Påmelding til allidrett sesongen 2019/2020 er åpnet

Postet av Utleira IL den 27. Jun 2019

Her finner du påmelding for allidrett sesongen 2019/2020:
https://www.superinvite.no/#/invitation/fc1f073fe91403f00d2219185fdea79b Har du husket å fornye treningskortet ditt?

Postet av Utleira IL den 27. Jun 2019

Her bestiller du trening også etter 1. juli: https://www.superinvite.no/#/invitation/b77375f945f272a2084c0119c871c13c Aktivitetslederkurs barneidrett – september 2019

Postet av Utleira IL den 24. Jun 2019


Trøndelag Idrettskrets arrangerer aktivitetslederkurs barneidrett (16 timer) i Trondheim. Kurset går over tre kvelder, pluss 2 timer E-læring (selvstudium). Kurset er første del av idrettens trenerstige, og deltakerne får kursbevis. 

Målet med kurset er å tilegne seg kunnskaper, holdninger og ferdigheter som gjør en i stand til å tilrettelegge og gjennomføre god og hensiktsmessig trening for barn. Det er både praktiske og teoretiske økter alle kvelder. Kurset gir en god forståelse av det spesifikke med å trene barn, hvor tema som trenerrollen og barneidrettens verdier blir grundig behandlet. I tillegg får man massevis av idéer til leiker, stafetter, øvelser og aktiviteter som gir mestringsopplevelser og fremmer barns motoriske utvikling og bevegelsesglede! 

Målgruppe: Aktivitetsledere/trenere og foreldre i allidrett/idrettsskoler/særidretter som arbeider med barn 5-10 år. 

Sted: Sjetnehallen, Parallellen 18, 7081 Sjetnemarka 

Tid: Onsdag 11. september Onsdag 18. september ALLE DAGER FRA KL 18-22 Onsdag 25. september 

Innhold: Hva er god barneidrett?
- Fokus på barneidrettens verdigrunnlag
- Barns utvikling og læring - fysisk, motorisk, psykisk og sosialt
- Hva kjennetegner en god barneidrettstrener?
- Fokus på trenerrollen, god organisering og tilrettelegging
- Praktiske og nyttige tips til barneidrettstreneren

Kursavgift: Gratis for medlemmer som med verv i Utleira IL (Opprinnelig pris er kr 800,-)

Kursmateriell: Boka Barneidrettstreneren er inkludert i kursavgiften som betales av Utleira IL

Kurslærer: Ingar B. Sandum, Trøndelag Idrettskrets 

Påmelding: E-post til leder@utleira.no, snarest innen 1. septemberSommeravslutning for Allidrett og Innebandy

Postet av Utleira IL den 11. Jun 2019

                                                

Velkommen til sommeravslutning for allidrett og innebandy, 13.juni.

                   

Etter en flott sesong med allidrett og innebandy, samler vi
unger, foreldre og trenere til en trivelig stund i Stordalen. Her blir det forskjellige aktiviteter for små og store, servering av (kylling)pølser til alle, voksne må ha med drikke til seg selv, alle barna får en juiceboks hver.

                   

Dersom det meldes dårlig vær, flytter vi arrangementet til Utleirahallen. Dere vil i så fall få beskjed om dette på forhånd. Ved melding om skitvær, sjekk e- post kvelden før arrangementet. Rammene for gjennomføring blir de samme.

                   

Det blir utdeling av medaljer kl. 18.15 til alle som har deltatt på aktiviteten i år.

                                                                                        

Sted:
Dag: Tidspunkt:

                                                   

Stordalen (friområdet med idrettsanlegg bak Risvollan-senteret) torsdag 13. juni 2019
kl. 17.00−19.00

                                   

    Utendørs allidrett

Postet av Utleira IL den 5. Jun 2019

Førstkommende torsdag, 6 mai tar vi treningen utendørs! Oppmøte ute på "skateparken" til vanlig tid. Det er meldt strålende vær, men ta gjerne med en ekstra genser i tilfelle. Husk vannflaske :) 


Vi sees i finværet på torsdag!

Mvh

Styret i Allidretten
Sofie (17), Utleiras Olympiske bronsje-jente.

Postet av Utleira IL den 4. Jun 2019

Håndballspilleren Sofie Sørensen Nicolaisen, som til daglig trener og spiller for Utleira håndball for utviklingshemmede (HU), representerte Norge i Special Olympics 2019. Norge kom på 3. plass og vant bronsje. Vi gratulerer Sofie og Norge med en fantastisk innsats og bronsjemedalje!

