uka, er noe jeg setter enormt pris på. Generelt er det utfordrende og lærerikt å trene med jentene i Byåsen. Tempoet er høyere, skuddene hardere og avslutningene på mål enda mer presise enn hva jeg kjenner på i min vanlige håndballhverdag. Jeg ser på treningene i Byåsen som en mulighet for å kjenne på nivået, lære fra erfarne spillere og trenere, og få et innblikk i treningshverdagen til eliteutøvere.» 


Kari Aalvik Grimsbø har til daglig ansvaret for Byåsen Håndball Elite sine målvakter . Her fra benken på kampdag. 


Utvikler du deg som målvakt synes du, når du nå får mer spesifikk målvaktstrening? 
«Absolutt! Jeg har i oppveksten fått begrenset målvaktfokus på trening. Å få direkte målvaktsinput har gjort at jeg har kjent på utvikling denne sesongen. Byåsen målvakt, Annick Lipman, trener oss i målvaktsteamet i Utleira, en gang i uken. Hun oppleves som en trygg, erfaren og dyktig trener å forholde seg til. Hennes bidrag i vår treningshverdag, har også hjulpet mye.» 
.
Hva gjør disse opplevelsene med Byåsen for din motivasjon i treningsarbeidet? 
«Å få være med på kamp i REMA 1000-ligaen gav mersmak, og gav absolutt en «boost» inn i treningsarbeidet. Selv om kampen gav motivasjon, er det øktene med Byåsen og treningene i Utleira med Lipman som gir mest motivasjon. Dette, i kombinasjon med å være en del av en fantastisk spillergruppe i egen klubb, gjør at jeg har mye motivasjon for vegen videre.» 

Det ble et supert innhopp med Strafferedning for Hannah.


Si litt om høstsesongen med Utleira. 
«Jeg flyttet for 1,5 år siden fra Ålesund til Trondheim for å studere og spille håndball. Forrige sesong bar preg av covid-stengt andre divisjon. Derfor smaker det ekstra godt å være i gang igjen, og få spille mine første kamper i 2.divisjon. Vi er en veldig fin spillergruppe i Utleira, både når det kommer til det sosiale, men og det sportslige. Jeg har blitt godt tatt imot, og har med et solid trenerteam i ryggen, tatt steg siden jeg begynte i ny klubb. Å være en del av en ambisiøs spillergruppe med mange unge spillere, samt noen eldre og rutinerte, har gjort at håndballgleden har vokst, hånd i hånd med utviklingen.» 
.
Er det opprykk til 1. divisjon som er målet? Hvordan er dere i rute til det? 
«Ambisjonen for sesongen er opprykk til 1.divisjon. Per dags dato står vi med like mange poeng og kamper spilt, som Elverum. De tok poeng mot oss og ligger av den grunn på førsteplass. Sesongen er bare nesten halvspilt, og jeg har stor tro på at vi skal få opprykk denne sesongen. Det er flere gode lag i 2. divisjon, som har vist at de kan utfordre. Vi tar en kamp av gangen, og tar ingen kamper for gitt. Men som sagt mener jeg at der vi står i dag, er vi et lag som til slutt kan stikke av med opprykksplassen.» 


.
Hva er dine ambisjoner som håndballspiller? 
«Jeg spiller min første sesong i 2.divisjon, og har tidligere kun erfaring fra 3.divisjon og aldersbestemte klasser. Fremover retter jeg fokuset mot å etablere meg godt i 2.divisjon. Videre derfra, ønsker jeg å ta ting steg for steg. Det å etablere seg på høyere divisjon og eventuelt elitenivå, er et langsiktig mål. Så lenge håndballgleden holder frem i årene som kommer, ønsker jeg å se hvor god jeg kan bli, og hvor langt jeg kan nå.»


Foto:  UtleiraUEFA C-lisens

Postet av Utleira IL den 15. Nov 2021

Utleira IL har de siste fire helgene vært arrangørklubb for UEFA C-lisens i fotball (Grasrottrenerkurs). Kurset inneholdt både teori og praksis, men hovedfokus under alle øktene har vært aktiviteten ute på feltet. 

Hvordan skape en best mulig læringsarena for spillerne.

Hovedveileder, Reidar Schjei, med over 40 års erfaring som kursveileder, har styrt alle delkursene med stå hånd og fått mange gode tilbakemeldinger fra deltagerne. Medveileder, Stian Rønningen, har fått nyttig erfaring som han tar med seg i sin rolle som trenerveileder i barnefotballen i Utleira IL.

Objekter på kurset har vært gutter og jenter fra våre lag i barne-/ og ungdomsfotballen. 

Kurset har vært åpent for trenere fra andre klubber, men hovedvekten av deltagerne har vært trenere fra Utleira IL. Ca. 15 trenere fra klubben vår har tatt hele eller deler av kurset, og har gjennom teori og praksis tilegnet seg nyttig kompetanse som kommer de ulike lagene til gode.
Kanon kamp i topp oppgjør

Postet av Utleira IL den 14. Nov 2021


Det var knyttet en del spenning til kampen mot Strindheim da de som et av få lag hadde slått Elverum og kun tapt en kamp før møtet med Utleira.  Det ble med forsøket for Strindheim denne gangen. De møtte et heltent bortelag som fyrte av gårde med en klar 8 - 17 ledelse i 1.omgang. 

Sofie Fuglaas leverte en praktkamp på kanten mot Strindheim 

2.omgang ble litt jevnere, men Utleira kjørte skuta trykt i land med en flott 21-30 seier som var meget viktig for å ha heng på Elverum som avga poeng mot Sverresborg tidligere på dagen. De mest etablerte på laget tok stor plass i dag å satte standarden for hvordan kamper skal gjennomføres. Godt for laget å få en slik bekreftelse etter litt stang ut i en periode. 

Eirin Skogen leverte 6 fulltreffere i dagens kamp 

Dette ble en seier for treningsgruppa i 2.divisjon som sammen har løftet seg inn imot en meget viktig toppkamp. Det er bare å glede seg til fortsettelsen. 

Kamprapport ikke klar fra forbundet. kommer senere. 

God start på lagsbesøk i klubben

Postet av Utleira IL den 10. Nov 2021

Mandagskveldene i Utleirahallen er full av yngres lag som trener på halvbane. For å skape en klubbkveld hvor man lettere kan se hverandre, knytte bånd mellom lag, trenere, spillere og styret i klubben. 

2.divisjonslaget vil med jevne mellomrom besøke lag å kjøre økter for våre yngre lag i klubben. Første besøk er nå gjennomført hos G15 og J12. G15 fikk en økt av våre strekspillere som da hadde tema strekrollen. Det ble veldig godt tatt imot av våre G15 spillere og trenere.

 

Våre J12 spillere fikk besøk av bakspillere som kjørte en generell håndballøkt med tema på duellspill. Det var en strålende fornøyd gjeng som gledet seg til at de skulle få flere slike besøk i løpet av sesongen. 


Det å bygge bro mellom lag i egen klubb er noe vi ønkser å sette høyt på dagsorden for Utleira håndball fremover. Det skaper store muligheter for å øke resursbanken internt i klubb. 
Endelig juledugnad med gode vaskeprodukter

Postet av Utleira IL den 9. Nov 2021

JULEDUGNADEN ER IGANG
Bydelsmøte for seniorer - meld dere på

Postet av Utleira IL den 9. Nov 2021Utleiraspiller tatt ut på Byåsen Håndball Elite

Postet av Utleira IL den 6. Nov 2021

Utleira håndball og Byåsen håndball Elite har en partneravtale som gjør det mulig for 

spillere på  vårt 2.divisjonslag og trene med Byåsen Håndball Elite. 

Det at samarbeidet  skulle gi en av våre spillere mulighet til å være med i en kamptropp 

viser at det er fult mulig å utvikle seg via Utleira håndball. 

Hannah Tornes fikk den gode nyheten på lørdagsettermiddag. 


Hannah er en ambisiøs målvakt med et meget stort potensial som har tatt steg siden hun kom 

til Utleira via Ålesund og moderklubb Valder.  Til daglig har Hannah Annick lipman som målvaktstrener. Nå får hun gleden av å være i team og lære av Annick i Rema 1000 Liga kampen mot Tertnes i Bergen kl. 1800 søndag. 

Hannah hadde dette å si om uttaket å muligeten hun har fått til å delta på kamp med Byåsen Håndball Elite. Først og fremst veldig artig og uventet. Selvsagt litt skummelt, men artig og spennende ny erfaring blir det. 

Hvordan er det å stå sammen med Annick Lipman på trening samtidig som du blir trent av Kari Aalvik Grimsbø?

Annick har vært superflink og trygg å forholde seg til under øktene, lærer mye. Å bli trent av Kari er selvsagt stas, og har tatt til meg hvert eneste ord .Gleder meg til flere økter fremover.

Kampen kan du se på direktesport kl. 18 00 i morgen. vi ønsker Hannah og Byåsen Håndball Elite lykke til ! 


https://www.direktesport.no/sport/52aa1912-2e88-4fdb-bf82-76719f91c53c
Utleiraeffekter til vinteren

Postet av Utleira IL den 6. Nov 2021

Vi selger diverse vintereffekter i kiosken.

Utleiralue kr. 100,-

Skilue kr. 350,-

Reflekslue kr. 150,-

Pannebånd kr. 250,-

Hansker store kr. 50,-

Hansker små kr. 50,-

Buff kr. 50,-Utleira D2 besøker yngres lag i klubben

Postet av Utleira IL den 5. Nov 2021

Som en del av det nye konseptet  klubbmandag skal vårt  2.divisjonslag besøke 

de yngste lagene gjennom sesongen. Dette blir gjennomført i perioder da laget har tid til

å gi de yngste litt ekstra påfyll med håndball. De første som får besøk er Utleira J12.  

Ingvild Flåm og resten av 2.Divisjon gleder seg til å bidra med litt ekstra motivasjon til de yngste. 


Det er viktig å tette båndene mellom de yngste og eldste i lagene i klubben for 

å styrke samholdet . Samtidig kan dette være med å gi ekstra motivasjon til å se hverandre 

på kamper i helgene. 


Eirin Skogen bidrar mye i klubben med sitt engasjement på Utleira J06 laget. 


Tuva , Maria og Andrea bidrar alle i Tigerskolen hver uke. 

På Mandag tar Ingvild Følstad med seg sine kollegaer på bakspiller posisjon for å gi våre J12 spillere litt ekstra input. 
Et surt etmålstap , men lenge leve dugnadsånden!

Postet av Utleira IL den 1. Nov 2021

Det handler selvsagt mest om resultat i et lag med ambisjoner om å ta steget opp på nytt nivå.På en dag der det blir stang ut sportslig må vi hylle de som lagde fantastiske rammer rundt kampen. Mange gjorde mye for at det skulle bli stemning av topphåndball i hallen i går.  De som jobber med arrangement , yngres trenere som mobilserte seg og sine spillere. Styret og stor takk til de yngste som ble med på innløp. Det ble jobbet knallgodt i hallen underveis i kampen med trommer, allsang og generelt høyt støy nivå. Spillergruppa som har vært dyktige på sosiale medier med å lage stoff frem mot kampen. Vi får håpe at slike rammer frister til gjentagelse for alle involverte da engasjementet skapte rammer du knapt nok opplever på toppnivå .En stor takk til alle som kom og bidro til en festaften alle spillere, trenere og håndballen setter stor pris på. 

Litt ekstra innsats fra alle, så kan vi skape flere slike kamper i fremtiden. 

Det ble også spilt en kamp der det fra start av i 1.omgang lugget ekstremt mye i angrep for våre spillere. Hele omgangen gjennom. Ballen ville ikke i mål å resultatet ble 5-9 til pause. 

Hovedtrener Willy Refnes og trener team skal bruke tiden godt inn mot de neste to kampene før jul. 


2.omgang ble mye bedre  sett under et da vi fikk satt flere sjanser og sakte, men sikkert tok innpå Elverum. Det så meget lyst ut når Utleira klarte å snu kampen til 17-15. Men, det her var dagen da det ikke skulle gå. Elverum kom tilbake på slutten . Det endte 17-18 i favør Elverum. Nå venter en lengre treningsperiode før Utleira skal ut i 2 bortekamper før Jul.

Ingvild Følstad ble kåret til kampens beste spiller mot Elverum søndag. 

Kamprapport under : 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377913Det blir en innholdsrik håndball helg

Postet av Utleira IL den 30. Okt 2021

Vi hadde kick off på håndballhelga med stappfull Tiger ekstra Håndball Fredag med ivrige unge spillere som møttes for å ha litt ekstra balltrening. Målvakt er som sagt et av våre satningsområder. De fikk i går ny økt med full fokus samtidig med at utespillere jobbet med sitt.  

Våre eldre lag har flere kamper i helgen. juniorlaget har dratt nordover for å spille tre kamper mot Mosjøen og Bossmo & Yttern. Utleira J15 spiller  i dag kl. 17 00 mot J15 Charlottenlund i Varmbo Arena . Utleira G15 mot Melhus kl. 1800 i Utleirahallen tett fulgt av Utleira G16 som spiller mot Kolstad kl. 1930. Dette er fremtidens Utleira som legger ned mye tid og energi på sin idrett. Det er vel verdt å se alle tre lag mot god motstand fra andre klubber som også satser friskt på ungdomshåndball i Trøndelag. 

Søndag håper vi alle at hallen fylles til siste sete da 2.divisjon møter elverum kl. 13 00 i Utleirahallen. 

Ønsker alle en strålende håndballhelg ! 

https://www.facebook.com/events/1913832975445200?ref=newsfeedForeldrewebinar: Støtt idrettsungdom rundt vekst, kosthold og bekymringer

Postet av Utleira IL den 29. Okt 2021

Save the date: mandag 8. november kl 19.00-20.45!

For deg som idrettsforelder kan det oppstå usikkerhet rundt ungdommer og deres forhold til mat, kropp og mental helse. Ungdommene er i en sårbar utviklingsfase, og det hersker mange myter om kosthold, trening og dietter. Hvordan kan vi som foreldre møte ungdommen gjennom disse årene?

Etter dette webinaret tar du med deg praktiske tips og råd til din idrettsungdom. Du vil blant annet få innsikt i hvordan trening bør tilpasses utviklingsfasen, hvordan vite at ungdommen spiser nok og variert og hvordan kommunisere med ungdommen rundt kropp og vekt.

Du får også en unik mulighet til å kunne stille konkrete spørsmål du måtte ha til våre kvalifiserte foredragsholdere.

Foredragsholdere

Halvard Grendstad, forsker ved Norges idrettshøgskole

Kristin L. Jonvik og Katja S. Ødegaard, rådgivere Sunn idrett

Mathias Almenningen, rådgiver i psykologi

DELTAKELSE ER GRATIS, MEN KREVER PÅMELDING INNEN 4. NOVEMBER HER.

Kun de som har meldt seg på vil få lenken til arrangementet på mail (den legges ikke ut her).

KILDE: https://sunnidrett.no/foreldrewebinar-stott-idrettsungdom-rundt-vekst-kosthold-og-bekymringer/Storkamp mot Elverum på søndag i Utleirahallen

Postet av Utleira IL den 26. Okt 2021

Nå kommer kampen alle har ventet på i håndballmiljøet i Utleira. På søndag kommer storklubben Elverum på besøk med sitt hardtsatsende damelag. Våre spillere har gledet seg lenge til å få måle kreftene imot Elverum. Begge lag har hatt en meget god start på sesongen å er tabellnaboer med Utleira som serieleder. 

Kantene med sofie i spissen ønsker masse tempo og hurtig håndball 

2.divisjon ønsker å fylle hallen å håper at alle som en kommer på kamp på Søndag for å støtte våre spillere i kampen mot Elverum. Målet er å fylle hallen  med engasjerte Utleira supportere fra topp til bunn på tribunen. 

Ingvild Følstad vil nok styre mye av banespillet fremover. 

Vi kan garantere at Eirin Skogen vil jobbe maksimalt for å vinne hver ball. 

Willy og Marie vil engasjere sine tropper fra benken. 


Det blir loddsalg og høy stemning i hallen på søndag! Kampstart kl. 13 00 i Utleirahallen . 

Meld din ankomst under 

https://www.facebook.com/events/1913832975445200?ref=newsfeedTiger ekstra håndball med full hall Fredag

Postet av Utleira IL den 25. Okt 2021

Det er smått imponerende når man ser ønske om aktivitet rett før ei stor kamp helg 

i Utleirahallen. Store som små møtte opp for å ha ei ekstra balløkt. Det ble gjennomført øvelser som er kamp relaterte og et ekstra fokus på Målvakter. De neste fire fredagene vil det være målvaktstreninger samtidig som de andre posisjonen på banen får øvd med ball.  Tiger ekstra håndball er en felles time hver fredag. 

