Informasjon fra styret i Utleira håndball 29.08.2018

Postet av Utleira IL den 29. Aug 2018

Første halvår i år har vært spesiell for håndballavdelingen i Utleira IL. I januar i år trakk leder og styre seg fra sine verv med øyeblikkelig virkning. Fram til nytt styre ble valgt, ledet Atle Tvinnerheim håndballstyret. Aktiviteten i håndballavdelingen har vært driftet som vanlig.

-Vi har brukt de siste månedene på å prøve å få oversikt over situasjonen. Det har vært krevende, fordi det er lite dokumentasjon på hva som er gjort tidligere, sier nyvalgte styreleder i Utleira håndball, Nina Flytør.

Sammen med seg i styret har Flytør styremedlemmene Pål Nøst (økonomi), Siri Iversen (region), Marius Hellem (dugnad/arrangement) og Odd Benestad (Info/Web). Sportslig leder er Willy Refsnes.

For å få en best mulig oversikt over det som rører seg i håndballmiljøet i Utleira ber det nye styret om at medlemmene tar kontakt om det er saker som har blitt liggende.

-Det er viktig for oss å få kjennskap til om det er saker medlemmene ikke har fått svar på tidligere. Vi kan da prøve å løse disse i samarbeid med medlemmene våre, sier Flytør.

Styret er opptatt av å jobbe for bedre samhandling i håndballavdelingen og få til en rød tråd i det håndballfaglige arbeidet og den sportslige styringen.

-For å få til et best mulig tilbud for våre dyktige håndballspillere er vi avhengig av et tett og godt samarbeid med trenere/lagledere.I den forbildelse er det viktig å avklare forventningen til hverandre. Videreutvikling av sportsplanen og annet planarbeid vil være sentralt i det videre arbeidet, sier Flytør.

Håndballstyret er opptatt av å ha god dialog med medlemmene, og de som ønsker å kontakte styret kan gjøre det på følgende kanaler:

handball@utleira.no og på https://www.utleira.no/p/3135/handball



Vi søker aktivitetsledere til inkluderende idrett.

Postet av Utleira IL den 29. Aug 2018

Mandager 14.30-16.00 i Utleirahallen.
Oppstart 10. september.

Kursmulighet fra 5. september.

Inkluderende idrett er et tilbud for barn som faller utenfor idretten av ulike årsaker. Vi tilbyr dem transport fra skolen til hallen, enkel servering og aktivitet hver mandag. Etter aktiviteten blir de kjørt tilbake til skolen/bussholdeplasser på veien. Inkluderende Idrett er et samarbeidsprosjekt med Utleira skole, Nidarvoll skole, Steindal skole, familietjenesten og Nav. Prosjektet støttes blant annet av Idrettsrådet, Håndballforbundet, Fotballforbundet, BUF dir, Extrastiftelsen og Idrettsforbundet. 

Har du lyst å bli aktivitetsleder for barn/ungdom, som ønsker å spille fysisk aktivitet? Da er det kanskje deg vi ser etter. Vi trenger 4-6 aktivitetsledere til aktivitet mandager mellom 14.30 og 16.00. Treningene holdes i Utleirahallen.

Du må være idrettsinteressert, engasjert og ha et ønske om å hjelpe barn som trenger et aktivitetstilbud. Du må være punktlig, ha plettfri vandel og snakke godt norsk. 

Arbeidsoppgaven er å planlegge morsomme aktiviteter for barn og gjennomføre aktiviteten. Aktiviteten skal være variabel. Vi hjelper deg med forslag til øvelser.

Vi ønsker spesielt at ungdommer, fra 14 år om å søke. Ungdommer på Hoeggen og Sunnland skole kan sitte på bussen til hallen ca 14.30 sammen med barn og ungdom fra nærliggende skoler.

Vi tilbyr:
- Nye treningslokaler
- Gratis aktivitetsleder kurs
- Sportsengasjerte omgivelser
- Fin bemerkning i CV
- Lønn etter avtale

For mer info ta kontakt med daglig leder ved Utleira IL, Pål Wahl per mail leder@utleira.no

Illustrasjonsbilder.



Vi inviterer til seniorlunsj onsdag 29. august kl 11.30

Postet av Utleira IL den 28. Aug 2018

Alle seniorer er velkommen til å delta.

Dette arrangementet er starten på et prosjekt for å skape en enda bedre møteplass for seniorer i Utleirahallen.  Vi ønsker å aktivisere seniorer innen trening og aktivitet, dugnad og ulike former for fritidsaktiviteter. Alle som ønsker å bidra er spesielt velkommen, men vi håper mange kan komme for å forme morgendagens seniortilbud i Utleirahallen.

Velkommen til lunsj og en prat om fremtidens tilbud.