Special Olympics er verdens største idrettsbevegelse for mennesker med utviklingshemming og idrettsbevegelsen tilrettelegger trening og konkurranser for 2,3 millioner utøvere i over 160 land. Utøverne trener og konkurrerer i 30 sommer- og vinteridretter; lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Special Olympics gir utøvere, på alle ferdighetsnivå, en mulighet til å være aktiv ut fra den enkeltes forutsetninger. Konkurransene tilrettelegges slik at alle konkurrerer på et rettferdig og utfordrende nivå, hvor alle gis mulighet til å vinne. Ett unikt system for divisjonering (utøvere/lag deles med tilnærmet likt ferdighetsnivå) brukes i alle konkurranser og Special Olympics har egne familie, skole og helseprogram. Special Olympics ble stiftet allerede i 1968 (av Eunice Kennedy Shriver, søster til John F. Kennedy) og i Abu Dhabi 2019 var det hele 7500 utøvere fra 192 land. Det ble konkurrert i flere idretter; håndball, fotball, svømming, ridning, badmington, basket, friidrett, turn, golf, sykling, kajakk, judo, vektløfting, seiling med flere. 

Sofie til Special Olympics World Summer Games i Abu Dabi.

I juni 2018 fikk Sofie og familien den utrolig hyggelige beskjeden at Sofie var tatt ut som en av tolv spillere som skulle representere Norge i håndball i Special Olympics i Abu Dhabi året derpå. De andre deltakerne fra Norge var fra Larvik, Nordstrand, Greipstad, Vindbjart, Stjørdal, Fana, Førde, Nordstrand og Ulf/Kisa. Håndballrepresentantene fra Norge møttes på 2 treningssamlinger i forkant av Special Olympics før de reiste avgårde 8. mars i år. Sofie hadde med seg familien og var så heldig at Marte Løkken (trener i Utleira) var med som en av trenerne for Norge. Etter ankomsten i Dubai ble utøverne fordelt i ulike «Host Village» rundt på de arabiske emirater. Her ble de kjent med landet, kulturen og med utøvere fra andre land.

Åpningsseremoni og innledende kamper

Under åpningssermonien var det hele 50.000 tilskuere tilstede, inkludert selebriteter som kongen i de forente arabiske emirater, sønnen til stifteren (Kennedy). 7500 utøvere var på scenen. Musikk, akrobater, fly og fyrverkeri gjorde hele scenen magisk. Sceneshowet var for øvrig designet av en gruppe ungdommer med utfordringer som virkelig fikk vist seg frem! Håndballkampene startet 12. mars og det var satt av 2 dager til divisjonering. Under divisjoneringern spilte Norge mot 7 nasjoner for så i etterkant å bli fordelt i ulike grupper. Norge spilte mot Aserbadjan, Elfenbenkysten, Bangladesh,Tyskland, India, Danmark og Nederland. Norge spilte så bra at de havnet i den sterke puljen med Danmark, Elfenbenskysten og Aserbadjan. I forkant av de «ordentlige» kampene, fikk utøverne bade, se verdens 4. største moske og Sofie fikk oppleve ørkensafari.

Gruppespillet

Sofie deltok i Special Olympics som en av to keepere for Norge. Rollen som keeper er ikke ukjent for Sofie, selv om hun har en annen posisjon på banen når hun spiller for Utleira HU. Under gruppespillet møtte Norge tøff motstand. I år satset Norge på nye og unge spillere, noe som preget Norge med tanke på samspillet. På den andre siden tok utøverne dette igjen med en enorm innsats og en stor glede på banen. Gleden smittet nok over på mange av tilskuerne; idrettspresident Tom Tvedt, håndballpresident Kåre Geir Lio, Norges ambassadør i Abu Dhabi, eldre og folkehelseminister Åse Michalsen og flere fra ulike forbund. NRK filmet to av Norges kamper. Norge endte med 3. plass i Special Olympics! Sofie og lagvennene ble invitert til et hageparty hos Norges ambassadør i Abu Dabi. Der fikk utøverne utdelt diplom som var underskrevet for hånd av selveste statsminister Erna Solberg og Åse Michaelsen! På diplomet takket de utøverne for en enestående innsats i Special Olympics.

Sofie og hennes foreldre sier at det var en stor opplevelse å få delta i Special Olympics. Det å bli kjent med så mange andre utøvere og det å få representere Norge er virkelig stort. Videre ønsker Sofie og familien å takke Utleira IL for satsning på de som har ulike utfordringer, og de håper klubben utvider enda mer! Det kan jo vokse frem flere Olympiske utøvere!Levert av IdrettenOnline