Har du lyst å bli med , så er det bare å melde seg på i linken under. 

https://www.superinvite.no/#/invitation/38f629170ac3ab74b9d6d2cc411c2f3cBli med på innebandy!

Postet av Utleira IL den 25. Okt 2021Futsal i Utleira

Postet av Utleira IL den 25. Okt 2021

OPPDATERT 26.10.21

All innendørs fotballaktivitet på sportsdekke betegnes som futsal. Bakgrunnen for dette er å definere futsal som egen aktivitet, som vil gi økonomisk tilskudd og fordeler i kommende hallfordelinger. Fotball og futsal er definert som to ulike idretter i Norges Fotballforbund, og ved å følge dette på klubbnivå vil vi oppnå større politisk innflytelse. 

Futsalaktiviteten har siden 2015 gitt fotballavdelingen i Utleira IL større kostnader enn tidligere. Dette uten at treningsavgiften har blitt økt tilsvarende. For å sikre god drift, er treningsavgift nødvendig om vi skal opprettholde futsalaktiviteten.


 
I Utleira IL er det mulig å søke støtte til treningsavgift for utøvere i økonomisk vanskelig situasjon. 

 Avgiften fordeles på følgende måte:

G/J 2008-2012 Kr. 200,-
 
Tilbudet innebærer trening i gymsal eller hall for sitt årstrinn, og temaøkter på tidlig ettermiddag i Tigerskolen for utøvere i aldersgruppen 2008-2009.

G 2006-2007 og J 2005-2007 Kr. 500,-
 
Tilbudet innebærer trening i hall og eventuelle treningskamper.

G19 og Damer Kr. 1500,-
 
Tilbudet innebærer trening i hall og deltagelse i seriespill.

 

Alle som skal være med på futsal vinteren 2021/22, følger linken under for påmelding.

https://app.rubic.no/Public/Events/2533 Spennende kamper i innspurten

Postet av Utleira IL den 22. Okt 2021

Fotballsesongen går mot slutten, og flere av våre lag skal ut i spennende kamper til uka.

Damer senior har hatt en strålende start på kampene i sluttspillet om opprykk til 2 divisjon. Med 3 seire av 3 mulige og 9 poeng, vil mye avgjøres når Tiller er motstander på Utleira kg mandag klokken 20:00. Tiller ligger på 2 plass med 6 poeng.

På tirsdag og onsdag er det semifinaler i OBOS-cup. Begge kampene spilles på Utleira kg.

G14 møter Vestbyen tirsdag klokken 20:00, og J15 møter Ranheim onsdag klokken 20:00.

Klarer noen av lagene å kapre en plass i finalen?

 

Vi ønsker alle lagene lykke til.Det ble en knallgod start på Tigerskolen

Postet av Utleira IL den 22. Okt 2021

Det er gjort mye  forarbeid i Utleira Idrettslag for å få et tilbud som skal gi alle unge utøvere 

et felles opplegg for der tilbudet inneholder Forebyggende , Bevegelighet, Styrke og basis teknikk med ball. Håndball hadde oppstart i går . Spillere i alderen 9-11 år og spillere 12 - 14 år er målgruppe. 

Det er viktig på flere områder å skape et slikt felles tilbud for unge utøvere. Det er sosisalt og samtidig utviklende for hver enkelt utøver. Samtreninger på tvers av aldersgrupper gir større muligheter for å bygge et stort felleskap der alle får de samme tilbudene i oppveksten.  

På hver trening får deltager servert et enkelt måltid i forkant av trening. Alle deltagere får også Tigerskolen T - Skjorte av klubben. Vi anbefaler alle å gi det lille ekstra får å få med seg tigerskolen. Generelt bra for alle barn og ungdom. 

Stor tetthet i instruktører for å ha mulighet til å følge opp flest mulig underveis . Veldig gode tilbakmeldinger og flinke instruktører som jobber med å se deltagere. 

Vi sier oss godt fornøyd med starten av Tigerskolen som helt sikkert vil utvikle seg og  bli et sterkt tilskudd i barne og ungdomsidretten i Utleiras Idrettslag i fremtiden. Masse liv i hallen på klubbkveld Mandag

Postet av Utleira IL den 20. Okt 2021

Mandag var det oppstart på  felles klubbkveld som vil si at  alle lag er involvert. Lagene deler hall hver mandag  gjennnom sesongen. De som ikke har trening Mandag på de elste klassene er da inkludert via hospitering. Det var full rulle fra start til mål. Ekstra artig var det å se de yngste på 7 og 8 år som kom  inn i hallen med sine foreldre for å blir en del av felleskapet fra første stund istedetfor å ha sine økter i en gymsal. 

Det å dele hall gir også muligheter for samspill mellom lag. Samtidig blir det naturlig med mer individuell trening tilpasset plass man har til rådighet. 


Masse liv i hallen og en fin muliget for både trenere, klubb, sportslige ledere , foreldre og spillere å knytte 

tettere bånd over tid. Utleira Håndball har et sterkt ønske om å knytte lagene tettere sammen i fremtiden for 

å øke mulighetene også på langsikt. Klubbkveld var et sterkt ønske fra sportsutvikler i håndball som et ledd i å samle håndballen i nærmijljø . 

Det var full rulle på begge baner hele kvelden. 


Sportslig leder Trond Kvam var mektig stolt å glad da han kom til hallen å så all aktiviteten som pågikk i hallen på Mandag.  Dette kan bli bra for Utleira på mange måter i fremtiden. Øker antall plasser på Tiger Extra Futsal

Postet av Utleira IL den 19. Okt 2021

Plassene til Tiger Ekstra Futsal på fredager ble fulltegnet på få dager. Det er gledelig å se at tilbudet ble godt mottatt, og at det er en god spredning på alder og kjønn. Opprinnelig var det satt en grense på 25 plasser, men vi har nå valgt å øke denne til 30 spillere per gruppe. 

Minner om at det er viktig at spillere som er påmeldt, men som ikke får anledning til å komme, gir beskjed om dette. Da kan vi tilby plassen til spillere som eventuelt står på venteliste. 

Eventuell avmelding gjøres per SMS til 97 13 22 13 eller e-post sport@utleira.no

Vi ser frem til oppstart fredag 22. oktober.

Følg linken under for påmelding til Tiger Ekstra Futsal

https://www.superinvite.no/#/invitation/29a9f8c8460e5e2be4edde557fd83712

Tiger Ekstra Futsal er gratis treninger hvor spillere i alderen 9-14 år (2012-2007) kan melde seg på. Treningene gjennomføres i Utleirahallen på fredager, og tilbudet er gratis for alle medlemmer i Utleira IL og samarbeidsklubben Othilienborg IL. 

Hovedfokus på treningene vil være individuell ferdighetsutvikling og basistrening innen futsal. Spillere og trenere fra Utleira Futsal Elite vil utgjøre deler av teamet som har ansvaret for gjennomføringen av treningene. 

Vi deler opp i to treningsgrupper:

9-11 år (2010-2012) klokken 17:45-18:45

12-14 år (2007-2009) klokken 18:45-19:45

Maks antall deltakere per gruppe er 30 stk.

Tiger Ekstra Håndball starter posisjontrening på fredager

Postet av Utleira IL den 19. Okt 2021

Nå skal vi ta for oss posisjoner på banen. Vi starter med målvakt teknikk på Fredager ledet av Sunniva Kalland 

Skilleås i spissen. Hun med oss skal starte et målvakts team i klubben i alderen 11 - 16 år . oppstart nå på Fredag. Det blir fokus på teknikk tilpasset målvakter. Når vi får etablert et team skal vi ha egen samling for målvakter i klubben. Alle trenere og foreldre må bidra til at vi får motivert enda flere til å ønske å stå i mål. 

vi gleder oss til å sette i gang. Målet er på sikt å invitere Senior sin målvaktstrener Annick lipman til å komme med tips og råd til våre unge målvakter. 


Ingvild holmen viser her at man gir alt for å redde ballen. 


Hannah tornes har gjennom vår partner avtale med Byåsen Håndball Elite fårtt prøvd seg på treninger på øverste nivå i norge. 

Målvakter trenger masse oppfølging og læring som alle andre posisjoner på banen. så dette gleder vi oss til å jobbe med. vi lover at det snart blir oppstart av påosisjontrening også for bakspillere, strekspillere og kantspillere. vi skal skape muligheter for alle posisjoner på banen. 


Meld på de som ønsker målvaktstrening på tigerekstra på Fredager.  vi har lagt ut påmelding for de neste 4 ukene. Det er vanlig Tigerekstra for de andre posisjonene. 

https://www.superinvite.no/#/invitation/38f629170ac3ab74b9d6d2cc411c2f3c


Vel møtt! Tilrettelegger for egenaktivitet

Postet av Utleira IL den 18. Okt 2021

I Utleira IL ønsker vi å legge til rette for at utøvere i ulik alder skal kunne drive med uorganisert egenaktivitet på fritiden. Som et ledd i dette vil lysene på 11er-banen stå på fram til klokken 21:00 hver fredag og lørdag.

I perioder med snø og hvor banen ikke er brøytet,  ønsker vi ikke at det skuffes plass med eget utstyr. Dette da det vil skape problemer med is og klumper hvor snøen samler seg i dunger. 

Håper å se flere store og små drive egenaktivitet på banen.

Det ble en overbevisende hjemmeseier

Postet av Utleira IL den 18. Okt 2021

Etter årets svakeste kamp mot et Sverreborg på Tirsdag som fikk en drømedag på jobb var våre spillere tilbake på rett spor etter å ha forbredt seg godt siden Tirsdag. Sulten var tilbake i øynene og viljen til å stå samlet og gjøre jobben bakover var på plass. Det ble en forykende start på kampen med veldig bra ankomstspill og gode kontrapasninger fra Målvakt Hannah Tornes. Vi fikk brukt tempoet i laget. Fart er noe som passer våre spillere godt. Det gir et stort hjemmepublikum en type håndball som gir mersmak.  Det står 16 - 8 på tavla til pause. 

Det som ofte skjer i håndball når det ene laget har kontroll er at kvaliteten ofte daler litt i andre halvdel. Fortsatt skaper laget mye, men er litt mer unøyaktige i avgjørende pasninger, skudd som gjør at omgangen totaltsett blir litt jevnere. Utleira har god kontroll hele kampen og vinner komfortabelt 28 -16 . Nå venter en meget viktig treningsperiode med forbredelser til toppkamp mot Elverum den 31.Oktober. 

Hannah Tornes blir stadig bedre. Hun takker sin målvaktstrener Annick Lipman for fremgangen og det gode samarbeidet de har opparbeidet over tid.  lipman jubler i bakgrunn etter nok en god redning av Hannah. 

Andrea Sunde 17 år fra Ålesund tok med seg håndballskoa til Trondheim før sesongen for å utvikle seg som håndballspiller. I går fikk hun sitt gjennombrudd i 2.divisjon. 

Ingvild følstad var i scoringshumør i går å ga seg ikke før hun hadde 8 baller i kassa. 

Hannah tornes ble kåret til kampens beste spiller . 

Alle med hjertet i Utleira bør sette av den 31.Oktober kl. 13 00 i Utleirahallen. Da trenger laget full hall i ryggen mot tabellnabo Elverum. 


Her kan du lese kamprapporten. 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377908Temaøkter futsal i Tigerskolen

Postet av Utleira IL den 17. Okt 2021

Temaøktene i futsal i Tigerskolen for gutter og jenter i aldersgruppen 2008 – 2009 starter opp inne i Utleirahallen i uke 43. Temaøktene er for utøvere som melder seg på vårt futsaltilbud i vinterhalvåret.

Temaøktene fokuserer på individuell ferdighetsutvikling både teknisk, taktisk og fysisk innen futsal.

Gjennom øktene blir utøverne også kjent med hverandre på tvers av ulike lag i avdelingen, da utøvere i ulik alder trener sammen. Øktene ledes av interne og/eller eksterne trenere.

Jentene har temaøkt på tirsdager og guttene på onsdager.

En dag med temaøkt ser slik ut:

 • 15:15 Oppmøte på tribunen. Ferdig skiftet og klar til aktivitet
 • 15:20 Gjennomgang av dagens trening med tema og momenter
 • 16:30 Treningen slutter

 Nærmere informasjon om temaøktene vil bli sendt de aktuelle lagene i starten av uke 42.

Håndballspillere fra Utleira IL på regional landslagsamling

Postet av Utleira IL den 15. Okt 2021

Regional Landslagssamling i håndball er steget unna LK som er landslagsamlinger.  Det er spennnede og lærerikt for unge spillere å få bli med på slike samlinger. Der kommer også landslagstrenere for yngre landslag i Norge innom på noen samlinger i løpet av en sesong. De som ikke når opp på RLM samlinger kan få muligheten på Regionale Utfordrer samlinger.  Spillere som blir tatt ut på Regionalt landsalg møtes på dagsamlinger som består av to treningsøkter og noe teori rundt tema på samlinger.

Vi gratulerer alle våre spillere og trenere med uttaket .

https://www.handball.no/globalassets/region-nord/utvikling/spillerutvikling/regionalt-landslag/20212022/2021-10-28_rlm-j2006.pdf


https://www.handball.no/globalassets/region-nord/utvikling/spillerutvikling/regionalt-landslag/20212022/2021-10-28_rlm-g2006.pdf


https://www.handball.no/globalassets/region-nord/utvikling/spillerutvikling/regionalt-landslag/20212022/2021-10-18_rlm-g2005.pdf

 Tiger Ekstra Futsal sparkes i gang

Postet av Utleira IL den 14. Okt 2021

Fredag 22. oktober sparker vi i gang Tiger Ekstra Futsal. Dette er gratis treninger hvor spillere i alderen 9-14 år (2012-2007) kan melde seg på. Treningene gjennomføres i Utleirahallen på fredager, og tilbudet er gratis for alle medlemmer i Utleira IL og samarbeidsklubben Othilienborg IL. 

Hovedfokus på treningene vil være individuell ferdighetsutvikling og basistrening innen futsal. Spillere og trenere fra Utleira Futsal Elite vil utgjøre deler av teamet som har ansvaret for gjennomføringen av treningene. 

Vi deler opp i to treningsgrupper:

9-11 år (2010-2012) klokken 17:45-18:45

12-14 år (2007-2009) klokken 18:45-19:45

Maks antall deltakere per gruppe er 30 stk.

Følg linken under for påmelding til Tiger Ekstra Futsal

https://www.superinvite.no/#/invitation/29a9f8c8460e5e2be4edde557fd83712

VIKTIG AT DE SOM ER PÅMELDT, MEN IKKE KAN STILLE, MELDER SEG AV SLIK AT DET ÅPNES PLASS FOR ANDRE.

Avmelding gjøres med e-post til sport@utleira.no eller SMS til 97 13 22 13
Godt fornøyd med 289 påmeldinger i høstferien

Postet av Utleira IL den 12. Okt 2021

Tre dager går fort når man har det gøy. I høstferien har vi hatt trening for aldersgruppa 

9 - 15 år år i Utleirahallen.  Det har vært mye balltrening, kamper, fysisk trening og nye vennskap har blitt knyttet på tvers av lag og klubber. Felles treninger for jenter og gutter alle tre dager. 

Det har vært en fantastisk innsats på alle deltager og instruktører.  

Det var en meget tøff fysisk økt på Mandag som viste at det er mange tøffe unge håndballhoder som vokser opp rundt om i Trondheim og nærmiljø .  Ikke en ga seg eller viste tegn til å stå av økta. Alle fullførte med glans.  I dag  avsluttet vi med turnering og kåringer .  Det ble scoret masse flotte mål . Juniorene som var med som trenere ble imponert når de så J/G 06 spille intern kamp på tirsdag, De mente det var et mye høyere nivå enn da de selv var 15 år . Det lover godt for trøndersk håndballfremtid. 

Ingen fikk noe gratis i dagens kamper . Det var full trøkk fra start til mål. 

Det har vært mange foreldre innom for å se på alle dager. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive. Vi gleder oss til å kjøre flere lignende tilbud også i fremtiden.  Det har vært god stemning og treningsglade  barn/ungdom  alle tre dager. 

Pep talk, forbredelser og stor fremgang på blant annet de yngste som i dag etter tre dager med øving hadde fått inn gode rutiner på oppvarming . Noe juniorspillerene brukte god tid på å lære bort til de yngste. 

Det er bare å glede seg til neste gang. Takk til alle som tok turen ! 

Har ditt lag lyst å spille håndball i mellomjula, så anbefales tiger cup

https://tigercup.cups.nu/startFint å få praksis som trener

Postet av Utleira IL den 11. Okt 2021

Det er stor aktivitet i Utleirahallen i høstferien. Håndballavdeling er veldig opptatt av trener utvikling og gir flere muligheten med veiledning og et oppsatt treningsprogram muligheten til å lede barn og ungdom i håndballaktivitet. Skal nye generasjoner få lyst til å bli trenere en gang i fremtiden er det viktig å gi dem muligheter for å praktisere på trening. Tigerpluss i høstferien er en meget fin arena å skape mestring også for nye trenere. 