Utleirahallen
Onsdag 29. august kl 11.30



Vi søker frivillige til demensaksjonen

Postet av Utleira IL den 28. Aug 2018

16. – 23. september arrangerer Nasjonalforeningen demensaksjonen, en landsdekkende kampanje for å samle inn penger til forskning på Alzheimer og demens og skape oppmerksomhet om sykdommen. Vi sparker i gang demensaksjonen i Trondheim under hjemmekampen til Trondheims Ørn på Utleira Stadion søndag 16. september kl. 1600.

Vi søker frivillige som vi gå med bøsse på og rundt arenaen under kampen.  Laget ditt kan få 15% av innsamlede midler rett i klubbkassen, dette betyr at jo mere som samles inn – jo mere går også tilbake til klubben.

Sandras far hadde demens – ( filmen tar ca 1 min )


Ta kontakt med daglig leder Utleira IL innen 10. september 2018 og meld interesse som bøssebærer! E-post; leder@utleira.no    


    



Idrettsmesse på KVT lørdag 15.september 2018

Postet av Utleira IL den 28. Aug 2018

Omsorgsenheten for barn og unge i Trondheim, Toppidrettslinja ved KVT og Idrettsrådet i Trondheim vil med dette invitere idrettslag til å delta på idrettsmesse på KVT lørdag 15.september 2018.

Idrettsmessen foregår i tidsrommet mellom kl 11 og 17.

Idrettsmessen skal gi nybosatte enslige mindreårige erfaring og innsikt i varierte fritidsaktiviteter og gi rom for erfaring, integrering og sosialisering gjennom senere deltagelse i organisert fritid.
Idrettslagene presenterer sitt sin idrett på ulike måter og vil med det senke terskelen for ungdommene for å delta i organisert aktivitet.

Ungdommene blir inndelt i blandede lag med KVT-elever fra toppidrettslinja ved skolen og vil samarbeide, prøve og feile sammen denne dagen. Idrettslagene vil være med å veilede og legge til rette for de ulike aktivitetene.

Målet med dette arrangementet er å:

-          Gi ungdommene kjennskap til det mangfoldige idrettstilbudet i Trondheim

-          Etablere kontakt med idrettslag og gjøre det lettere for ungdommene å finne en idrett og idrettslag som kan ta imot dem

-          At enslige mindreårige og ungdommer fra en vanlig videregående skole opplever, prøver, feiler og mestrer nye idretter sammen.



J16 kvalifisert til toppserien etter topp arrangement

Postet av Utleira IL den 28. Aug 2018

Toppserie kvalifikasjonen for J16 i helgen 25.-26. august 2018 kan vel betegnes som en ubetinget suksess. Både når det kommer til arrangementsgjennomføring og det sportslige.

For å ta det sportslige først, med en ny sammensatt J16 tropp og nytt trener apparat så var det en del spente jenter som startet ballet lørdags morgen kl. 09:00. Det skulle vises seg at det var ingen grunn til bekymring, våre jenter gikk ubeseiret gjennom hele helgen etter 4 kamper (Volda, Sverresborg, Vikhammer og Spjelkavik). Utleira J16 er dermed klar for Toppserie denne sesongen og den tøffeste motstanden i vår region. Vi gratulerer med innsatsen til hele gjengen.

Utleira IL Håndball ved foreldregruppa til J16 har kanskje gjennomført det største arrangementet for håndball noensinne i Utleirahallen denne helgen. Vi har hatt 19 lag innom med til sammen opp mot 350 spillere i aksjon. Vi har arrangert 36 kamper fra 09:00 om lørdagen og til 20:00 på søndag. Vi har delt opp helgen i 40 dugnadsvakter med et timeantall over 350 totalt for gruppen. All mulig respekt og takk til alle som har brukt tiden sin for å få til dette arrangementet. Takk til Utleira IL ved leder Pål Wahl som har lagt til rette og bidratt til at vi skulle få til dette og en ekstra takk til Jon, Astrid, Per Ivar, Erlend, Erling og Odd Alexander som stiller opp for J16 denne helgen!

Utleirahallen har til tider vært helt smekkfull og det toppet seg da Utleira møtte Spjelkavik til puljefinale på søndag. Da var det fullt både på tribuner og ståplassene. I tillegg fikk vi dekket opp til gourmet middag til lag i kafeen. Parkering er som vanlig en utfordring når vi fyller hallen, me4n det var stort sett bare under Toppseriekampen i fotball mellom TrondheimsØrn og Avaldsnes at det var kaos. Takk til alle dere som gikk syklet og samkjørte. Om alle dere tok med hver deres bil ville det vært kaos hele helgen. 



Hallfordeling september må endres igjen...