Malin , Maria , Tuva , aurora og Julie styrer både økter og kiosk i løpet av tigerpluss høstferien . spillere som deltar er veldig fornøyd med jobben de gjør . 


Det har vært meget bra gjennomført av ungdommene som til daglig spiller junior og senior håndball i Trondheim. De har god flyt i øktene og spillere som deltar får mange fine øvelser og tilbakemeldinger underveis i aktiviteten.  Dette og at vi også har flere ungdommer med rundt lag i klubben håper vi skal være starten på en lang rekke av nye og spennende klubb trenere for Utleira i fremtiden , sier Sportsutvikler Asgeir Hatlen .

Her er Tuva i full gang med å instruere spillere i nye øvelser . 

Her oppsummerer Aurora og de yngste føler nøye med. 

Her får de yngste mye ros fra Julie når de prøver ut nye øvelser. 

Det å få hjelp under tekniske øvelser er noe de fleste uansett alder vil ha. 

Tuva og Maria har sammen de andre instruktørene skapt gode rammer der alle føler seg sett , hørt og samtidig hatt en tydelig plan på sine økter. 

Vi vil takke alle fem som har satt av tiden i en uke der de alle har en etterlengtet høstferie for å jobbe med de 250 som har meldt seg på økter i høstferien. Tusen takk for topp innsats ! Utleira sine J/G 06 spillere på lokal samling

Postet av Utleira IL den 7. Okt 2021

I håndball er første møte med Region Nord  noe som heter trenerskole når spillere er 13 - 14 år . Der er trenere på tvers av klubber med og trener spillere og blir samtidig godt kjent med hverandre. Veiledet av instruktører fra Region Nord. 

Guttene følger godt med når trenere fra Region Nord forteller om dagens økt. 


Nytt av året er lokal samling fra 15 år som gir trenere mulighet til å sende flere fra sine lag på samlinger som etter hvert vil ha uttak og to type samlinger litt senere.  15 åringene går inn i et fire års løp som ender opp i Regional Landslags Miljø og for ekstra heldige LK 06 ( Landslaget ). 

Magnus, Ludvik, Linus og Håkon syntes alle det var gøy å være med på Lokal Samling 


Utleira har to meget treningsvillige 15 årsgrupper med stort engasjement rundt begge lagene. Begge lag har hatt fokus på å få med flest mulig spillere inn på lokal samling, så flest mulig spillere får opplevd hvordan Region Nord tenker utvikling.  Dette kan være lærerikt både for trenere og spillere i respektive kull. 


Ingrid, Eline, Celine, Iben, Erle, Ingrid, Lena og Helle var alle godt fornøy med å delta på lokal samling. Utleira/Sjetne J06.

Det skal bli spennende å følge disse årgangene gjennom denne sesongen og videre. Lite tvil om at det er mange spillere som synes det er artig å bruke tiden sin sammen som lag og bli bedre i håndball over tid. 

Vi ønsker alle spillere og trenere lykke til videre med lokal samlinger . 

Her kan dere lese mer om opplegget :

https://www.handball.no/regioner/region-nord/utvikling/Spillerutvikling/spillerutviklingsmodell/om-spillerutvikling/Målet om opprykk lever

Postet av Utleira IL den 5. Okt 2021

Vårt damelag i fotball er klar for sluttspill i årets 3 divisjon. Laget kom på andreplass i sin avdeling i grunnspillet, og er sammen med Strindheim og Ranheim klar for sluttspill.

Med seg får de Tiller, Steinkjer og Malvik, som ble de tre beste lagene i den andre avdelingen.

Vinneren av sluttspillet blir kretsmester og rykker opp til 2 divisjon.

 

Lagets ambisjon og mål for sesongen er opprykk. Trener, Rune Burkeland tror at alle kampene i sluttspillet blir jevne og tette, og mener det er vanskelig å peke på en klar favoritt. Presterer vi opp imot vårt toppnivå og fokusere på en kamp av gangen, er sjansene for å nå målet så absolutt til stede.

 

Laget åpner med kamp hjemme på Utleira kg mot Strindheim onsdag 6. oktober klokken 20:00.


Videre spilles kampene slik:

Ranheim – Utleira mandag 10. oktober klokken 18:00

Steinkjer – Utleira torsdag 21. oktober klokken 20:00

Utleira – Tiller mandag 25. oktober klokken 20:00

Malvik – Utleira søndag 31. oktober klokken 16:00Vi du være en del av vår vekst og utvikling?

Postet av Utleira IL den 5. Okt 2021

Utleira IL har et enormt potensial med flotte anlegg, god økonomi, gode verdier og flere ansatte. Det er utviklet en ny, spennende strategi for de neste årene og det jobbes med å lage rutiner som løfter både styrearbeid og lagsarbeidet til neste nivå. Utleira IL ønsker spesielt å løfte kvaliteten knyttet til det sportslige tilbudet de neste årene. For å skape videreutvikling trenger vi engasjerte personer som ønsker å bidra i ulike verv.

Styreverv

Utleira IL søker nå etter engasjerte personer til ulike styreverv i avdelingene og i hovedlaget, samt valgkomite og kontrollutvalg. Personer som ønsker å bidra til nye anlegg , økt aktivitet, forsterke det sportslige tilbudet, forsterke det sosiale fellesskapet og forbedre samhandling/ kommunikasjon. Vi trenger folk med ulike egenskaper og kvalifikasjoner. Helt vanlige engasjerte folk som ønsker å bidra til utvikling og skape mest mulig idrettsglede. Vi oppfordrer spesielt kvinner, ungdommer og personer med innvandrerbakgrunn til å engasjere seg i idrettslaget.

Rutiner og kurs
Det jobbes kontinuerlig med en styrehåndbok, som skal gjøre det mye lettere for styrene å gjøre en god jobb, uten at man bruker unødvendig mye tid på oppgavene. Utleira IL tilbyr kurs og ønsker å bidra til at alle som tar på seg verv skal lykkes i oppgaven.

Tips
Vi trenger at alle medlemmer går gjennom sitt nettverk og tipser oss om de personer som kan gjøre en god jobb i et styre, komite eller utvalg i Utleira IL. Det er selvfølgelig også lov til å melde seg selv til tjeneste. Ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon

Ser frem til å motta mange tips om gode kandidater og ikke minst tilbakemeldinger fra personer som ønsker å bidra til å skape verdens beste idrettslag for vår bydel.

Vi snakkes og høres

Hilsen
Utleira ILValgkomite

Kontakt 
Valgkomiteens leder Morten Rasch Eliassen - morten.eliassen @ bedriftsidretten.no 
Daglig leder Pål Wahl - leder@utleira.no

 Følstad styrer laget til sikker borteseier

Postet av Utleira IL den 3. Okt 2021

Molde HK Elite har et ungt , men meget spennende 2.divisjonslag som garantert vil skape utfordringer 

for mange lag i år. I dagens kamp startet Utleira bra, men varierte litt utover i omgangen.  til pause var stillingen 12 -12.  Utålmodighet i grunnspillet førte til en jevn omgang.


Ingvild Følstad har et meget godt Playmaker hode som skaper trygghet i hele laget. 

Ingvild Flåm var meget godt fornøyd med hvordan laget tok tak i kampen utover i 2.omgang.  5 mål i dag. 


I andre omgang fikk Utleira satt sitt spill og ble to nummer for store for Molde HK Elite. Stillingen til slutt ble 18 - 28 . Det er godt å se bredden i stallen da det i dag var fire spillere født i 2002-03 som var med til Molde. Det å jobbe med utvikling og prestasjoner er en god mix som Utleira håndball har stor fokus på.  Vi ønsker spillere og trenere god tur hjem. 

Tuva Wilmann er en av 2003 modellene som har kommet inn i årets stall.  Hun har tatt plass og viser gode fighter egenskaper . 

Neste hjemmekamp er 12.10 i Utleirahallen. 


Her kan dere lese kamprapport :

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377895Utleira håndball har fokus på styrketrening

Postet av Utleira IL den 1. Okt 2021

Det at klubben nå har et samarbeid med Trondheim idrettsklinikk gjør at vi har et bra tilbud til alle våre lag utenfor håndballflaten, sier sportslig leder Trond Kvam.  Det har nå vært en innføring i flere lag på jente/damesiden i klubben . Etter høstferien ønsker vi å introdusere guttelagene i klubben. Samtidig har vi oppstart av tigerskolen for 9 -11 år og 12 - 14 år. Mye og se frem til. 


   Onsdag var flere av våre seniorspillere på sin første økt med Idrettsklinikken. 

   På dette nivået er det tilbud om tilpasset trening til hver enkelt spiller . 

   Sindre Østerås er godt fornøyd med innsatsen og viljen til utvikling på våre spillere.  Tilbakemeldingene         etter økt var positive. 

I helga er flere av våre lag endelig klare for å spille seriekamper .Vi ønsker alle våre lag lykke til en etterlengtet kamp helg ! På treningssamling for guttelandslaget

Postet av Utleira IL den 30. Sep 2021

Utleiras Elias Aarsand ble tatt ut til treningssamling for guttelandslaget for 04/05 (LM04) som ble avholdt i Skien i uke 38. Elias har til vanlig sin treningshverdag sammen med Utleira sitt gutter 16-årslag. På denne samlingen ble han også gjenforent med tidligere lagkamerat fra Utleira g05, målvakt Oskar Engeset-Nordanger Knudsen, som nå spiller for den tyske klubben Gummersbach.

Elias er en ekte Utleiragutt som startet på allidrett siste året i barnehagen. Foruten håndball har han vært innom fotball, ski og friidrett i idrettslaget. Nå er det håndball som tar det meste av treningshverdagen.

Hva var fokus på LM04-oppholdet?

– Fokuset var på styrke og trening med ball på denne samlingen. Det var artig å få kjenne på nivået og få spille med de beste. Når man trener med en slik gruppe ser man hva man må strekke seg etter, forteller Aarsand.

Hva tar du med deg til egen treningsgruppe etter en slik samling?

– Det er viktig å holde et høyt nivå på trening. Det å ha vært og det å være i en prestasjonsgruppe som ønsker kvalitet hjelper på. Det er jo den daglige treningen som legger grunnlaget.

Man kommer jo ikke unna av det er en del trening som ligger bak. Hvor mye treningsarbeid legger du ned i løpet av en uke?

– Akkurat nå ligger treningsuken på 10-14 økter. 4 halløkter med eget lag, 2 styrkeøkter og 1 økt i hall på skolen (Elias går på idrettsfag på Heimdal vgs). Utenom dette har jeg 2 individuelle styrkeøkter fast. I en vanlig uke varierer det med enten ekstra styrkeøkt eller individuelle økter i hall. I sesong med kamper blir treningsbelastningen selvfølgelig mindre.

Noen tanker om årets sesong?

– Det blir jo spennende å delta i BRING-serien og få kjenne på nivået der. Ekstra artig er det å kunne gjøre det sammen med kamerater som jeg har spilt med siden all idretten, avslutter Elias.

 
Gjenåpning av idretten

Postet av Utleira IL den 27. Sep 2021

Fra og med kl. 16.00 lørdag 25. september fjerner nasjonale myndigheter de aller fleste nasjonale smittevernstiltak. Det betyr at alle arrangementer, samlinger og turneringer, igjen kan gjennomføres som før pandemien. 

Utleira IL ber likevel alle om å være oppmerksom på at koronasmitten fortsatt finnes i samfunnet, slik at noen fortsatt vil bli smittet og syke. Helsedirektoratet påpeker at det viktigste er å holde seg hjemme når man blir syk, og teste seg om det er luftveisinfeksjoner.

Videre må man være klar over at alle må følge restriksjoner og råd som gjelder i kommunene hvor man bor. Grunnreglene mot smittespredning som god håndvask, og hosting i albuen, oppfordres det til å fortsette med.

Se hva idrettsforbundet skriver om gjenåpningen.

Se hva regjeringen skriver om gjenåpningen.Utleira satt standarden fra første sekund

Postet av Utleira IL den 26. Sep 2021

Hjemmelaget var tente og satt et forsvar fra start som gjorde at Gjøvik slet med å finne rom og ro til å skape rytme i eget angrepsspill. Anført av en meget påskrudd Emma Eidem Olsen. To kantspillere som startet i kontra og et kollektiv som ville fremover på banen det sto 8-1 på tavla etter 13 spilte minutter. Gjøvik kom seg ikke i posisjon resten av omgangen . Utleira går til pause med en meget komfortabel 18-7 ledelse. 

Emma Eidem Olsen sa dette etter kampen: 

En veldig god 1.omgang. Vi står tøft bakover og slipper de til få sjanser, noe som gjør det mulig å kjøre stor fart framover i ankomstspillet. Vi går til pause med en god ledelse, 18-7. I 2.omgang faller vi litt ned, og klarer ikke helt å holde samme tempo i angrepsspillet. Fortsatt en god omgang i forsvar, der vi føler vi blir stående lenge. Vi tar med oss en veldig god 1.omgang, og en god forsvarskamp gjennom hele kampen.


Ingvild Følstad var igjen viktig for lagets flyt i angrepsspillet. 

 En kamp med masse fart og et solid forsvar kampen gjennom. Mange som melder seg på og vi får virkelig spilt på bredden i laget, sier Ingvild etter kampen. 


I håndball er det ofte slik at to omganger blir sjelden like intensive når det ene laget har et slikt overtak som Utleira skaffer seg i 1.omgang. Trener team rullerer mye på posisjonene , så alle får godt med spilletid. Det er aldri spennende i 2.omgang. Hjemmelaget holder seg godt i forsvar, men slurver mer i angrepsspillet i 2.omgang. Tilslutt står det 26 - 14 på tavla. Utleira har med det fem strake seire i årets sesong. 


Neste hjemmekamp er mot Sverresborg den 12.oktober 

Tilrettelagt håndball ønsker flere spillere

Postet av Utleira IL den 23. Sep 2021

Hver onsdag fra 17.45 til 18.45 trener en fin gjeng håndball. 

Har du lyst til å spille sammen med oss?

 Laget har spillere i alderen 13-23 år. Vi er veldig inkluderende og har stor spilleglede. 

Vil du ha mer informasjon - ta kontakt med Marie 970 68 694 eller Britt 95 98 58 97.Tiger Ekstra har hatt meget godt besøk

Postet av Utleira IL den 23. Sep 2021

Felles trening på tvers av aldersgrupper har blitt et populært tiltak i Utleira hallen. Fokus på øktene har vært og vil bli øvelser med ball.  lite lagfokus , men heller fokus på hver enkelt spiller. Denne type trening skal vi tilby gjennom hele håndballsesongen. Samtidig vil vi la juniorspillere sammen med sportsutvikler få lov til å få praksis på treningsfeltet. Utleira som andre klubber må utvikle nye trenere for fremtiden.

Denne uka tar Tiger ekstra en pause da stort sett alle lag i klubben og  naboklubber deltar på Åpningscup i Trondheim Spektrum. 

I løpet av Fredag vil det komme ut håndballtilbud i høstferien. En helg fylt med fysisk trening og opplæring

Postet av Utleira IL den 21. Sep 2021

Det ble en meget bra helg sammen med Trondheim Idrettsklinikk for våre spillere på j05 og J06 i helga.

vi har samlet noen bilder fra helgas aktiviteter. 

Nina Stiles hadde mange gode råd å komme med både på forebygging og forberedelser til trening samt styre belastning. Nina har til daglig ansvaret for Byåsen Håndball Elite sin spillerstall.


Sindre Østerås hadde hovedansvaret for de fysiske øktene sammen med Maja Olsen i helga.

Våre spillere lærte at all trening har en sammenheng og at totalen til sammen er det som gir best utvikling over tid. Flåm og Følstad tok ansvar

Postet av Utleira IL den 17. Sep 2021

I banespillet dominerte Utleira i 1.omgang, men ballen ville ikke i mål. Det ble skapt veldig gode muligheter både i etablert og ankomstspillet. Kantene var aktive og andrebølgen med bakspillere ville fremover på banen. Veldig fin håndball å noe av det beste spillet man har sett så langt i sesongen. Litt mer stang inn, så hadde kampen vært avgjort allerede til pause. Byåsen får med dette muligheten til å henge seg på. Til Pause leder Byåsen 13 -12 . 

Ingvild flåm var helt klart kampens beste mot Byåsen. 

I andre omgang blir det litt det samme i starten, men Utleira begynner nå å få flere baller i mål. Byåsen svarer med et offensivt forsvar som vi på vår side klarer å løse godt. I denne omgangen er det helt klart rutinen til Flåm og Følstad som drar laget fra å ligge bak til en meget komfortabel 8 måls ledelse 3 minutt før slutt. Ekstremt lite tekniske feil på vårt lag.  Banens beste på Utleira ble Ingvild Flåm. 

Ingvild Følstad styrte laget gjennom hele kampen. 

Vi gratulerer spillere og Trener team med en godt gjennomført bortekamp.I helga reiser våre juniorer på NM 20 runde til Follo. Kampene kan du se på direktesport.no. 

 Her kan du se statistikk fra kampen : 

https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7377886Er Utleira IL Trondheims største idrettslag?

Postet av Utleira IL den 16. Sep 2021

Ny rekord med over 2700 medlemmer i Utleira IL! Vi har kjøpt inn flere drakter og ønsker enda flere medlemmer velkommen. 

I januar ble vi 2400, i juni ble vi 2500, i august ble vi 2600 og nå i september har vi bikket 2700 medlemmer. Gratulerer til alle som bidrar til at Utleria IL er et inkluderende idrettslag som rekrutterer, beholder og utvikler både utøveren og hele mennesker. Fortsetter vi dette gode arbeidet i tiden fremover er Utleira IL Trondheims største idrettslag, foruten NTNUI. Pr i dag kan det hende at Byåsen IL og Ranheim IL har flere medlemmer, men uten sikre kilder kan vi ikke si dette sikkert. 


Utleria IL vil komme med en kampanje i løpet av September hvor temaet er TILBAKE TIL IDRETTEN. Målet er at de som har sluttet med idretten i løpet av pandemien kommer tilbake. Vi ønsker også å nå barn som har falt utenfor idretten av ulike årsaker. 

 Våre J05/06 lag med takeover på Region Nord Instagram

Postet av Utleira IL den 16. Sep 2021

Hel helg med fokus på fysisk trening gjennom foredrag og trening sammen med klubb leverandør

Trondheim Idrettsklinikk. Med Sindre Østerås i spissen vil våre spillere få et godt innblikk og forståelse av totalen som stadig blir viktigere i deres hverdag. 

Følg laget på handballnord i helga. 


Lagene gleder seg til å en helg med mye trening og læring, sier en av flere trenere på J06 Frode Kristiansen

og Lagleder Kari Viken på J05.

Tiger konseptet blir en viktig bidragsyter i Utleira idrettslag fremover.  Helga med J06 er en del av konseptet.  .Vi søker klubb ambasadører

Postet av Utleira IL den 15. Sep 2021

Nå har du muligheten til å bli klubbambassadør i Utleira IL.
Deltidsstilling. Arbeidsmengde vil variere. Fleksibel arbeidstid.

Oppgaver:
- Inkludering av nye medlemmer i treningsgruppene
- Hjelpe trener/lagleder og familie til å forstå hverandre
- Fortelle om idrettslaget, tilbudet og viktigheten av idrett 

Ønskelige kvalifikasjoner:
- Helst fylt 18 år
- Gode språkferdigheter i flere språk, deriblant Norsk)
- Gode sosialeferdighjeter
- Ønsker å bidra med å hjelpe andre.
- God kulturforståelse.

Vi tilby:
- Lønn etter avtale
- God attest ogen bedre CV
- Opplæring og oppfølging
- Kurs med Idrettsrådet

Lever søknad til leder@utleira.no 
Meld deg på trenerkurs

Postet av Utleira IL den 14. Sep 2021

NFF Trøndelag har nå åpnet opp for påmelding til årets UEFA C-lisens/Grasrottrenerkurs. Utleira er valgt ut til å være arrangørklubb, og det vil bli avholdt kurs i våre lokaler. Utleira dekker påmeldingsavgift for alle trenere som deltar. Det er mulig å melde seg på et eller flere delkurs, men det er en fordel om man følger kursene i stigende rekkefølge.

Delkurs 1 (trenere 6-7 åringer): 23-24 oktober.
Delkurs 2 (trenere 8-9 åringer): 30-31 oktober.
Delkurs 3 (trenere 10-11 åringer): 6-7 november.
Delkurs 4 (trenere 12-16 åringer): 13-14 november.

Følg linken for påmelding

https://www.fotball.no/kretser/trondelag/klubb-leder-og-trener/klubb--og-lederutvikling/kurs-og-utdanning/grasrottrenerkurs-2021/
Trener- og laglederseminar i ballidrettene

Postet av Utleira IL den 14. Sep 2021

Mandag 20 og tirsdag 21. september avholdes presentasjonsmøte av lagshåndbok for ballidretter i Utleira IL. Møtet finner sted i klubbhuset i hallen. For å gjøre presentasjonen mest mulig treffende for det enkelte lag, deler vi opp i grupper etter alder. Hvert lag kan stille med 2 personer, da helst en trener og en lagleder.

Lagshåndboken i sin helhet finner du ved å trykke her 

Mandag 20. september klokken 17:00 – 18:00:  Gutter og jenter 6-8 år (2013 --)
Mandag 20. september klokken 18:15 – 19:15: Gutter og jenter 9-11 år (2010-2012)
Tirsdag 21. september klokken 19:00 – 20:00: Gutter og jenter 12-14 år (2009-2007)
Tirsdag 21. september klokken 20:15-21:15: Gutter og jenter 15 år + (2006 --)

Godt besøkt hjemmekamp og seier

Postet av Utleira IL den 14. Sep 2021

Det ble en jevn første omgang der begge lag var litt unøyaktige i sitt spill som 

førte til litt Hawaii håndball med flere tekniske feil. Det ble jevnt hele veien. 

Lagene gikk til pause  på stillingen 12 - 12 . 

Willy og Marie styrte laget inn mot en viktig hjemmeseier. 


I andre omgang fikk hjemmelaget litt mer flyt i sitt spill å dro sakte, men sikkert ifra

Charlottenlund. Flere av de etablerte spillerne tok ansvar som skapte ro i rekkene og 

et mer balansert spill utover i kampen. 

Laget har nå hatt en god start på sesongen med tre strake seire. Kampene kommer tett i tett 

fremover. Neste hjemmekamp er allerede 26 . September imot Gjøvik . Det var meget bra oppmøte 

på Søndag.  Vi håper alle fikk lyst å komme tilbake og støtte vårt 2.divisjonslag.


Fornøyde spillere etter hjemmeseier. 
Trondheim Idrettsklinikk er godt i gang med fysisk trening

Postet av Utleira IL den 10. Sep 2021

Utleira idrettslag har inngått et samarbeid med Trondheim Idrettsklinikk . Det vil inneholde faglig påfyll for trenere, spillere både via kurs og treninger med lag, grupper i klubb. Dette er starten på et meget spennende tilbud  i klubben.  Onsdag var det basis økt med Utleira J15/16  etterfulgt av J20. 

Instruktører er Sindre Østerås og Eirin Skogen. Bli bedre kjent med Trondheim idrettsklinikk her : 

https://trondheimidrettsklinikk.no/Da er det klart for første hjemmekamp

Postet av Utleira IL den 8. Sep 2021

Etter en meget god seriestart poengmessig forrige helg. Er det når klart for første hjemmekamp for vårt damelag i 2.divisjon pulje 4 mot Charlottenlund .  Charlottenlund har også et lag i 1.divisjon. Charlottenlund har fått nytt trener team med Alf tore Nilsen i spissen.  De fleste som kommer hit på søndag for å spille mot Utleira har tilhørighet i 1.divisjon troppen .  Forrige helg slo Charlottenlund Molde ballklubb i serieåpningen. 

Sofie Nersund Fuglaas og resten av laget gleder seg til hjemmekamp på Søndag. 

https://www.facebook.com/events/1713389329051654/?ref=newsfeed
Utleira sine G05 spillere klare for Bring

Postet av Utleira IL den 7. Sep 2021

I helga hadde G05 Utleira og Strindheim sitt felles Bring lag besøk av Ull/kisa og Lillehammer. 

Guttene vant begge kampene og er nå klare for å delta i Bring. 

Martin og Marius dagen etter helgas kamper

Vi fikk to av Utleira guttene til å si litt om helga og håndball hverdagen. 

Martin 

Jeg har vært i Utleira fra jeg startet med All idrett når jeg var 4-5 år, og har vært allsidig med mange idretter gjennom alle år. All idrett, ski, friidrett, fotball og håndball, men i fjor valgte jeg å satse kun på håndball. Jeg har hele tiden vært i Utleira, og er en ekte Utleira gutt. 


I år har jeg valgt å starte på håndball linja ved Strinda VGS for å utvikle meg ytterligere. Det gjør at vi har 4 treninger på skolen + 4 treninger med laget og kamper i helgene. Det blir nok 7-8 håndballøkter i uka, og i tillegg prøver jeg å få til noen styrkeøkter og noen kondis økter i tillegg. 

Vi i gutter 05 har vært veldig heldig som har hatt gode trenere i alle år, trenere som har hatt fokus på at vi skulle spille bra, men også på det sosiale. Derfor har vi også vært mange spillere i alle årene. 

Når vi nå har fått til et godt samarbeid med Strindheim fikk vi muligheten for å kvalifisere oss for landsdekkende Bring serie. Det var utrolig kult å vinne begge kvalik kampene, og få være med i den serien. I Bring serien heter vi Strindheim, men ca halvparten av spillerne er Utleira spillere, fortsatt stolte Utleira spillere! Det er vel det første guttelaget i Utleira som har kvalifisert seg for denne serien, og det er vi fornøyd med. 

Håper mange i Utleira kommer for å se hjemmekampene vi skal spille, vi skal gjøre vårt for å vinne.


Marius 

Når jeg begynte på håndball i starten av 2. klasse var det for å ha noe å gjøre. Nå er det en viktig del av livet mitt og det vil det være i lang tid fremover. Jeg har et ønske om å bli bedre. Jeg dedikerer ikke livet mitt til håndball, men jeg kommer på trening for å utvikle meg og bli bedre.

Bring kvalik var noe jeg og hele laget hadde sett frem til. Vi hadde forberedt oss godt til de to kampene og da sier det seg selv at det var deilig med to seire og 1. plass i kvalik gruppa. Selv er jeg mest fornøyd med kampen mot Lillehammer. En god følelse etter kampen med 6 mål og bestemannspris. Kamp 2 endte i seier og da brøt jubelen løs. Det var fantastisk å vite at man hadde kvalifisert seg til Bring. Bring kvalik kampene er nok de to viktigste kampene jeg har spilt. Jeg synes det var veldig artig å spille Bring kvalik, særlig når laget spilte bra. 


Vi gratulerer hele gruppa med topp prestasjon! 
Klar for Tigerskolen?

Postet av Utleira IL den 6. Sep 2021

Tigerskolen er spiller- og trenerutvikling, og en del av det totale tilbudet utøvere og lagsapparat har i Utleira IL. Aktivitene i Tigerskolen er i hovedsak for utøvere i alderen 9-16 år. Hvilke aktiviteter som tilbys, avhenger av utøvernes alder og hvilken fase de befinner seg i.

For aldersgruppen 9-14 år gjennomføres i tillegg til lagstreninger en treningsøkt i uka i regi av Tigerskolen. For de tre yngste årsklassene gjennomføres disse øktene i sesong, mens for de tre eldste er det økter hele året. Treningen er på tidlig ettermiddag, og ledes av interne og/eller eksterne trenere. Mens lagstreningene fokuserer mest mulig på spillbasert aktivitet, fokuserer Tigerskoleøktene mer på individuell ferdighetsutvikling både teknisk, taktisk og fysisk.

Gjennom øktene blir utøverne også kjent med hverandre på tvers av ulike lag i avdelingen, da utøvere i ulik alder og kjønn trener sammen.

Utøvere i alderen 15-16 år gjennomfører eget idrettspesifikk treningsprogram. Programmet inneholder øvelser rettet spesifikt mot den idretten utøveren bedriver, og er satt opp av fagpersoner fra vår samarbeidspartner, Trondheim idrettsklinikk. Utøverne vil også få et gitt antall oppfølgingsøkter i grupper for riktig utførelse av programmet.

På utvalgte datoer vil det bli treninger som utøverne kan melde seg på. Trenere fra Tigerskolen gjennomfører disse ekstratiltakene.

Kurs og utdanning er en viktig del av Tigerskolen, og det gjennomfører ulike interne seminar for lagsapparatet. Dette vil være seminar i en bestemt avdeling, eller på tvers av flere avdelinger. Hensikten er å sikre god kommunikasjon og et felles fundament for videre utvikling. I tillegg følger lagsapparatet særidrettens utdanningsstige over eksterne kurs for å utvikle seg i takt med lagets alder.

Det vil bli avholdt presentasjonsmøte for lagshåndbok og Tigerskole i sin helhet 20 og 21. september.

Vi ser fram til oppstart av Tigerskolen over høstferien.Ny seier og full poengfangst i helga

Postet av Utleira IL den 5. Sep 2021

Det er alltid spennende med sesongstart. Det er lite tvil om at Utleira sitt 2.divisjonslag var spente da det ikke ble spilt tellende kamper i fjor årets sesong.  I dag var det ny kamp hvor Storhamar var motstander. 

Det ble en fartsfylt kamp der våre spillere satt standarden fra avkast og traff hverandre godt i spillet.  Til slutt sto det 24 - 33 på tavla etter 11 - 19 til pause. 

Willy etter kampen:

Vi var litt spente hva de kom med! Men vi lyktes fra første minutt Samspill satt bedre, mindre tekniske feil og godt forsvarsspill En bra kamp hvor vi fulgte vår plan. Alle fikk prøvd seg og det er bra å se at de unge bidrar i laget  med tanke på at vi i år har mange nye spillere Det lover godt for sesongen videre! 

Ingvild Holmen leverte en meget god kamp bakerst, begge målvaktene har hatt ei god helg. Nå reiser vi hjem med 4 poeng og skal jobbe godt i uka som kommer og være klar for ny kamp mot CSK til helga

Helena Bekken

En bra lagseier, der alle bidrar. Vi rykker i fra tidlig i kampen og ser oss aldri tilbake. Vi har en god rytme framover og står også bra bakover.

 

Emma Eidem Olsen

Veldig god kamp av alle. Starter kampen med godt forsvar og gode angrep framover. Rykker tidlig i fra, og lar de aldri komme innpå. Artig at alle får spilt, og at nivået ikke faller når vi gjør bytter. For min egen del har jeg fått skuddene litt mer til å sitte i helga, noe som selvfølgelig kjennes godt.

 

Sandra Tran

Det er deilig å starte sesongen med 4/4 poeng!! En fartsfylt kamp med masse mål. Vi spiller godt sammen, selv om vi har mange nye spillere. Det er mye bredde i laget, og er alt i alt veldig fornøyd med egen og lagets innsats! Super lagseier!!


Neste kamp for laget er hjemme mot Charlottenlund  i Utleirahallen kl. 1800  den 12. September . 

Det ble en klar seier i første seriekamp

Postet av Utleira IL den 4. Sep 2021

Det ble en skikkelig lagseier i serieåpningen. glade spillere rett etter kampslutt. 


Utleira kom litt skeivt ut fra start, men fikk etter hvert i gang et godt spill som ga dem overtaket i kampen.

Sakte, men sikkert dro de i fra hjemmelaget.  Og vant med sifrene 18 - 29. 


Hovedtrener Willy Refsnes oppsummerer kampen slik :

god start på kampen de første 4 minuttene, så blir det masse rot 

de neste 15 minuttene før laget henter seg inn mot slutten av 1.omgang


2.omgang blir mye bedre med et godt og tett forsvar, samt at laget løser 

dett offensive forsvaret bedre enn i 1.omgang. alt i alt en god kamp etter 

lang tid uten seriekamper. Ingvild Følstad hadde dette å si rett etter kampen :


Dagens kamp ble en skikkelig lagseier. vi satt et ordentlig solid forsvar , med en god del uflaks i 1.omgang der ballen spratt Lillehammer sin vei. Men, med en solid 2.omgang .  der vi tar oss tid til å spille vårt spill fremover på banen, så tar vi totalt styring i kampen. 


Debutant Tuva Wilmann ble toppscorer og kåret til Lagets beste spiller.  


Tuva sa dette etter kampen :

veldig artig å spille kampe igjen. Vi jobber bra sammen som lag, og Til tross for noe stress i 1.omgang henter vi oss inn i 2.Omgang. Det blir tilslutt en komfortabel seier, noe som kjennes veldig godt. For min egen del føler jeg at jeg får til mye av det vi har øvd på på treninger. laget skaper mange gode sjanser. god start på sesongen for oss som lag. 


Allerede i morgen er det ny kamp . 
Endelig seriestart

Postet av Utleira IL den 3. Sep 2021

For alle 2.divisjonspillere i Norge er det i helga endelig klart for tellende kamper. Utleira sitt 2. Divisjonslag hadde i dag en kort økt med lett angrepsspill før de satt seg på bussen til Lillehammer. I morgen kl. 18 00  er det endelig seriestart.Eirin Skogen er klar til å gi alt for Utleira i årets første seriekamp.