Postet av Utleira IL den 27. Aug 2018

Til alle håndballag i Utleira IL.
Vi ber alle lag fylle ut og sende inn dette skjemaet angående halltid denne sesongen så fort som mulig.
Siste frist onsdag 29. august kl 12.00.
https://www.utleira.no/p/35589/onsket-halltid-handball-20182019

Grunnen til dette er at håndballavdelingen må gjøre en ny gjennomgang av hallfordelingen. Dette er den viktigste fordelingen, ettersom det er en svært viktig og begrenset ressurs som skal fordeles mellom ulike grupper.  Når dere nå gir oss oppdatert informasjon, så vil vi være bedre rustet til å finne beste løsninger for hele klubben. Ber om at alle forteller oss når laget kan trene i stedet for å gi oss et ønsketidspunkt.  Vi trenger fleksibilitet fra alle dere som skal få tildelt treningstid.  

Om mer enn 20 lag ønsker flere treninger på 1,5 timer hver på hel bane i primetime, så blir det vanskelig å gi førsteønske til alle. 

Vi ser at forutsetningene for lagene har endret seg siden i vår - dette handler om spillernes timeplaner, nye trenere, spillere og støtteapparat, endringer i treninger og kamper i andre idretter, osv. Problemet er at en god hallfordeling fra juni ikke lengre fungerer på grunn av ulike faktorer. Dessverre er det flere lag i hallfordelingen fra søndag, som ikke klarer å bruke treningstiden sin overhodet den nærmeste måneden. 

Ellers har det sneket seg inn en feil i hallfordelingen, ettersom håndball har ekstra halltid på tirsdager i september i byte mot en hallflate på onsdager. Dette endres tilbake fra oktober. 




Håndball treningstider i September

Postet av Utleira IL den 26. Aug 2018

Disse treningstidene gjelder kun for september, ettersom hallfordelingen i Trondheim Kommune foreløpig kun har gitt halltid frem til 1. oktober. Det jobbes godt for å få på plass kommunal hallfordeling for resten av sesongen. Denne kalenderen gjelder kun for håndball, ettersom futsal ikke ha halltid i september.  Vi kommer tilbake med mer info så fort som mulig, når det gjelder treningstider utover september.

Tilbakemeldinger og ønsker om endringer fra oktober kan sendes til haandball@utleira.no



Aktivitetslederkurs - passer bra for alle .

Postet av Utleira IL den 25. Aug 2018

Utleira Il tilbyr gratis kurs til alle medlemmer som har en intensjon om å bli trener eller aktivitetsleder. Meld deg på i dag. Utleira Il dekker din kursavgift.

Sted: CSK-hallen Høst 2018 - Carlottenlundhallen
Start: 05.09.2018 18:00
Slutt: 19.09.2018 22:00

Trøndelag Idrettskrets arrangerer aktivitetslederkurs barneidrett (16 timer) i Trondheim. Kurset går over tre kvelder, pluss 2 timer E-læring (selvstudium).

Kurset gir en god forståelse av det spesifikke med å trene barn, hvor tema som trenerrollen og barneidrettens verdier blir grundig behandlet. I tillegg får man massevis av idéer til leiker, stafetter, øvelser og aktiviteter som gir mestringsopplevelser og fremmer barns motoriske utvikling og bevegelsesglede!

Det er både praktiske og teoretiske økter alle kvelder.

Les mer om kurset og påmelding: HER



Lagleder- og trenerforum

Postet av Utleira IL den 21. Aug 2018

Klubbhuset er booket for lagleder- og trenerforum på følgende tidspunkt:


12.09.18 fra klokken 20-22

28.11.18 fra klokken 20-22

30.01.19 fra klokken 20-22

27.03.19 fra klokken 20-22


Mvh.

Utleira håndball



Utleira IL forlenger avtalen med Nor-Contact Sport AS og Adidas

Postet av Utleira IL den 9. Aug 2018

Utleira IL har forlenget utstyrsavtalen med Nor-Contact og Adidas med 3,5 nye år. Avtalen gjelder nå frem til utgangen av 2021. Klubben er meget glad for å få dette på plass og ser frem til et meget godt samarbeid i årene som kommer. 



Kjøpe billetter til 3T Topphåndball weekend

Postet av Utleira IL den 9. Aug 2018

Gjør det klar til masse god håndball under 3T Topphåndball weekend 18 og 19. august.

Her kan du kjøpe billetter: https://www.superinvite.no/#/i...




Trondheims Ørn mot Lyn lørdag 11. august på Utleira Kunstgress kl. 16.00

Postet av Utleira IL den 9. Aug 2018

Utleira IL ønsker Trondheims-Ørn og Lyn velkommen til toppseriekamp på Utleira Kunstgress lørdag 11. august kl 16.00. Gratis inngang. Mye godt og billig i kiosken. Vel møtt! Håper mange kommer på en spennende kamp og støtter lagene.