Kampen kan du se her : 
https://arena.joymo.no/api/share/cCmWcKlft1B4aNDCgL87 

Ingvild Flåm 

Emma Olsen 

Vi ønsker trenere og spillere lykke til i serieåpningen!God oppslutning om Tiger Extra

Postet av Utleira IL den 2. Sep 2021


Åpen trening på fredager har blitt godt tatt imot både av Utleira sine aktive og spillere fra naboklubber. Dette er et tilbud for spillere født 2011 - 2006 .  Hittil har det vært 50 % jenter og 50 %  gutter på øktene. Forebyggende trening skuldre, knær og ankler er alltid en del av økt innholdet. 

Link til påmelding: https://www.superinvite.no/#/invitation/38f629170ac3ab74b9d6d2cc411c2f3c Støtt G16 i Bring -kval. 5. sept

Postet av Utleira IL den 1. Sep 2021

Utleira G16 samarbeider med Strindheim G16 og skal spille BRING kvalik i Utleirahallen på søndag 5. september!


Trenere og spillere vil gjerne ha liv og røre og stor håndballfest i hallen, og håper på masse publikum (innenfor smittevernreglene selvsagt)
Velkommen til en fartsfylt håndballsøndag! 


   Robert Høvde , Linn Finnhaug og Frøydis Kvithyll  ser frem til at samarbeidslaget skal ut i Bring Kvalik etter en lang oppkjøringsperiode. 


LFH 09 - Strindheim kl. 10 00 

Ull/kisa- LFH09 kl. 13 00

Strindheim  - Ull/kisa kl. 16 00

Guttene har trent mye og godt gjennom hele sommeren og høsten . 

Billetter 

Voksne 100 kroner 

Barn      50 kroner


Vi ønsker trenere og spillere lykke til på Søndag ! 
Willy og Frode fikk priser på Håndball forum

Postet av Utleira IL den 31. Aug 2021

I helga var det utdeling av Begeistringspriser på Håndballforum. 

Utleirafikk to priser for sin innsats i å skape gode rammer i Håndballen. Willy Refsnes som de siste 15 årene har jobbet med spillere, trener, styret og foreldre både på guttesiden og jentesiden fikk den ene. De fleste kjenner Willy gjennom at han har vært hovedtrener i flere perioder på Utleira sitt damelag som stort sett har holdt seg i toppen av 2.divisjon og ved flere anledninger tatt steget opp i 1.Divisjon. Det som kjentegner Willy er et brennende engasjement for håndballen og lagene han trener. 

Her omkranset av dagens damelag på gårsdagens trening. Der ble Kake, blomster og Utleira pin utdelt. Og en fin omtale av med trener Marie Henriksen. 


Frode Kristiansen fikk pris for å ha startet opp Covid Cup for alderstrinnet J06 i en periode da det var veldig lite aktivitet. De fikk samlet mange klubber og lag som sammen skapte en god rammer for spillere og lag. til daglig er Frode en av flere primus moter på Utleira sitt J06 lag som har jobbet meget godt med å skape gode relasjoner i mellom lag i Trøndelag. 

Frode fikk fine ord fra Hovedtrener Eirin skogen og selvsagt både kake , blomster og Utleira pin. 


Utleira Idrettslag er veldige stolte av å ha slike ildsjeler i Utleira Håndball. Artig for alle at klubben skaper gode relasjoner og aktivitet som flere enn bare klubben får glede av. Treningssamarbeid for J06

Postet av Utleira IL den 30. Aug 2021

I helga var vårt J06 lag i håndball på Røros og trente sammen Sjetne og Røros J06. To dager med variert trening der Utleira var veldig godt fornøyd med opplegget Røros håndball med Kjetil Reinskau i spissen hadde satt sammen. Det er tredje året på rad at de har denne felles samlingen før oppstart av sesong. 


Her fikk spillergruppa testet både balanse og kraft .

Det ble satt av tid til posisjon trening .

Det ble også tid til å spille hel bane spill i løpet av samlingen. 


Primus motor fra Utleira Frode Kristiansen og Erik Høiland ser allerede frem imot flere slike tiltak.Søker aktivitetsledere allidrett

Postet av Utleira IL den 28. Aug 2021

Utleira IL Allidrett søker flere aktivitetsledere/trenere for allsidig trening av barn fra 5 år og oppover.  Treningene foregår på ettermiddagstid og er fordelt på mandager, onsdager og torsdager. Aktiviteten foregår i gymsalen på Utleira Skole. 

Vi ser etter deg som er:

 • idrettsinteressert
 • glad i å jobbe med barn
 • punktlig
 • god i muntlig norsk

Vi tilbyr:

 • et godt treningsmiljø
 • gratis aktivitetslederkurs
 • engasjerte sportslige omgivelser
 • fin bemerkning i CV
 • at du blir en del av et trenerteam og Utleira idrettslag
 • timelønn

 Du må ha plettfri vandel og levere politiattest.

 For mer info om allidretten, besøk www.utleira.no.

 Er du interessert? Kontakt og/eller send søknad til daglig leder Pål Wahl: leder@utleira.no.        
Samarbeid med Nidaros og Trondheim Idrettsungdomsskole

Postet av Utleira IL den 27. Aug 2021

Vår sportsutvikler Asgeir Hatlen har i tre år jobbet tett sammen med Nidaros og Trondheim Idrettsungdomsskole som håndballtrener på skolene. Med seg på laget har han hatt Trondheim Idrettsklinikk representert av Sindre Østerås . 

Asgeir og rektor Jostein i det splitter nye Treningsrommet med navnet Speed Treningssenter som elevene på skolen har i skolebygget på lade. 

Vi er veldig glade for at Nidaros og Trondheim idrettsungdomsskole nå også skal ha alle sine håndball og fotball økter i Utleirahallen på dagtid. Rektor Jostein Iversen og Asgeir hadde i dag et planleggingsmøte der oppstart er neste uke . 

Skolestart på Nidaros 

Samarbeidet mellom Tigerskolen og skolen vil fra i år bli mer totalt med at vi har fått med Stine Juliebø som utdanner seg som lektor innen kroppsøvingsfaget . Elevene skal gjennom skoleåret få god innføring i totalen av det å utvikle seg som ung håndballspiller  i dag.  

Asgeir er utrolig stolt av få ta del i dette arbeidet sammen med Nidaros- , Trondheim Idrettsungdomsskole og vår klubbpartner Trondheim Idrettsklinikk. Vi gleder oss til et spennende og fartsfylt skoleår med masse læring og utvikling. En merkelig håndballkamp

Postet av Utleira IL den 26. Aug 2021

Det lugget godt i starten av kampen der Levanger sin målvakt satte standarden å stengte buret totalt. Det virket som om hjemmelaget hadde litt overtenning som kom ut i en del tekniske feil og lite oppbyggende spill. Levanger fikk en behagelig start og dro fra med hele 9-1 til å begynne med. Først da fikk Utleira litt mer kontroll på banespillet og vant siste halvdel av første omgang 7-2.

Det ble ikke merkbar forbedring i 2.omgang. Begge lag virket litt tunge og uten tempo i sitt ankomst spill. Det ble mye stanging mot forsvar på begge sider uten at det fløyt for noen av lagene fremover på banen. Det ble en målfattig kamp der Målvaktene og forsvar ble beholdningen for begge lag. Levanger vant kampen 20-14 og møter nå Molde Elite i neste runde.

Kampens beste spillere for Utleira ble målvakt Ingvild Skaufel Holmen og Sofie Fuglaas.

Alle bilder tatt av Fotolars www.fotolars.comTiger Extra for alle på fredager

Postet av Utleira IL den 24. Aug 2021

Sist fredag var det på nytt Tiger Extra (Tidligere Håndball-fredag) etter et opphold under Topphåndball Weekend uken før. Det ble en meget god trening med mange ivrige deltakere med masse talent og treningsiver.  Utleira Il etablerer Tigerskolen og tilbyr Tiger Extra som et av tilbudene i tiden fremover. 

Asgeir Hatlen er tilbake som hovedtrener for tilbudet. Han har med seg juniorutøvere som trenere. 

Førstkommende fredag er treningen kl 18.00, men i sesong vil det bli litt senere på kvelden. Tilbudet er foreløpig gratis for alle, men det vil etterhvert ha en lav kostnad for spillere som ikke medlemmer i Utleira eller konkrete samarbeidsklubber. 

Utøvere fra Utleria og flere naboklubber trente sammen på tvers av lag. 

Link til påmelding
https://www.superinvite.no/#/invitation/38f629170ac3ab74b9d6d2cc411c2f3cStøtt Utleira mot Levanger i NM

Postet av Utleira IL den 23. Aug 2021

På onsdag får våre spillere på 2. divisjon bryne seg mot 1. divisjonslaget Levanger. Vinneren av kampen møter Molde Elite i neste runde. Det har vært en lang oppkjøring for begge lag og det blir spennende med tellende kamp igjen. Lagene kjenner hverandre godt da de møttes i Topphåndball Weekend 14.August. Da vant Levanger med et mål. Vi vet at Levanger har noen spillere i bakhånd som ikke deltok på den kampen.

Willy Refsnes

Hovedtrener for Utleira 2. divisjon Willy Refsnes hadde dette å si om årets oppkjøring og tanker om NM-kampen på onsdag. 
Forventningen er å gjennomføre en god kamp og selvfølgelig seier. Sesongoppkjøringen har vært meget bra, med egen samling på Frøya, Topphåndball Weekend og treningskamp mot CSK. Jeg synes vi har kommet overraskende langt med laget når vi tenker på at mange har vært uten håndballtrening i 16 mnd og ikke spilt en eneste kamp siden mars 2020. Hovedfokus er selvfølgelig seriestart den 4. september, men vi ønsker å komme så langt som mulig i NM også, sier Willy.

Eirin Skogen er en av de etablerte spillerne i Utleria sitt Mannskap. Hun hadde dette å si før kampen på onsdag.

- Vi fikk smake på hva Levanger har å by på under Topphåndball weekend. Der ble vi møtt med et tempo og trykk som det er lenge siden vi har kjent på. Vi kommer nok til å møte et tent Levanger som ikke kommer til å holde noe tilbake. Så vi forventer en jevn og tøff kamp, med mye god og underholdende håndball, sier Eirin.

Levanger sin nye hovedtrener Alexei Shestakov har gitt oss en liten oppsummering av årets oppkjøring for Levanger og kampen mot Utleira på onsdag.

- Laget har lagt et godt fysisk grunnlag for årets sesong og viser denne fremgangen på testing. Ellers har det vært mye fokus på å få inn prinsippene våres i etablert forsvar. Nå begynner samspill og timing å sitte i det etablerte angrepet også. Vi har stort sett den samme troppen som forrige sesong, som gjør det lettere å bygge videre på det gode arbeidet som ble lagt ned sesongen før. Vi har som mål å stabilere oss som et 1.divisjonslag og ta nye steg som et kollektivt lag. Når det gjelder kampen på onsdag, så forventer vi å komme seirende ut av den.

Vi ønsker Levanger vel møtt til kamp på onsdag i Utleirahallen. Kampen starter kl. 1900. Håper også på stor oppslutning fra publikum og presse. 

https://www.facebook.com/events/4235545929865236/?ref=newsfeedToppserie-kvalikk ble suksess

Postet av Utleira IL den 22. Aug 2021

Utleira Håndball arrangerte lørdag toppserie-kvalik for J20 og partnerklubb Tiller sitt J16-lag. Elnesvågen og Steinkjer var motstandere for Utleira i J20, mens Tiller J16 møtte Skaun og Ørsta.

Dagen åpnet med et litt smånervøst Utleira J20 som kom bakpå i starten av kampen mot Steinkjer. Stilling til pause ble 7-6 til Utleira. 2.omgang startet litt friskere, men som i første omgang gikk det litt i sirup med en del tekniske feil og lite flyt i spillet fremover på banen. Steinkjer var gode bakover og stengte til tider helt bakerst. Utleira jenten dro det til slutt i land med seier 22-18.

Senere på dagen slo Elnesvågen Steinkjer. Dermed var både Utleira og Elnesvågen klar for toppserien. Kampen mot Elnesvågen ble veldig bra for Utleira J20. Et mye mer tent og samspilt lag entret banen. Det var god plan på både angrepsspill og forsvar. Alt i alt ble dette en meget god dag for Utleira sitt J20 lag.

Trener Terje løkke var god fornøyd med responsen han fikk fra sine spillere inn mot kamp to. Her flankert av Vendela Bekken, Hanne Torsnes og Tuva Wilmann.

ET LAG MED STOR BREDDE

Tiller sitt J05 lag har en bred og god stall før sesongen godt fordelt mellom posisjoner på banen. Første kamp ble jevn lenge mot et annet godt trøndersk lag fra Skaun. Det ble en god fight der Tiller stakk av med seieren. Tiller og Skaun slo Ørsta som stilte med et ungt lag med mange spillere født i 2006 .

Karoline og Andrea Tiller J05

Jeg er godt fornøyd med egne prestasjoner både fremover og bakover på banen. Jeg er veldig glad for å være en del av et lag med god bredde og godt samhold. Det var veldig gøy å spille kvalik i Utleirahallen da var god stemning i hallen, sier Karoline.

- Jeg er fornøyd med lagets prestasjoner både fremover i angrep og bakover i forsvar. I forhold til egne prestasjoner så syns jeg at min egen innsats i forsvar var bra, men manglet litt bevegelse i angrep. Laget vårt spilte veldig bra i dag takket være at vi har god bredde i laget, godt samhold og fine utviklingsmuligheter i samarbeid med Utleira. I første kamp satt ikke forsvaret helt og lite fart i ankomst. I siste kamp hevet vi oss betraktelig som lag og satte både forsvaret  og hurtighet iankomst. Det er fortsatt tidlig i sesongen så vi har ikke blitt helt samspilt enda, men det kommer fort. Alt i alt en super dag, sier Andrea.

Trenerteam Tiller J05

Det var spennende  å måle krefter mot andre gode lag i regionen. Er veldig godt fornøyd med at vi etterhvert fikk ut det beste av spillerne på laget, og at vi fikk brukt hele bredden. Må også berømme Utleira for å skape en god ramme rundt hele arrangementet og topp stemning i hallen, sier Tillers trenerteam.

Emma og Guro Skaun J05 

Det var en artig dag og at vi var veldig spent på hvordan det ble å endelig spill en ordentlig kamp igjen etter nesten 10 måneder! Artig med litt spenning i kampan. Vi gikk dessverre på et surt tap, men også en deilig seier, og til tross for tapet mot Tiller kommer vi oss videre!!!! Vi glede oss, sier Guro.

Det var artig å endelig spille tellende kamper og i tillegg til å ha publikum igjen etter over et og et halvt år med korona-restriksjoner. Dagen startet med et surt tap mot Tiller, men med en solid seier mot Ørsta klarer vi likevel å kvalifisere oss til toppserien. Noe vi har hatt et mål lenge. Det blir gøy å spille i en serie der man møter litt annen motstand enn det man har møt tidligere, i tillegg til å spille mot lag som er jevngode. Alt i alt er jeg fornøyd med både egen og lagets innsats, sier Emma.

Sven Tore Jacobsen, Skaun/Byneset J16.
- For oss var det en flott dag. Vi spilte våre første offisielle kamper på 8 mnd. Kjempeartig og når vi i tillegg greide å kvalifisere oss til regionserien J16, er vi kjempefornøyd. Vi har fått en del nye spillere, så spillemessig er det en god del å gå på, men jentene har framgang hver dag!!   Så slike dager blir svært viktig for å videreutvikle relasjoner både på og utenfor banen. All honnør til arrangøren, fine fasiliteter både for spillere og publikum, blide og hjelpsomme folk, og god gjennomføring iht tidsplanen. Bra jobbet, og takk for oss, sier Sven Tore.

- Det var veldig kjekt å spille mot nye lag. Vi visste vi var et år yngre og at det ville bli tøffe kamper. Men vi fikk god spilleerfaring av det. Og ikke minst er det kjempekjekt sosialt med slike turer. Egne prestasjoner svinget veldig. Var kjempenervøs første kampen. Skal hjem for å trene enda mer til neste år, sier Thea.

Elnesvågen med trener og spillere var godt fornøyd med å være klare for toppserien.Klubbfotografering torsdag 12. august

Postet av Utleira IL den 6. Aug 2021

Man stiller i konkurransedrakt, med oppmøte på Utleira Kunstgress 11'er bane torsdag 12. august kl 14.15. Vi ønsker å ta profileringsbilder som skal brukes i ulik profilering av Utleira Idrettslag. Det vil bli tatt bilder i hver idrett og bilder på tvers av idrettene. Vi ønsker personer med begge kjønn, spredning i alder og etnisk bakgrunn. Dette for at bildene skal representere mangfoldet i Utleira IL. 


Her er noen eksempler på tidligere profileringsbilder

Åpent treningsstudio

Postet av Utleira IL den 12. Jun 2021

Treningsstudio i Utleirahallen er igjen åpnet. Vi ønsker alle medlemmer til velkommen tilbake i trening.Ønsker du sommerjobb som aktivitetsleder?

Postet av Utleira IL den 9. Jun 2021

Et bilde som inneholder gulv, sport, person, idrett
Automatisk generert beskrivelse

Utleira IL har aktiviteter for store og små gjennom hele sommeren. Det er 32 dager med åpen hall med masse forskjellige aktiviteter i tillegg til at det er åpne treninger i en spesifikk idrett hver dag. Som aktivitetsleder skal du sørge for at alle har det bra og at arrangementet fungerer på en god måte fra folk kommer til de drar hjem igjen, og at de har lyst til å komme tilbake. På grunn av koronasituasjonen har vi fullt fokus på smittevern og registrering av alle deltakere. Kiosken holdes åpen. 

Vi søker aktivitetsledere for å drifte vårt sommertilbud. Oppgavene er allsidige g vil bestå av
- Registrering av deltakere
- Kioskdrift
- Aktivisering av barn og ungdommer i ulike aktiviteter.
- Passe på at smittevern etterleves
 - Vasking av utstyr

Vi søker spesielt aktive og ansvarsbevisste ungdommer fra 17 år, som liker å jobbe og kommunisere med folk. 

Vi har åpent mandag til torsdag fra uke 25 til 32. En arbeidsdag er på 7 timer og en arbeidsuke på 28 timer. De som søker på stillingen, må oppgi hvilke uker de kan jobbe i sommer. I tillegg til dette ønsker vi en kort søknad der du forteller om deg selv, dine personlige egenskaper, kompetanse, tidligere jobb erfaring og hva du mener du kan bidra med i denne stillingen. Viktig at dere oppgir kontaktinformasjon, som e-post og telefonnummer.

Spørsmål om stillingen kan sendes til leder@utleira.no eller telefon 93045500. Vi ønsker å motta søknader snarest da det er kort tid til oppstart allerede mandag 21. juni.
Søknad sendes til leder@utleira.no

Et bilde som inneholder tekst, utklipp
Automatisk generert beskrivelseRubic laget mitt videokurs for støtteapparat

Postet av Utleira IL den 4. Jun 2021

01_RUBIC_original-1
Skjermbilde 2021-06-04 kl. 08.17.08

LagetMitt kurs på video for støtteapparat!  

Vi har nå publisert 6 forskjellige videoer som skal hjelpe dere til å bli bedre kjent med LagetMitt appen. Gjerne del dette budskapet videre til klubbens støtteapparat, for at de kan bli enda tryggere på LagetMitt. Idrettens nye regler: Får fortsette å trene, men ikke spille kamper

Postet av Utleira IL den 31. Mai 2021

Her er en artikkel fra adresseavisen om Idrettens nye regler, etter litt forvirring i løpet av dagen.
https://www.adressa.no/sport/i/vAaKvL/idrettens-nye-regler-faar-fortsette-aa-trene-men-full-konkurransestopp
Takk til Utleira G20 for innsatsen I Utleira IL. Nå går ferden videre

Postet av Utleira IL den 31. Mai 2021

Som følge av at Tiller og Utleira ikke viderefører partner-prestasjonsklubbavtalen neste sesong, har ikke Utleira IL Håndball nok spillere til å drive eget G20-lag neste sesong. Utleiraspillerne, både G02/03 og G04, fortsetter å spille sammen med Tillerspillerne, men må da melde overgang slik at de ikke lenger har Utleirahallen som sin hjemmearena.

Utleira G20 er oss bekjent det første guttelaget i Utleira IL Håndball som har nådd juniornivå gjennom historien. Guttelaget har så lenge de kan huske vært det eldste guttelaget i Utleira håndball, og da synes vi det er ekstra godt gjort at vi fortsatt har mange aktive spillere på G20-nivå. Den siste sesongen har vi hatt et tett og godt samarbeid med Tiller der vi har fungert som ett og samme lag, og når det endte med at denne partner-prestasjonsklubbavtalen ikke ble forlenget neste sesong er det bare naturlig at spillerne fortsetter sammen med lagkameratene sine i Tiller neste sesong.

5. mai - under Popupcupen som Utleira arrangerte, spilte Utleira G20-spillerne sin siste kamp som Utleiraspillere, mot Sverresborg. Her er noen bilder fra kampen.Vedlegger bilder fra kampen
Vi tok også bilder på sesongavslutningen vi hadde utendørs dagen etter, av bare Utleiraspillerne og av hele laget  Tiller/Utleira (fra neste sesong bare Tiller) i Tillerdrakt. 

MVH Anita Olderø


Gratis sommeraktiviteter i Utleirahallen og Utleira Kunstgress.

Postet av Utleira IL den 31. Mai 2021

Utleirahallen er åpen mandag - torsdag fra uke 25 til 32. (21. juni-12. august).

Gratis åpen hall med masse aktiviteter hver eneste dag. Åpent hver dag fra 09.00-15.00. Her blir det mulighet for mange ulike spennende aktiviteter som fotball-tennis, teqball, ballbinge, basket, hinderløype, boccia, teppecurling, bordtennis, badminton, sjoelbak, sjakk, slak line, hoppeslott, osv. Det er ingen påmelding på åpen hall.

I tillegg til dette tilbyr vi aktiviteter innen en spesiell idrett hver eneste dag. Her er en oversikt over aktivitetene vi tilbyr. Alle aktiviteter er gratis, men man mister plassen om man ikke har kommet 15. min før aktiviteten starter, om det er andre som ønsker å overta plassen. 

Mandag 21. juni
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Tirsdag 22. juni
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Onsdag 23. juni
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Torsdag 24. juni
Fotballaktiviteter på Utleira Kunstgress med dyktige instruktører og morsomme øvelser og konkurranser. For barn og ungdom født 2005-2014. 

Mandag 28. juni
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Tirsdag 29. juni
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Onsdag 30. juni
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Torsdag 1. juli
Fotballaktiviteter på Utleira Kunstgress med dyktige instruktører og morsomme øvelser og konkurranser. For barn og ungdom født 2005-2014. 

Mandag 5. juli
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011.
Tirsdag 6. juli
Fotballaktiviteter på Utleira Kunstgress med dyktige instruktører og morsomme øvelser og konkurranser. For barn og ungdom født 2005-2014.
Onsdag 7. juli
Basket åpen trening, med instruktører fra Midtbyen Basketball. For barn og Ungdom født 2005-2014
Torsdag 8. juli
Fotballaktiviteter på Utleira Kunstgress med dyktige instruktører og morsomme øvelser og konkurranser. For barn og ungdom født 2005-2014. 

Mandag 12. juli
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011.
Tirsdag 13. juli
Fotballaktiviteter på Utleira Kunstgress med dyktige instruktører og morsomme øvelser og konkurranser. For barn og ungdom født 2005-2014.
Onsdag 14. juli
Basket åpen trening, med instruktører fra Midtbyen Basketball. For barn og Ungdom født 2005-2014
Torsdag 15. juli
Fotballaktiviteter på Utleira Kunstgress med dyktige instruktører og morsomme øvelser og konkurranser. For barn og ungdom født 2005-2014. 

Mandag 19. juli
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011.
Tirsdag 20. juli
Fotballaktiviteter på Utleira Kunstgress med dyktige instruktører og morsomme øvelser og konkurranser. For barn og ungdom født 2005-2014.
Onsdag 21. juli
Basket åpen trening, med instruktører fra Midtbyen Basketball. For barn og Ungdom født 2005-2014
Torsdag 22. juli
Fotballaktiviteter for barn og ungdommer, på Utleira Kunstgress med dyktige instruktører og morsomme øvelser og konkurranser. For barn og ungdom født 2005-2014.

Mandag 26. juli
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011.
Tirsdag 27. juli
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011.
Onsdag 28. juli
Basket åpen trening, med instruktører fra Midtbyen Basketball. For barn og Ungdom født 2005-2014
Torsdag 29. juli
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011. 

Mandag 2. august
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011.
Tirsdag 3. august
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011.
Onsdag 4. august
Basket åpen trening, med instruktører fra Midtbyen Basketball. For barn og Ungdom født 2005-2014
Torsdag 5. august
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011. 

Mandag 9. august
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Tirsdag 10. august
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Onsdag 11. august
Innebandy åpen trening, grupper fra 1. trinn til 10.trinn, i samarbeid med Bandyregion Midt-Norge.
Torsdag 12. august
Håndballtrening med Asgeir Hatlen fra Rema 1000-akademiet. For barn og ungdom født 2006-2011.

Påmelding

Åpen hall er åpen hver dag uten påmelding, men det kan forekomme at noen tidspunkter blir holdt av til SFO på våre nærskoler. Det er ingen påmelding. 

Åpen bane er åpen hver dag, med unntak av dager med fotballaktivitet. Det er ingen påmelding.

Innebandy-aktivitet - Påmelding via denne linken

Fotball-, håndball- og basket-aktiviteter - Påmelding via denne linken.Utleira IL ønsker nytt skianlegg i Estenstadmarka

Postet av Utleira IL den 28. Mai 2021

Etter dagens avisartikkel i Adresseavisen, er det stor aktivitet på kommentarfeltet under artikkelen på avisas facebook side. Vi ønsker gjerne at våre medlemmer deltar i debatten, og håper at flere ser alle de positive aspektene med et godt skitilbud i nærmiljøet, både for barnehager, skoler, mosjonister og ulike treningsgrupper for idrettslagene i bydelen.

Kjør debatt på https://www.facebook.com/adressa.no/posts/10158322772529016

Her er artikkelen i sin helhet på https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2021/05/28/M%C3%A5-si-nei-til-barn-og-unge-Vi-kan-ikke-vente-lenger-24015323.ece?rs2111611622197867058&t=1
Grunnarbeid i Stordalen - Lagstreningene flyttes til Sandflata Gress

Postet av Utleira IL den 18. Mai 2021

Den nærmeste ukene vil Brende jobbe med grunnarbeidet i Stordalen. Her fra dagens befaring. 

Alle lag som vanligvis trener i Stordalen skal de kommende ukene trene på gress, på Sandflata gressbane som ligger på Bjørkmyr. Strengere tiltak - Smittetrykket vokser i Trondheim

Postet av Utleira IL den 18. Mai 2021

Kjære alle sammen.
Det er smitte knyttet til nærmiljøet vårt, og det er pr i dag økende smittetrend i Trondheim. På bakgrunn smittetall de siste dagene innfører vi følgende smittevernsregler i Utleirahallen.

- Alle skal registrere seg på http://registrer.utleira.no/ hver eneste gang de går inn i hallen.
- Alle skal bruke munnbind, foruten i aktiviteten og steder hvor man lett kan holde avstand på to meter.
- Holde minimim 1 meters avstand til hverandre, foruten i aktiviteten. 2 meters avstand er enda bedre.
- Alle møter som holdes digitalt, bør foregå digitalt.
- Å møtes mer enn 10 personer er ikke greit, foruten til trening/kamp.

Er du syk bør du teste deg, og i alle fall holde deg hjemme til testsvar foreligger.
Utover dette skal alle være påpasselig med god håndhygiene.

Utleira IL ønsker å opprettholde mest mulig aktivitet innenfor trygge rammer. Vi anbefaler at mest mulig trening skjer utendørs, samt at møter skjer digitalt.

Når det gjelder publikum i forbindelse med fotballkamper utendørs, skal de ikke være inne på anlegget, men kan se kampen fra utsiden av anlegget. Vi oppfordrer til at man sprer seg og holder god avstand til hverandre når man ser kamp fra parken. Seier til Utleira i Stjørdalsstafetten

Postet av Utleira IL den 18. Mai 2021

Fredag 14. mai arrangerte Stjørdal FIK Stjørdalsstafetten. Da Øverlands Minde er under utbedring, gikk stafetten på IL Dalebrands 300 meters grusbane på Midtkiløra. Godt å få konkurrere igjen og ekstra artig få løpe sammen som lag. 

Utleira IL Friidrett deltok med 2 lag. Et lag i klassen jenter 13 - 14 år og et lag i klassen gutter 13- 14 år. Begge lagene stakk av med seieren. Her alle utøverne som deltok fredag. F.v.: Jonas, Trygve, Kristine, Helene, Stine, Malin, Dina og Marie. 


Vinnerlaget i gutter 13 - 14 år. F.v. Helene, Trygve, Jonas og Malin. Da vi fikk noen forfall på laget, stilte jentene sporty opp og sørget for fullt lag. Helene spiller til vanlig fotball for Utleiras jenter 14 lag. Fredag løp hun en god siste etappe på 120 meter. Malin bidro med 2. etappe på 200 meter, bare 5 minutter etter at hun hadde løpt på jentelaget. Guttene Jonas og Trygve tok seg av de lengste etappene og sammen sørget de for en komfortabel seier. 


Vinnerlaget i jenter 13 - 14 år. F.v. Stine, Kristine, Malin og Marie. Malin løp første etappe på 360 meter inne på banen. Kristine løp så 200 meter på andre etappe. Stine løp 370 meter i terreng før Marie avsluttet med 120 meter på banen. 


Dina, lengst til høyre, deltok på Ranheim sitt lag som manglet en løper. Laget tok seier i klassen 15 - 17 år, og dermed endte det opp med gullmedalje for alle Utleiras utøvere. 


Se resultatlisten her:

Resultatliste Stjørdalsstafetten 2021.xlsxWebinar: Uten god barneidrett - Ingen toppidrett

Postet av Utleira IL den 14. Mai 2021

– Idrettens barnerettigheter og bestemmelser i praksis innebærer at vi hele veien må sette barnas beste i sentrum – og lytte til hva de selv ønsker og vil, sa Mads Andreassen i sitt foredrag. 

– Videre må vi utfordre idrettslag og klubber til å sette barneidretten på agendaen, diskutere dette og ha en bevisst holdning til hvordan vi best legger til rette for barneidretten i eget idrettslag og klubb. Slik bidrar vi til å utvikle en livslang kjærlighet til idretten, fremhever Espen Tønnessen.

Magnus Skulstad inspirerte deltakerne med gode eksempler på god barneidrett i Ottestad idrettslag. Dette er gode eksempler på idrettens barnerettigheter og bestemmelser i praksis, der lekbaserte aktiviteter og frihet til å velge mellom forskjellige aktiviteter gir barn gode opplevelser i barneidretten.

Barneidrett i Norge er unik i verdenssammenheng og gir barn muligheten til å utøve idrett ut ifra sine ønsker og behov på bakgrunn av idrettens barnerettigheter og barneidrettsbestemmelser.

Webinaret «Uten god barneidrett – ingen toppidrett» viste til gode eksempler på hvordan idrettslag, trenere og foreldre kan legge til rette for gode opplevelser for barn gjennom konkrete innspill fra Norges idrettsforbund, Høgskolen Kristiania og Ottestad idrettslag.

Se vebinaret her
https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2021/uten-god-barneidrett--ingen-toppidrett/?utm_source=Make%20Nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=Regjeringen%20med%20rekordh%C3%B8y%20tildeling%20til%20idrettsform%C3%A5l&utm_content=Regjeringen%20med%20rekordh%C3%B8y%20tildeling%20til%20idrettsform%C3%A5l+112842
Takk for dugnadsinnsatsen

Postet av Utleira IL den 14. Mai 2021

Denne uka har mange bidratt på dugnad i Utleira IL. I tillegg til tilsyns- og kioskvakt i Utleirahallen ha det blir lagt ned ca 250 dugnadstimer i Utleira idrettspark og i Stordalen. Det er helt magisk, og idrettslaget takker alle dugnadsarbeidere for flott innsats. 


På mandag ble området rundt kallen kostet, man fikk kontroll på gummigranulaten rundt fotballbanene, man byttet nett på noen mål, fikk fjernet et defekt mål og ryddet søppel. Det var meget godt oppmøte med over 50 personer som stilte opp i solskinnet. 

På torsdag kom det nesten like mange i Stordalen der vi skulle fjerne kunstgressdekket, slik at det er mulig å starte med grunnarbeid for ny bane på tirsdag 18. mai. Det forventes at ny bane er ferdig i midten av juni. Det var tungt arbeid, å fjerne gresset. Det var allikevel topp stemning med gratis pizza og brus til alle. 

Tusen takk for innsatsen. Lenge leve dugnadsånden og engasjementet for bydelen og idrettslaget. Ikke tråkk på åkeren! Det er nysådd.

Postet av Utleira IL den 12. Mai 2021

Det er viktig for et godt naboskap at vi ikke tråkker på åkeren til naboen. Nå er det nysådd og det er viktig at vi ikke går på åkeren igjen før etter at det er innhøsting. Vi er veldig glade for at vi får bruke åkeren på vinterhalvåret for skileik og aking. Da må vi også akseptere at vi ikke går midt i matproduksjonen i sommerhalvåret. Takk for at alle bidrar til et godt og fredfullt naboskap.
Utleira IL bygger et sterkere sportslig fundament

Postet av Utleira IL den 12. Mai 2021

Med ny strategi, ny sportslig rammeplan og to nyansettelser ønsker Utleira IL å bygge et sterkere sportslig fundament, hvor sportslig utvikling er nøkkelen for videre suksess. Utvikling av spillere, trenere og arrangement, samt bygge en sterkere kultur og bedre prestasjons- og utviklingsmiljø. 

Den sportslige utviklingen skal skje i alle idretter, og for alle grupper fra barn til senior. Dette handler om langsiktig tankegang for å bli bedre på alt vi foretar oss i hverdagen. Alle disse detaljene vil til slutt føre til at spillere og trenere blir vesentlig bedre enn i dag. Utleira IL skal fortsatt være et breddeidrettslag med stort fokus på inkludering og frivillighet. Vi skal ta vare på våre sterke verdier og fortsatt skape idrettsglede for alle. Endringen er at vi ønsker at alle utøvere skal få bedre forutsetninger til å nå sitt øverste potensial i og utenfor aktiviteten. Det handler om å få flest mulig til å bli den beste utgaven av seg selv. 

Geir Kojen ansettes som sportskoordinator i Utleira IL. Han har over tid jobbet med ny sportslig rammeplan for Utleira IL og vil få hovedansvar i forhold til implementering av denne i alle idretter. Geir er også trenerutvikler for ungdomslagene i fotball og trener på tre ulike fotballag deriblant Herrer A-lag. Han har lang erfaring med fra ulike roller i idretten, i tillegg til økonomisk/administrativ utdannelse på høgskolenivå.

Asgeir Hatlen ansettes som sportsutvikler. Han vil jobbe med implementering av ny sportslig rammeplan, samt trenerutvikling, spillerutvikling og arrangementer. Selv om han er ansatt til først og fremst til å jobbe med håndball vil allikevel Asgeir bidra i tverridrettslige fora og bidra med sin kompetanse på tvers av flere idretter. Han vil jobbe sammen sportskoordinator og daglig leder med utviklingsoppgaver mellom møtene i sportsutvalget (tidl. sportsstyret.) Asgeir har tidligere hatt mange roller innen trøndersk håndball og er for mange kjent fra Rema 1000- Akademiet (tidl. Byåsen-akademiet), der han var ansatt som håndball-inspirator. 

Sportsutvalget vedtok i går sportslig rammeplan og lagshåndbok. Flere av utvalgets medlemmer mente at det var utført et solid arbeid og at Utleira IL med dette og de nye ansettelsene har alle forutsetninger for å lykkes i videre utviklingsprosesser. 

Vi skal bli verdens beste idrettslag for vår bydel. For å nå målet må alle bidra med sine byggeklosser. 

Vi gleder oss til fortsettelsen.Torsdag 13. mai kl 12.00 Ta av kunstgress i Stordalen

Postet av Utleira IL den 11. Mai 2021

Vi skal ta av kunstgresset i Stordalen, da det skal legges nytt kunstgress denne våren.
Torsdag 13. mai kl 12.00 - 15.00 er det dugnad i Stordalen og vi håper å få med mange sterke dugnadsarbeidere.
Dette er fysisk krevende arbeid, og vi stiller med drikke, is og pizza. I tillegg bidrar man med penger til lagskassen. 150 kr pr time. 

Håper på godt oppmøte og god stemning.

Vi gleder oss til å få på plass nytt banedekke i Stordalen i løpet av juni.17. mai - feiring uten borgertog

Postet av Utleira IL den 11. Mai 2021

Også i år blir det 17. mai i bydelene, uten 17. mai tog og skolegårdsaktiviteter. Det er allikevel fritt frem for å benytte Utleira Idrettspark til friaktiviteter, som teqball, fotballtennis, skate, hinderløype og liknende. 

Utleira skolekorps vil uansett spille for oss, og de har også stelt i stand et 17. mai lotteri.


Vi gleder oss til 17.-mai og borgertog i 2022. Da skal vi markere 50-årsjubileumet på en bra måte.

 Dugnad mandag 10. mai kl 17.00-20.00

Postet av Utleira IL den 10. Mai 2021

Mandag 10. mai kl 17.00-20.00 Utleira Kunstgress.
Kr 150 pr time går til valgfritt lag, så her må lagene være aktive og rekruttere mange dugnadsarbeidere.
Vi trenger masse folk og betaler alle fra 16 år og oppover for å gjøre en god jobb.
Håper flere lag mobiliserer da vi trenger bra med folk på dugnad. 

Oppmøtested er på gangveien mellom kunstgressbanen og Utleirahallen. 

Oppgaver
Koste opp gruss rundt hallen
Gummiranulat rundt banen
Nye nett i noen av målene
Demontere et 11er mål som skal kastes
Montere skilt
sette opp

Vi spanderer drikke

Ta med godt humør, og evt. rive/rake, trilleborr, kost, drill eller annet om du ønsker. 

SMITTEVERN: Treninger på banene går som planlagt, så det er viktig å holde avstand og ta hensyn til hverandre. Videre blir dugnadsfolkene delt opp i arbeidslag på 4-5 personer som får oppgaver tilknyttet et spesifikt område. Om de ikke klarer å holde avstand til hverandre anbefales bruk av munnbind. Desinfisering av hender skjer regelmessig. Om du har symptomer eller er syk holder du deg hjemme. 

Takk for at du hjelper oss med å få det fint rundt anlegget før 17. mai.
Utleiraløpet 2021, lørdag 28. august

Postet av Utleira IL den 5. Mai 2021

Endelig er det klart for en ny utgave av Utleiraløpet! 

Årets løp blir lørdag 28. august og som vanlig blir distanser for hele familien. 

Påmeldingen er åpen:

https://signup.eqtiming.com/?Event=Utleira_IL_Friidrett
Løpegruppe for voksne

Postet av Utleira IL den 26. Apr 2021

Utleira Friidrett ønsker velkommen til løpetrening for voksne, over 16 år. Det er ikke nødvendig å være i god form for å delta, alle kan delta uansett nivå. Målet er å skape en gruppe hvor det sosiale står i sentrum og som gjør det lettere å komme seg ut i frisk luft.

 

Det blir trening hver mandag kl. 1900. Første trening blir mandag 3. mai, siste trening mandag 28. juni. Oppmøte på plassen utenfor hovedinngangen til Utleirahallen.

 

Vi deler inn deltakerne i 2 nivåer, ett for nybegynnere og et for de med litt mer erfaring med løping.

Utleira Friidrett stiller med instruktører som leder treningene.

Treningene vil inneholde tips og øvelser for å få bedre løpeteknikk, en løpetur eller intervalltrening i nærområdet og innslag av øvelser for styrke og spenst.

 

For å delta på treningene må man være medlem Utleria IL. I tillegg må man betale en aktivitetsavgift til Utleira friidrett på 200 kroner. Dette gir tilgang til alle treningene fram til 28. juni. Man kan delta så mange treninger man selv ønsker. Det er mulig å bli med på treningen når som helst, selv om man ikke fikk deltatt på de første treningene.

 

Treningsavgiften betales her:

https://app.rubic.no/Account/signup?organizationID=9676#/form/profile

Når du klikken på denne linken, kommer du først til skjema for innmelding i Utleira IL. Hvis du er medlem fra før, vil programmet kjenne igjen deg. Du skal bare fortsett registreringen, du vil ikke måtte betale på nytt. Det vil komme til et valg om å velge mellom vanlig medlemskap og familiemedlemskap. Velg vanlig medlemskap og fortsett. Du får ikke ny faktura hvis du er medlem fra før. 

Til slutt vil du få mulighet til å velge aktivitet. Kryss av for Friidrett løpegruppe, se bildet under. Har du likevel problemer, send en mail til stigones@hotmail.com,  så blir du innmeldt manuelt. 

 

Når du har meldt deg på, blir lagt til en gruppe i Spond. Her vil det bli gitt informasjon om treningene og man vil få muligheten til å gi beskjed om man skal delta.

 

Spørsmål rettes til:

Stig Ove Næss

Utleria IL Friidrett

stigones@hotmail.com

40540190

Påmeldingen starter med  dette bildet. Hvis du er medlem fra før, vil programmet kjenne igjen deg. Du skal bare fortsett registreringen, du vil ikke måtte betale på nytt. 


Når registreringen er ferdig, kryss av for "Friid Løpegr." som vist over. 
Fotball G14 i godt driv

Postet av Utleira IL den 26. Apr 2021

Vi spilte i dag (lørdag 24.4)2 nivådelte kamper mot Ranheim fotball. En seier og ett tap, gode kamper av alle 4 lagene. Fint å få spille privatkamper i disse tider. Vi har nå spilt kamper stort sett hver helg hvor vi har vært opptatt av å tilpasse lagene til de vi møter. Målet er alltid å få til jevne, spennende og utviklende kamper og det har vi lykkes med på begge nivå. Tror vi har lagt opp løpet bra med lag både i første og andredivisjon. Pr i dag er vi 26 gutter som stort sett møter på trening 4 ganger i uka. Lysten og motivasjonen er på topp hos de fleste. Vi prøver å balansere treningene med både moro og alvor. Vi har utvikling i fokus og benytter oss av differensiering og tilpassing for å treffe ferdighets/ambisjonsnivået til gutta. Vi får bare jobbe på videre og glede oss til seriespillet kommer i gang. Vi har kommet i pulje med lag fra Namsos, Steinkjer, Verdal og Vinne – og vi gleder oss til å reise på bortekamp og spre grøss og gru med den oransje drakta, da skal det jaggu smelle i både dueller og stenger. 

Vi vil fortsette å spille treningskamper framover og i mai mnd er det G14-kamp på Utleira kunstgress hver lørdag kl. 10.00(Kattem 1, Byåsen 2, Byåsen 1) unntatt lørdag 15. mai. Møt opp da vel, alltid artig med en kamp eller to.
Uten god barneidrett, ingen toppidrett! Bli med på kurs 5. mai

Postet av Utleira IL den 22. Apr 2021


Logo
 


Bildeeksempel

WEBINAR

5. MAI 2021 KL. 18.30

UTEN GOD
BARNEIDRETT,
INGEN TOPPIDRETT!

 
Bildeeksempel
 

MADS ANDREASSEN


"BARN LIKER Å KONKURRERE - FORELDRE LIKER Å SAMMENLIGNE!"

 
Bildeeksempel
 

ESPEN TØNNESSEN


"HVA ER OPTIMAL BARNEIDRETT?"

 

 

 
Bildeeksempel
 

MAGNUS SKULSTAD


"GOD BARNEIDRETT I ET FLERIDRETTSLAG - OTTESTADMODELLEN"

 
Gjennom gode rammer og kvalitet i barneidretten legger norsk idrett til rette for gode opplevelser, fellesskap, mestring og utvikling for barn og unge i hele landet. Barneidretten i Norge vekker oppmerksomhet også utenfor våre landegrenser. Dette er ingen tilfeldighet.

 

Vår påstand er at uten god barneidrett, ville vi ikke hatt så mange gode toppidrettsutøvere i Norge!

HVA ER DET SOM GJØR NORSK BARNEIDRETT SÅ BRA
OG HVA ER GOD BARNEIDRETT?


Dette er noen av spørsmålene vi kommer innom denne kvelden. Vi har med oss tre dyktige foredragsholdere som er engasjert i barneidrett og med ulike perspektiver. Det blir anledning til å stille spørsmål til foredragsholderne.

 

GRATIS WEBINAR FOR IDRETTSLAG


Temakvelden arrangeres av NIF fagteam barneidrett, som er et fagsamarbeid mellom alle idrettskretsene i NIF. Alle idrettslag og klubber er invitert!

 

Temakvelden gjennomføres digitalt i Teams, og alle påmeldte får tilsendt lenke til møterommet dagen før.G16 med gode resultater i treningskampene

Postet av Utleira IL den 22. Apr 2021

Utleira G16 sesongen 2021 består av en felles treningsgruppe på ca. 40 spillere. Laget har holdt aktiviteten oppe med 3-4 økter i uka helt siden oppstart i midten av oktober. I påvente av at seriespillet kan starte, er vi godt i gang med treningskamper. Lag 1 har så langt spilt fire kamper, og det har gitt seire mot Nardo, Byåsen 1 og Ranheim 2, samt tap mot Kattem 1. Lag 2 har spilt to kamper, seier mot Kattem 2 og tap mot Byåsen 2. Begge lag har vist gode sportslige prestasjoner både som lag og enkeltspillere.

Nye kamper allerede på søndag, da Vestbyen gjester Utleira Kunstgress til dobbelkamp klokken 18:00 og 19:30.
Masse god aktivitet for fotballjenter 15 år

Postet av Utleira IL den 19. Apr 2021

Utleira J15 har tross alle restriksjoner og utfordringer det gir, fått gjennomført en bra treningsvinter med jevnt over meget godt oppmøte hver gang. 2 ute-økter og 1 futsal-økt ukentlig, ispedd litt cageball når været har vært på sitt verste.

Vi teller pr.d.d en tropp på 29 jenter født 2006!

Laget har spilt 7 treningskamper denne vinteren, der vi har fått prøvd ut mye av det vi har trent på. Vi har møtt henholdsvis Astor, Sverresborg, Tiller, Ranheim, Kattem/Heimdal, Vestbyen samt en internkamp med J14. 6 seier og 1 tap er resultatene så langt, og alle som har vært friske og tilgjengelige har fått mye spilletid.

Hele 12 forskjellige spillere har tegnet seg på scoringslisten i løpet av de 7 kampene. Følg gjerne laget vårt på Instagram; «utleiraj06fotball»

Ps: Bildet fra den ene kampen det ble tap..

Vi ønsker flere oppdateringer om status rundt laget, gjerne med video eller bilde.
Sendes til leder@utleira.noToalettpapirdugnad 28. april

Postet av Utleira IL den 19. Apr 2021

Her kommer link til mer info og bestilling
https://app.rubic.no/Public/Events/1769Kurs i Go Plenum

Postet av Utleira IL den 22. Mar 2021

Mandag 22. mars kl 18.00-19.00
Go Plenum er et møteverktøy som skal benyttes på årsmøtet i Utleira IL i tillegg til teams. De som deltar på møtet vil få hjelp til å registrere seg og innføring i hvordan dette verktøyet fungerer. 

Microsoft Teams meeting
Bli med fra datamaskin eller mobilapp
Klikk her for å bli med på møtet


Alternativt til møte kan du se denne videoen
https://www.youtube.com/watch?v=NkEtANptsbU&t=157sInvitasjon til innspillmøte om ny strategi og lagshåndbok (Digitalt)

Postet av Utleira IL den 11. Mar 2021

Utleria IL inviterer til innspillmøte om ny strategi og lagshåndbok søndag 14. mars kl 20.30-22.00. Arrangeres på teams og link til arrangementet vil bli lagt ut på utleira.no, så fort denne er klar. Agenda for møtet er at daglig leder Pål Wahl presenterer forslag til ny strategi som skal opp på årsmøtet i idrettslaget. Etter dette vil prosjektmedarbeider (Sportskoordinator) Geir Kojen fortelle litt om lagshåndboken og presentere tankene rundt dette arbeidet og innholdet slik det er tenkt pr i dag. 

Vi ønsker at det stilles spørsmål omkring begge disse dokumentene under møtet, men tar også i mot skriftlige tilbakemeldinger i etter tid. Det er svært viktig for os å få så mange tilbakemeldinger som mulig. 

Begge dokumentene har allerede vært på høring i alle sportslige avdelinger sine styrer pluss noen utvalgte som har meldt seg til å komme med tilbakemeldinger. Over 80 personer har hittil vært delaktig i korrektur, innspill og forslag til endringer, samt stilt gode spørsmål. 

Vi ser frem til et godt møte med fokus på sportslig utvikling i Utleira IL.

Her er dokumentene slik de er pr i dag.

Strategidokument

Lagshåndbok


Microsoft Teams meeting
Bli med fra datamaskin eller mobilapp
Klikk her for å bli med på møtetIdrettens kvinnedag 8. mars

Postet av Utleira IL den 5. Mar 2021

11_21_NIF_Idrettens kvinnedag_612x373nedskalert.jpg

Hvordan sikre 40 % kvinner i ledende posisjoner i norsk idrett innen 2023?


Velkommen til Idrettens kvinnedag 8. mars kl. 11.30–12.45 – som i år blir arrangert som en digital konferanse. Delta og hør bl.a. idrettspresident Berit Kjøll, viseadmiral Louise Kathrine Dedichen og kirurg og gründer Marie Louise Sunde.

Program:

 • Åpning og velkommen ved idrettspresident Berit Kjøll
 • Hilsen fra kulturminister Abid Q. Raja
 • Presentasjon fra digital rundbordskonferanse ved Elisabeth Faret (styremedlem i NIF) og Roar Bogerud (styreleder i Viken idrettskrets)
 • Hva skal til for at kvinner ønsker å ta lederverv i norsk idrett? Samtale med Emilie Westbye (president i Norges Motorsportforbund) og Cecilia Flatum (leder av Deloitte Consulting Norge)
 • Barrierer og muligheter for kvinner/jenter i idrettsorganisasjonen. Samtale med Åsne Havnelid (administrerende direktør i Norsk Tipping) og Marlene Persson (stipendiat ved NOVA OsloMet)
 • Hvordan har andre organisasjoner fått til et kvinneløft? Samtale med Louise Kathrine Dedichen (viseadmiral og sjef for Forsvarets militærmisjon i Brussel) og Marie Louise Sunde (lege, gründer, foredragsholder og daglig leder i Equality Check)
 • Hvordan kan menn bidra i arbeidet med å øke andelen kvinnelig ledere? Samtale med Erik Røste (president i Norges Skiforbund) og Halvor Granerud (landslagshopper, Norges Skiforbund)
 • Oppsummering og avslutning

Bli med på Idrettens kvinnedag (lenke til konferansen)! 

Hvorfor arrangerer vi Idrettens kvinnedag?
Den internasjonale kvinnedagen angår i høyeste grad idretten også, og i 2018 arrangerte vi for første gang Idrettens kvinnedag. Dagen er viktig for å sette søkelys på den kjønnsubalansen som finner sted blant toppledere i norsk idrett. Idrettens kvinnedag er også viktig for å dele det gode arbeidet som gjøres på dette området av flere organisasjonsledd, og den er viktig for å utfordre oss til å jobbe videre med problematikken. I år ønsker vi hjelp fra eksterne organisasjoner som har jobbet godt med dette området – og da spesielt ved å se på kulturelle og strukturelle mekanismer.

Facebook-arrangementTakk for et bra årsmøte. Her er referatet

Postet av Utleira IL den 26. Feb 2021

Årets årsmøte i Utleira Idrettslag Ble avholdt 25 mars kl. 19.00,  digitalt på teams med assistanse fra Norges Idrettsforbund.

Referat
https://www.utleira.no/storage/Preview?id=b077f50a-f4bd-4471-a3e8-221cfe6ea916

Påmelding
https://www.utleira.no/p/59865/pamelding-til-arsmotet-25.-mars-kl-19.00-pa-teams

Agenda for årsmøtet.

1. Godkjenne de stemmeberettigede.
2. Velge dirigent(er).
3. Velge protokollfører(e).
4. Velge to medlemmer til å underskrive protokollen.
5. Godkjenne innkallingen.
6. Godkjenne saklisten.
7. Godkjenne forretningsorden.
8. Behandle idrettslagets årsberetning.
9. Behandle idrettslagets regnskap, styrets økonomiske beretning, kontrollutvalgets- og revisors beretning.
10. Behandle forslag og saker.
11. Fastsette medlemskontingent og treningsavgift, eller gi fullmakt til å fastsette treningsavgifter.
12. Vedta idrettslagets budsjett.
13. Behandle idrettslagets organisasjonsplan.
14. Foreta følgende valg:
a) Styre med leder, nestleder, tre styremedlemmer og ett varamedlem.
b) Kontrollutvalg med en leder, ett medlem og to varamedlemmer.
c) Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd idrettslaget har representasjonsrett eller gi styret fullmakt til å oppnevne representantene.
d) Valgkomité med leder, tre medlemmer og ett varamedlem. Valgkomiteen velges på fritt grunnlag, etter innstilling fra hovedstyret.
e) Øvrige valg i henhold til idrettslagets organisasjonsplan.
15. Engasjere revisor til å revidere idrettslagets regnskap

Frist for innmelding av saker og forslag er 9. mars.  Sendes til leder@utleira.no

Sakspapirer til årsmøtet blir lagt ut på denne linken innen 18. mars. 
https://www.utleira.no/storage/files?uid=1100128935&pfi=53610

Status for møtepapirer. Alt er lagt ut foruten disse dokumentene
Budsjettet for ski/friidrett

Annet

Innstillingen fra valgkomiteen er oppdatert med tre nye navn i Håndballstyret og varamedlem i hovedstyret. 

Årsmelding og årsregnskap er nå signert. Det samme er revisjonsberetningen.
Ansatte i Utleira Il satt i karantene

Postet av Utleira IL den 22. Feb 2021


Alle som var i Utleirahallen tirsdag 16. februar mellom kl 08.00 og 10.00 er satt i karantene. Det samme er deres familiemedlemmer. I tillegg til besøkende fra Trondheim Idrettsungdomsskole, gjelder dette ansatte i Utleira IL og renholdspersonell fra NRS. Hoeggen skole var ikke i hallen denne dagen og treningsstudio var stengt. Hallen ble fogget tirsdag mellom kl 10.00-12.00. De som besøkte hallen tirsdag ettermiddag er ikke satt i karantene, men er bedt om å teste seg. 

Ansatte i Utleira IL er satt i karantene frem til negativt testresultat. Tester er gjennomført og vi venter på svar. 

Ber alle om å registrere seg ved besøk i Utleirahallen og ellers i idrettsparken. Dette er svært viktig om det kommer nye smittetilfeller. Det er svært krevende å smittespore om folk ikke følger reglene og registrering.


https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2021/02/22/60-elever-i-karantene-etter-mistanke-om-mutert-virus-23536099.eceUtleirahallen treningssenter har åpnet igjen.

Postet av Utleira IL den 12. Feb 2021

Utleirahallen treningssenter er åpnet igjen etter at Trondheim kommune har kommet med lettelser angående åpne treningsstudioer.  Vi beklager på det sterkeste at muligheten for å bruke treningsstudio i perioder endrer fra uke til annen, men vi har ikke mulighet til å gjøre annet enn å følge nasjonale og kommunale tiltak og forskrifter.  Takk for deres tålmodighet.
Vurderer du å selge bolig i 2021?

Postet av Utleira IL den 12. Feb 2021Vi trenger din hjelp får å skape mer og bedre aktivitet

Postet av Utleira IL den 4. Feb 2021

Utleira IL Basket vokser og har god rekruttering til aldersbestemte lag. Dette gjør at vi trenger engasjerte foreldre i støtteapparatet rundt barnelagene. Vi trenger spesielt lagledere til hver treningsgruppe, men fint om du også kan melde deg til lagledertemet. Er det flere å dele oppgavene på er det mye lettere for alle. Med hjelp fra flere foreldre vil det også være mulig å få til mer aktivitet, både sportslig og sosialt.  Lagleder og resten av laglederteamet vil ha ha ansvar for påmelding til easybasket-turneringer, og kommunikasjon med foreldre, trenere, og styret. Dette innebærer litt dugnad, arrangementsstøtte og økonomi.

Vi ønsker også flere trenere og har mulighet til å sende foreldre på trenerkurs om det er noen som er interessert i å lære mer om basketball og hvordan man kan bli baskettrener.

Vi jobber ut i fra at alle foreldre har mulighet til å bidra med noe, slik at aktiviteten blir bedre og at vi skaper et trygt og bra miljø både for ungene, men også for foreldrene.

Gi beskjed om hva DU kan bidra med til Utleira IL Basket!

Svar gjerne på Rubic, eller til e-post

Bjørn Brynildsen: bbrynilds@gmail.com

Cecilie Berg: bergcecilie@hotmail.com

Ståle Sandvik: staale.sandvik@gmail.com

Tusen takk for at dere ønsker å bidra for å skape idrettsglede i Utleira IL Basket.

 

Sportslig hilsen

Basketstyret
Trygg utenfor trening: Hvordan ta vare på barna når samfunnet stenges ned?

Postet av Utleira IL den 25. Jan 2021

CH1280673 (1).jpgI samarbeid med Redd Barna gir Idrettsforbundet råd til trenere, ledere og foreldre i idretten om hvordan vi skal ta vare på barna når samfunnet stenges ned, inkludert hva man skal gjøre hvis man vet eller mistenker at barn/unge har det vanskelig hjemme.

 

Denne ressursen ble først lagt ut i april 2020, og er oppdatert 6. januar 2021.

Stenging av fritidstilbud og mer hjemmeskole går utover barna. Mange blir ensomme og de barna som i utgangspunktet ikke har det trygt i eget hjem er særlig utsatt når de ikke lenger har kontakt med trygge voksenpersoner som treneren eller andre foreldre.  

Da Norge stengte ned i vår opplevde hele 1 av 6 barn vold eller overgrep, viser en ny rapport fra Nasjonalt kompetansesenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) . Den mest hyppige forekomne formen for vold var psykisk vold, etterfulgt av seksuelle overgrep på nett, vitne til vold i hjemmet, fysisk vold og seksuelle overgrep av en voksen.  Ungdom som fortalte om volds- og overgrepserfaringer under skolenedstengingen hadde i all hovedsak opplevd dette hjemme.

Av de som hadde vært utsatt for psykisk eller fysisk vold sa 1 av 5 at de opplevde dette for første gang under skolenedstengingen. Når det gjaldt seksuelle krenkelser og overgrep på nett, sa over halvparten at de hadde opplevd dette for første gang da skolene var stengt.

Idrettsforbundet og Redd Barna lanserte i februar 2020 samarbeidet Trygg på trening, men vi er også opptatt av at barn og unge skal være Trygg utenfor trening.

Hvordan utgjør nedstengningen av samfunnet en risiko for barn?

På grunn av koronasituasjonen kan vi oppleve at ungdomsskoler og videregående skoler er på rødt nivå, og at alle organiserte fritidsaktiviteter innendørs avlyses. I tillegg kan vi bli bedt om å avstå fra sosial kontakt. En slik situasjon kan utgjøre en risiko for barn og unge på ulike måter:

 • Barn som i utgangspunktet ikke har det trygt i eget hjem, for eksempel på grunn av vold, overgrep eller foreldre som ruser seg, kan miste tilgangen på trygge voksenpersoner utenfor hjemmet som følger dem opp jevnlig.
 • Barn som i utgangspunktet har det trygt hjemme, kan oppleve at foreldrene har dårligere omsorgsevne enn de pleier, på grunn av belastninger knyttet til koronasituasjonen.
 • Barn kan føle seg ensomme og alene, når de har mindre mulighet til å treffe venner og være med på fritidsaktiviteter.
 • Barn og unge er mer utsatt for nettovergrep. Over halvparten av de som opplevde seksuelle overgrep under nedstengingen opplevde det for første gang da skolene var stengt. Nettovergrep skjedde for mange for første gang under nedstengingen. Jenter var mer utsatt enn gutter.
Hvordan hjelpe barn og unge under nedstengningen?

Barn trenger kontakt med trygge voksenpersoner. Vi oppfordrer alle trenere, ledere og foreldre i idretten til å bry seg litt ekstra, og holde kontakten på andre måter med grupper av barn og ungdom dere vanligvis treffer på trening. Gjennom felles chattegrupper eller andre inkluderende digitale aktiviteter, kan dere bidra til å opprettholde felleskapet barn og ungdommene imellom, og gi dem informasjon om hvor de kan få hjelp om de skulle trenge det.

Redd Barna har på sine sider en oversikt over ulike hjelpetilbud. Her er det steder barn og unge selv kan ringe eller chatte for å få råd, enten de de føler seg ensomme, utrygge, eller er utsatt for vold eller overgrep. Her er det også hjelpetilbud for foreldre og andre voksne. Del gjerne denne informasjonen åpent med alle som er involvert i klubben, enten de er barn, ungdom eller voksne.

Dersom du frykter at barn kan være utsatt for vold, omsorgssvikt eller overgrep, har du et ansvar for å melde ifra. Ta kontakt med noen som kan hjelpe, for eksempel Alarmtelefonen 116 111 som har døgnåpent. Se www.reddbarna.no/hjelp for flere steder du kan henvende deg eller få råd. Hvis du er bekymret for et barn, drøft gjerne med en leder i klubben og følg opp med en telefonsamtale for å høre hvordan de har det.

Vi oppfordrer imidlertid ikke til at voksne tar direkte kontakt en-til-en med barn i sosiale medier, for å forebygge at voksne tillitspersoner bruker nett til å bearbeide og utnytte barn.

Dersom du har spørsmål, kan du også kontakte idrettsforbundets fagrådgivere for arbeid mot seksuell trakassering og overgrep. Kontaktinformasjon finner du på temasidene våre om seksuell trakassering og overgrep.  

Mer informasjon

Nettsider med tips og råd til hvordan man kan hjelpe barn og unge under nedstenging av samfunnet:Endelig åpner Utleirahallen igjen

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2021

Tirsdag 19. januar er det full aktivitet i Utleirahallen for alle treningsgrupper opptil 20 år, samt Futsal elite herrer som er en del av bestemmelsene rundt toppidretten. I seniorgruppene er det kun utøverne under 20 år som kan delta på innendørs treninger med full kontakt, mens de over 20 år kun kan trene utendørs med minst en meter avstand. 


Kiosken åpner også, men det er kun for de som som deltar i trening. Det er ikke lov å arrangere kamper eller turneringer, samt at vi ønsker å unngå sosiale sammenkomster i Utleriahallen. Vi ønsker også å begrense møteaktivitet. 

Treningsstudio åpner igjen fra i dag. Det er veldig bra om man finner alternative tidspunkter å trene på, da det kun blir tillatt med 10 personer i treningsrommet på samme tidspunkt. I tillegg til dette gjelder 2 meter avstand mellom de som trener og godt renhold av hender og utstyr. Her må alle ta ansvar.

Generelt er det påbudt med munnbind i Utleirahallen, foruten under aktiviteten. Vi trenger din hjelp for å bli bedre i fremtiden!

Postet av Utleira IL den 12. Jan 2021

Utleira IL har et enormt potensial med flotte anlegg, god økonomi, gode verdier og flere ansatte. Det er utviklet en ny, spennendestrategi for de neste årene og det jobbes med å lage rutiner som løfter både styrearbeid og lagsarbeidet til neste nivå. Utleira IL ønsker spesielt å løftekvaliteten knyttet til det sportslige tilbudet de neste årene. For å skapevidereutvikling trenger vi engasjerte personer som ønsker å bidra i ulike verv.

Styreverv

Utleira IL søker nå etter engasjerte personer til ulike styreverv i avdelingene og i hovedlaget, samt valgkomite og kontrollutvalg. Personer som ønsker å bidra til nye anlegg , økt aktivitet, forsterke det sportslige tilbudet, forsterke det sosiale fellesskapet og forbedre samhandling/ kommunikasjon. Vi trenger folk med ulike egenskaper og kvalifikasjoner. Helt vanlige engasjerte folk som ønsker å bidra til utvikling og skape mest mulig idrettsglede. Vi oppfordrer spesielt kvinner, ungdommer og personer med innvandrerbakgrunn til å engasjere seg i idrettslaget.

Rutiner og kurs
Det jobbes i disse dager med en styrehåndbok, som skal gjøre det mye lettere for styrene å gjøre en god jobb, uten at man bruker unødvendig mye tid på oppgavene. Utleira IL tilbyr kurs og ønsker å bidra til at alle som tar på seg verv skal lykkes i oppgaven.

Tips
Vi trenger at alle medlemmer går gjennom sitt nettverk og tipser oss om de personer som kan gjøre en god jobb i et styre, komite eller utvalg i Utleira IL. Det er selvfølgelig også lov til å melde seg selv til tjeneste. Ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon

Ser frem til å motta mange tips om gode kandidater og ikke minst tilbakemeldinger fra personer som ønsker å bidra til å skape verdens beste idrettslag for vårbydel.

Vi snakkes og høres

Pål B. Wahl                                                   Ørjan Knutzen
Daglig leder Utleira IL                                   Leder Valgkomiteen Utleira IL
Leder@utleira.no                                          orjan.knutzen@gmail.com
Tlf: 93045500                                               Tlf:90960898Utleirahallen stenges ned frem til 18. januar

Postet av Utleira IL den 4. Jan 2021

I tråd med anbefalinger fra Trondheim Kommune, FHI og regjeringen stenger Utleirahallen for all aktivitet frem til 18. januar. Eneste unntak er Futal Elite som vil trene og spille kamper som normalt all den tid Norges Fotballforbund krever dette og Eliteserien får gå som oppsatt. De er underlagt toppidrettsprotokollen og har strenge smittevernstiltak. De vil spille for tomme tribuner og være de eneste som er i hallen i denne perioden. All innendørs aktivitet i gymsaler og i andre haller opphører også. Det er mulig å trene ute med god avstand mellom deltakerne.